Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

גם אין מה להשוות בין חיילים וחטופים. חיילים נכנסים לעזה חמושים ומוכנים במטרה להילחם ומודעים למה שמצפה להם שם, לעומת זאת חטופים זה אנשים שהוציאו אותם מוקדם בבוקר מהמיטה בבית והצעידו אותם במכות לעזה. 

• אהבתי 4

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 3 שעות, יבגניפ כתב:

1.אולי לא הבנתי. כי עכשיו אני לא מבין מה לא הסתדר לך. אתה לא מבין את עומק הקרע כאן? או חושב שנאומים ברמה של בנט - "אחים אנחנו, אין לי ארץ אחרת" - זה פתרון לפערים קיצוניים בין הימין לשמאל כאן? אתה לא היית כאן לפני ה7.10, כשראשי מערכת הבטחון התריעו שמודל צבא המילואים מתפורר? והוא, לדעתי, צפוי לחזור להתפורר, ככל שהמלחמה תרגיש יותר חסרת תכלית ופוליטית.

2. אני לחלוטין מאמין במה שרשמתי בסוגריים. וגם בתוספת של פרקש, שאם לא הם היו בשלטון, זה כבר היה קורה. פריצות לבסיסים כבר היו לנו. איומים על קצינים ופוליטיקאים ומשפטנים היו. פוגרומים בכפרים ערבים כבר גם היו, עם בערך 0 עצורים. וגם סיפורים של מכות בהפגנות נגד המהפכה המשפטית. בעבר היותר רחוק - גם רימון על מפגינים שמאלנים, רצח ראש ממשלה ועוד. אז מה כ"כ לא מסתדר לך בזה?  

קח תסריט לא מאוד היפותטי: שנה שעברה ביום כיפור תושבי ת"א מנעו תפילה של מתנחלים בכיכר דיזנגוף. כתבתי פה על זה לא מעט. השנה העיריה הודיעה מראש שלא תאפשר אירועים בהפרדה. המשטרה, אני מניח, לא תתערב. ואם שוב נראה אוטובוסים של נערי גבעות מגיעים לציין כיפור בת"א - זה כנראה שוב ילך לאן שזה הלך שנה שעברה. עכשיו, אולי לא השנה, אולי לא שנה הבאה. אבל מה כ"כ לא מסתדר לך בתסריט הדי טריוויאלי, שעל אחד מהאוטובוסים האלו, יגיעו אדם או שניים חמושים, ויעשו מה שנדרש בעייניהם כדי להתמודד עם מה שהם רואים כ"התייחסות ליהודים במרחב הציבורי כמו בגרמניה הנאצית"?

1. הציטוט הוא שלך רק הפוך.

אתה השוות בינך ובין חבריך ל"מנהיגי" הציונות הדתית, זה קל. זה כמו שאני אשווה בין דתי עם כיפה סרוגה שעשה צבא, משלם מיסים ומתנדב בידידים לאחד ממנהיגי מחנה השמאל שהולך להפגין נגד הכיבוש. מבטיח לך שמצביע דתי שיעבוד שולחן לידך יהיה איתך בקשר הרבה יותר טוב ממה שאתה מציג פה.

2. כי יש הבדל בין מעשים של בודדים לבין משהו קולקטיבי. כן, יש יהודים שביצעו מעשי טרור, האם זה משהו גורף לכל מי שחובש כיפה? לא. גם ביום כיפור זה היה משהו יחסית מאוד קטן, ששמע קטע, גם הצד השני חיפש להלהיט ולייצר כותרות.

והכותרות האלה הן גם על חשבוני וגם על חשבונך, כי הנה, גרמו ליבגני לשנוא את הדתיים עוד יותר. הצליחו.

מפה ועד לחשוב שנוער הגבעות או מישהו יבואו לבצע פיגועי ירי בנמל תל אביב בשבת.. יש מרחק גדול כמו המרחק בינך לבין סמוטריץ.

ואם אתה באמת מאמין שזה יקרה, לא מבין מה אתה עדיין עושה פה, ואני הכי רציני שיש בזה. אם אתה מאמין שעברנו את נקודת האל חזור, תהגר לאיזה ספרד או משהו, תשתה סנגרייה ותנוח בין 2 ל4.

לפני 1 דקה, SlowRide כתב:

גם אין מה להשוות בין חיילים וחטופים. חיילים נכנסים לעזה חמושים ומוכנים במטרה להילחם ומודעים למה שמצפה להם שם, לעומת זאת חטופים זה אנשים שהוציאו אותם מוקדם בבוקר מהמיטה בבית והצעידו אותם במכות לעזה. 

נכון מאוד.

אם סמוטריץ כל כך להוט להמשיך את המלחמה שיחזיר את האחים ביבס הביתה,  ישים על הילד שלו מדים, זוג על עצמו ושייכנס.

קודם כל להחזיר את האזרחים החטופים, זה הכי חשוב כרגע.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 7 דקות, יובל .מ. כתב:

לא שילמת ב60 חיילים להיכנס לציר פילדלפי עכשיו ולא תשלם גם אחרי העסקה.

זה כמו שאמרו שכניסה לעזה תעלה באלפי חיילים אבל אתה עומד על 700 מתחילת המלחמה כש400 מתוכם זה לוחמים שהופתעו בבוקסר ותצפיתניות לפני התמרון.

אנחנו יותר טובים, יותר חזקים ויותר צודקים. 

אני מאוד תומך בעיסקת חטופים עכשיו במחיר של סיום הכאילו מלחמה שיש עכשיו. לא חושב שיהיה לנו סיכוי לחזור לשם אחר כך וגם לא יתנו לנו, גם ככה זה נראה שהפסדנו אחרי שנה שאנחנו "נלחמים", הלוואי שהיה צבא זר שיצליח לשמור עלינו יותר טוב(האמריקאים), זה מחיר שאני אישית בשמחה הייתי מוכן לשלם, גם ככה הממשלה לא באמת מצליחה להשתלט על מה שקורה בארץ. כשהצבא שלנו נלחם אנחנו תמיד משלמים מחירים בינלאומיים כבדים שאנחנו לא מצליחים לעמוד בהם.

• רעיון גרוע 1
פורסם
לפני 16 דקות, יובל .מ. כתב:

אם סמוטריץ כל כך להוט להמשיך את המלחמה שיחזיר את האחים ביבס הביתה,  ישים על הילד שלו מדים, זוג על עצמו ושייכנס.

אוקיי, מצחיק אבל זה סתם ברברת.

לפני 16 דקות, יובל .מ. כתב:

קודם כל להחזיר את האזרחים החטופים, זה הכי חשוב כרגע.

למה זה הכי חשוב?

בעיקר אם המחיר הוא לתת לחמאס את עזה וציר אספקת הנשק בחזרה.

לפני 15 דקות, NEW10 כתב:

אני מאוד תומך בעיסקת חטופים עכשיו במחיר של סיום הכאילו מלחמה שיש עכשיו. לא חושב שיהיה לנו סיכוי לחזור לשם אחר כך וגם לא יתנו לנו, גם ככה זה נראה שהפסדנו אחרי שנה שאנחנו "נלחמים",

אתה חושב שאם היית צריך לעבור ולנטרל מנהרות היית עושה את זה יותר מהר?

ההתעסקות כרגע היא לא לחימה עצימה אלא השמדת תשתיות המבצעים ממוקדים.

• אהבתי 1

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 10 שעות, Potato כתב:

אם אתה מוציא 30 חטופים חיים בעסקה אבל יעלה לך 60 חיילים להכנס לשם שוב.

מזעזע לנהל חשבון של חיי אדם, אבל זה כנראה חלק ממערך השיקולים.

בשביל 30 אזרחים משלמים גם 60 חיילים ויותר. זו מהות הצבא וזה תפקידו.

כשמדובר על חיילים מול חיילים המתימטיקה כמובן שונה.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

בלי קשר לזה, 60 חיילים זה מספר מומצא.
יתנו החלטה לכבוש את פילדלפי בעוד 6 שבועות אני בספק אם ימות אפילו חייל אחד.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 14 דקות, Potato כתב:

אוקיי, מצחיק אבל זה סתם ברברת.

למה זה הכי חשוב?

לא, אני בכלל לא יודע לנטרל מנהרות ואין לי בכלל מושג איך עושים את זה. אני לא לוחם ואף פעם לא הייתי, אבל ממה שאני שומע מכל האנשים שאומרים שזה כבר לא יעיל מה שאנחנו עושיםמשם, אנחנו מאבדים חיים של חטופים ורוב העולם שונא אותנו וכועס עלינו 

• רעיון גרוע 1
פורסם
לפני 1 דקה, farkash7 כתב:

בלי קשר לזה, 60 חיילים זה מספר מומצא.
יתנו החלטה לכבוש את פילדלפי בעוד 6 שבועות אני בספק אם ימות אפילו חייל אחד.

זה דיון עקרוני. ברור שזו לא מתימטיקה מוחלטת.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 5 דקות, Night Driver כתב:

בשביל 30 אזרחים משלמים גם 60 חיילים ויותר. זו מהות הצבא וזה תפקידו.

כשמדובר על חיילים מול חיילים המתימטיקה כמובן שונה.

אתה יודע, החיילים שאתה משלם בהם זה הבן שלך, לא דמויות בקול אוף דיוטי.

לפני כשעה, NEW10 כתב:

אבל ממה שאני שומע מכל האנשים שאומרים שזה כבר לא יעיל מה שאנחנו עושיםמשם

מאנשים שונים תשמע דעות שונות.

החלק הזה נתון לוויכוח ואין לו תשובה נכונה כי אף אחד לא יודע.

אתה מגלה את התוצאות של האסטרטגיה שבחרת שנים קדימה.

אתה לא יודע איך "תשלם" על עזיבת פילדלפי או על זה שאתה מחריב עכשו ערים בגדה בשביל טיפול בטרור.

הדבר היחיד שאתה יודע שתשלם עליו כרגע זה חיי חטופים, זו גם אסטרטגיה, בין אם אני מסכים איתה ובין אם לא.

לפני כשעה, NEW10 כתב:

אנחנו מאבדים חיים של חטופים ורוב העולם שונא אותנו וכועס עלינו 

אם היית אירופאי ממוצע ורואה את מה שהולך בעזה גם אתה היית נגד ישראל, המצב האזרחי שם נוראי ומזדהים עם החלש ולא עם זה שיש לו טנקים וטייסות.

• אהבתי 1

פורסם (נערך)
לפני שעה, Potato כתב:

למה זה הכי חשוב?

כי אזרח יותר חשוב מחייל, בטח אם מדובר בילדים ונשים.

חמאס גם ככה נמצא עדיין בעזה, ברפיח (להזכירך הם נרצחו קילומטר מכוחות צה"ל), חאן יונס ומחנות המרכז. לא משנה לי אם מוחמד בצפון או בדרום.

ציר אספקת הנשק גמור, ואי אפשר לשקם בחודש וחצי את מה שעשית שם, בטח לא במצב הנוכחי.

לפני שעה, Potato כתב:

אם היה לבד לא, אם היה בצוות גדול כן.

צה"ל עם בערך אוגדה בעזה, בשיא היו 6. ככה לא נלחמים ולא משמידים תשתיות בקצב נורמלי.

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
פורסם
לפני שעתיים, יובל .מ. כתב:

אתה השוות בינך ובין חבריך ל"מנהיגי" הציונות הדתית, זה קל. זה כמו שאני אשווה בין דתי עם כיפה סרוגה שעשה צבא, משלם מיסים ומתנדב בידידים לאחד ממנהיגי מחנה השמאל שהולך להפגין נגד הכיבוש. מבטיח לך שמצביע דתי שיעבוד שולחן לידך יהיה איתך בקשר הרבה יותר טוב ממה שאתה מציג פה.

לא יודע אם יש היום לשמאל מנהיגים שהולכים להפגין נגד הכיבוש. אני האמת לא מכיר אף אחד שהולך להפגין נגד הכיבוש בכלליות.

החברים הדתיים, מאידך, הכניסו לכנסת את בן גביר, סמוטריץ׳ וההיא עם המגבת על הראש שאני לא מצליח לזכור את השם שלה. ובזמן שהשמאל הקיצוני נמחק, ורוב מכריי שבעבר הצביעו עבודה או מרצ עברו ללפיד או גנץ או אפילו ליברמן, הימין הקיצוני התחזק ל-16 מנדטים בציונות הדתית ועוד כמה שלמה קרעים בליכוד.

כמובן שלא איכפת לי מדתיים שעובדים שולחן לידי, כמו שלא איכפת לי מערבים שעובדים שולחן לידי. ביומיום לרובינו לא איכפת מהאנשים סביבנו. זה גם לא שאם תנחת מחר במדריד או לונדון יעניין אותך יותר מדי מי שותה קפה לידך או יושב לידך בטיוב. הפערים מתגלים בבחירות. כשצריך לבחור במדיניות. ובזה אין לי שום דבר במשותף עם הציונות הדתית. ״הם יוצאים להלחם באויב הערבי כשצריך״ זה לא מכנה משותף. ושוב, המציאות שלפני המלחמה מוכיחה את זה. אתה כל הזמן טועה לחשוב שזו התקשורת או מנהיגים שמסיתים או לא יודע מה. אבל זה לא. הם מייצגים את החברה. אותנו. הפערים אמיתיים לחלוטין ובלתי ניתנים לגישור.

לפני שעתיים, יובל .מ. כתב:

כי יש הבדל בין מעשים של בודדים לבין משהו קולקטיבי. כן, יש יהודים שביצעו מעשי טרור, האם זה משהו גורף לכל מי שחובש כיפה? לא. גם ביום כיפור זה היה משהו יחסית מאוד קטן, ששמע קטע, גם הצד השני חיפש להלהיט ולייצר כותרות.

והכותרות האלה הן גם על חשבוני וגם על חשבונך, כי הנה, גרמו ליבגני לשנוא את הדתיים עוד יותר. הצליחו.

מפה ועד לחשוב שנוער הגבעות או מישהו יבואו לבצע פיגועי ירי בנמל תל אביב בשבת.. יש מרחק גדול כמו המרחק בינך לבין סמוטריץ.

ברור שיש הבדל. לא אמרתי ״כל המתנחלים יבואו לירות בת״א״. אמרתי ״מתנחלים יבואו לירות בת״א״. גם לא כל המתנחלים הלכו להרביץ לערבים בכפר משמו לפני כמה שבועות (אבל 0 מתנחלים, בטח מי שמתיימר להנהיג אותם, ראו בזה בעיה של ממש). 

אני מוכרח להגיד שאני לא כ״כ מבין את קו המחשבה שלך. אתה כל הזמן חוזר ל״גורמים לך לחשוב״. על סמך מה אתה מגיע לזה? למה אתה חושב שאני צריך ״כותרות״ כדי לגבש דיעה על תפילה המונית בכיכר דיזנגוף, שמאורגנת על ידי רב הומופוב גאה, עם תמיכה מקיר לקיר בציונות הדתית? או עזוב אותי. איך אתה מבקר את הדיעות שלך? של מישהו בעולם בכלל? הכל על זה על סמך ״כותרות״ בממוצע. אז? ואם אתה חושב ככה, אז למה בעצם, ברצינות, אתה לא בעד שלום עולמי ולא מצביע על עצמך כפצפיסט?

(אני לא מהגר מפה ממגוון סיבות. בכל מקום יש את הבעיות שלו, ובניגוד לאחרים, אולי, אני חושב שאנטישמיות זו בעיה אמיתית בערך בכל מדינה. בהחלט אני משאיר מקום לספק שזה יכפה עלי ועל דומיי כמו במדינות מתפוררות אחרות, מהסוג של לבנון)

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 18 דקות, Potato כתב:

אתה יודע, החיילים שאתה משלם בהם זה הבן שלך, לא דמויות בקול אוף דיוטי.

יודע טוב מאוד. הייתי לוחם והשארתי לא מעט חברים בלבנון. גם בת אחת שלי השתחררה לפני קצת יותר משנה והשנייה מתגייסת באפריל.

תפקיד הצבא הוא להגן על האזרחים ותפפקיד החיילים לספק את ההגנה הזו גם במחיר חייהם. חיילים נהרגים בעזה לא כי מישהו נהנה מזה אלא כי צריך להגן על האזרחים. זה מה שצבא עושה כל יום כל היום ומשלם גם בדם.

כולנו הלכנו למשימות שהוטלו עלינו בידיעה ברורה שיש סיכוי שלא נחזור אבל הלכנו ללא היסוס כי ידענו שאנחנו עושים את זה כדי שהילדים בקרית שמונה ומטולה יוכלו לישון בשקט.

כל ילד שנופל או חוזר נכה זו טרגדיה נוראיעת ועולם שלם שנחרב אבל לצערי אף אחד לא בוחר במלחמות אלא שהן פשוט אילוץ שנובע מהטבע האנושי.

פורסם
לפני 15 דקות, יובל .מ. כתב:

כי אזרח יותר חשוב מחייל, בטח אם מדובר בילדים ונשים.

בסדר, שחרר את ההשוואה בין אזרחים וחיילים.

הנשק שייכנס דרך פילדלפי יהרוג 60 אזרחים בעתיד וכרגע מדובר על לשחרר פחות מ30.

איך המחשבון המרות שלך עובד עכשו?

אני לא יודע מה נכון ומה לא, אבל זו ההחלטה האסטרטגית שהתקבלה.

חמאס גם ככה נמצא עדיין בעזה, ברפיח (להזכירך הם נרצחו קילומטר מכוחות צה"ל),

כי יש מנהרות, ויש עוד תשתיות טרור להרוס.

ככה זה בחיים גם, 20% מהעבודה לוקחת 80% מהזמן.

ציר אספקת הנשק גמור, ואי אפשר לשקם בחודש וחצי את מה שעשית שם, בטח לא במצב הנוכחי.

הנחת העבודה של הקבינט היא שמהרגע שיצאת מדינית אי אפשר יהיה לחזור, לא צבאית.

אם היה לבד לא, אם היה בצוות גדול כן.

צה"ל עם בערך אוגדה בעזה, בשיא היו 6. ככה לא נלחמים ולא משמידים תשתיות בקצב נורמלי.

אז תעשה פגישה עם הרמטכל תסביר לו איך כן.

אני לא מבין למה יש הנחה ציבורית שהצבא מפגר לגמרי ואין לו מושג מה עושים ואתה שכנראה לא היית מפקד בהנדסה קובע ש"ככה לא נלחמים".

• אהבתי 1

פורסם (נערך)
לפני 6 דקות, Potato כתב:

בסדר, שחרר את ההשוואה בין אזרחים וחיילים.

אני לא יודע מה נכון ומה לא, אבל זו ההחלטה האסטרטגית שהתקבלה.

רק ששוב - אתה תשתלט על זה בחזרה (בהינתן מנהיג עם ביצים).

בשנייה שיש הפרה, אתה זורק את ההסכם לפח ונכנס.

דיברו על המצודה של עזה, אמרו שזו מלכודת מוות, השתלטת עליה בשבוע.

לפני 6 דקות, Potato כתב:

אז תעשה פגישה עם הרמטכל תסביר לו איך כן.

אני לא מבין למה יש הנחה ציבורית שהצבא מפגר לגמרי ואין לו מושג מה עושים ואתה שכנראה לא היית מפקד בהנדסה קובע ש"ככה לא נלחמים".

את האמת שהייתי מ"כ, סמל מחלקה ורס"פ בהנדסה. יודע מתי דוהרים קדימה ומתי עומדים במקום

והרמטכל מוגבל על ידי ראש ממשלה כושל.

עריכה: חייב להגיד שלא צריך להיות לוחם כדי לראות את הדשדוש ודילול כוחות בעזה.

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 6 דקות, Potato כתב:

הנשק בפילדלפי לא עובר מעל לקרקע. הוא עובר או במעבר רפיח או במנהרות.

ביבי מדבר על להישאר בכמה נקודות קבועות כך שאת ההברחות הוא לא ימנע.

• תוכן חדש...