Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 8 דקות, פינדר כתב:

אנחנו גם נותנים הפסקת אש לא רשמית (הפוגות הומניטריות) וגם לא מקבלים חטוף אחד חזרה.

במילותיו של גורם מדיני בכיר: במקום משא ומתן מקבלים מתן ומתן.

מה ציפית שיקרה? השקר הפך לאמת ועכשיו חייבים להתיישר. עוד כישלון מפואר של ממשלת הטימטום על מלא שסייעה לאויב בהפיכת השקר למציאות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

החולי הרע הוא בזה שאנשים כמו סמוצ' ובנגביר בממשלה. אלו אנשים שחושבים שאפשר להתנהל על הראש של כל העולם ולא לשלם מחיר, כי אלוהים איתנו. הם חושבים שלהיות צודק יותר חשוב מלהיות חכם ושאפשר לקשקש עצמם לדעת.

ואם יש משהו שמוכח, זה שביבי אינו ומעולם לא היה, לא אסטרטג על ולא מלך בדיפלומטיה ויחסי חוץ. בכל הקשור ליחסי החוץ של המלחמה, הוא כישלון חרוץ. 

גם בניהול פנימי הוא כישלון. הוא לא מצליח לנהל את סוגיית החטופים בכלל, מבחינת ההתנהלות הפנימית.

לא ייאמן שעד עכשיו אף אחד לא קם ואומר את הברור מאליו (חוצמי טראמפ...), החמאס לא מעוניין להגיע לסוף המלחמה. אין לו אינטרס לשחרר את כל החטופים ואין לו אינטרס לשום הסדר שלא כולל תמונת ניצחון שלו, והם יילחמו עד העזתי האחרון. המלחמה נגדם צריכה להתנהל בתקשורת הבינלאומית, לא על הקרקע. הזמן בו יכולנו ללכת עד הסוף פג כבר מזמן, בגלל ההיסוס של ביבי. 

דרך אגב, גם את ההכרזה של מקרון אפשר היה למנף. יש בה מספיק דברים שאפשר, על פניו, "להסכים" איתם. אפשר להגיד: "מסכימים למדינה פלשתינית מפורזת ללא חמאס". זו אמירה שאומרת "כן" מצד אחד ושמה תנאים שלא ייקרו בעולם בזה, מצד שני. אבל במקום זה מתבחבשים.

• אהבתי 7
  • רעיון טוב! 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 34 דקות, falou כתב:

וזה שיש הרעבה מכוונת - זה לא נכון

לא טענתי שיש הרעבה מכוונת.

הכוונה לא משנה. רק התוצאה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

התוצאה היא שאם יש רעב זה כי חמאס מנהל ככה את העניינים.

הטעות היא שחשבו שאנחנו יכולים לנהל את העניינים, כי זה מה שסמוצ' ובנגביר חושבים שאפשר לעשות.

אף אחד שם לא מסוגל להתנהל מול החמאס, כי הם לא מבינים את היכולת שלו ללכת עד הסוף.

פורסם
לפני 53 דקות, falou כתב:

דרך אגב, גם את ההכרזה של מקרון אפשר היה למנף. יש בה מספיק דברים שאפשר, על פניו, "להסכים" איתם. אפשר להגיד: "מסכימים למדינה פלשתינית מפורזת ללא חמאס". זו אמירה שאומרת "כן" מצד אחד ושמה תנאים שלא ייקרו בעולם בזה, מצד שני. אבל במקום זה מתבחבשים.

99 חברי כנסת הצביעו לפני כשנה נגד הקמת מדינה פלסטינית.

הרעיון שנתת לא ישים. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 2 דקות, falou כתב:

התוצאה היא שאם יש רעב זה כי חמאס מנהל ככה את העניינים

מרגע שסגרנו את הרצועה, השמדנו אחוזים ניכרים, אם לא את רוב, ממבני המגורים וגרמנו למאות אלפים לעזוב את בתיהם ולעבור למחנות אוהלים, האחריות היא עלינו. בטח אם סירבנו אפילו לדון בהכנסת גורמים אחרים לניהול הרצועה. ככה העולם רואה את זה. לדעתי בצדק.

אם אנחנו לא מסוגלים להשתלט על חמאס, זו הבעיה שלנו. הכישלון שלנו. או שתצליח להשתלט על האיזור בצורה שתבטיח מזון מספיק לאוכלוסיה, או שתצא משם ותשאיר לחמאס או למי שלא ירצה, להיכנס לשם ולקחת אחריות. אי אפשר לרקוד על שתי חתונות, גם להחזיק ברצועה וגם לטעון שאנחנו לא אחראים למה שקורה בתוכה.

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
Just now, פינדר כתב:

מרגע שסגרנו את הרצועה, השמדנו אחוזים ניכרים, אם לא את רוב, ממבני המגורים וגרמנו למאות אלפים לעזוב את בתיהם ולעבור למחנות אוהלים, האחריות היא עלינו. בטח אם סירבנו אפילו לדון בהכנסת גורמים אחרים לניהול הרצועה. ככה העולם רואה את זה. לדעתי בצדק.

אם אנחנו לא מסוגלים להשתלט על חמאס, זו הבעיה שלנו. הכישלון שלנו. או שתצליח להשתלט על האיזור בצורה שתבטיח מזון מספיק לאוכלוסיה, או שתצא משם ותשאיר לחמאס או למי שלא ירצה, להיכנס לשם ולקחת אחריות. אי אפשר לרקוד על שתי חתונות, גם להחזיק ברצועה וגם לטעון שאנחנו לא אחראים למה שקורה בתוכה.

אני דוחה את התפיסה הזו, מכל בחינה שהיא. 

במלחמה מי שאחראי לאזרחי הצד השני זה הצד שנלחם מולם, ולא השלטון שלהם?

ממתי?

אנחנו אחראים לאיזורים בהם צה"ל שולט.

הניסיון לקחת אחריות על איזורים בהם הוא לא, זו הבעיה.

בדיעבד, מזון היינו צריכים להמשיך ולתת לו לזרום לרצועה ללא הפרעה, לא חשוב מי מחלק אותו. 

פורסם

לפני 5 דקות, ברווז כתב:

סתם עוד הוכחה לחוסר המנהיגות של לפיד. גם נגרר אחרי הספין של נתניהו ומצביע איתו וגם מנסה למחות. וזה אחרי שהוא בעצמו אמר שהפתרון הוא שתי מדינות.

image.thumb.png.b9bc2898b1c69db717e08fea6e1c252a.png

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 6 דקות, ברווז כתב:

למה לא ישים?!

גם אנחנו צריכים להיות מסוגלים להגיד דבר והיפוכו.

פורסם
לפני 1 דקה, falou כתב:

במלחמה מי שאחראי לאזרחי הצד השני זה הצד שנלחם מולם, ולא השלטון שלהם?

יש להם שילטון? איפה? בקילומטר וחצי מרובע? אם אנחנו מטילים מצור על הרצועה, אנחנו אחראים.

לפני 2 דקות, falou כתב:

בדיעבד, מזון היינו צריכים להמשיך ולתת לו לזרום לרצועה ללא הפרעה, לא חשוב מי מחלק אותו.

וגם זה סוג של לקיחת אחריות. וזה בדיוק מה שאמרו הסמולנים התבוסתנים מהתחלה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 1 דקה, פינדר כתב:

יש להם שילטון? איפה? בקילומטר וחצי מרובע? אם אנחנו מטילים מצור על הרצועה, אנחנו אחראים.

קודם כל, באיזו מלחמה הצד הלוחם אחראי על העברת אספקה לאזרחי הצד שכנגד?!

בד"כ זה להפך, מטילים מצור טוטאלי.

זה בכלל לא קשור לשטח.

אבל נניח ואתה לא רוצה להרעיב את אוכלוסיית היישות נגדה אתה נלחם. אין בעיה. תצניח אספקה בשפע.

לפני 3 דקות, פינדר כתב:

וגם זה סוג של לקיחת אחריות. וזה בדיוק מה שאמרו הסמולנים התבוסתנים מהתחלה.

מסכים. הבעיה הייתה סמוצ' ובנגביר, כי הם רוצים שנשלוט בשטח. אבל בשביל לשלוט בשטח צריך לכבוש את כל השטח, ואני לא כ"כ בטוח שזה כדאי לנו, באנדרסטייטמנט בריבוע (אבל זה מה שהם רוצים).

פורסם
לפני 11 דקות, falou כתב:

אנחנו אחראים לאיזורים בהם צה"ל שולט.

ההגדרה לזה שאתה שולט זה כשאתה מכתר ושולט במה שנכנס ויוצא.

לפי תפיסתך הנאצים לא הרעיבו אף אחד בגטאות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 1 דקה, Night Driver כתב:

ההגדרה לזה שאתה שולט זה כשאתה מכתר ושולט במה שנכנס ויוצא.

לפי תפיסתך הנאצים לא הרעיבו אף אחד בגטאות.

בגטאות הנאצים הכניסו אוכלוסיה אזרחית בשטח שהם כבשו, אחרי הכניעה של האויב. 

אין קשר.

יש לך דוגמא להכנסת מזון לגרמנים בזמן מלחמת העולם השנייה ע"י בעלות הברית או שהייתה בלוקדה מוחלטת?

תביא לי מלחמה בה אפשר צד אחד לצד השני להכניס אספקה תוך כדי לחימה לשטח של הצד הלוחם נגדו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 12 דקות, ברווז כתב:

שאומרים לישראלים מדינה פלסטינית זה אוטומטית נתפס כ"חמאסטן" (זוכרים מי המציא את המילה הזאת?) ואז מי שאומר את זה, בטח באמצע מלחמה, לא יקבל הרבה קולות בבחירות הבאות.

למה לא להציג את זה כמדינה פלסטינית שמכירה בישראל? נכון שכרגע תרחיש דמיוני שלא קיים במציאות, אבל מה הבעיה להגיד כן לכזה רעיון? 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...