Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 2.1.2023 בשעה 18:41, eladns כתב:

17:32, גלי צה"ל היום

העלו מישהו ממשרד האוצר לגבי חוק חינוך חינם 0-3

אמר שמעו, זה לא יקרה. התציב לזה מטורף!!!

אז מה ההצעה שלך?

שחוק חינוך חינם 0-3 יהיה לאוכלוסיות החלשות בלבד

כמו שנאמר עליכם: 

סו לונג סאקר!!!

ואימוג'י של סמיילי חורץ לשון

קצת באיחור אבל די מחייב

כשאתה מכור וברגע אחד מפסיק לצרוך את הסם,

הגוף עובר למצב חירום ומנסה לחזור למצב הקודם שבו הוא הורגל לצרוך מהסם.

ההפסקה תהיה קשוחה ואינטנסיבית, יהיו חלקים בך שאתה לא תכיר ולא רוצה גם להכיר,

חלק לא שורדים אבל יש כאלה שידעו לצאת מזה בשלום וחלק יצאו בשן ועין. 

תדע לבחור באיזה צד אתה רוצה להיות כשזה יקרה..

ועוד משפט שחבל שלא צירפתי ישר, שמישהו אמר לי פעם

ברגע שאין לך חלומות והחלום היחיד שלך זה לצרוך מהסם, כנראה שאתה צריך לבחון הפסקה עם צריכת הסם.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 24 דקות, mikyl כתב:

וזאת הבעיה כי אנשים נוסעים מכתובת לכתובת. לא צריך מחקרים כדי להבין שבנתיב ריק נוסעים יותר מהר מאשר בנתיב פקוק שלידו. גם ברור בלי שום מחקר שאנשים שנסעו באוטובוס קודם עכשיו ייסעו יותר מהר. אבל האם זה עוזר לפתור בעיית הפקקים? רואים שלא, להפך. האם היום אתה עובר ממקום למקום יותר מהר בתח"צ מאשר ברכב פרטי? אני מניח שבדרך כלל לא, חוץ מהמקרים כאשר נקודות התחלה וסוף מאוד קרובים לנתצ. 

נתצים בפרט ותחב״צ בכלל, לא נועדו לפתור את בעיית הפקקים, אלא להוות אלטרנטיבה לרכב פרטי.

כתבתי את זה כבר כמה פעמים אבל אכתוב שוב: התחב״צ בישראל רחוק מלהיות מושלם או אפילו טוב. אני יודע. אני נוסע בו יום יום.

אבל יש אצלך ואצל חלק מהציבור ציפיה לא ריאלית שאפשר לבנות מע׳ תחב״צ מושלמת, תוך כדי שממשיכים לתחזק את מע׳ הכבישים כאילו אין תחב״צ בכלל, ואז ביום בהיר אחד לבצע סוויץ׳ וכולם יעברו מהרכב לתחב״צ המושלם.

זה לא יכול קרות. זה חייב להיות תהליך מקבילי ארוך וכואב, שבו מסיטים משאבים, כספים, נתיבים, חניות וכו׳ לטובת שיפור התחב״צ. זה חייב להיות הדרגתי וככל שדוחים את זה כי לאנשים לא נוח שלוקחים להם נתיבים או חניות או נימביסטים מסוגים שונים, ככה זה לוקח יותר זמן והתוצאה הסופית פחות טובה.

• אהבתי 5
  • רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

@garichoהאלטרנטיבה למסילת מטענים לאילת קיימת כבר 150 שנה. קוראים לה תעלת סואץ. האוניות מגיעות לחיפה ולאשדוד ופורקות את המטענים בקרבת היעד.

ציטוט

אז למה יש מאות משאיות שנוסעות בכביש הערבה כל יום, כולל משאיות ארוכות במיוחד שנוסעות רק שם? אם היה מסילה היה אפשר להעביר את תעבורת התפזורת, המכוניות, והמטענים לרכבת. זה אפילו יחסית פשוט כי מדובר בתעבורה מכמה גורמים ונקודות ספציפיות - נמל הרכבים, נמל התפזורת...

פורסם
לפני שעתיים, vadim6385 כתב:

הן (וגם לא קצרין או בית שאן) לא מהוות אלטרנטיבה כי הן נמצאות בחורים שיחסית קשה להגיע אליהם.

תחשוב שאם הייתה רכבת לקריית שמונה עם תחנה במחניים, אז אפשר היה לגור בק"ש או קצרין ולעבוד במת"מ.

בוא ניקח את אופקים.

שעה ו 40 לתל אביב ו 10 דקות לבאר שבע. אתה רואה אותה מתרוממת?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

@garicho אלה משאיות שנוסעות בין ים המלח לאילת, וקצת מובילי רכב. לא "גשר יבשתי" כמו שמישהו חשב ליישם אחרי מלחמת ששת הימים.

מטען שמגיע מהמזרח יעבור בתעלת סואץ ישר לחיפה או אשדוד.

דרך אגב - עד כמה שאני מבין חיפה מתחיל להפוך גם hub למכולות שנעות בין אגן הים התיכון לבין האוקיאנוס ההודי והמזרח הרחוק.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שעה ו40 זה יותר מדי.

לעומת זאת, נתיבות. פחות משעה ברכבת אתה בת"א. והבניה שם מטורפת.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
Just now, sperial כתב:

@garicho אלה משאיות שנוסעות בין ים המלח לאילת, וקצת מובילי רכב. לא "גשר יבשתי" כמו שמישהו חשב ליישם אחרי מלחמת ששת הימים.

מטען שמגיע מהמזרח יעבור בתעלת סואץ ישר לחיפה או אשדוד.

דרך אגב - עד כמה שאני מבין חיפה מתחיל להפוך גם hub למכולות שנעות בין אגן הים התיכון לבין האוקיאנוס ההודי והמזרח הרחוק.

ממש לא דיברתי על להפוך לגשר יבשתי. זה בחיים לא יקרה - עלות יקרה מידי לכל האופרציה. מדבר נטו על מסילת רכבת פשוטה שתחבר את צין עם אילת. אפשר לבנות אותה בעלות נמוכה יחסית. העברה של מטענים, הובלת רכבים ורכבות נוסעים שיעשו את הדרך בכמה שעות. לא צריך יותר מזה.

פורסם
לפני 19 דקות, פינדר כתב:

נתצים בפרט ותחב״צ בכלל, לא נועדו לפתור את בעיית הפקקים, אלא להוות אלטרנטיבה לרכב פרטי.

כתבתי את זה כבר כמה פעמים אבל אכתוב שוב: התחב״צ בישראל רחוק מלהיות מושלם או אפילו טוב. אני יודע. אני נוסע בו יום יום.

אבל יש אצלך ואצל חלק מהציבור ציפיה לא ריאלית שאפשר לבנות מע׳ תחב״צ מושלמת, תוך כדי שממשיכים לתחזק את מע׳ הכבישים כאילו אין תחב״צ בכלל, ואז ביום בהיר אחד לבצע סוויץ׳ וכולם יעברו מהרכב לתחב״צ המושלם.

זה לא יכול קרות. זה חייב להיות תהליך מקבילי ארוך וכואב, שבו מסיטים משאבים, כספים, נתיבים, חניות וכו׳ לטובת שיפור התחב״צ. זה חייב להיות הדרגתי וככל שדוחים את זה כי לאנשים לא נוח שלוקחים להם נתיבים או חניות או נימביסטים מסוגים שונים, ככה זה לוקח יותר זמן והתוצאה הסופית פחות טובה.

בת"א כבר עשרות שנים ישנם מלא רחובות פתוחים אך ורק לתח"צ לכיוון 1 או 2. אז למה אני עדיין מגיעה יותר מהר ברכב פרטי למרות הפקקים? כי פשוט אין מספיק אוטובוסים ומסלולים. יותר קל וזול לגנוב נתיבים אצל נהגים מאשר להוסיף קווים ולשנות תדירות של אוטובוסים. אז שיתחילו משם ואז נדבר.

• רעיון גרוע 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

השאלה מאיפה אתה מגיע ולאן.

אם אתה נוסע בתוך העיר, ברוב המקרים תגיע מהר יותר באוטובוס.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

שאלה למה אתה קורא בתוך העיר. להגיעה מדרום העיר לצפונה או למרכז (ולהפך) בטוח שלא. לעלות על האוטובוס שבמקרה לידך ולעבור כמה תחנות אולי כן.

פורסם
לפני 26 דקות, SlowRide כתב:

שעה ו40 זה יותר מדי.

לעומת זאת, נתיבות. פחות משעה ברכבת אתה בת"א. והבניה שם מטורפת.

ההבדל בין נתיבות לאופקים זו תחנה אחת ופחות מ 10 דקות. אופקים גם יותר קרובה לב"ש.

הסיבה היא הבדלי האוכלוסיות בדיוק כמו שתנופת הפיתוח דילגה על יבנה בדרכה דרומה וחזרה אליה רק בשנים האחרונות.

פורסם
לפני 25 דקות, garicho כתב:

מדבר נטו על מסילת רכבת פשוטה שתחבר את צין עם אילת

אז אתה מדבר על מסילה של 170 קילומטר שכל תפקידה הוא לשרת עיר של 52,000 איש.

אם אתה עושה מסילה לאילת אז היא צריכה לעבור גם דרך ירוחם, מצפה רמון ויישובים נוספים בדרך וזו מסילה יקרה מאוד ובעייתית גם בגלל השיפועים.

לפני 2 דקות, פינדר כתב:

לנסיעה ברכב בתוך ת״א אתה צריך גם להוסיף את זמן חיפוש החניה והעלות שלה.

אין לחניה בתל אביב עלות כי לא תמצא.

• תוכן חדש...