Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 3 דקות, יבגניפ כתב:

אם אתה מרוצה מהמשילות, מוזמן להמשיך עם בן גביר.

נו ברור, הרי יצא סרטון של מחבל פתח אומר (בעברית) שהתנאים אחרי השביעי באוקטובר התדרדרו והוא לא ממליץ יותר להיות מחבל. 

"אין אפילו מלח באוכל"

עריכה אחרונה על ידי David32
  • מצחיק 2
  • רעיון טוב! 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 8 דקות, David32 כתב:

נו ברור, הרי יצא סרטון של מחבל פתח אומר (בעברית) שהתנאים אחרי השביעי באוקטובר התדרדרו והוא לא ממליץ יותר להיות מחבל. 

"אין אפילו מלח באוכל"

תאמין לי, מקווה שיקחו את פיתמר להיות יועץ ב-prison architect 2. ניכר שהוא מבין היטב איך לנהל את זה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 10 שעות, Potato כתב:

יש תיאום בטחוני כלשהו ואפשרות להשתמש במנגנונים כלכליים.

אבל חשבו שיש את זה גם עם החמאס שהעבירו לו כסף ונתנו עבודה בישראל.

מחבלים מקבלים משכורת מהרשות,חלק מהמפגעים בשנים האחרונות היו אנשי "בטחון" שלה.

מימון טרור, הפעלה שלו וחינוך לטרור זה לא מספיק?

אף פעם לא השוו את החמאס לרשפ.

לפחות אף אחד רציני.

פורסם (נערך)
לפני 54 דקות, יבגניפ כתב:

מרצ והעבודה התאחדו תחת מי שהיה סגן הרמטכל, וביזבז את רוב החיים שלו על צהל ומערכת הביטחון. 

אתה הצבעת לאנשים שמחלקים מגשי פיצה למחבלים.

מצטער. לא תברח מזה. אין סימטריה. מעולם לא הייתה. והחזרה למרכז זו לא טובה שאתה עושה לנו. בבקשה, אם אתה מרוצה מהמשילות, מוזמן להמשיך עם בן גביר. ולמען האמת אני די בטוח שזה מה שתעשה ללא שום קשר למה שנכתב כאן.

תוב עחי.

עריכה: אגב, אחרי ה7.10 להתרשם ממישהו כי הוא היה סגן הרמטכל זה יותר מטומטם מלהתרשם ממישהו שטוען שיביא משילות, סתם שתדע.

במקום לזהות תהליכים אולי היה עדיף שיזהה טנדרים של חמאס.

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
פורסם (נערך)
לפני 30 דקות, יובל .מ. כתב:

תוב עחי.

עריכה: אגב, אחרי ה7.10 להתרשם ממישהו כי הוא היה סגן הרמטכל זה יותר מטומטם מלהתרשם ממישהו שטוען שיביא משילות, סתם שתדע.

לא הבנת, עחי. אני לא אתה. לא התרשמתי מדרגות בצהל גם כשהייתי בן 18 אחרי טירונות. אני גם לא מאלו שעמדו בתור להצביע לגנץ, לפני שעוד הוציא מילה מהפה, כי יש לו עיניים כחולות והוא היה רמטכל. ואני גם לא מתייחס אליו עכשיו כאופציה סבירה, בניגוד אליך.

מה שאני אומר הוא, שאתה מתבכיין על קיצוניים משני הצדדים ועל העדר משילות והרצון שלך לחיות במדינה שבה החוק משנה משהו. אבל אתה הצבעת לאנשים שמחלקים פיצה למחבלים. לא אף אחד אחר. אתה.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 28 דקות, יובל .מ. כתב:

אחרי ה7.10 להתרשם ממישהו כי הוא היה סגן הרמטכל זה יותר מטומטם מלהתרשם ממישהו שטוען שיביא משילות, סתם שתדע.

לא שאני מתכוון להצביע לו אבל בוא, אין מה להשוות בין אחד שנתן למדינה את עיקר השנים בחיים שלו וברור שהוא רוצה שיהיה פה טוב, גם אם אני לא מסכים עם הדעות הפוליטיות שלו, לעורך דין טרול סוג ז' שלא הספיק לו להיות הפנים של האספסוף האלים מהגבעות וניצל את ההזנחה של המחנה הפוליטי שלו כדי לצבור כח ולהתברג בשלטון ע"י הבטחות שווא לתקן מה שהחברים הנהנתנים שלו הרסו. 

את מי היית לוקח יותר ברצינות אם היה מדובר בבריאות שלך? רופא מנוסה ומוערך שאיבד מטופל בניתוח או למתנגד חיסונים שמוביל מחאות נגד בתי חולים והידע הרפואי שלו מסתכם במחקרי גוגל וכותרות ווינט?

• אהבתי 4

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

באיזה תפקיד בדיוק הוא היה אמור לזהות אותם?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מי פה גינה את טיבי ששיבח רופאי שיניים? You anti-dentite bastard!

• מצחיק 1

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם
לפני כשעה, SlowRide כתב:

לא שאני מתכוון להצביע לו אבל בוא, אין מה להשוות בין אחד שנתן למדינה את עיקר השנים בחיים שלו וברור שהוא רוצה שיהיה פה טוב

למה זה ברור? לי זה בכלל לא ברור.

כי זו הנחת בסיס שאנחנו רוצים להניח לגבי כל פוליטיקאי, הוכחה כשגויה מספר פעמים על ידי כל מיני נבחרי ציבור.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, יובל .מ. כתב:

הנאומים שלו בעברית לא מעניינים, השאלה היא מה אומרים בערבית. שם נחשפות הפנים האמיתיות.

וכמה מבאי הדיון הנכבד הזה דוברים ומבינים ערבית בניב פלסטיני? ( בדגש על הניב, לא ספרותית של תיכון 3 יחידות אהלן ומרח׳בה) .
בזמנו הייתי משועשע מהופעות של טיבי בפאנל בטלויזיה, רק מלראות שאף אחד המהמשתתפים לא ענה לעניין למה שהוא אמר או שאל. זה תמיד היה שם ללעג את הצד שלנו, חוסר תשובות עינייניות או התקפות אישיות על טיבי, לא מעבר לכך.
טיבי לא מעניין אותי, הוא מייצג את הצד שלו. לי יש נציגים אחרים שאני מצפה מהם לדעת לתת מענה ולא רק לצרוח ולדבר בסיסמאות. וכרגע כולם כאלה. כן כל ה 120 ״נבחרי העם״ . ( העם לא בחר בהם הוא בחר ברשימות וחבל שזו המערכת שלנו, כי הרשימות כולן ״מכורות״  ונבנו על ידי קבלני קולות וקומבינות). 

עריכה אחרונה על ידי zaf
  • אהבתי 2

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 30 דקות, oryo כתב:

זה איפשהו על הספקטרום בין מאכזב לצפוי לראות איך הטענה ״טיבי תומך במחבלים״ הפכה ל״הוא עושה את זה בערבית אבל אין לי תיעוד״, שתסתיים כנראה ב״הוא עושה את זה בסתר ליבו / שיחות סלון״.

פשוט לא רציני, אבל לא יודע למה אני ממשיך להתפלא שהדיונים אינם מתעסקים בעניינים קונקרטיים ומתרכזים בהתנצחויות נטו :( 

ובמעבר חד לנתונים שלא ישנו יותר מדי דעות אבל מה זה משנה -

לא יודע מי מכם עוקב, אבל המאמר ״על המסים ועל הנפלאות״ של קרלנסקי, שדה, יוגב ושראל התפרסם השבוע.

ברור לי שלרוב המוחלט של האנשים אין את הרצון/סבלנות/עניין לקרוא, אז אם אני מנסה לסכם אותו -

כצפוי, העשירים מממנים את העניים, עד כאן זה לא רק צפוי אלא טוב. העברות ורשתות תמיכה אינן דבר רע בפני עצמו, ו״אסמול״ צוחק על המאמר הזה כשהוא נדבק לסאונדבייט הנ״ל בעיקר כי הוא מורכב מפופוליסטים.

... רק שזה קצת יותר עמוק מהסיכום הנ״ל:

א. הדיפרנציאציה היא היסטרית - ההעברות בין העשירונים נעות בצורה אקספוננציאלית, לא לינארית. בעברית: כשנעים מעשירון לעשירון הפער הוא כפול, כל פעם. ראו הגרף מטה 

image.thumb.png.91c0f226012f52d90491d3dad38b0ae7.png

ב. כשמפרקים את זה לציבורים חרדים/ערבים/יהודים-לא-חרדים, רואים שהחרדים כמגזר שואבים תקציבים, הערבים כמגזר גם כן אבל פחות, וכל השאר הם הספונסר של האירוע הזה. שווה להתעכב על זה כי זה די היסטרי, כי הרי לא רק שהחרדים הם בגדול ציבור שכל כולו מוקדש ליצירת גרעון - כידוע הם גם מתרבים הכי מהר ודוגלים בהנצחת העוני כדרך חיים. אני שנים כותב שהדמוגרפיה, לא הטרור, היא האיום הקיומי האמיתי על ישראל. לא הטרור ולא החרדים יהפכו את ישראל מחרתיים לעיי חורבות, אבל אחד מהם מסכן אותה יותר, קונקרטית, מבחינת מדינה מערבית מתקדמת ומשגשגת.

image.thumb.png.143876c0d85b60010a99ba6fb4432631.png

ג. אחד הנתונים היותר מעניינים, עבורי, היתה החלוקה של העברות התקציבים פר-מגזר. בתרשים הזה ניתן לראות שבעוד שאצל הלא-חרדים עשירונים 4+ משתתפים באיזשהו משהו בנוגע לתחזוקת המדינה - אצל החרדים רק העשירון העליון עושה את זה, ועשירון 9 breaking even. במילים: 80% מהחרדים מהווים נטל כלכלי על המדינה.

image.thumb.png.63b2b41ac35bbf658576c80ebe53f8f3.png

יש עוד מלא נתונים ואני מזמין אתכם לקרוא, אבל המסקנה היא לא שהחרדים הם או-כה-נוראיים. החרדים הם... אנשים. כאנשים הם מגיבים לתמריצים, וכמו שמדברים איתי מלא זוגות צעירים עשירון עליון שזכו בלוטו כחלון ולקחו מהמדינה (=תושבי ישראל) עשרות אלפי שקלים בשביל לרכוש דירה להשקעה על חשבון משלם המסים: אין לשפוט אדם שכשנותנים לו מתנה, הוא לוקח. אם נותנים לחרדים הטבות מס, מעונות, בריאות וסבסוד עוני-מבחירה, אזי אין להתפלא כשהם לוקחים. הם אמורים לקחת כמו שזוג עשירון עליון אמור לרכוש דירה להשקעה בהנחה של חצי מליון ש״ח על חשבון משלם המסים הישראלי.

החרדים אינם הבעיה אלא סימפטום, הבעיה היא כמעט כל ממשלות ישראל מאז סוף הקדנציה של אחד, ביבי ג׳וניור נתניהו מאז 1996 - שמשיטות את האונייה הישראלית ישירות לתוך הקרחון הכלכלי שהוא דמוגרפיית הציבור החרדי בשילוב עם מדיניות הרווחה והאכפתיזם.

אין, ולא תהיה, דרך לחלק משאבים בצורה יעילה והגונה כאשר חלק מהציבור דורש שלא לשאת בנטל - ואני לא מדבר (רק) על צבא, אלא (בעיקר על) כלכלה. כשישראל ישראלי מתגאה ב״בריאות חינם״ וב״גן חינם״ וכו׳, מה שהוא לא מבין זה שאין ארוחות (וקופ״ח) חינם, ישראלי ליטרלי משלם על ההטבות הנ״ל עבור אוכלוסיה שחושבת שהוא עגלה ריקה שנועדה למות במלחמה ולשלם מסים בשביל לכלכל את החיים שלהם באוהל התורה.

בעצם - עזבו מה הם כן לא חושבים על הציבור שמספנסר אותם, אני לא בוחן לב וכליות, הפואנטה המרכזית שמסבסדים עניים-מבחירה-אידיאולוגית, שמשתדלים להתרבות הכי הרבה שאפשר בחסות אותו סבסוד, ולהקריס את הכלכלה כי בעולם האמיתי אין באמת ארוחות חינם ו/או עץ כסף.

למלחמה האינסופית, השחיתות האדירה, ולסבסוד אוכלוסיה עם ילודה והשכלה של מדינות באפריקה - יש השלכות. האשראי והגרעון אמורים לנוע בהתאמה, ואותו כנ״ל בנוגע לחלק מהאנשים עם אופציות לנוע גאוגרפית. 

לסיכום:

הפואנטה איננה שהרעיון עצמו של ״מדינת רווחה״ רע, אלא שהמימוש שלו בישראל גרוע, ובכלליות שכל רעיון ״מדינת הרווחה״ לא עובד (ולא יכול לעבוד, ממש בהגדרה) כשיש ציבורים ענקיים שבוחרים לנצל את המערכת - המערכת שבתורה מתמרצת אותם להמשיך. הפוליטיקאים שעסוקים יותר בנצחון מוחלט מעדיפים להמשיך לתמרץ את הפיגוע הכלכלי הזה, ותושבי ישראל פשוט טסים בתוך העננים ומרגישים שהם עפים ליעד בלי להבין שמטיסים אותם ישירות לתוך צלע ההר.

אני חושב שזו התגובה החשובה ביותר בשרשור. קראתי את המאמר גם, אבל בניגוד אליך לא שיתפתי אף אחד כי אני ויתרתי לחלוטין.

סחתיין על ההשקעה וההסברים. 

מסכים שזה האסון האמתי שלנו. 

• אהבתי 5

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני שעתיים, oryo כתב:

זה איפשהו על הספקטרום בין מאכזב לצפוי לראות איך הטענה ״טיבי תומך במחבלים״ הפכה ל״הוא עושה את זה בערבית אבל אין לי תיעוד״, שתסתיים כנראה ב״הוא עושה את זה בסתר ליבו / שיחות סלון״.

פשוט לא רציני, אבל לא יודע למה אני ממשיך להתפלא שהדיונים אינם מתעסקים בעניינים קונקרטיים ומתרכזים בהתנצחויות נטו :( 

ובמעבר חד לנתונים שלא ישנו יותר מדי דעות אבל מה זה משנה -

לא יודע מי מכם עוקב, אבל המאמר ״על המסים ועל הנפלאות״ של קרלנסקי, שדה, יוגב ושראל התפרסם השבוע.

ברור לי שלרוב המוחלט של האנשים אין את הרצון/סבלנות/עניין לקרוא, אז אם אני מנסה לסכם אותו -

כצפוי, העשירים מממנים את העניים, עד כאן זה לא רק צפוי אלא טוב. העברות ורשתות תמיכה אינן דבר רע בפני עצמו, ו״אסמול״ צוחק על המאמר הזה כשהוא נדבק לסאונדבייט הנ״ל בעיקר כי הוא מורכב מפופוליסטים.

... רק שזה קצת יותר עמוק מהסיכום הנ״ל:

א. הדיפרנציאציה היא היסטרית - ההעברות בין העשירונים נעות בצורה אקספוננציאלית, לא לינארית. בעברית: כשנעים מעשירון לעשירון הפער הוא כפול, כל פעם. ראו הגרף מטה 

image.thumb.png.91c0f226012f52d90491d3dad38b0ae7.png

ב. כשמפרקים את זה לציבורים חרדים/ערבים/יהודים-לא-חרדים, רואים שהחרדים כמגזר שואבים תקציבים, הערבים כמגזר גם כן אבל פחות, וכל השאר הם הספונסר של האירוע הזה. שווה להתעכב על זה כי זה די היסטרי, כי הרי לא רק שהחרדים הם בגדול ציבור שכל כולו מוקדש ליצירת גרעון - כידוע הם גם מתרבים הכי מהר ודוגלים בהנצחת העוני כדרך חיים. אני שנים כותב שהדמוגרפיה, לא הטרור, היא האיום הקיומי האמיתי על ישראל. לא הטרור ולא החרדים יהפכו את ישראל מחרתיים לעיי חורבות, אבל אחד מהם מסכן אותה יותר, קונקרטית, מבחינת מדינה מערבית מתקדמת ומשגשגת.

image.thumb.png.143876c0d85b60010a99ba6fb4432631.png

ג. אחד הנתונים היותר מעניינים, עבורי, היתה החלוקה של העברות התקציבים פר-מגזר. בתרשים הזה ניתן לראות שבעוד שאצל הלא-חרדים עשירונים 4+ משתתפים באיזשהו משהו בנוגע לתחזוקת המדינה - אצל החרדים רק העשירון העליון עושה את זה, ועשירון 9 breaking even. במילים: 80% מהחרדים מהווים נטל כלכלי על המדינה.

image.thumb.png.63b2b41ac35bbf658576c80ebe53f8f3.png

יש עוד מלא נתונים ואני מזמין אתכם לקרוא, אבל המסקנה היא לא שהחרדים הם או-כה-נוראיים. החרדים הם... אנשים. כאנשים הם מגיבים לתמריצים, וכמו שמדברים איתי מלא זוגות צעירים עשירון עליון שזכו בלוטו כחלון ולקחו מהמדינה (=תושבי ישראל) עשרות אלפי שקלים בשביל לרכוש דירה להשקעה על חשבון משלם המסים: אין לשפוט אדם שכשנותנים לו מתנה, הוא לוקח. אם נותנים לחרדים הטבות מס, מעונות, בריאות וסבסוד עוני-מבחירה, אזי אין להתפלא כשהם לוקחים. הם אמורים לקחת כמו שזוג עשירון עליון אמור לרכוש דירה להשקעה בהנחה של חצי מליון ש״ח על חשבון משלם המסים הישראלי.

החרדים אינם הבעיה אלא סימפטום, הבעיה היא כמעט כל ממשלות ישראל מאז סוף הקדנציה של אחד, ביבי ג׳וניור נתניהו מאז 1996 - שמשיטות את האונייה הישראלית ישירות לתוך הקרחון הכלכלי שהוא דמוגרפיית הציבור החרדי בשילוב עם מדיניות הרווחה והאכפתיזם.

אין, ולא תהיה, דרך לחלק משאבים בצורה יעילה והגונה כאשר חלק מהציבור דורש שלא לשאת בנטל - ואני לא מדבר (רק) על צבא, אלא (בעיקר על) כלכלה. כשישראל ישראלי מתגאה ב״בריאות חינם״ וב״גן חינם״ וכו׳, מה שהוא לא מבין זה שאין ארוחות (וקופ״ח) חינם, ישראלי ליטרלי משלם על ההטבות הנ״ל עבור אוכלוסיה שחושבת שהוא עגלה ריקה שנועדה למות במלחמה ולשלם מסים בשביל לכלכל את החיים שלהם באוהל התורה.

בעצם - עזבו מה הם כן לא חושבים על הציבור שמספנסר אותם, אני לא בוחן לב וכליות, הפואנטה המרכזית שמסבסדים עניים-מבחירה-אידיאולוגית, שמשתדלים להתרבות הכי הרבה שאפשר בחסות אותו סבסוד, ולהקריס את הכלכלה כי בעולם האמיתי אין באמת ארוחות חינם ו/או עץ כסף.

למלחמה האינסופית, השחיתות האדירה, ולסבסוד אוכלוסיה עם ילודה והשכלה של מדינות באפריקה - יש השלכות. האשראי והגרעון אמורים לנוע בהתאמה, ואותו כנ״ל בנוגע לחלק מהאנשים עם אופציות לנוע גאוגרפית. 

לסיכום:

הפואנטה איננה שהרעיון עצמו של ״מדינת רווחה״ רע, אלא שהמימוש שלו בישראל גרוע, ובכלליות שכל רעיון ״מדינת הרווחה״ לא עובד (ולא יכול לעבוד, ממש בהגדרה) כשיש ציבורים ענקיים שבוחרים לנצל את המערכת - המערכת שבתורה מתמרצת אותם להמשיך. הפוליטיקאים שעסוקים יותר בנצחון מוחלט מעדיפים להמשיך לתמרץ את הפיגוע הכלכלי הזה, ותושבי ישראל פשוט טסים בתוך העננים ומרגישים שהם עפים ליעד בלי להבין שמטיסים אותם ישירות לתוך צלע ההר.

לא מסכים עם החלק הראשון, מסכים מאוד עם החלק השני.

פורסם
לפני 7 דקות, יובל .מ. כתב:

לא מסכים עם החלק הראשון

עם מה אתה לא מסכים? איפה התיאור של מה שקרה נמצא בסתירה עם המציאות..?

מזמין אותך לאתגר את עצמך, ממש כפי שאתגרו איתי דאז, ולמצוא תיעוד של טיבי תומך במחבלים. מבטיח לך לתמוך בטענה הזו כשתמציא תיעוד, אין בי חיבה יתרה (או בכלל) לברנש. תתייחס עניינית במקום להתבצר בעמדה, אכסיומות זה לחלשים.

אם אתה לא מוצא (כפי שאני לא מצאתי), תשאל את עצמך האם אתה מסוגל לשנות דעה כשהמציאות לא עולה בקנה אחד עם האמונה, ואם לא - תחזור לחלק שכן חיבבת בפוסט ותבין את המנגנון שגורם לחרדים להקריס את המדינה למרות שהמציאות לא מספקת תימוכין לאמונה שלהם ש״יהיה בסדר״.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 10 שעות, falou כתב:

למה אתה מעדיף פאשיסט בתור שר לביטחון פנים על פני ח״כ עויין ציונות עם אפס השפעה?

אתה רוצה לקרוא שוב את מה שכתבתי? לא נראה לי שהתגובה שלך רלוונטית.

• תוכן חדש...