Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 18 דקות, יובל .מ. כתב:

צריך לעבור לתחבורה ציבורית!! אבל לא אני. אתם תעברו

תצחק, אבל ככה מדברים היום גם אנשי מקצוע מתחום התכנון. 

הפקקים פה כדי להישאר, ולא נראה שזה מעניין את הגברת רגב שרק מחפשת לעשות כותרות ולדאוג לחברים שלה על חשבון הילדים שלנו.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 29 דקות, יובל .מ. כתב:

צריך לעבור לתחבורה ציבורית!! אבל לא אני. אתם תעברו.

אחד הראיונות אם לא ה

אני כבר מזמן אומר שהדרך לתחבצ יעיל מתחילה בזה שלעובדי ושרי האוצר והתחבורה לא יהיה רכב צמוד ולא ליסיניג.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

אתה רוצה משהו יותר מדהים?
N12 - בגלל חניה: 12 מיליון ירדו לטמיון (mako.co.il)

עובדים סירבו לעבור לבניין חדש כי אין חנייה.

מה הקטע? שהבניין נבנה לפי תקנים של המשרד להגנת הסביבה, שדורשים פחות חניות מאשר מספר העובדים.

מי חלק מהעובדים שסירבו לעבור? המשרד להגנת הסביבה.

"הבניין מוכן כבר כחצי שנה, אבל העובדים מסרבים לעבור אליו. "לא נעבור עד שלא תהיה חניה לכל עובד או חניה במרחק סביר לכל הפחות", מתעקש יו"ר ועד עובדי המשרד להגנת הסביבה, בני אלבז. "חייבים לתת תנאים טובים לעובדי מדינה שעושים עבודת קודש למען הדורות הבאים בישראל"."

חניון הלאום (שבו מחנים עובדי המדינה) נמצא במרחק של 3 דקות הליכה בנוסף לשאטלים מהירים לכל המשרדים.

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
  • אהבתי 2
פורסם
לפני 38 דקות, פינדר כתב:

להוסיף לנתיבים הקיימים, זה או לא אפשרי (בכבישים עירוניים) או לוקח הרבה זמן.

מי שרוצה לשפר את התחבצ היום, צריך להבין שהצעד הראשון, אך לא האחרון, הוא נתצים במקום נתיבים קיימים.

זה נכון בלי קשר לשם של מי שיושב.ת בראשות משרד התחבורה.

הדרך לשפר תח"ץ עוברת קודם כל בתכנון קוים הגיוניים. לא יכול להיות שכל מי שגר באשקלון צפונית לכביש הראשי ורוצה להגיע באוטובוס לאיזור התעשייה יצטרך לנסוע 40 דקות (בלי פקקים) בשני אוטובוסים במקום לנסוע 12 דקות ברכב (וזו רק דוגמא. לא חסרים אבסורדים כאלה בכל הערים).

אחרי זה הגדלת האמינות והתדירות. כשאני צריך להיכנס לתל אביב הרבה פעמים אני נוסע עם הרכב וחונה איפה שמתחילום הפקקים ורק שם עובר לתח"צ (בתוך תל אביב מדלג ממקום למקום במונית או בתחץ. אין סיכוי למצוא חניה גם לא בחניונים איפה שאני צריך להגיע). הסיבה היא שאני לא יכול לסמוך על הרכבת ואין לי שעה לחכות לרכבת הבאה אחרי זו שהתבטלה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני כשעה, פינדר כתב:

סלילת נתיבים לוקחת זמן. הפיכת נתיבים לנתצים היא בדיוק צעד לכיוון הפיכת מערכת התחץ לראויה. לא צעד מספיק, אבל הכרחי.

היום בתל אביב יש מלא נתצים שרוב הזמן ריקים. אז קודם שיהיו אוטובוסים ונהגים. בינתיים רק תוספת מיותרת לפקקים הקיימים. לפעמים הייתי לוקח אשתי מעבודה. ברכב פרטי זה בערך חצי שעה. בתח"צ שעה פלוס. רוצים שאני אסע באוטובוס? אז קודם שזה ייקח חצי שעה באוטובוס ואז נדבר. מה עושים בארץ? במקום לעשות תח"ץ יעילה מנסים לחנוק את הנהג בין השאר על ידי גניבת נתיבי תחבורה. כי זה יותר פשוט וזול. אבל בינתיים רק מגדילים את הפקקים. עם כל הסלידה שלי ממירי היא פוליטיקאית ממולחת ומריחה איפה אפשר לגזור את הקופון. 

פורסם (נערך)
לפני 55 דקות, Night Driver כתב:

הדרך לשפר תח"ץ עוברת קודם כל בתכנון קוים הגיוניים.

מסכים

אחרי זה הגדלת האמינות והתדירות.

איך משפרים אמינות ותדירות? הדרך הפשוטה היא.. נתצים.

וכמובן להוסיף אוטובוסים שיסעו בהם.

כשאני צריך להיכנס לתל אביב הרבה פעמים אני נוסע עם הרכב וחונה איפה שמתחילום הפקקים ורק שם עובר לתח"צ

זה פתרון סביר. לא מושלם אבל סביר.

בטח אם אתה גר באשקלון וצריך מדי פעם להגיע לתל אביב, לא באופן יומיומי.

הסיבה היא שאני לא יכול לסמוך על הרכבת ואין לי שעה לחכות לרכבת הבאה אחרי זו שהתבטלה.

יש עוד הרבה מה לשפר ברכבות. אני נוסע כל יום באוטובוס+רכבת לכל כיוון.

לפחות בקו רחובות ת״א המצב סביר.

לפני 49 דקות, mikyl כתב:

היום בתל אביב יש מלא נתצים שרוב הזמן ריקים.

זה פשוט לא נכון.

אם עובר אוטובוס פעם בדקה או שתיים בנתצ, אז הוא נראה לך ריק.

בפועל זה מה שצריך להיות. כל אוטובוס כזה מוריד לך 20-40 רכבים שהיו יכולים להיות לפניך.

עריכה:

אוי ואבוי עשיתי ליאור

עריכה אחרונה על ידי פינדר
  • אהבתי 2
  • מצחיק 3

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 38 דקות, פינדר כתב:

אוי ואבוי עשיתי ליאור

Harakiri GIFs | Tenor

• מצחיק 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

ברור שיש מתכננים ופוליטיקאים צבועים שמטיפים למשהו שהם לא עושים. זה לא תמיד אומר שהם טועים. 

העדפה לתחבצ בדרך היא תנאי תהפוך אותה לאמינה. כמובן לא היחיד. נתצים שנראים ריקים לא מעידים על זה שהם לא בשימוש. הם בטח ובטח בשימוש בת"א

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני כשעה, פינדר כתב:

זה פשוט לא נכון.

אם עובר אוטובוס פעם בדקה או שתיים בנתצ, אז הוא נראה לך ריק.

בפועל זה מה שצריך להיות. כל אוטובוס כזה מוריד לך 20-40 רכבים שהיו יכולים להיות לפניך.

בפועל הוא לא מוריד כמעט כלום. רוב מוחלט של אנשים שנסעו קודם ברכבם ממשיכים לנסועה ברכב כי תח"צ היום זה לא אלטרנטיבה. כמו שבאוטובוס נוסעים אותם אנשים שנסעו גם קודם. ומה שיש בפועל זאת תוספת לפקקים שלפחות בת"א מורגשת מצוין. 

עריכה אחרונה על ידי mikyl
פורסם
לפני 34 דקות, mikyl כתב:

כי תח"צ היום זה לא אלטרנטיבה.

אתה מדבר על תל אביב?

תחצ בתל אביב זה לגמרי אלטרנטיבה.

והדרך להפוך אותו לעוד יותר אטרקטיבי, היא להוסיף עוד נתצים.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, פינדר כתב:

אתה מדבר על תל אביב?

תחצ בתל אביב זה לגמרי אלטרנטיבה.

והדרך להפוך אותו לעוד יותר אטרקטיבי, היא להוסיף עוד נתצים.

בכרך כמו גוש דן הנתצים האלה צריכים להיות בהפרדה מפלסית מלאה, קרי מטרו. רק שבינתיים אנחנו בפיגור של 40 שנה. אז הנת"צים הם stop gap, למרות שאין קבוע יותר מהזמני.

אבל הגב' רגב לא רוצה  מטרו ולא נת"צים. העיקר רכבת לאילת. הרי תהיה עוד פחות שימושית מרמון. העיקר לחם ושעשועים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, sperial כתב:

אבל הגב' רגב לא רוצה  מטרו ולא נת"צים. העיקר רכבת לאילת. הרי תהיה עוד פחות שימושית מרמון. העיקר לחם ושעשועים.

צריך גם את זה וגם את זה. גם מטרו, גם נת"צים, גם רכבת לאילת, גם רכבת לקריית שמונה וטבריה.

זה שאין קו רכבת לאילת זה בושה למדינה. מדינה של מטר על מטר, שלא מצליחה לבנות קו רכבת באורך כלום.

פעם היה אפשר להגיע ברכבת מתל אביב לקהיר, איסטנבול, ואפילו לאיטליה וצרפת. היום מתעסקים בקקה.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385
  • אהבתי 2

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

הרפורמה של הורדת דור 2 ו3 בסלולר - ממשיכה בכל התנופה, רק מה? הוסיפו עוד חצי שנה שבה ניתן להצטרף עם קווים בדורות הללו.

דחו את הקץ ואני מאמין שידחו עוד את הקץ.

• אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

אין שום פואנטה ברכבת לאילת, עלות הפרויקט מטורללת והתפוסה בדבר הזה תהיה אפסית. מילא אם היה שם גוש התיישבות, אבל מדובר בעיר אחת עם מספר תושבים לא גדול.

זה nice to have אולי אחרי שפתרנו את כל בעיות התשתית באיזורי התיישבות, כל גוש דן מרושת במטרו וכל בעיות הרכבת מנהריה עד ב"ש נפתרו. (מה שגם רכבת לאילת תעלה כמו מערכת מטרו בסיסית פחות או יותר....)

פעם כל השטח הזה היה שייך למונרכיה אחת במשך מאות שנים. קל מאוד להזיז פרויקטים גדולים בשלטון טוטליטרי, דמוקרטיה מגיעה עם יתרונות וחסרונות.

• אהבתי 2
פורסם (נערך)

יש סדרי עדיפויות, ומה לעשות - 4 מיליון תושבי גוש דן הם המרכז הכלכלי של המדינה, ואת התקציב צריך להשקיע שם, במטרופולין של חיפה, ובערים הגדולות ירושלים ובאר שבע (הערים הגדולות האחרות, ראשל"צ ואשדוד, אני כולל בגוש דן). וכמובן בחיבורים ביניהם.

רכבת לאילת - בשביל מה? סחורות עוברות ממילא בתעלת סואץ המשודרגת, ואף אחד לא צריך "גשר יבשתי". והתיירות הזולה עברה לאירופה, אילת יקרה, משעממת ולא נעימה. מבטיח לך שאם היתה הצדקה כבר היה קו רכבת לאילת. מספיק שבנו שם שדה תעופה עם חניה ל-60 מטוסים רחבי גוף, והתקופה הפעילה ביותר בו היתה תקופת הקורונה.

אגב, האגדה שמתחנת חיפה מזרח היה אפשר להגיע ל-3 יבשות היא.... אגדה. כמובן שהיה אפשר להגיע לאסיה, והיה אפשר להגיע לאפריקה (קהיר), אבל אירופה? יוק. הקו לאיסטנבול הסתיים בצידה האסייתי, לא חצה את הבוספורוס.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...