Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4881 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז ככה... אריאל הפכה לאוניברסיטה לפני חודשיים בערך, ואני שוקל ללמוד שם לתואר ראשון (מנהל עסקים וכלכלב, אולי תקשורת).

זה קרוב יחסית לבית שלי, ז"א שאני לא אצטרך לקחת מעונות או לשכור דירה, הדרישות קבלה עדיין לא גבוהות ואני יכול להתקבל יחסית בקלות (לאוניברסיטאות האחרות אין לי כ"כ סיכויי להתקבל בחוגים שאני מעוניין, ובמכללות הפרטיות השכר לימוד גבוה לי מדי), והתואר שמקבלים הוא אוניברסיטאי.

אחרי התואר אני חושב שאני אחפש עבודה כתקציבאי במשרד פרסום.

רציתי לשאול אם יש פה מישהו שלמד/ מכיר מישהו שלמד שם בחוגים האלו ויכול לספר איך זה, ואם שווה ללמוד שם או ללכת למכללה רגילה.

שמעתי גם שמועות שיש מעסיקים שלא רוצים לקבל סטודנטים בוגרי אריאל, מסיבות פוליטיות. יש אמת בזה?

תודה :-P

פורסם

שמעתי גם שמועות שיש מעסיקים שלא רוצים לקבל סטודנטים בוגרי אריאל, מסיבות פוליטיות. יש אמת בזה?

ואולי להפך? אריאל הפכה ממכללה לאוניברסיטה מסיבות פוליטיות. מעסיקים עדיין רואים באריאל מכללה ומעדיפים בוגרי אוניברסיטאות ותיקות מאשר את בוגרי מכללת (סליחה, אוניברסיטת) אריאל.

שם או יחסי ציבור לא משנים את היחס של המעסיקים למוסד. מכללת נתניה יושבת ברחוב האוניברסיטה 1, והיא דוחפת את זה ללוגו שלה (איזו אוניברסיטה אחרת שמה כתובת בלוגו? תמים זה לא). אז מה.

netanya.jpg

:turn-l:
פורסם

אין לי ספק שבוגרי אוניברסיטה כמו ת"א או העברית "נחשבים" יותר בעייני מעסיקים מאשר בוגרי אריאל, השאלה שלי היא אם גם בוגרי מכללות כמו ספיר תל חי וכ'ו גם נחשבים יותר מאריאל? המצב שאתה מתאר נכון להיום, אבל בעוד 3-4 שנים כשאני אסיים את התואר אני מאמין שהמעסיקים כבר יפנימו את היותה של אריאל אוניברסיטה ולא מכללה

פורסם

מה ההתלבטות בדיוק?

אם באוניברסיטה ותיקה לא תתקבל לחוגים שאתה רוצה עליך לבחור במכללה.

אם אתה בוחר במכללה-למה לא לבחור במכללה "שהפכה" לאוניברסיטה וקיבלה הכרה כמוסד אוניברסיטאי ושכר הלימוד בה נמוך ממכללה פרטית והכל כשגם היא קרובה למקום מגוריך?

אשר לעבודה אח"כ, סיכויי קבלתך לעבודה מאד תלוים בך, לא נתקלתי במקרה בו אדם (שאיננו נער גבעות אלים פנאטי וחולה נפש) סורב בגלל שהוא למד או עבד בשטחים הכבושים.גם אם יקרה מקרה כזה הוא לא באמת משמעותי שכן שום מקום עבודה איננו מובטח לאיש וממילא עשרות או מאות אנשים מסורבים מדי יום בקבלה למקומות עבודה מסיבות אחרות,חלקן ענייניות,חלקן לא.

קח בחשבון שעם השינויים הדמוגרפיים,החברתיים,התרבותיים,הדתיים והפוליטים, לא רחוק היום שלבוגרי אריאל תהיה דווקא עדיפות בקבלת מקומות עבודה...

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם
. מעסיקים עדיין רואים באריאל מכללה ומעדיפים בוגרי אוניברסיטאות ותיקות מאשר את בוגרי מכללת (סליחה, אוניברסיטת) אריאל.

יסלחו לי מעסיקים רבים אבל השיקול העיקרי בקבלה למקום עבודה היום הוא ויטמין P.

מי שאין לו פרוטקציות, יהיה לו קשה למצוא עבודה (קשה אבל אפשרי).

אני מכיר המון אנשים שהם בוגרי אוניברסיטאות (מבן גוריון, בר אילן ועוד) שפשוט אין להם עבודה

פורסם

מניסיוני הדל בשנים:

העבודה הראשונה תלויה המון בויטמין P כמו שאיתמר הזכיר.

העבודות שלאחר מכן תלויות בניסיון וברקע שצברת בעבודה הראשונה.

פורסם

אני אסביר למה התכוונתי. יש באינטרנט אתרים שמציגים חוות דעת של סטודנטים על המוסדות שבהם הם למדו. במקרה של אריאל, התגובות היו חלוקות. הרבה טענו שהכל מתנהל שם ב״שכונה״, שהמרצים לא יודעים עברית ושההנהלה רק מחפשת איך לקחת לסטודנטים כסף, וחלק אחר מהתגובות אמרו שדווקא זה מקום מצויין וכ׳ו. אני רוצה חוות דעת אובייקטיבית ממישהו שבאמת למד שם או מכיר מישהו שלמד לגבי הלימודים שם, כי אני לא סומך על האתרים האלה ולדעתי הרבה תגובות שם מושתלות.

שאלה נוספת-אני יודע שהאוניברסיטאות האחרות עושות חרם על אריאל (כן כן, כמו בכיתה ג׳). השאלה היא אם אני יעשה באריאל תואר ראשון, וארצה לעשות תואר שני באוניברסיטה אחרת (ת״א נגיד), הם יכולים לעשות לי בעיות ולא להכיר בתואר שיש לי מאריאל? תודה :)

פורסם

אתה מתאר מצב בו למרות שהיא זולה מהמכללות עדיין תנאי הסף נמוכים. תנאי סף נמוכים מביאים סטודנטים פחות מלומדים וזה מה שקובע את רמת לימודים.

לגבי מקום עבודה ראשון זה לא פרוטקציה אלא כריזמה אישית ונכונות להתפשר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

זה שנתנו למכללת אריאל טייטל של אוניברסיטה לא באמת משנה משהו מבחינת הסטודנט: המרצים אותם מרצים, המבנים אותם מבנים, הים אותו ים.

כך גם מבחינת קבלה לעבודה - כולם יודעים ומכירים את הבלוף של מכללת אריאל, ולכן זה לא באמת משנה: מעסיק שמחפש בוגרים של אוניברסיטה מוכרת לא יקח בוגרי אריאל, ומעסיק שלא אכפת לו יקח גם בוגרי אריאל.

פורסם

התנאי קבלה שלהם פשוט עלובים,

עד עכשיו לא מבין איך חשבו להכתיר אותה לאוניברסיטה.:roll:

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

כמות המידע הלא רלוונטי שרושמים פה מדהימה אותי.

אנשים רושמים לפי תחושת בטן שלהם וכנראה לא ממש לפי ידע.

דרישות הקבלה למוסד ולמסלול הן לפי הביקוש אליו.

תנאי הקבלה לפיזיקה באונ' ת"א הם סופר נמוכים, זה לא הופך את התואר לקל.

תנאי הקבלה לאונ' בן גוריון הרבה יותר קלים מאשר לטכניון. זה לא הופך את בן גוריון ל"לא אוניברסיטה".

כשתנאי הקבלה קלים והלימודים קשים, יש הרבה סטודנטים שנושרים או עוברים למסלולים אחרים. זה הכל.

חלק גדול מהמרצים באונ' אריאל הם אותם מרצים שמרצים בעוד כמה אוניברסיטאות, מצב שקיים בעוד מוסדות אקדמים.

מרצה לא יכול להפוך למרצה במוסד אקדמי בלי לעבור סט מסוים של דרישות.

אונ' אריאל היתה אמורה להפוך לאוניברסיטה כבר ב-2005. ההחלטה לקרוא לה אוניברסיטה רק עכשיו היא עיכוב פוליטי. כבר אז היא עמדה בדרישות.

בפעם האחרונה שבדקתי, היו שם 12000 סטודנטים....

כל החברים שלי שלמדו שם התקבלו לעבודות מכל מיני סוגים. חלק במסלול שלהם, וחלק לא. בדיוק כמו חברים שלי שלמדו במוסדות אחרים כמו אונ' ת"א, טכניון ומכללות שונות.

Ford Taunus GXL 2300 v6 ידנית 1972 - [][ ]O=o=O[ ][]

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

Ford Focus Estate 2.0 2010

פורסם

נו ואיפה ההגיון שאנשים ינשרו? בזה שנותנים להם הזדמנות לנסות?

זה המוסד היחיד בארץ למיטב ידיעתי שלא מבקש אפילו פסיכומטרי ללימודי הנדסה.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם
התנאי קבלה שלהם פשוט עלובים,

עד עכשיו לא מבין איך חשבו להכתיר אותה לאוניברסיטה.:roll:

פוליטיקה. לך תבין.

Twincharger Stratified Injection

פורסם

השאלה היותר מעניינת היא איזה עבודה אתה בכלל מצפה לקבל עם תואר ראשון במנהל עסקים וכלכלה/תקשורת?!

וזה ממש לא משנה מאיזו אוניברסיטה/מכללה אתה תקבל את התואר המיותר הזה.

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

כתבתי בהודעה הראשית- התכנון שלי היום זה לעבוד כתקציבאי במשרד פרסום ומשם להתפתח בעולם הזה.

אבל לך תדע-אין לי מושג אם זה מה שאני ארצה גם בעוד 4 שנים, היתרון בתואר הזה שהוא אמנם לא נותן לי "מקצוע" כמו הנדסה או פסיכולוגיה, אבל הוא לא יסגור לי דלתות כמעט בשום מקום שדורש תואר ראשון.

• תוכן חדש...