Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 13 דקות, David32 כתב:

אני כבר שנה חמישית בלי רכב. זה עדיין תחום עיניין שלי...

למיטב זכרוני אתה חי במדינה עם אנשים מאוד חסכניים אבל עם תח"ץ מעולה שבאמת מייתר את הצורך ברכב.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

נכון, חסכנים.

ועם תחצ עובד. 

ועדיין, יותר רכבים פר קפיטה מאשר בישראל.

אגב, זה לא שאני לא רוצה רכב, אבל נראה לי מיותר בינתיים לשלם את העלויות אחזקה לשימוש של פעם ב. בשביל פעם ב אני פשוט שוכר.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 35 דקות, mikyl כתב:

צחקתי. אבל בדרך כלל ברכבים מתעניינים אנשים שמשתמשים בהם.

ילדים בני 13 שמשחקים פורזה באקס בוקס מתעניינים ברכבים יותר מהאנשים פה.

(בצחוק נו)

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 17 דקות, David32 כתב:

נכון, חסכנים.

ועם תחצ עובד. 

ועדיין, יותר רכבים פר קפיטה מאשר בישראל.

אגב, זה לא שאני לא רוצה רכב, אבל נראה לי מיותר בינתיים לשלם את העלויות אחזקה לשימוש של פעם ב. בשביל פעם ב אני פשוט שוכר.

בכל הביקורים שלי אצלכם אף פעם לא הרגשתי צורך ברכב (ואני לא מדבר רק על כנסים שאז הרוב באמסטרדם אלא גם נסיעות של יום בווירט, יום בזכאכן ועוד פגישות בכל מיני חורים). התח"ץ כל כך יעילה שזה הרבה יותר נוח.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 22 דקות, SlowRide כתב:

ילדים בני 13 שמשחקים פורזה באקס בוקס מתעניינים ברכבים יותר מהאנשים פה.

(בצחוק נו)

אנשים פה השלימו עם המציאות הכלכלית,בגיל 13 פינטזתי על M3, בגיל 23 על BRZ.

עכשיו כשאני צריך למשכן כליה בשביל קורולה מעאפנה הלכו החלומות.

• מצחיק 1

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 3 שעות, יובל .מ. כתב:

והתגובה שלי הייתה לזה שכינו אותו פחדן. האחרון שאפשר להגיד את זה עליו בערך.

כלומר אתה מנסה לאמר:

"מי הוא אמיץ? זה שלא מפחד לסכן את חייו של אחרים ביגלל מעשיו שלו עצמו"?

• אהבתי 1

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
לפני 16 שעות, David32 כתב:

לגבי הכישלון של מערכת התח"צ... אז הפתרון הוא לבטל את הנתצ ולעשות אותה עוד יותר גרועה? 

גם צריך לתקן את הרכבת, ומה לא. אבל מה שבטוח, לבטל את כול מה שהיא רוצה לבטל בעקבות ההצהרה המדומינת הזאת של "חיבור הפריפריה" - זה לא הפתרון, להיפך - זה רק יחמיר את המצב.

הפתרון הוא סלילת נתיבים נוספים, לא גניבת נתיבים מהציבור והכרחתם להשתמש במערכת גרועה על ידי הגדלה מלאכותית של פקקים. מערכת תח"ץ ראויה תביא אנשים להשתמש בה מרצונם. כרגע אין באמת גידול בצריכת תח"ץ (כי היא לא נותנת פתרון ראוי) וחוץ מהתעמרות בציבור אין שום תמורה לזה. רגשותיכם (ורגשותיי) כלפי מירי רגב לא מונעים את זה שבהיבט הזה היא צודקת.

קח מקרה ממש מהיום - ניסיון להשתמש בתחבורה ציבורית על מנת להגיע לדיון בדרום תל אביב (שוקן). נסיעה ברכב עד לתחנת בנימינה (כי אין אוטובוס נורמלי לשם) ומבנימינה למשרד - 70 ק"מ מצטבר (7 ל' דלק = 47.6 ש"ח), רכבת הלוך-חזור 48 ש"ח, מונית מהתחנה לביהמ"ש וחזור - 62 ש"ח. 157.6 ש"ח ללא חישובי בלאי (ושים לב - לא נמנעתי מלהשתמש ברכבי הפרטי), ויציאה באותו הזמן שבו הייתי צריך לצאת בהתחשב בפקקים. חזרה בכחצי שעה מאוחר יותר לעומת רכב. אם הייתי נמנע לחלוטין משימוש ברכב, זה היה מוסיף עוד כשעה לכל כיוון.

שימוש ברכב פרטי היה נותן לי דרך הלוך של שעתיים בפקקים וטיפה עצבים, אבל 190 ק"מ הלוך-חזור שהם 19 ליטר דלק נותנים 129.2 ש"ח לפני חישובי בלאי. כלומר בגדול - חוץ מקצת מנוחה (וגם זה כי התמזל מזלי לשבת ברכבת, זה לא טריוויאלי בבוקר) לא הרווחתי כלום. עלויות חניה לא הכנסתי לחישוב כי הן מתקזזות בשני המקרים.

המערכת רעה. ביטול נתיבי התפיסה המרובה בכביש החוף יחסוך לפחות חצי שעה לכיוון בשעות העומס.

• אהבתי 2

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, mikyl כתב:

בתור אחד שמשתמש בתח"צ פעם בשנה לא כל שנה אני שואל מה אתה עשה ב- carsforum? 😂

ואם ברצינות - לא סובל את מירי רגב, אבל כאן אני מסכים איתה. במצב של היום ותנאים הקיימים נת"צים הם בזבוז וגורם נוסף לפקקים כי רוב הזמן הם ריקים. 

רומן פה יכול להעיד שאני מזיז את הרכב פעם בשנה :) 

מצב אידאלי הייתי מחזיק כמראה רכב סביר למסלול, רכב סביר לטיולי נהיגה.

הפרספקטיבה ממושב הנהג ברכב פרטי על נתצים לא מאוד אובייקטיבית או מדויקת. פקקים זו מימלא בעיה שאי אפשר לפתור. והשקעה באלטרנטיבה חשובה ממגוון סיבות.

עריכה: המערכת אכן רעה. על זה אין ויכוח.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 43 דקות, RK כתב:

הפתרון הוא סלילת נתיבים נוספים, לא גניבת נתיבים מהציבור והכרחתם להשתמש במערכת גרועה על ידי הגדלה מלאכותית של פקקים. מערכת תח"ץ ראויה תביא אנשים להשתמש בה מרצונם.

סלילת נתיבים לוקחת זמן. הפיכת נתיבים לנתצים היא בדיוק צעד לכיוון הפיכת מערכת התחץ לראויה. לא צעד מספיק, אבל הכרחי.

לפני 43 דקות, RK כתב:

קח מקרה ממש מהיום - ניסיון להשתמש בתחבורה ציבורית על מנת להגיע לדיון בדרום תל אביב (שוקן). נסיעה ברכב עד לתחנת בנימינה (כי אין אוטובוס נורמלי לשם) ומבנימינה למשרד - 70 ק"מ מצטבר (7 ל' דלק = 47.6 ש"ח), רכבת הלוך-חזור 48 ש"ח, מונית מהתחנה לביהמ"ש וחזור - 62 ש"ח. 157.6 ש"ח ללא חישובי בלאי (ושים לב - לא נמנעתי מלהשתמש ברכבי הפרטי), ויציאה באותו הזמן שבו הייתי צריך לצאת בהתחשב בפקקים. חזרה בכחצי שעה מאוחר יותר לעומת רכב. אם הייתי נמנע לחלוטין משימוש ברכב, זה היה מוסיף עוד כשעה לכל כיוון.

אין ספק שזה גרוע, אבל אם אתה גר צפונית לבנימינה ומגיע פעם בשבוע או שבועיים לדיון בת״א, אז אתה אמור להיות בעדיפות נמוכה, כי לא אתה זה שיוצר עומס קבוע ו״מקסימום״ תספוג אי נוחות פעמיים בחודש. בשום מקום בעולם לא מובטחת לך הגעה מכל כפר או פרבר מרוחק למרכז העיר הגדולה במהירות.

המטרה היא שמי שגר במרחק סביר מהמרכז ומגיע יום יום לעבודה יוכל לעשות זאת בצורה מהירה ואמינה.

עריכה אחרונה על ידי פינדר

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 8 דקות, פינדר כתב:

המטרה היא שמי שגר במרחק סביר מהמרכז ומגיע יום יום לעבודה יוכל לעשות זאת בצורה מהירה ואמינה.

עבדתי בעבר במתחם הבורסה ומתגורר בירושלים, קצה לקצה בעזרת הרכבת מיצחק נבון לקח לי כמעט שעתיים מדלת אל דלת.

ובירושלים אני גר במרחק של 3 דקות נסיעה מהרכבת, פשוט האוטובוסים עושים טיול בדרך לשם.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 9 דקות, פינדר כתב:

במרחק סביר מהמרכז

זה לא קל להגדרה במדינה בגודל במבה וחצי כמו ישראל. 

מה זה אומר מרוחק? 30 ק"מ זה מרוחק? 40?

גרתי 4~ ק"מ אווירי או 5-6~ ק"מ נסיעה מטבורו של עולם (רכבת השלום?) בסמוך לאחד הכבישים המרכזיים ביותר, ז'בוטינסקי, עם נת"צ לכל כיוון ועדיין היה לוקח לי 25~ דק' להגיע לעבודה (דלת לדלת) באוטובוס. אם זה לא היה עצוב, זה היה כמעט מצחיק.

בעיניי הדרך לפתרון סביר יהיה להתייחס לעניין בתור מצב חירום לאומי ולהתחיל לשפוך משאבים (כסף, תשתיות, הנדסה, תכנון וכו') כדי לשפר דרמטית את התחב"צ.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם (נערך)

הדרך לשפר היא בהוספת נתצים לנתיבים הקיימים, לא גריעה מנתיבים קיימים.

ביום שמירב מיכאלי תראה שהיא עושה רב קו על חשבונה ולא נוסעת יותר באאודי עם נהג אני אאמין לה שהיא רוצה לשפר את הנתצים במדינה.

זה מזכיר ראיון של איזה בכירה במשרד התחבורה שאומרת שכולם חייבים לעבור לתחבורה ציבורית וכששאלו אותה איך הגיעה היא אמרה ברכב פרטי.

לא מה שחיפשתי, אבל אותו עקרון:

מנכ"לית משרד התחבורה נסעה באוטובוסים: "יש בעיות, נשפר" (ynet.co.il)

"

- האם תמשיכי לנסוע באוטובוסים אחת לשבוע?

"במצבי עם העבודה הזו, המגורים המרוחקים והמחויבות לילדים - לא בטוח שאצליח להשתמש באופן תדיר של פעם בשבוע, אבל בהחלט אנסה".

צריך לעבור לתחבורה ציבורית!! אבל לא אני. אתם תעברו.

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
פורסם

להוסיף לנתיבים הקיימים, זה או לא אפשרי (בכבישים עירוניים) או לוקח הרבה זמן.

מי שרוצה לשפר את התחבצ היום, צריך להבין שהצעד הראשון, אך לא האחרון, הוא נתצים במקום נתיבים קיימים.

זה נכון בלי קשר לשם של מי שיושב.ת בראשות משרד התחבורה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...