Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4896 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול בערב ראיתי סרטון שרץ בפייסבוק. בחור שרוצה להחנות את רכבו דוחף סנטימטר אחורה וסנטימטר קדימה, בהתאמה, את הרכבים שמאחוריו ולפניו ונכנס ״בהצלחה״ לtight spot.

העניין התחיל כשבחור אחד שהגיב על הסרטון הכריז בקול גדול שלא מדובר בטעות ואף מדובר בדבר נפוץ מאוד.

הוא טוען שבארה״ב למשל לא מחנים עם בלם היד אלא עם פארקינג בלבד ואז ניתן לדחוף את רכבך כמנ סנטימטרים והשיניים שתופסות את הבלימה זזות קצת.

באירופה, הוא אומר, מחנים בניוטרל (בגירים הידניים כמובן) ואת בלם היד במישור לא מרימים עד הסוף, גם מאותה סיבה. התחשבות בנהגים שיצטרכו להכנס לחניה צפופה ויאלצו להזיז את רכבך כמה סנטימטרים.

הוא גם מתאר את הפגושים העמידים של הרכבים היום (דבר שנוכחתי לגלות שהוא נכון, במכות קלילות לא נותרה אפילו שריטה או סימן) ובסה״כ טוען שלהזיז רכבים על מנת שכולם יחנו בהרמוניה זה דבר שבשגרה במדינות עם תרבות נהיגה.

האם יש אמת בדברים?

אני אישית אף פעם לא שמעתי על העניין הזה.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

שטויות.

בהרבה מדינות באירופה (שוייץ,גרמניה,אוסטריה, הולנד,הסקנדינביות... - לא במרסיי) ,אם תיגע בטמבון של אוטו אחר ותנסה לעזוב את המקום, 10 הולכי מדרכה ישימו לו פתקה עם המספר שלך,זקנה אחת תצעק עליך ואחרת תצלצל למשטרה.

פורסם

כשמדובר ברכב מיני זול או מאזדה 3 הכל בסדר.

אבל מה קורה כשמדובר ברכב יוקרה או סתם אחד שנורא פדנט לגבי הרכב שלו?

They are trying to ban me...

פורסם

כל טמבון אמור לעמוד בלחץ שוה ערך ל5 קמ"ש.

יחד עם זאת יש מקומות בעולם שהדבר נכון. במנהטן זה מאוד מקובל לעשות קצת "PUSH" למכוניות לידך.

לאומת זאת בשוויץ ואוסטריה מיד יעצרו אותך.

בעלי מכוניות יוקרה לא מחנים אותן במקומות כאלה ומשתמשים בחניונים בתשלום או שרותי VALLEY-PARKING במקומות שהם מגיעים אליהם. לעיתים פשוט מוותרים על התענוג של להגיע עם הרכב או שמגיעים עם נהג שנוסע קצת רחוק ומחכה להם.

פורסם

חחחחחחחחחחחחחחח מאיפה הבאת את השטויות האלו?

מי שעושה את מה שתיארת זה אנשים מפגרים שלא יודעים להחנות וכנראה אפילו לא שמו לב שהם דחפו כמה רכבים או שהם ממש ממהרים, אבל זה ממש לא דבר נורמלי ומקובל.

פורסם

באירופה, הוא אומר, מחנים בניוטרל (בגירים הידניים כמובן) ואת בלם היד במישור לא מרימים עד הסוף,

גם מאותה סיבה. התחשבות בנהגים שיצטרכו להכנס לחניה צפופה ויאלצו להזיז את רכבך כמה סנטימטרים.

להזיז רכבים על מנת שכולם יחנו בהרמוניה זה דבר שבשגרה במדינות עם תרבות נהיגה.

האם יש אמת בדברים?

אמת.

זה היה מקובל מאד בעיירה שלי ליד ברצלונה ונתקלתי בהתנהגות דומה לא פעם במקומות נוספים באירופה.

אני בהחלט שותף לראיית העולם הזאת ומאמין שאין שום טרגדיה בפגוש שרוט או מראה מכופפת פה ושם.

פורסם

בדיוק ראיתי סרטון, והסבר עליו מהצלם, על אופן החניות בניו יורק.

שם זה תקין להחנות עד שאתה נוגע ברכב שלפניך ומאחוריך, ואף אחד לא עושה מזה רעש וצלצולים.

וזה נפוץ מאוד שעל כל רכב יש שפשופי חניה שם.

פורסם
חחחחחחחחחחחחחחח מאיפה הבאת את השטויות האלו?

מי שעושה את מה שתיארת זה אנשים מפגרים שלא יודעים להחנות וכנראה אפילו לא שמו לב שהם דחפו כמה רכבים או שהם ממש ממהרים, אבל זה ממש לא דבר נורמלי ומקובל.

אני הבאתי את השטויות מנסיון שלי עצמי. וגם כמה חברה פה שראו מקומות יותר רחוקים מבית שמש.

על מי כולם עושים חחחחחחחחחחחחחחח עכישו לדעתך?

פורסם
אני הבאתי את השטויות מנסיון שלי עצמי. וגם כמה חברה פה שראו מקומות יותר רחוקים מבית שמש.

על מי כולם עושים חחחחחחחחחחחחחחח עכישו לדעתך?

זה שאנשים חושבים שזה בסדר רק מוציא אותם יותר מפגרים, ואם משהו יעשה לי כזה דבר בכוונה אני בטעות יצא וישבור לו את הרכב.

תגיד לי גם זה נורמלי שם?

ואני רוצה לראות אותך צוחק אם יכנסו ברכב שלך וידחפו אותו ככה.

פורסם
זה שאנשים חושבים שזה בסדר רק מוציא אותם יותר מפגרים, ואם משהו יעשה לי כזה דבר בכוונה אני בטעות יצא וישבור לו את הרכב.

תגיד לי גם זה נורמלי שם?

ואני רוצה לראות אותך צוחק אם יכנסו ברכב שלך וידחפו אותו ככה.

אתה לא מבין שיש מקומות שזה מקובל בהן לעשות דבר כזה?

חלחליק לשעבר (או חיליק, תלוי את מי שואלים).

פורסם

oh hell no.

התחשבות בנהגים אחרים שיצטרכו להזיז את רכבך? אני לא מסכים. מצידי שאדם יחנה במקום רחוק יותר(או לחלופין אני אחנה במקום רחוק יותר) אבל שלא ישרטו לי את הפגוש וכו'. מעדיף שהרכב שלי יישאר שלם.

פורסם
oh hell no.

התחשבות בנהגים אחרים שיצטרכו להזיז את רכבך? אני לא מסכים. מצידי שאדם יחנה במקום רחוק יותר(או לחלופין אני אחנה במקום רחוק יותר) אבל שלא ישרטו לי את הפגוש וכו'. מעדיף שהרכב שלי יישאר שלם.

לדעתי בתור משתמש בדרך ציבורית ו/או חנייה ציבורית אתה מחוייב להתחשב בנהגים אחרים. אבל ההתחשבות היא כזאת שאתה צריך לחנות בצורה שתשאיר מקום חנייה מספיק מרווח בשביל שרכב אחר יוכל לחנות בקלות, מה שלצערי במדינה שלנו לא קורה יותר מידי, ואנשים חונים באמצע של שתי חניות, כך שלדוגמא במפרץ חנייה שיכול להכיל 5 מכוניות, נכנסות רק 4.

אתה צודק בהחלט שזה לא מקובל כאן "להיכנס" בפגוש של מישהו בשביל לפנות מקום לחנייה, למרות שבארץ הזאת גם מה שלא מקובל לא בהכרח אומר שלא עושים אותו הרבה פעמים.

אם יש מדינות שבהן זה מקובל זה כבר סיפור אחר. כל מקום יש לו את המנהגים שלו.

פורסם

אני לא מאמין שאני בכלל קורא את זה, יש מקומות שזה מקובל לפגוע למישהו ברכוש שלו? לא להאמין, בכל מקרה - כאן זה לא מקובל, ואם מישהו ידחף את האוטו שלי באמצעות האוטו שלו, הוא עומד לראות חשבונית נחמדה מאוד.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

• תוכן חדש...