Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, stx כתב:

ובכלל, לא שלחת מקודם את כולנו ללכת להסביר לקולגות בחו"ל את המצב פה, ושהם יסבירו למשפחות שלהם והם לחברים שלהם וככה יופץ אור גדול של צדק בעולם?

לגבי ההסברה, קצת קשה לעשות הסברה כשיש בממשלה גורמים שבמודע מחבלים (שימוש נכון במילה הזו) במאמצים האלו, כדי לצבור נקודות בבייס שלהם.

IMG_0683.jpeg

IMG_0686.jpeg

עריכה אחרונה על ידי פינדר
  • אהבתי 7

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 11 שעות, יובל .מ. כתב:

דוגמא מהימים האחרונים

ואני יכול להביא לך דוגמה מ-7/10. קרוב משפחה של אשתי, שהיה מגבניק באותם ימים והשתתף בקרבות, סיפר איך באו אליהם בדואים, שלפו תעודות כחולות וביקשו לעזור. בלי לדבר על אלה שסיכנו את חייהם כאשר פינו צעירים מנובה, ועל אלה שנהרגו בקרבות. אני מניח שאתה רוצה שישראל תהיה כמו רוסיה של פוטין - שם יש חוק נגד "דיסקרדיטציה של הצבא": על כל מילה נגד הצבא, המלחמה, המדינה או פוטין, אפילו על זה שקראת למלחמה "מלחמה", אפשר להיכנס לכלא.

• מעניין 1
פורסם

ביום העצוב הזה, מחריד אותי לגלות שאין חבר ממשלה אחד (אלא אם פספסתי) שכתב משהו על התאריך הזה, כאילו עבורם הוא פשוט לא קיים. לאחל חג סוכות שמח, את זה כולם עשו. אלו אנשים חסרי מוסר בסיסי, בעולם נורמלי הם כבר מזמן לא היו בשלטון ובטח שלא חושבים להציג עצמם לבחירה שוב. לא רוצה לדמיין מה יהיה פה אם ההסכם אכן יצא לפועל והמלחמה תסתיים בפועל, נדמה לי שמה שהיה לפני ה-7 הוא משחק ילדים לעומת מה שעוד מצפה לנו. 

• לא הבנתי... 1
פורסם (נערך)

https://www.haaretz.co.il/news/politics/2025-10-07/ty-article/00000199-be08-db47-a1fd-ff794ee40000

במלאת שנתיים לטבח של חמאס ביישובי עוטף עזה ולחטיפת מאות אזרחים וחיילים, פרסם הבוקר (שלישי) הארגון הודעה שבה הוא משבח את מעשיו. בהודעת חמאס תואר 7 באוקטובר כ"יום המעבר המפואר – נקודת מפנה גדולה במסלול ההתנגדות הפלסטינית ובמאזן הכוחות האזורי". בהודעתו, תקף הארגון את קהילה הבינלאומית על "שתיקתה המבישה", וכן מתח ביקורת על מדינות ערביות בטענה ל"נטישה חסרת תקדים". הארגון גם ספד למנהיגיו שנהרגו במהלך הלחימה בידי ישראל, בהם אסמאעיל הנייה, יחיא סינוואר ומוחמד דף, והדגיש: "שנתיים של ייסורים ודמים לא שברו את רוח ההתנגדות". 

בכיר חמאס פוזי ברהום פרסם נאום מוקלט לציון שנתיים למלחמה, שבו טען כי המתקפה על ישראל ב-7 באוקטובר הייתה "תגובה היסטורית למזימות מחיקת הסוגיה הפלסטינית, ומהווה המשך למאבק הפלסטיני מאז 1948". הוא הוסיף כי משלחת חמאס במצרים "פועלת להסרת המכשולים לקידום הפסקת אש בעזה, הכנסת סיוע, נסיגת הכוחות הישראלים, שיקום ושובם של הפליטים למקומותיהם". ברהום אמר כי העדיפות העליונה היא "עצירה מיידית של התקפות הכיבוש ומלחמת ההשמדה על עזה", וכי "חמאס מחויבת להיאבק על כל זכויות העם הפלסטיני הלאומיות ולדחוף קדימה את שאיפותיו לשחרור, רפורמה ועצמאות".

ומנגד, תגובית של אחד הקוראים:

׳כל מי שעיניו בראשו מבין שהפלסטינאים לעולם לא יוותרו על שאיפתם לשחרור כל "אדמתם". זו עובדה שרק עיוור, חירש, אויל בשלב דמנציה מתקדם מתכחש לה. אם אתה תומך בחיסול הישות הציונית / הישראלית (כמו רבים מכותבי ומינויי הארץ) אז אין בכך כל בעיה כמובן. אם לא, אתה מסיק את מהסקנה היחידה המתבקשת שזו מלחמת קיום. זה או אנחנו או הם. מה לעשות, אני מין טיפוס מוזר שכזה, חסר מוסר. סוג של "ניאו נאצי", שמעדיף את קיומו שלו על פני שריפת ילדיו חיים בידי אלו השואפים לכך. יתרה מכך, שומו שמיים, אני אפילו מעדיף לשטח עד עפר את זה המבקש, מתכנן, פועל להשמידני על פני הנחת ראשי על הגרדום שהוא מיעד לי. אז כן, זה נכון. הסכסוך הזה יפתר בכוח. ואני משאיר לכם, כותבי וקוראי הארץ, לנחש הכוח של מי יגבר.׳

עריכה אחרונה על ידי waterman
הוספת תגובית
  • מבאס 1
   לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם

ב7.10 לפני שנה, בחורה ערביה עשתה טעות והעלתה פוסט שמח לטיקטוק. לא שמחה על הטבח, סתם פוסט אוטומטי. ניידת משטרה נשלחה לעצור אותה באופן משפיל, עם אזיקים ועם פוסט גאה של בן גביר הגבר. והיה לי פה ויכוח עם יובל שבהתחלה התעקש כהרגלו שמדובר במחבלת.

האם תישלח ניידת גם לחוגגים האלו הערב?

• אהבתי 3
  • מעניין 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אתמול כל נסיכי הליכוד העלו פוטסים שלהם חוגגים בסוכה.

אני מנחש שקיבלו הוראה מלמעלה להזכיר לכולם שחג עכשיו.

לא מפתיע.

• אהבתי 3
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 29 דקות, יבגניפ כתב:

אתמול כל נסיכי הליכוד העלו פוטסים שלהם חוגגים בסוכה.

אני מנחש שקיבלו הוראה מלמעלה להזכיר לכולם שחג עכשיו.

לא מפתיע.

הם קבלו הוראה.. קצת יותר מלמעלה = על היהודים ועם ישראל, חובה לחגוג חגים ומועדים טובים.
גם במצבים קשים.
נכון,  לאדם מהצד זה נראה כחוסר מודעות למצב ולאבל.
ומנגד יש הטוענים כי זה חוזקו של העם היהודי.
היודע לשמור על זהותו ההיסטורית ולציין ולחגוג את החגים והמועדים הטובים.
המשמשים את ה עם היהודי משך אלפי שנים, להראות את יחודו כעם.
תחת קיום מצוות והלכות ישראל.

דעתי - אפשר להוריד הילוך בחגיגות, ולשמור את החגיגות  ברשות הפרט.
לקיים את החגיגות במקומות סגורים, בתי כנסת - ולא ברשות הרבים.
לציין כי אנו חוגגים ושומרים על הגחלת של העם היהודי.
  ובלב אנו זוכרים ומוקרים  את האנשים אשר שילמו ומשלמים את מחיר קיום העם היהודי

" הלכות חג ומועדים מחייבת חובה לעונג ושמחה, כפי שמצוין בהלכות תורה.
קיום מצוות חג ומועדים כוללות שמחה וחגיגה.
(כמו שמותר לעשות זאת ביום השבת) , לא ניתן להפריד אותן מהשמחה. 

מהן הלכות חג ומועדים?
ההלכות הללו מחייבות מצוות שונות כמו:
  • חגיגה: מצווה זו מצוות חובה על כל אדם בישראל לחגוג את החגים המצויים בתורה, כמו פסח, שבועות וסוכות.
  • שמחה: חובה זו כוללת שמחה ועלייה לרגל, וכל משפחה בישראל צריכה לחגוג את החגים.
  • קרבנות: יש להקריב קרבנות מיוחדים בחגים, כפי שמצוין בהלכות שבת וחג. (כאשר יהיה בית מקדש)

סיכום
לסיכום, הלכת חג ומועדים מחייבת את כל אדם לחגוג את החגים המצויים בתורה, כמו שמחה ועלייה לרגל.
מדובר במצוות חובה על כל אדם בישראל, שכוללת שמחה וחגיגה. "

אייל.
עריכה אחרונה על ידי ליין מן
  • רעיון גרוע 1

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
לפני 15 דקות, ליין מן כתב:

נכון,  לאדם מהצד זה נראה כחוסר מודעות למצב ולאבל.
ומנגד יש הטוענים כי זה חוזקו של העם היהודי

אף אחד לא אומר ללא לחגוג אלא אומרים ציין גם את הטבח הנורא.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 59 דקות, ליין מן כתב:

לאדם מהצד זה נראה כחוסר מודעות למצב ולאבל

זה לא חוסר מודעות, זה התעלמות מכוונת מאחריות לכישלון שלהם.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני שעה, ליין מן כתב:

הם קבלו הוראה.. קצת יותר מלמעלה = על היהודים ועם ישראל, חובה לחגוג חגים ומועדים טובים.
גם במצבים קשים.

אנחנו מדברים על הזן הציני ביותר שקיים באנושות - פוליטיקאים. אם אתמול היו בטקס המון חובשי כיפות, אז כנראה שגם אפשר לעצור ולכבד את היום הזה. 

עריכה אחרונה על ידי madmaxx
פורסם

הכל שקר, הכל דפוק, הכל כשר כדי להמשיך ולספר שאנחנו בתקופה של נס, תור הזהב של ישראל, ה׳ הוא המלך שבשמיים וביבי הוא הנציג מטעמו כאן. 

Screenshot 2025-10-08 at 9.04.45.png

• אהבתי 3
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

השנה, בכניסת סוכות, הדלקתי נר נשמה לזכר בת הדוד שנפלה על משמרתה בבסיס. 

את החג לא חגגתי.

יצא 7/10 אז מבחינתי החג נדחה לשנה הבאה. 

מה שגרם לי להיות שלם עם ההחלטה (המאוד לא פשוטה כי תמיד אני מציין חגי ישראל) הוא הגועל שנטף מערוץ התרעלה שציווה עלינו "ושמחת בחגיך". לא מסוגלים לשים ביחד את ציון החג והזכרון של הטבח בצד שלכם? אז אותו דבר רק הפוך בצד שלי.

ובכלל אני חושב שצריך לשנות את השם של חג סוכות השני, משמיני עצרת לשביעי עצרת. בשביל הסמליות.

ולאורית סטרוק אני מאחל חג שמח. כי קודם כל.

• רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)
לפני 13 דקות, madmaxx כתב:

דת זו בכלל מחלת נפש וכידוע, אי אפשר להתווכח עם חולי נפש. 

דת ממלאת צורך נפשי שטבוע ברוב בני האדם. בגלל זה היא מופיעה בצורות שונות בכל יבשת ובכל עם.

הזלזול הזה לא מוסיף לך כבוד.

כותב בתור אדם שלא מאמין בדת, וכן אני יודע שכתבתי פה מליון פעמים בצורה מזלזלת על אספקטים מסויימים של הדת היהודית ועל זרמים שונים שמנצלים אותה לרעה.

עריכה אחרונה על ידי פינדר
  • אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...