Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לקח מהחלפת ברקסים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4809 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

משתף את כולם כדי שלא יחזרו על הטעויות שלי.

קניתי את הקדילק שלי ב-2009 וביישור קו הראשוני לא עשיתי ברקסים כי לא הייתה שום דחיפות. אומנם אלו ברקסים בגדר "רק שלא יקפוץ לי מישהו לכביש כי זה הסוף שלו", אבל בכל זאת ברקסים - המשאבות לא נוזלות, הצינורות הגמישים לא סדוקים, הבוסטר והמאסטר בסדר, בסנדלים עוד יש בשר... יאללה נוסעים.

אחרי 3 שנים ו-5,000 ק"מ החלטתי שהשנה אעשה ברקסים והתחלתי לאסוף חלקים. לא משום שהורגשה ירידה בעוצמת בלימה או שנשמעו רעשים וחריקות - אלא רק משום שאני מעריך שבפעם האחרונה עשו באוטו ברקסים אי-שם בשנות ה-80, בארה"ב (מאז ועד שהגיע לידי האוטו ממש לא נסע). נשמע הגיוני לעשות פעם בחיים ברקסים, לא?

אז קניתי 4 זוגות סנדלים חדשים, 4 צינורות גמישים, שתי משאבות אחוריות וקיט לשיפוץ שתי המשאבות הקדמיות. למה קיט? כי הקדמיות עולות כפול מהאחוריות, הוסף משלוח ומיסים... ואילו הקיט פשוט וזול והמשאבות המקוריות הרי עובדות, לא נוזלות, אז מה הסיפור להחליף קפיץ ו-4 גומיות ולחסוך 500 שקל...

הסתבר כמובן שברגע שפותחים, אי אפשר לדעת איך זה ייגמר. המכונאי אכל מרורים עם השיפוץ של המשאבות הקדמיות - לא החזיקו לחץ שמן מה שגרם לדוושת בלמים נמוכה ועוצמת בלימה מבהילה. שוב פתח גלגלים, החזיר למשאבות את הקפיץ המקורי שאוטם יותר טוב מהחדש, הרכיב, הוציא אוויר, הוסיף שמן... ועדיין אותן תופעות. פתח פעם שלישית, שיחק פה שיחק שם, ראה שעם כיפוף הצינור הגמיש הדוושה עולה - והגיע למסקנה שאין מנוס מלהחליף את המשאבות קומפלט בחדשות. כמובן שהיו עוד בעיות בדרך כמו הברגה אכולה של הצינורות ועוד. המכונאי אמר שגם תמורת 3,000 שקל הוא לא היה חוזר על העבודה הזו, ולמזלי הוא ריחם עלי עם החשבון ולקח פחות מחצי מזה. נסעתי הביתה מבואס עם מרחקי בלימה של ג'מבו 747 ורצתי להזמין משאבות חדשות, להספיק לפני הטסט.

שתי המשאבות המחורבנות האלה עולות בסך הכל 105 דולר כולל משלוח לזוג חדש. השבוע הן הורכבו בקלות תמורת 400 שקל. מחזיקות יפה לחץ, הדוושה חזרה למקומה, וכוח הבלימה? השתפר, אבל לא חזר למה שהיה לפני חודש. "סע עם האוטו ותן הרבה ברקסים, עד שהסנדלים ישבו טוב בתופים", אמר המכונאי. על הסנדלים החדשים רואים אחרי 30 ק"מ נסיעה שהשחיקה לא אחידה ושרק חצי משטח הסנדל בא בחיכוך מלא מה שמסביר את הירידה בעוצמת הבלימה. חוששים לחרוט תופים שלא יתבקעו או השד יודע מה, אם לא תהיה ברירה זו המשימה הבאה.

לקח אחד: אם זה עובד תעזוב את זה...

לקח שני: משאבות בלמים מביאים חדשות אם יש, ולא מתעסקים עם שיפוץ.

מי שיכול להרחיב את הדיון מניסיונו לגבי שיפוץ משאבה ראשית ושיפוץ משאבת הגה כח, מול קניית חדשות - יבורך.

רון

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

Still refueling: Cadillac Fleetwood 1958

פורסם

נשמע שלא בוצע אצלך ריגולז.

צריך לכוון את גובה הסנדלים, שיהיה כמה שיותר קרוב למגע אך לא יהיה חיכוך שימנע סיבוב חופשי של הדראם.

אני כבר לא סומך על מכונאים רק על עצמי בטיפול בברקסים בחיפושיות שלי.

הנה תמונה של קומבינה שהתגלתה לגמרי במקרה .

בית המיסב נשבר ורותך בצורה חובבנית , כמובן שזה לא החזיק מעמד ובמקרה לא נכנסתי בעמוד..הדראם הוחלף לחדש.

dram bug 737605_n.jpg

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

כל כאב הראש הזה נחסך במכונית בעלת 4 בלמי דיסק.

אין צורך בכיוונים, חריטות והתאמות.

בכל מקרה, אתה חייב לחרוט את תופי הבלם, אסור לאפשר מגע חלקי של סנדלי הבילום מאחר וכוח הבלימה נפגע משמעותית מחד, והבלאי שלהם יהיה מהיר (ויקר).

למיטב זכרוני, ללא מעט אמריקאיות היו קיטים להסבה לבלמי דיסק קדמיים, עדיף מבחינת יכולת העצירה והתחזוקה השוטפת.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

כאשר מחליפים סנדלים ורוצים להגיע לבלימה טובה חייבים לחרוט את הדראם ולהתאים את הסנדלים אליו

כך כל שטח הסנדלים יתחכך בדראם הבלימה תהיה יותר טובה והלחיצה על דוושת הבלם תהיה יותר רכה

פורסם

שיפוץ משאבה ראשית לעומת קניית חדשה - אם יש חדשה, קנה חדשה. אם לא, השיפוץ מחייב שיהיה זמין לרכוש סט שיפוץ. הסט כולל אטמים (גומיות). ותלוי במשאבה, גם כל מיני חלקים "קטנים".

בגדול (כי אני לא יודע איך בנויה המשאבה אצלך) - מפרקים הכל, מנקים בעזרת חומר ניקוי לא אגרסיבי, ורואים מה מצב הצילינדר. אם יש יותר מדי קורוזיה, אין מה לשפץ. עושים "הונינג עדין" אם צריך לצילינדר כדי להסיר לכלוך שנבנה בתוכו (בסוף מהלך הדוושה יש בד"כ הצטברות של ג'יפה) ומרכיבים הכל מחדש לפי הסדר - בוכנה- קפיץ- בוכנה- קפיץ, עם החלקים החדשים וכאן חשוב לסכך את החלקים החדשים בעזרת נוזל בלם כדי שלא יישרטו ויהרסו (וזה החלק הבאמת עדין, מאוד מבאס לגלות שאטם בפרופיל מרובע הסתובב בזמן ההרכבה...). חשוב גם להחליף את הגומיות שבין המיכל לגוף המשאבה - חלק בעייתי להשגה בחלק מהמכוניות. בתוך המשאבה יהיו על פי רוב שתי בוכנות (ראשית ומשנית) - חשוב מאוד לא לערבב חלקים בין שני המעגלים. בקיצור - הקפדה יתרה על כל פרט ופרט.

זה על קצה המזלג. זה לא נשמע מסובך אבל אין דין משאבה אחת כדין אחרת. יש משאבות שבתוכן יש שסתום שמדליק נורת אזהרה כאשר יש הפרש לחצים מסויים בין שתי המערכות, ויש עוד כל מיני רמות שונות ומשונות של סיבוך - אבל העיקרון זהה ולמרבה הצער אי אפשר אפילו לחשוב לצאת לדרך לפני שמחזיקים ביד קיט שיפוץ מושלם.

למזלנו במכוניות שלנו המשאבות האלו לא כוללות יותר מדי חלקים משונים שיש במכוניות חדשות...

אסף.

פורסם
שלום

אני היתי הולך למכונאי יותר טוב!

בברכה בני ל.

גם אני הייתי הולך,רק למכונאי בחסד עליון...כמובן ,רק לבני ל.!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

בהמשך להודעה שפותחת את השרשור:

עוד לא חרטתי את התופים. היו לי כמה שעות פנויות באמצע השבוע אז הלכתי ככה לעשות טסט, לראות מה יהיה... כרגיל הלכתי לבד, אין קשרים ואין אחים, או שעובר או שנכשל.

עברתי. שאלתי את הבוחן איך הבלמים, הוא אמר שטובים מאוד. הבדיקה הראתה תוצאות של בין 400 ל-500 לכל אחד מבלמי השירות ("תקין"). מה אומרים המספרים האלה? משקל הרכב אם זה רלוונטי הוא 2,730 ק"ג לפי הבדיקה. אין לי מושג מה היו התוצאות בשנים קודמות, לא שמתי לזה לב. ללכת לחרוט למרות הכל? האם חריטה יכולה לא להצליח גם אם היא ראשונה בתופים האלו? בנסיעה אני עדיין לא מרגיש בלימה כמו שהייתה לי.

אגב היה רגע, ממש בזמן שאני על המסלול בטסט, שדוושת הבלמים כאילו נתפסה ורק אחרי דקה השתחררה. הבוחן שם לב לזה כי הוא אומר לי "סע קדימה" ואני רק מפזר עשן :lol: למזלי זה לא נגמר רע. מה זה יכול להיות, דוושה קשה כמו אבן? לא קרה בעבר.

תודה.

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

Still refueling: Cadillac Fleetwood 1958

פורסם

לאחר כמה מאות קמ הדראמים כבר יתאימו את עצמם לרפידות, אני עדיין חושב שלא בצע אצלך כיוון לרפידות.

מכיוון שנתפס לך הברקס לדעתי המשאבה המרכזית במצב לא הכי טוב ,ובגלל זה אתה מרגיש ירידה כללית בבלימה.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

• תוכן חדש...