Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 48 דקות, flytomars כתב:

זה ספר מעולה ובסיס להכל והכל על הכיפאק, אבל אתה יכול לדמיין את העולם הנוכחי בן זמננו מסתמך רק על הפיזיקה הניוטונית (גאונית ופורצת דרך ככל שתהיה)? בלי תורת היחסות,  מכניקת הקוואנטים וכולי? 

ברור שלא, אבל זה לא סותר אחד את השני.

להגיד שהתנ"ך זה עוד ספר פנטזיה כמו הארי פוטר זה להגיד שניוטון היה סוג של בני גורן מהמאה ה17.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, garicho כתב:

בכל מקרה, לצערנו חיזבאללה לא היה חלק מהתוכנית, כי אם הוא היה כנראה היינו מסיימים את ה-7 באוקטובר עם הרבה הרבה פחות הרוגים וחטופים.

מה שאתה כותב זו ממש דוגמה מעולה למושג קונספציה.

והנה מתחילה להתחזק התרת הדם:

ציטוט

"אם אני רה"מ, הראש שלו מותז. מי אתה בכלל חוצפן!"

ע. וינטר. גנרליסימו.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 6 דקות, ברווז כתב:

הקשר האדיוטי בין אדם לפיסת אדמה ספציפית שהוא במקרה נולד עליה לא ממש מובן לי

אם רק שאר העולם היה מגיע לתובנה הזו, כמה מלחמות היו נחסכות...

לפני 9 דקות, ברווז כתב:

ספר עם נחש מדבר הוא ספר חשוב. אוקי הבנתי. 

באחד מספרי הארי פוטר היה נחש מדבר. זה ספר חשוב. אוקי, הבנתי

הספר חשוב בגלל שיש נחש מדבר, או בגלל המסר בסיפור שיש בו בין היתר גם נחש מדבר?

לפני 15 דקות, ברווז כתב:

להיפך. ממה שאני מכיר יש יותר רע בספר הזה מאשר טוב

מעניין מאיפה המחשבה המוזרה הזו שיש רע וטוב וצריך להתרחק מהרע ולהתקרב לטוב 😁

• אהבתי 1

פורסם
לפני 52 דקות, ברווז כתב:

חוק האזנות סתר, כתוב בתנ"ך? או שהוא נוצר ועלה והתקדם לבדו, מתוך תובנות והבנות? 

זה מופרך להניח שחוקים נוספים היו נוצרים מעצמם אלמלא הספר עמוס השטויות הזה?

חוק האזנות הסתר גם לא צץ יש מאין ומבוסס על ההכרה הבסיסית שלאדם יש זכות לפרטיות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 40 דקות, פריג'י כתב:

הנה מתחילה להתחזק התרת הדם

לא שמעתי את הראיון, דו"צ אמר שהוא לא אמר כזה דבר.

התקשורת במדינה הזאת לא בריאה.

פורסם
לפני 36 דקות, SlowRide כתב:

להגיד שהתנ"ך זה עוד ספר פנטזיה כמו הארי פוטר זה להגיד שניוטון היה סוג של בני גורן מהמאה ה17.

ניוטון כתב ספר של עובדות מדעיות. 

מי-שזה-לא-יהיה-והיו-כמה-כאלו שכתב\ו את התנ"ך, כתבו הרבה פנטזיות בפנים. אולי גם כמה תיעודים של מאורעות שבהחלט ייתכן שקרו במציאות, לחלקם יש אפילו כמה הוכחות- מינוס החלקים של הפנטזיה, שלא הוכחו.

אז הוא לא רק ספר פנטזיה. אבל ספר שמתיימר להציג גם אירועים אמיתיים, ומתחיל עם נחש מדבר, ממשיך עם זוגות-זוגות על תיבה מעץ של כ-ל החיות על פני הכדור (רק המחשבה על המקום שלוקחים הפילים, הקרנפים, הג'ירפות שצריכות סאנרוף וכולי, על המשקל אני לא מדבר), וכמובן! על הרצון של ה-L-מלא-רחמים להשמיד!!! את כל ברואיו כי הם העזו לעשות משהו שונה ממה שהוא רצה שהם יעשו, למרות שנתן להם רצון חופשי, די. תעזבו אותי. זה ספר פנטזיה שכמו כל סופר טוב, מקבל השראה "בקטנה"  מדברים שקרו במציאות ומשלים את השאר מתוך דימיון נטו.

לפני 14 דקות, SlowRide כתב:

הספר חשוב בגלל שיש נחש מדבר, או בגלל המסר בסיפור שיש בו בין היתר גם נחש מדבר?

הספר חשוב בגלל שמשום מה כולם חושבים שהוא חשוב. 

היהודים מסיבות כאלו, הנוצרים מסיבות אחרות, למוסלמים יש ספר חשוב אחר, לבודהיסטים אני לא חושב שיש ספר בכלל, הם עשו הכי בשכל לדעתי... 

לפני 14 דקות, SlowRide כתב:

מעניין מאיפה המחשבה המוזרה הזו שיש רע וטוב וצריך להתרחק מהרע ולהתקרב לטוב 😁

יש דברים שקורים לי, שמרגישים לי רע. לא רוצה לעשות רע לאחרים. 

יש כאלו שיקחו את זה צעד קדימה- אני רוצה לעשות טוב לאחרים. 

יש כאלו שלא יפנימו שיש דברים שמרגישים רע, גם לאחרים, ולא יעניין אותם או גרוע יותר- רוצים במודע לעשות רע לאחרים.

הרגשות האלו היו קיימים לאורך כל ההיסטוריה. 

והם קיימים גם בבעלי חיים ולא רק באדם, אגב. 

במפעל שאני עובד בו, יש לנו חתולה בשם "פשע". היא מתהפכת עליך בשנייה (מפה השם), ומשתמשת בציפורניים. כבר יצאתי ממנה מדמם פעמיים. בסדר, חתול, הגיוני, לא בא בטענות. 

כן ראיתי שהיא מבינה שהיא עשתה משהו רע מיד אחרי שהתהפכה עלי. מיד הצטמקה וזזה אחורה, עם מבט מוזר שאני לא ממש מכיר. 

כלבים מבינים שהם עשו משהו רע אם צועקים עליהם. סביר שגם לא יעשו אותו שוב. 

טוב ורע קיים. הוא כמובן יחסי, ושונה בין כל אחד לאחד. אבל זו לא המצאה של התנ"ך, או של הדת. 

הדת רק מנצלת אותו לתועלתה האישית (לראייה: כספים ושליטה בהמונים). זה הכל. זו הסיבה העיקרית לדעתי שהספר הזה מוכר כחשוב, מהארי פוטר אי אפשר לשלוט על ההמונים. ורק הכותבת שלו (וחנויות הספרים שמוכרות אותו) מרוויחות ממנו. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 53 דקות, ברווז כתב:

הקשר האדיוטי בין אדם לפיסת אדמה

אני יכול לדבר רק בשם עצמי, אבל אני לא נשאר כאן בגלל האדמה. דווקא האדמה די מחורבנת, חם פה, לח פה, האוויר מאובק, ואמנם יש לנו בפיסת אדמה קטנה את כל הנופים האפשריים, משלג בצפון למדבר בדרום דרך יערות והרים במרכז, את כל אלו יש גם במקומות אחרים.

שתי הסיבות המרכזיות שאני נשאר כאן הן אחת מהצד של המעבר - הקושי במעבר למקום אחר, בין אם זה בשל התאקלמות במקום זר מבחינת שפה וחברה, וגם בפן המקצועי, מי שלא עובד בהייטק או מרחוק כמוני, לא תמיד יכול להמיר את הרשיון המקצועי שלו במדינות אחרות. כששנינו בני זוג עם רשיונות מקצועיים שקשה "לרכוש" בכל מדינה שהיא, זו משימה מורכבת עוד יותר.

הסיבה העיקרית השנייה שאני נשאר פה היא לא בגלל האדמה אלא בגלל מה שנמצא באדמה, שזה שפה, משפחה, חברים, היסטוריה אישית וקולקטיבית, וכמובן מוכרות. מוכרות עם מה שטוב ועם מה שרע. 

• אהבתי 2
פורסם
לפני 1 דקה, Night Driver כתב:

חוק האזנות הסתר גם לא צץ יש מאין ומבוסס על ההכרה הבסיסית שלאדם יש זכות לפרטיות.

נראה שאתה בקיא יותר ממני בחומר, אולי תוכל לעזור לי טיפה- 

איפה "זכות האדם לפרטיותו" כתוב בתנ"ך? לפני או אחרי הפיסקה לגבי סקילה של מי ששותל 2 יבולים שונים באותה חלקת אדמה? כבר לא זוכר.

פורסם
לפני 9 דקות, ברווז כתב:

ניוטון כתב ספר של עובדות מדעיות. 

מי-שזה-לא-יהיה-והיו-כמה-כאלו שכתב\ו את התנ"ך, כתבו הרבה פנטזיות בפנים. אולי גם כמה תיעודים של מאורעות שבהחלט ייתכן שקרו במציאות, לחלקם יש אפילו כמה הוכחות- מינוס החלקים של הפנטזיה, שלא הוכחו.

אז הוא לא רק ספר פנטזיה. אבל ספר שמתיימר להציג גם אירועים אמיתיים, ומתחיל עם נחש מדבר, ממשיך עם זוגות-זוגות על תיבה מעץ של כ-ל החיות על פני הכדור (רק המחשבה על המקום שלוקחים הפילים, הקרנפים, הג'ירפות שצריכות סאנרוף וכולי, על המשקל אני לא מדבר), וכמובן! על הרצון של ה-L-מלא-רחמים להשמיד!!! את כל ברואיו כי הם העזו לעשות משהו שונה ממה שהוא רצה שהם יעשו, למרות שנתן להם רצון חופשי, די. תעזבו אותי. זה ספר פנטזיה שכמו כל סופר טוב, מקבל השראה "בקטנה"  מדברים שקרו במציאות ומשלים את השאר מתוך דימיון נטו.

הספר חשוב בגלל שמשום מה כולם חושבים שהוא חשוב. 

היהודים מסיבות כאלו, הנוצרים מסיבות אחרות, למוסלמים יש ספר חשוב אחר, לבודהיסטים אני לא חושב שיש ספר בכלל, הם עשו הכי בשכל לדעתי... 

יש דברים שקורים לי, שמרגישים לי רע. לא רוצה לעשות רע לאחרים. 

יש כאלו שיקחו את זה צעד קדימה- אני רוצה לעשות טוב לאחרים. 

יש כאלו שלא יפנימו שיש דברים שמרגישים רע, גם לאחרים, ולא יעניין אותם או גרוע יותר- רוצים במודע לעשות רע לאחרים.

הרגשות האלו היו קיימים לאורך כל ההיסטוריה. 

והם קיימים גם בבעלי חיים ולא רק באדם, אגב. 

במפעל שאני עובד בו, יש לנו חתולה בשם "פשע". היא מתהפכת עליך בשנייה (מפה השם), ומשתמשת בציפורניים. כבר יצאתי ממנה מדמם פעמיים. בסדר, חתול, הגיוני, לא בא בטענות. 

כן ראיתי שהיא מבינה שהיא עשתה משהו רע מיד אחרי שהתהפכה עלי. מיד הצטמקה וזזה אחורה, עם מבט מוזר שאני לא ממש מכיר. 

כלבים מבינים שהם עשו משהו רע אם צועקים עליהם. סביר שגם לא יעשו אותו שוב. 

טוב ורע קיים. הוא כמובן יחסי, ושונה בין כל אחד לאחד. אבל זו לא המצאה של התנ"ך, או של הדת. 

הדת רק מנצלת אותו לתועלתה האישית (לראייה: כספים ושליטה בהמונים). זה הכל. זו הסיבה העיקרית לדעתי שהספר הזה מוכר כחשוב, מהארי פוטר אי אפשר לשלוט על ההמונים. ורק הכותבת שלו (וחנויות הספרים שמוכרות אותו) מרוויחות ממנו. 

מהצד הפסיכולוגי, רע וטוב קשור לסבל, בין אם הוא פיזי (כאב) או אם הוא רגשי (רגשות לא נעימים כמו מבוכה, אשמה, צער)

אנחנו משתדלים להתרחק מהתחושות הרעות ולהתקרב לתחשוות טובות 

פורסם
לפני כשעה, פריג'י כתב:

ציטוט

"אם אני רה"מ, הראש שלו מותז. מי אתה בכלל חוצפן!"

ע. וינטר. גנרליסימו.

אם הדברים לא נאמרו על ידי הלוי מקומו של וינטר בכלא ואם הם כן נאמרו מקומו של הלוי בבית ושל וינטר מחוץ לצבא.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 5 דקות, EliC25 כתב:

אנחנו משתדלים להתרחק מהתחושות הרעות ולהתקרב לתחשוות טובות 

לא כולם, לא בדיוק, וזו הבעייה. 

לאחד, תחושה טובה זה להצליח למשוך בחוטים ולתמרן את הסביבה לעשות מה שהוא רוצה לעשות. תחושה של כח וסיפוק.

לאחר, תחושה טובה זה לעזור לנהגת שנתקעה עם פאנצ'ר, תחושה של "עשיתי מעשה טוב".

לאחר, תחושה טובה זה להצליח לזמבר לקוח ולמכור לו משהו גדול שהוא לא צריך ולעשות ככה הרבה כסף, תחושה של ניצחון. 

לאחר, תחושה טובה זה למכור את המוצר הנכון ביותר והמתאים ביותר למישהו, וכך לפתור לו בעייה אמיתית. תחושה של סיפוק מהעבודה ומהיכולות המקצועיות. 

לאחד, תחושה רעה זה להעליב מישהו, בכוונה או בטעות. לא נוח ולא נעים. 

לאחר, תחושה רעה זה לעזור למישהו שהוא מתמנייק אליך כל הזמן. 

לאחר, תחושה רעה זה לפספס עסקה שהייתה יכולה לגרום לנזק משמעותי לצד הרוכש, שקיבל שכל בזמן. 

טוב ורע זה מאד סובייקטיבי. 

לפני 3 דקות, Night Driver כתב:

אם הדברים לא נאמרו על ידי הלוי מקומו של וינטר בכלא ואם הם כן נאמרו מקומו של הלוי בבית ושל וינטר מחוץ לצבא.

איפה האינטרס? 

תענה על השאלה הזו ותבין איפה האמת כנראה נמצאת. 

האינטרס של הממשלה כרגע הוא להאשים את הצבא, בין היתר ע"י הכפשות של בכיריו. 

זו שיטה יעילה מאד, שמעבירה אותך למצב "הוכחות שאין אחות". ולך תוכיח שאין לך אחות. מי יקשיב ויאמין לך, ועוד אחרי 5 אחיות אחרות שהואשמת בהן. 

פורסם
לפני כשעה, פריג'י כתב:

מה שאתה כותב זו ממש דוגמה מעולה למושג קונספציה.

זה לא קונספציה, כמו משחק בהיסטוריה אלטרנטיבית. קונספציה משפיעה על פעולות קדימה. מה שמשפיע על ראיה אחורה זה הטיה היסטורית.

אבל אכן אני מאמין שאם חיזבאלה היו חלק אינטגרלי מהתוכנית גם ישראל הייתה יודעת על זה ולא מורידה כוננות בגבול עם עזה לרמה של בית בושת. רמת החדירות של החיזבאללה למודיעין הישראלי - כמו שהוכיחה המלחמה בהמשך - הייתה גבוהה הרבה יותר מאשר החמאס (וזה גם לא מפליא, שכן חיזבאללה נתפס כאויב האמיתי ובנוסף מכיוון שהיה בלבנון היה הרבה יותר חשוב ו״קל״ לחדור אליו מאשר לחמאס).

פורסם
לפני שעה, EliC25 כתב:

ממה שאני יודע, פורסם לאחרונה שבשביעי בבוקר נפרסו כוחות בצפון ורדואן חיזלשו בעקבות זאת.

בהחלט יכול להיות. בראיון ששמעתי עם אחד מגנרלי העבר (לא זוכר מי, אבל היה אלוף פיקוד צפון בזמנו) הוא אמר שההערכה שלו (והדגיש, רק הערכה כי אין לו ידע) היא שחיזבאללה רצה לחכות יומיים לראות איך יילך לחמאס. אם יילך טוב, חיזבאללה ישתתפו באופן מלא.
היו אנשי חמאס בלבנון שתיפקדו כאנשי קשר, וסביר שהיה לחיזבאללה עותק מלא של התוכנית.

פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, ברווז כתב:

האינטרס של הממשלה כרגע הוא להאשים את הצבא, בין היתר ע"י הכפשות של בכיריו. 

זו שיטה יעילה מאד, שמעבירה אותך למצב "הוכחות שאין אחות". ולך תוכיח שאין לך אחות. מי יקשיב ויאמין לך, ועוד אחרי 5 אחיות אחרות שהואשמת בהן. 

זה ברור אבל הדבילים בכל מקרה מוציאים את וינטר הדביל רע.

עריכה אחרונה על ידי Night Driver

פורסם
לפני כשעה, SlowRide כתב:

מעניין מאיפה המחשבה המוזרה הזו שיש רע וטוב וצריך להתרחק מהרע ולהתקרב לטוב

ערכים של מוסר בסיסי היו קיימים עוד לפני היהדות והתפתחו במקביל במקומות אחרים בעולם, בלי קשר ליהדות.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...