Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4843 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לכל חברי הפורום.

לצערי הייתי מעורב היום בתאונת דרכים. למזלי אף אחד לא נפגע בגוף - רק נזק למכוניות. מכיוון שאני מבוטח רק בפוליסה צד ג' אז את הרכב הביטוח לא מתקן.

הרכב הונדה אקורד 95 ואלו התוצאות:

המכה יחסית לא הייתה חזקה הנזק המכני : כנף צד שמאל, ווינקר, תפוח הגה שנשבר וכנראה גם הבולם שדורש החלפה אולי גם הצירייה עד כה לא כזה נוראי, אבל שתי כריות האוויר מקדימה נפתחו :shock: והשמשה הקידמית נופצה כתוצאה מהכריות.

בגדול בדקתי בפוליסה ויש כיסוי לשבר שמשות.

השאלות הם:

1) במידה וניתן לקנות מפירוק כריות אוויר האם המערכת של הכריות אוויר תחזור לעבוד כמו מקודם? או במידה ויצאו הכריות חייבים להוריד את הרכב מהכביש?

2) נניח ואני מחליט לבטל את כריות האוויר כי בסה"כ אני צריך שהרכב ימשיך לשרת אותי עוד חצי שנה עד סיום התואר, אני מאמין שעדיין עדיף הונדה אקורד בלי כריות אוויר על איזה פיאט פונטו או משהו בסגנון. האם הרכב יעבור טסט? עד כמה זה חוקי?

תודה לכל העונים

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני כמעט ב100% בטוח שלא ניתן לתקן את הרכב . ראה דוגמא הורי עשו תאונה עם האוריס חדשה שעלותה מעל 130 אלף שקל והוגדרה כאובדן להלכה. העלויות של כריות האוויר בלבד עולות בהרבה על מחיר הרכב שלך

how it's like to drive :twisted:

פורסם

שלום אני נתקלתי במישהו שמכר יונדאי לנטרה 2001 באלפיים שקל בטענה שנפתחו לו הכריות אוויר ללא סיבה וכביכול זה לא חוקי לנסוע עם האוטו ככה הוא אמר. אתה יודע אבל מה אי אפשר להוציא את הכריות ולנסוע בלי?

מה הוא לוחש בלילה, מה הוא לוחש?

פורסם

אין אפשרות חוקית להחזיר את הרכב לכביש.

זה גם לא כלכלי.

שווי השוק של הרכב כ-7000 ש'. תקבל 1000 ש' על הגרוטאה ותקנה אחת אחרת, או לחליפין שמור אותה לח"ח.

רק הפחחות-צבע + תיקון הדש וההגה יעלו לך יותר מזה. ואחרי זה, לא תוכל אפילו למכור (אלא אם אתה לא חושש מפלילים) את הרכב המתוקן הלאה.

אני מבין שוודאי יש קשר רגשי, אבל צריך לדעת מתי לוותר.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם
שלום אני נתקלתי במישהו שמכר יונדאי לנטרה 2001 באלפיים שקל בטענה שנפתחו לו הכריות אוויר ללא סיבה וכביכול זה לא חוקי לנסוע עם האוטו ככה הוא אמר. אתה יודע אבל מה אי אפשר להוציא את הכריות ולנסוע בלי?

מבחינה מכנית אין שום בעיה להוציא את הכריות אוויר והרכב יסע, השאלה האם זה חוקי? האם הרכב יעבור טסט?

פורסם
אין אפשרות חוקית להחזיר את הרכב לכביש.

זה גם לא כלכלי.

שווי השוק של הרכב כ-7000 ש'. תקבל 1000 ש' על הגרוטאה ותקנה אחת אחרת, או לחליפין שמור אותה לח"ח.

רק הפחחות-צבע + תיקון הדש וההגה יעלו לך יותר מזה. ואחרי זה, לא תוכל אפילו למכור (אלא אם אתה לא חושש מפלילים) את הרכב המתוקן הלאה.

אני מבין שוודאי יש קשר רגשי, אבל צריך לדעת מתי לוותר.

כנראה אתה צודק, לצערי אני יצטרך לוותר, חבל דווקא היה רכב לא רע...

פורסם

תבדוק כמה יעלו לך שאר התיקונים.

אפשר לקנות סט כריות אויר באיביי, למשל כאן ב-160$ (אולי אפשר למצוא יותר בזול).

http://www.ebay.com/itm/95-Honda-Accord-airbags-SRS-module-clockspring-/160971596047?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item257aa7a10f&vxp=mtr

במוסך יוכלו להרכיב לך תמורת כמה מאות שקלים (גם צריך לבדוק).

אחרי זה תעשה שיקול של עלות התיקון מול העלות של קניית רכב אחר ותחליט מה שווה לך.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

ישנם עוד חלקים מעבר ל"כריות האוויר" כי זו מערכת גדולה, צריך להחליף גם את מחשב כריות האוויר, חיישני קריסה, כריות אוויר, סליל כרית אוויר בהגה, חגורות בטיחות משום שבמנגנון חגורות הבטיחות ישנו קדם מותחן שתפקידו להדק את חגורת הבטיחות בזמן התאונה, ויש עוד חלקים שצריך כניראה להחליף ולבדוק כמו דשבורד ועוד.

מה לגבי החלקים בשלדה ומתלים עוד לא הגעת אליהם, צריה, תפוח הגה, זרוע הגה ובטח עוד הרבה דברים(ג'אנט וצמיג)...

לא חוקי לבטל את הכריות האוויר, ואם תמכור את הרכב במצב כזה אתה עלול להסתבך עם הקונה של הרכב, תמכור את הרכב לפירוקיה/ברזל תרוויח כמה שתרוויח ותקנה לך רכב אחר, או שתרכוש רכב זהה ואת שלך תשמור לחלקים זו הצעתי.

פורסם

יש גם סט יותר מקיף :

http://www.ebay.com/itm/1994-1995-Honda-Accord-Airbag-Set-FREE-SHIPPING-/330832068133?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&fits=Make%3AHonda%7CModel%3AAccord%7CYear%3A1995&hash=item4d0720be25&vxp=mtr

לא אומר שזה כלכלי בהכרח לתקן - אבל שווה לבדוק ולהחליט על סמך נתוני אמת.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

חלקים מ EBAY לא באים בחשבון, יש בעיה רצינית להכניס לארץ חלקי בטיחות כגון אלו (וגם הרבה פחות "בטיחותיים" מאלו).

בנוסף לכל הצרות המכה גם שברה תפוח הגה ואין לדעת לאן הנזק עוד הגיע.

חבל על הרוק בדיבורים ועל הבלאי בהקשות במקלדת, שחרר את הנבלה למגרש הגרוטאות וחפש רכב אחר (נוסע, כזה שהכריות עדיין לא נפתחו בו :p ).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה רבה לכל החברים שהשתתפו בדיון. בכל אופן אני השתכנעתי לעבור לרכב אחר. כנראה אני יקנה את אותו הדגם ואת שלי ישמור לחלקי חילוף.

פורסם

לפני אי אלו שנים, קיים אייל נויימן מפגש לחברי הפורום, שעסק בין השאר בכריות אוויר.

למיטב זכרוני, אייל דיבר על תקינה שקיימת בעולם אך לא בארץ בנוגע לשימוש בכרית אוויר מפירוק.

לטענתו. ניתן להשתמש בכרית אוויר מפירוק אם נתקיימו תנאים מסויימים כגון, תאריך יצור הכרית ואחסנת הכרית.

את מחשב כרית האוויר חייבים להחליף בכל מקרה של פתיחה.

מי מזקני הפורום שהיה נוכח במפגש, מוזמן לחדד את הנושא.

במקרה שלך, אין הצדקה כלכלית לתיקון, אלא אם תחליט לתקן בלי לתקן את הכרית, שזה כמו שציינו לפני אפשרי אבל לא חוקי.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
כנראה אתה צודק, לצערי אני יצטרך לוותר, חבל דווקא היה רכב לא רע...

ספר לי על זה.

משנת 96 עד שנת 2011 (כן, 15 שנה!) נהגתי באותה הונדה סיוויק שנת 93.

המכוניות האלה נוחות ואמינות בטירוף.

אם זה היה תלוי בי, היא הייתה אצלי עד עכשיו.

והאקורד עוד יותר נוחה,יותר חזקה ויותר מאובזרת.

אני מאמין שאם תחפש בסבלנות תמצא אחת שמורה, מיד נמוכה, שתשרת אותך בנאמנות כמו זו שנהרסה.

אם יש לך מקום לאחסן גם את הישנה, אתה עוד יוצא מרווח מכל הסיפור...

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

• תוכן חדש...