Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 15 דקות, יבגניפ כתב:

החברים הדתיים, מאידך, הכניסו לכנסת את בן גביר, סמוטריץ׳ וההיא עם המגבת על הראש שאני לא מצליח לזכור את השם שלה. ובזמן שהשמאל הקיצוני נמחק, ורוב מכריי שבעבר הצביעו עבודה או מרצ עברו ללפיד או גנץ או אפילו ליברמן, הימין הקיצוני התחזק ל-16 מנדטים בציונות הדתית ועוד כמה שלמה קרעים בליכוד.

זו תנועת מטוטלת, ימינה ושמאלה בהתאם לתקופה.

כרגע מלחמה, יש תחושה של איום ממשי אז הימין נותן מענה לצד היותר מיליטנטי.

עוד כמה שנים יירגע,אנשים ירצו אופק אז המטוטלת תנוע שמאלה לצד שיספק מתווים והסדרים.

לפני 15 דקות, יבגניפ כתב:

ברור שיש הבדל. לא אמרתי ״כל המתנחלים יבואו לירות בת״א״. אמרתי ״מתנחלים יבואו לירות בת״א״. גם לא כל המתנחלים הלכו להרביץ לערבים בכפר משמו לפני כמה שבועות (אבל 0 מתנחלים, בטח מי שמתיימר להנהיג אותם, ראו בזה בעיה של ממש). 

כי אירוע אלימות נקודתי הוא לא "בעיה של ממש".

היה אירוע, נגמר האירוע וכולם המשיכו הלאה.

לא מצדיק אותו כמובן, אבל הוא היה סתם עוד נקודה על ציר הזמן ולא משהו שמצריך להתייחסות מעבר לטיפול בו.

לפני 7 דקות, יובל .מ. כתב:

רק ששוב - אתה תשתלט על זה בחזרה (בהינתן מנהיג עם ביצים).

בשנייה שיש הפרה, אתה זורק את ההסכם לפח ונכנס.

דיברו על המצודה של עזה, אמרו שזו מלכודת מוות, השתלטת עליה בשבוע.

הנקודה אבל היא לא אם תצליח טכנית להשתלט או לא.

אלא שברגע שיצאת מדינית לא תוכל להכנס.

• אהבתי 1

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 33 דקות, Potato כתב:

אם היית אירופאי ממוצע ורואה את מה שהולך בעזה גם אתה היית נגד ישראל, המצב האזרחי שם נוראי ומזדהים עם החלש ולא עם זה שיש לו טנקים וטייסות.

מאוד מסכים איתך, ברור שלפי מה שהולך עכשיו בעזה האירופאי הממוצע יתנגד להרג המוני של אזרחים גם אם אנחנו טוענים שזה לא היה בכוונה, וזה בכלל לא משנה אם מבחינתנו הסיבה מוצדקת.

בגלל זה אני כל כך מעדיף הסכמים, עיסקאות והגנה בינלאומית, ולא שנהיה מעורבים במלחמות שגורמות להרג המוני שאחר כל כולנו משלמים עליו.

פורסם
לפני 18 שעות, ch28566 כתב:

מה שמדהים בפילדלפי, זה שהאפס ביבי וחבורת חסרי האונה שמעריצים אותו מסתכלים על זה כאילו שאין בכלל 100,000 מפונים מהצפון, שחיזבאללה עושה מהצפון מה שבא לו והאיום הזה עדיין קיים ורחוק מלהיפטר, שאיראן עדיין רצה לגרעין ומעבירה המון אמל"ח לגדה חופשי חודשי כי הגבול שם פרוץ לחלוטין, שהכלכלה נחלשת, וגם אם נסגור את פילדלפי, מה אז? מה יום המחר? יש בכלל יום מחר? 

אני באמת מנסה להבין - ציטטתי אותך כי אתה האחרון שקראתי שכתב על כך.

באמת לדעתכם הציר לא חייב להישאר בשליטתנו?

במידה ואנו מסכימים על הנחות היסוד הבאות איך זה מסתדר

1- הציר הינו עורק החמצן של החמאס.

2- מצרים לא יכולה או לא רוצה לעצור את ההברחות בציר.

3- עם ציר פתוח יהיה כמעט בלתי אפשרי לחסל את האיום מחמאס ושות'.

אגב אין לי בעיה עם תשובה כמו החטופים כרגע שווים יותר מנפגעים עתידיים.

לפני שעתיים, יובל .מ. כתב:

נכון מאוד.

אם סמוטריץ כל כך להוט להמשיך את המלחמה שיחזיר את האחים ביבס הביתה,  ישים על הילד שלו מדים, זוג על עצמו ושייכנס.

קודם כל להחזיר את האזרחים החטופים, זה הכי חשוב כרגע.

רק למודעות זה נטו פריקת תסכול אין כאן שום דבר שמתקרב לטיעון לוגי.

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 6 דקות, NEW10 כתב:

בגלל זה אני כל כך מעדיף הסכמים, עיסקאות והגנה בינלאומית, ולא שנהיה מעורבים במלחמות שגורמות להרג המוני שאחר כל כולנו משלמים עליו.

הסכמים עם ארגוני טרור לא שווים כלום כמו שאנחנו רואים. לא משנה כמה מדינות יהיו ערבות לזה, ארגוני טרור לא מחוייבים לאף חוק בינלאומי.

הגנה בינלאומית זה מה שיש לנו.

כל הנשק שאנחנו מקבלים, אתה חושב שזה מתרומות ומרצון טוב? זאת בדיוק המשמעות של הסכם הגנה. זה, וגם הדיפת המתקפה האיראנית והלוחמה בים האדום.

אף אזרח אמריקאי לא יסכים ובצדק שחיילים אמריקאים ילכו למות במלחמה שלא קשורה לאמריקה, כמו שאנחנו לא נסכים שצה"ל ישלח חיילים להילחם במקום האמריקאים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 44 דקות, Potato כתב:

אתה יודע, החיילים שאתה משלם בהם זה הבן שלך, לא דמויות בקול אוף דיוטי.

בניגוד לאזרח שב-99% מהמקרים אין לו נשק ואין לו כל יכולת להגן על עצמו מול מחבל חמוש, אנחנו שולחים חיילים להילחם, מציידים אותם היטב, מאמנים אותם היטב, אנחנו ממש לא שולחים אותם למות. חייל זה בהחלט לא דמות אמורפית, אלו הילדים שלנו, של החברים שלנו, המשפחה שלנו, הם העתיד של המדינה שלנו והם הכי כשירים שיש כדי להילחם. מבטיח לך שכמעט כל אדם מבוגר, גם אני, היה שמח לקחת נשק ולהילחם במקום הצעירים שלנו, אבל זה פשוט לא ראלי. 

פורסם
לפני 2 דקות, yd b-4 כתב:

1. עורק החמצן שלהם עובר מתחת לציר ולא עליו. מוצבים על הציר כמו שביבי מתכנן לא יעצרו את זה. נקודת חמצן נוספת היא מעבר רפיח שבו לא אנחנו נשלוט בכל מקרה.

2. מעל לקרקע קל לסגור גם בלי המצרים.

3. ראה 1.

זה לא שאני חושב שלא צריך לשבת שם אבל ישיבה שם תעלה לנו בלא מעט דם ולא תעצור את ההברחות.

מה שאני אומר זה שיציאה לחודש כשהשטח מוגדר סטרילי לא תזיק ותביא לנו את החטופים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 5 דקות, yd b-4 כתב:

3- עם ציר פתוח יהיה כמעט בלתי אפשרי לחסל את האיום מחמאס ושות'

1. הציר לא מקור החמצן היחיד. אנחנו בעצמנו מכניסים להם חמצן בדמות סיוע תרופות ודלק. 

2. מצרים - זה בושה וחרפה שלא חושפים לכל העולם את גודל המחדל.

3. לציר פילדלפי יהיה אפשר תמיד לחזור. לחסל את האיום של חמאס זה הרבה מעבר לציר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 25 דקות, Potato כתב:

הנחת העבודה של הקבינט היא שמהרגע שיצאת מדינית אי אפשר יהיה לחזור, לא צבאית.

אנחנו עם ממשלה שאחראית לאסון, היא שגתה בהכל, פשוט בכל, אז שנאמין להם? אולי הבעיה המדינת היא בהם?! 

פורסם
לפני 2 דקות, SlowRide כתב:

אף אזרח אמריקאי לא יסכים ובצדק שחיילים אמריקאים ילכו למות במלחמה שלא קשורה לאמריקה, כמו שאנחנו לא נסכים שצה"ל ישלח חיילים להילחם במקום האמריקאים.

במבנה הנוכחי של הצבא בארץ כנראה שלא.

אבל אם היה לך צבא מקצועי של אנשי קבע שבחרו לעצמם קריירה צבאית ונלחמים בהתאם להחלטות מדיניות(נניח נאטו) זה הגיוני.

Just now, ch28566 כתב:

אנחנו עם ממשלה שאחראית לאסון, היא שגתה בהכל, פשוט בכל, אז שנאמין להם? אולי הבעיה המדינת היא בהם?! 

יש מצב כלשהו ואני מנסה לנתח אותו, אין לי מה להתעסק במי הדמות שמקבלת את ההחלטה אלא בהחלטה והמשמעות שלה.

גם אם הבעיה היא בהם, היא לא זזה לשום מקום בשנתיים הקרובות.

לפני 5 דקות, ch28566 כתב:

בניגוד לאזרח שב-99% מהמקרים אין לו נשק ואין לו כל יכולת להגן על עצמו מול מחבל חמוש, אנחנו שולחים חיילים להילחם, מציידים אותם היטב, מאמנים אותם היטב, אנחנו ממש לא שולחים אותם למות. חייל זה בהחלט לא דמות אמורפית, אלו הילדים שלנו, של החברים שלנו, המשפחה שלנו, הם העתיד של המדינה שלנו והם הכי כשירים שיש כדי להילחם. מבטיח לך שכמעט כל אדם מבוגר, גם אני, היה שמח לקחת נשק ולהילחם במקום הצעירים שלנו, אבל זה פשוט לא ראלי. 

התייחסתי להשלכות של יציאה מלא שטח והשתלטות עליו מחדש והמחיר.

אני יודע שלחייל יש רובה והוא אמור להגן על האזרח.

אפשר לוותר על השיעור אזרחות הזה בפעם השביעית.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 1 דקה, Night Driver כתב:

1. עורק החמצן שלהם עובר מתחת לציר ולא עליו. מוצבים על הציר כמו שביבי מתכנן לא יעצרו את זה. נקודת חמצן נוספת היא מעבר רפיח שבו לא אנחנו נשלוט בכל מקרה.

2. מעל לקרקע קל לסגור גם בלי המצרים.

3. ראה 1.

זה לא שאני חושב שלא צריך לשבת שם אבל ישיבה שם תעלה לנו בלא מעט דם ולא תעצור את ההברחות.

מה שאני אומר זה שיציאה לחודש כשהשטח מוגדר סטרילי לא תזיק ותביא לנו את החטופים.

ברור שהתוכנית לא לבנות מוצבים מעל בשביל לומר אנחנו כאן. אלא לטפל אקטיבית גם בתת קרקע, אם זו לא התכנית אז במת אין מה לחפש שם.

ומעבר רפיח חייב ניהול עם ביקרות ישראלית/גוף בינלאומי שאנו סומכים עליו- ולא מצרים והרש"פ לא מספיק אמינים בנושא.

לגבי יציאה לחודש לו היתה אפשרות לחזור ברור שזה משתלם אבל אני מהמר על כך שאם נצא לא נוכל לחזור וכמו שכתבו לפני הבעיה אינה טכנית/צבאית אלא מדינית.

Just now, SlowRide כתב:

1. הציר לא מקור החמצן היחיד. אנחנו בעצמנו מכניסים להם חמצן בדמות סיוע תרופות ודלק. 

2. מצרים - זה בושה וחרפה שלא חושפים לכל העולם את גודל המחדל.

3. לציר פילדלפי יהיה אפשר תמיד לחזור. לחסל את האיום של חמאס זה הרבה מעבר לציר.

1- דלק מזון ותרופות זה לא חמצן צבאי- הלוואי ויכלנו לעצור את זה אבל אנחנו לא מעצמת על.

2- כולם יודעים שכולם יודעים ועדיין זה מה יש....

3- חולק עליך בנושא ע"ע סעיף 1 וברור שלחסל את החמאס זה הרבה מעבר. אבל קודם כל עוצרים את הדליפה ואז גורפים את המים לא?

• אהבתי 1
פורסם
לפני 2 דקות, yd b-4 כתב:

ברור שהתוכנית לא לבנות מוצבים מעל בשביל לומר אנחנו כאן. אלא לטפל אקטיבית גם בתת קרקע, אם זו לא התכנית אז במת אין מה לחפש שם.

ומעבר רפיח חייב ניהול עם ביקרות ישראלית/גוף בינלאומי שאנו סומכים עליו- ולא מצרים והרש"פ לא מספיק אמינים בנושא.

לגבי יציאה לחודש לו היתה אפשרות לחזור ברור שזה משתלם אבל אני מהמר על כך שאם נצא לא נוכל לחזור וכמו שכתבו לפני הבעיה אינה טכנית/צבאית אלא מדינית.

הרי היינו שם. ההברחות התנהלו רגיל וחיילים שלנו נהרגו כמו זבובים.

ואני לא מסכים לגבי לא יתנו לנו לחזור. אם צריך חוזרים ושכולם יקפצו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 29 דקות, Potato כתב:

אלא שברגע שיצאת מדינית לא תוכל להכנס

לא תוכל להכנס? למה? ביבי הרי "עומד בפני לחצים"/"פועל בניגוד ללחצים" למה שלא יורה לצבא לחזור לשם?
להזכיר לך אילו לחצים היו על ישראל לא להכנס לרפיח ופילדלפי לא מזמן? אמרו שלא נוכל לפנות מיליון עזתים, אמרו שיעשו אמברגו נשק אמרו הרבה דברים, נכנסו (אחרי שביבי האפס סוף סוף קיבל קצת אומץ, זה לקח לו זמן) וקרה משהו? לא קרה כלום.
למה אתה חושב שבעוד 6 שבועות המצב יהיה שונה?
יותר מזה, אם אתה חושב שלחץ ימנע מאיתנו להכנס שוב למה אתה לא חושב שלחץ לא ימנע מאיתנו לצאת משם בכל מקרה?

לפני 20 דקות, yd b-4 כתב:

מה הקשר? מדברים על השלב הראשון בעסקה, לצאת משם ל-6 שבועות במהלכם אתה אמור לקבל 20-30 אזרחים חיים בטוח. מה כבר יקרה ב-6 שבועות בציר הזה?
אחרי זה תעשה מה שאתה רוצה, כולל לחזור לשם.
לגבי צינור חמצן או לא צינור חמצן חלק עצום מהנשק בעזה בכלל יוצר בעזה, ויש בעזה מספיק RPG גם היום כדי להמשיך להלחם גם בלי פילדלפי.

הצליח לנתניהו. הטריל אותכם על פילדלפי. זה ש-15 שנה הוא לא כבש את פילדלפי וריפד את חמאס בדולרים שכחתם.
זה שבמשך 8 חודשים הצבא לא קיבל פקודה להכנס לשם שכחתם.
פתאום 6 שבועות לא להחזיק ב"סלע קיומנו" על כל 14 הקילומטרים שלו זה סוף העולם.
זה שגבול ירדן פרוץ כולו ומוברח משם נשק/מטענים לשטחים גם לא ממש מדאיג אותכם כמו ציר פילדלפי.

באמת שאני כל פעם נדהם איך נתניהו מטריל אידיוטים שימושיים בהצלחה כזו.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 4

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 8 דקות, SlowRide כתב:

הסכמים עם ארגוני טרור לא שווים כלום כמו שאנחנו רואים. לא משנה כמה מדינות יהיו ערבות לזה, ארגוני טרור לא מחוייבים לאף חוק בינלאומי.

הגנה בינלאומית זה מה שיש לנו.

כל הנשק שאנחנו מקבלים, אתה חושב שזה מתרומות ומרצון טוב? זאת בדיוק המשמעות של הסכם הגנה. זה, וגם הדיפת המתקפה האיראנית והלוחמה בים האדום.

אתה צודק, אנחנו מקבלים המון נשק וחימוש מהאמריקאים ומאוד תלויים בו, אבל כשיש מלחמה כמו עכשיו, ולא רק אלא אני מדבר על המצב שלנו בכללי בתור מדינה, כשבצד השני נהרגים יותר אזרחים אז האמריקאים שונאים אותנו ומשוכנעים שלא עשינו מספיק מאמץ כדי למנוע את ההרג הזה, זה מאוד לא כיף להיות במצב הזה, כל הזמן לפחד על החיים שלך מהסביבה ושהקיום שלך יהיה תלוי בנשק שאתה מקבל מהמעצמה מספר אחת בעולם, וכשהנשק הזה הורג אזרחים אנחנו שנואים על ידם ועל ידי שאר העולם ואין סוף לדבר הזה.

אני זוכר איך ש @Shmulik_Miata הציע לפני כמה חודשים להקים את  The new Israel באחת ממדינות ארצות הברית, אני לגמרי מזדהה עם הראיון הזה למרות שאני אישית הייתי מעדיף שזה יהיה באירופה, ככה נוכל לחיות כמו אנשים נורמליים ולא להיות שנואים כל הזמן+ זה שיהיה לנו את נאט"ו שייגן עלינו.

אני לא אומר שהחיים בישראל הם תמיד  גרועים או שהכול כאן רע, אבל המצב הזה שאנחנו כל הזמן חיים על זמן שאול ותלויים בנשק האמריקאי לקיומינו וכל הזמן איומים ומלחמות ועולם שלם שכועס עלינו ושונא אותנו הוא פשוט כבר בלתי נסבל 

פורסם
לפני 17 דקות, yd b-4 כתב:

1. פילדלפי (ומעבר רפיח) הוא אולי סוג של צינור חמצן חשוב אבל הוא ממש לא היחידי. 

2. לא יודע אם שמת לב אבל ביבי הוא זה שלמעשה מדבר על השארת חמאס בשלטון שם, הרי אם החלפת אותו הבעיה של פילדלפי תהיה משנית.

3. את חמאס עדיין לא חיסלנו, כנראה די רחוקים מכך, המטרה כרגע היא החזרת מי שעוד אפשר להציל, את חמאס נחסל בהמשך.

4. לפילדלפי תמיד אפשר לחזור, מי שאומר שלא ניתן מדינת הוא משקר, הוא משקר בעיקר כי הוא הבעיה המדינית, הוא הפך לסדין אדום בעולם, אפילו אצל האמריקאים שכבר לא מאמינים למילה אחת שיוצאת מהפה שלו, הוא והממשלה העקומה שהקים בה אף לא אחד (למעט גלנט) חושב לרגע שהוא אחראי על המחדל, שחושב להתפטר, לומר טעינו, צדיק אחד בסדום אין בממשלת ההפקר הזו. 

• אהבתי 3
פורסם
לפני 8 דקות, farkash7 כתב:

לא תוכל להכנס? למה? ביבי הרי "עומד בפני לחצים"/"פועל בניגוד ללחצים" למה שלא יורה לצבא לחזור לשם?

לא אני אמרתי, אלא ציטטתי את ההחלטה כלשונה.

• תוכן חדש...