Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, ליין מן כתב:

הם קבלו הוראה.. קצת יותר מלמעלה = על היהודים ועם ישראל, חובה לחגוג חגים ומועדים טובים.

מעניין עם מי הוא דיבר ומי הם יועצי התקשורת והמתרגמים (ברור שבתשלום).

כמו שנאמר: "ככל שקרובים יותר לכנסייה, כך רחוקים יותר מאלוהים."

ההוא גם ציווה לעלות פוסטים איך הם חוגגים וממלאים את הבטן בסוכה בזמן שחטופים יושבים מתחת לאדמה וחיילים נהרגים?

זהו אוסף של אפסים מנותקים!

לא אתפלא אם זו הייתה הוראה (ולא, לא מההוא קצת יותר מלמעלה) כדי לנסות להשכיח את יום האסון שהם האחראים הראשיים לו, לקראת בחירות קרבות ובאות.

אחרי האסון, אפילו בקואליציה חשבו שזה נגמר. לנתניהו היו תכניות משלו

ציטוט

"ואז הם יגרשו אותנו, והם צודקים", אמר סמוטריץ'

ציטוט

גם נתניהו היה בהלם. אנשים שהיו סביבו, גם בימים שלאחר מכן, תיארו שבר כלי שלא האמין שהאסון הזה נפל עליו. שרים בכירים וקצינים בכירים שנכחו שם זוכרים את נתניהו מבוהל, חסר ביטחון ובהלם.

ציטוט

הוא תכנן כמה דברים. ראשית, להיצמד לבייס - ל־64 המנדטים שהיו לו. שנית, להרחיק את הבחירות כמה שיותר כדי שיישכחו את הטבח ולהתחיל להפיל את תיקי האשמה והאחריות על צה"ל ועל שב"כ. מאוחר יותר נוספו גם היועצת המשפטית ובג"ץ. כולם - חוץ ממנו.

ציטוט

הממשלה לא ציינה אתמול את היום הנורא. כל הטקסים, הצעדות, האזכורים, הציוצים והפוסטים נעשו בידי הציבור, התקשורת ושורה של יוזמות מקומיות. חברי הממשלה ושאר חברי הכנסת מהקואליציה בקושי התייחסו ליום השנה לאסון. סגן נשיא ארצות הברית צייץ, מנהיגים מכל העולם כתבו פוסטים - ובישראל שררה שתיקה. נתניהו הצטלם עם לולב וכתב "חג שמח", אגב, בתמונה ממוחזרת מחגי סוכות קודמים. גם ניר ברקת הצטלם עם לולב וכתב "חג שמח".

ציטוט

"עד הבחירות כולם ישכחו מאסון 7 באוקטובר", אמר נתן אשל, המקורב עשרות שנים לשרה ולבנימין נתניהו, בריאיון בחודש יוני השנה ל"זמן ישראל". זו לא הייתה פליטת פה, ולא משהו ממוחו הקודח של אשל - זו האסטרטגיה של נתניהו כבר שנתיים. זה מה שהוא רוצה, זה מה שהוא עושה - בערך מיום הטבח. שכולנו נשכח. ממש כך.

ציטוט

דוגמה טרייה מאתמול, ביום לציון 7 באוקטובר, כשבישראל כמעט יום אבל, למרות חג הסוכות, צייץ ממיאמי הרחוקה יאיר נתניהו - זה שלא תרם כמעט דבר בשנתיים הקשות שעברנו כולנו. עם תמונות של הרמטכ"ל לשעבר הרצי הלוי, ראש אמ"ן לשעבר אהרון חליווה וראש שב"כ לשעבר רונן בר - שלושתם ישנים - הוא כתב: "לנצח נזכור ונזכיר, נלמד את ילדינו את מורשתכם הבזויה, ההפקרה שעלתה לנו בחיים ובשינוי גורלות של אלפי משפחות. כמעט נמחקה לנו המדינה בגללכם! לא נשכח ולא נסלח". החייל האמיץ יאיר נתניהו, שחגג במיאמי במשך שנתיים אחרי הטבח, תמצת היטב את כל מה שאביו וכל המכונה שסביבו עשו כאן בשנתיים האחרונות.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני כשעה, יבגניפ כתב:

Screenshot 2025-10-08 at 9.04.45.png

אני כבר מזמן הבנתי שהיהדות שלי כנראה מבוטלת עם איך שהכול מתגלגל. 

ימצאו סיבה לבטל אותה. אני בטוח בזה. 

• רעיון טוב! 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 33 דקות, פינדר כתב:

דת ממלאת צורך נפשי שטבוע ברוב בני האדם. בגלל זה היא מופיעה בצורות שונות בכל יבשת ובכל עם.

כן, היכולת להתקרבן. שזה עוד משהו שצריך להיעלם מהעולם הזה. 

עברנו כבר כמה שנים מאז שהדתות הופיעו. הן לא אקטואליות כבר כמה אלפי שנים. 

אבל, נעזוב את זה. 

מי שמאמין שאיזה יצור קסום בלתי נראה שחי לו בשמיים או משהו מצווה עליך לעשות דברים מסויימים, כי אחרת אתה תסבול אבל רק אחרי שתמות, ובכן- אם זו לא מחלת נפש, מה כן? 

או. אם נתמקד לרגע בתקופת חגי תשרי- מי שמאמין שהחטאים שלו יכולים לעבור לתרנגול, יכול באותה מידה להאמין שהחטאים שלו יכולים לעבור לתרנגולת גומי, ולא לרצוח יצור חי מסכן שלא עשה לך כלום ועוד לשמוח ולהתגאות בזה. כל הדתות כבר עברו מזמן את השלב של הקרבת זבח, קורבנות אדם וקורבנות מן החי. היהדות נשארה תקועה שם.

אם להאמין שהרע שעשית יכול לעבור לתרנגול, אבל רק אם תשחוט אותו בצורה מסויימת (מאד מסויימת) זו לא מחלת נפש. מה כן? 

יש דברים יפים בדת, כן. הבעייה שלי היא שיותר מדי אנשים לוקחים את כל החבילה כולה, ויותר מדי ברצינות. ומנסים להכריח אותי שזה ישפיע גם על חיי. הכל מעוות, ממוסחר, אינטרסנטי, "הדת המאורגנת"- על משקל "הפשע המאורגן". מספיק. נהייתי יותר קיצוני לגבי הדת עם כל שנה שאני חי. אם בעבר הייתי מתבטא בעדינות, היום כבר אין לי את העדינות הזו, כמו שלדתיים אין את הרצון לבוא לקראתי ולקראת שכמותי כלל ועיקר. הגיע תורם לקבל את האחר ולהשתנות. 

כל הדת בכלל נשמעת לי כמו משחק של ילדים קטנים, שממציאים את החוקים תוך כדי תנועה. "יריתי בך!" -לאאא יש לי שדה כח מגן, "אני השתמשתי בלייזר שעובר אותו" -לא עבד אני בדיוק התכופפתי.

אותו משקל בדיוק של "אסור לבצע עבודה בשבת", אז להפעיל מוצרי חשמל זה עבודה, אז נמציא שעון שבת. 

הכל בולשיט אחד גדול, שנשמע מטורף לחלוטין למי שצופה בזה מהצד. 

תחשוב לרגע איך היית מגיב אם היית רואה מישהו (במדינה אחרת, למשל, שאתה לא מכיר את החוקים והדת והחגים שלה) תופס עכבר, מנופף אותו בסיבובים מהזנב, תוך כדי שירת פררה ז'אק ותנועות עם האגן, ודוחף אותו לסיר מים רותחים? אז אותו דבר עם התרנגול שלנו.

• רעיון טוב! 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 44 דקות, פינדר כתב:

דת ממלאת צורך נפשי שטבוע ברוב בני האדם

הרוב המוחלט של האנשים פשוט נולד לתוך זה, אחוז אפסי באמת בוחר בזה ולתרץ את זה כצורך אנושי מאפשר עקרונית לתרץ כל רע על פני האדמה. אבל לא ניכנס לדיון פילוסופי עכשיו, מיותר. 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 2 דקות, madmaxx כתב:

הרוב המוחלט של האנשים פשוט נולד לתוך זה, אחוז אפסי באמת בוחר בזה

אני לא מסכים עם זה. הטבע האנושי גורם לנו לחפש משמעות, לחפש סיבה ותוצאה. קשה לנו לחיות עם המחשבה שאנחנו בסך הכל אנקדוטות חסרות משמעות ועם זה שבדרך כלל החיים שלנו הם רצף של אירועים אקראיים. אז גם אנשים שנולדו לחיים חילוניים חסרי אמונה (ורובנו לא באמת נולדים לזוג הורים אתאיסטים לחלוטין) מחפשים משמעות. והם יכולים למצוא את זה בדת רשמית או ביוגה ומדיטציה או בלאומיות ובעוד הרבה צורות.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני כשעה, פינדר כתב:

דת ממלאת צורך נפשי שטבוע ברוב בני האדם.

מאיפה הביטחון הזה? דת זה תוצר של פחד ובורות של האדם הקדמון. כמה זריזים יותר קלטו את הפוטנציאל ועשו מזה ביזנס. פחד פלוס בורות זה עסק משתלם למי שידע לנצל. מה שקורה כשבורות פוגשת יזמות. זה בערך כל הסיפור.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

זו יומרנות גדולה מאוד לחשוב שכל המאמינים הם בורים פחדנים שקל למכור להם סיפורי מעשיות ורק אנחנו האתאיסטים יצורים לוגים רציונלים שרואים את המציאות כפי שהיא.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 3

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

לפני מספר שנים קראתי טענה - מבוססת מחקרית - שהאמונה מחווטת במוח של רוב האנשים, ושהחיווט הזה היו גנטי. איני זוכר את המקור ואין לי הכלים לחוות דעה על המחקר, אבל נראה שהטענה לגיטימית.

עם זאת, אנחנו חיים בעידן של הקצנה דתית שאצל היהודים והמוסלמים במיוחד קיצונית, לפחות אצלנו זה כולל הרבה מוזרויות.

הטענה של @mikyl על הכסף הגדול בדת נראית לגמרי הגיונית. נתחיל בתחרות בין הכשרויות ונסיים במבני השיש העצומים בכל כפר אירופי דל.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, ברווז כתב:

מי שמאמין שהחטאים שלו יכולים לעבור לתרנגול, יכול באותה מידה להאמין שהחטאים שלו יכולים לעבור לתרנגולת גומי, ולא לרצוח יצור חי מסכן שלא עשה לך כלום ועוד לשמוח ולהתגאות בזה.

אתה כותב את זה רק בגלל הפחד שלך שיעברו לברווזים.

זו גם הסיבה שישר הפלת את החטאים לתרנגולות גומי כשכולם יודעים בדיוק איזה ציפורים עושים מגומי.

• מצחיק 4

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 25 דקות, sperial כתב:

אבל נראה שהטענה לגיטימית.

זו טענה הגיונית לגמרי, שגם לי כמובן אין כלים לשפוט אם היא נכונה.

וברור שיהיו כאלו שינצלו את זה כדי לצבור כח, כסף, שליטה ושאר ירקות.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 51 דקות, פינדר כתב:

זו יומרנות גדולה מאוד לחשוב שכל המאמינים הם בורים פחדנים שקל למכור להם סיפורי מעשיות ורק אנחנו האתאיסטים יצורים לוגים רציונלים שרואים את המציאות כפי שהיא.

ברור שלא: זה מחולק לבורים פחדנים שקל למכור להם סיפורי מעשיות, ומהצד השני אנשים ציניים שצוברים כח ושליטה על הבורים הפחדנים שקל למכור להם סיפורי מעשיות.

• רעיון טוב! 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אין קשר לדת. זה הטבע האנושי. תמיד יהיו בורים ופחדנים ותמיד יהיה מי ישנצל אותם בשביל כח.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעתיים, פינדר כתב:

קשה לנו לחיות עם המחשבה שאנחנו בסך הכל אנקדוטות חסרות משמעות ועם זה שבדרך כלל החיים שלנו הם רצף של אירועים אקראיים. 

אני לחלוטין אנקדוטה רגעית, חסרת משמעות, והחיים שלי הם רצף אירועים אקראיים וחלקם חצי אקראיים (השלכות).

אין לי שום אשליה בנוגע לזה. 

וממש לא מטריד אותי. 

לפני כשעה, פינדר כתב:

תראה את ההוכחות... 

כמה קל להסית את העדר של המאמינים לכיוון מסויים. 

בימינו אנו- נגד הגיוס. 

לפני המלחמה- היה בחדשות לא מעט על סערת הטלפונים הכשרים. לא זוכר את הסיפור במדוייק- רק שיש שם אינטרסים של זרם רבני מסויים, והחסידים שלו מפעילים אלימות כלפי כל מי שמעז למכור תוצרת אחרת. 

או למשל הבלגאן סביב הכשרות של צוהר. סליחה, לא כשרות, אסור לקרוא לזה כשרות כי רק לרבנות מותר להגדיר מהו כשר. 

לגבי "בורים". צ'מע, אנסה לצטט לך מקור מן הכתובים.

רבי נחמן מברסלב: "במקום שנגמר השכל שם מתחילה האמונה".

והוא צודק לחלוטין! רק לא כמו שהוא התכוון כשהוא אמר את זה. 

image.thumb.png.cbe4c2cd8e222d23641a13f906922983.png

לפני כשעה, sperial כתב:

לפני מספר שנים קראתי טענה - מבוססת מחקרית - שהאמונה מחווטת במוח של רוב האנשים, ושהחיווט הזה היו גנטי. איני זוכר את המקור ואין לי הכלים לחוות דעה על המחקר, אבל נראה שהטענה לגיטימית.

אתה מבין איך זה נשמע, כן? 

זה נשמע עם מבטא אירופאי ספציפי. 

לפני כשעה, Night Driver כתב:

אתה כותב את זה רק בגלל הפחד שלך שיעברו לברווזים.

זו גם הסיבה שישר הפלת את החטאים לתרנגולות גומי כשכולם יודעים בדיוק איזה ציפורים עושים מגומי.

האמת שדווקא נתקלתי בזה בפייסבוק, ואני די מסכים עם זה- לא חשבתי אפילו על ברווזים. תודה שהזכרת לי את עמי. 

מבחינתי גם שור מפורצלן, איגואנה מזכוכית, עכברוש מפלסטיק, עכביש מעץ- הכל טוב. הכל הולך. 

ויודע מה, סבבה- שיעבירו את החטאים לברווז מגומי, אני סבבה וחצי עם זה*. לא ליצור חי מסכן. 

*זה עדיין מטומטם וחצי, כן? אבל זה עדיף על המצב הקיים.

• רעיון טוב! 1

פורסם

היה לי ויכוח עם אחי בנושא. 

אני טענתי שאיך אתה בכלל יכול לצום ולבקש סליחה שדקה קודם שלחת יצור חי למוות עם כל החטאים שלך שישלם את המחיר במקומך.

הוא טען שזו לא המהות, אני חא קיבלתי את זה כי אומרים במפורש הוא ילך למיתה במקומי ובסוף הסכמנו שלא להסכים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

המהות היא בדיוק מה שהאכילו את המאמינים בה. לא פחות ולא יותר. 

ובל יעיזו לחשוב עבור עצמם המאמינים. 

• תוכן חדש...