Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מי שמטומטם שיכריז ומי שעוד יותר מטומטם מכריז וחוזר בו.

אני לא מכריז כלום. חי את חיי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 4 שעות, קורן בן אשר כתב:

זו טרגדיה שהמדינה הזו הוקמה ע"י אנשים שבאו קודם כל לעשות מהפכה תרבותית - יוזמה, חריצות, יצירתיות, פרואקטיביות, אחריות, איכפתיות, מעורבות - ותוך כמה דורות בלבד הכל פה השתנה, והיום אנחנו שוב גולשים לתרבות של ניוון, פסיביות, עצלנות מחשבתית, אדישות ובריחה מאחריות.

והרי לנו זמנים נוחים/טובים. 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)
לפני שעה, הצילינדר השישה עשר כתב:

סליחה אבל מה הקשר בין נישואין למדינה, בטח מדינה כמו שלנו? מילא מדינה כמו ארה"ב בה זוג הוא יחידה כלכלית לצרכי מס. כאן אין את זה. מצד המדינה שתתחתן עם נוצרי ומוסלמי ותגדלו ביחד ארנבות. מי שרוצה "לשמר את היהדות" יערוך רישום נפרד מהמדינה. הרי לא כל מי שחי כאן הוא יהודי, אז בכל מקרה אזרח לא שווה יהוד, צריך רשימה נפרדת. אם אותו יהודי פוגש את אהבת חייו בחו"ל ומתחתן איתה, מה זה משנה לך אם הוא מתחתן בארץ או בחו"ל? ההכרה היא אותו דבר, אז לא עשית בזה כלום שהקשת עליו להתחתן בארץ.

המדינה לא תקבע מיהו יהודי מבחינה דתית והדת לא תקבל מיהו יהודי מבחינת לאום.

זהו לא שינוי משוואה, כי לא צריך להיות קשר בין דת למדינה. גם לפני 50 ו-100 שנה התחתנו כאן בני דתות אחרות ואף דתי לא נפגע מכך. אז היכן שינוי המשוואה? היכן הנחיתות? היום יגיע יהודי ואשתו לארץ, ירצה לחתן את בנו, הרבנות תקבל את ההנחה שהבן יהודי מתעודת הזהות או תדרוש בדיקה משלה?

אני באמת שואל, כל כך הרבה דברים נכנסו עם המודרנה שלא היו קיימים לפני 75 ו-50 שנים ולא שמעתי על שינוי משוואה. אתה כותב את ההודעה במכשיר אלקטרוני שלא היה קיים לפני חמישים שנה. האם מישהו שינה לך את המשוואה? אני משוכנע שהמכשיר הזה משפיע על חייך פי עשרות מונים מאשר אם זוג הומואים מתחתן בעיר השכנה.

זה כן, אם לא מתירים כאן חתונה רפורמית, זו כפיה. אם מישהו היה מכריח את הדתיים לקבל חתונה כזו כאישור דתי, זו הייתה כפייה.

לפני כשעה, הצילינדר השישה עשר כתב:

דת היא חלק מההיסטוריה של רוב מדינות העולם בערך, זה לא אומר שצריך לערב דת ומדינה. החלוצים שהגיעו לפני קום המדינה לא היו דתיים, אז לא ברור איך זה שינוי של הסטטוס קוו. הסטטוס קוו בארץ הוא שכמו יהודים טובים אנחנו עסוקים בלדרוך אחד לשני על האצבעות ואולי כדאי שנפסיק.

אתה טועה.

ברוב המוחלט של מדינות העולם לא היתה קיימת רבנות ראשית עוד לפני קום המדינה, ברוב המוחלט של מדינות העולם לא נחקקו שורת חוקים שמסדירים את מעמד הרבנות הראשית מיד אחרי קום המדינה.

הרבנות הראשית נתנה שירותי דת לכ-ל קצוות האוכלוסיה.

אפשר לאהוב את זה, אפשר לשנוא את זה, אבל עובדתית בישראל דת ומדינה הלכו יד ביד למן היום הראשון, למרות שגם בקום המדינה היו על זה מחלוקות.

אז היום, ואני חוזר על מה שרשמתי, אתם מנסים לשנות סדרי בראשית בטוענות שונות, שאולי הם מוצדקות, אבל אתם יוזמים את השינוי המהותי.

חתונה היא חתונה דתית מקום המדינה - אתה רוצה רפורמית? אתה משנה.

לפני 50-100 שנה 2 יהודים לא יכולו להתחתן ולהרשם כנשואים בישראל שלא דרך הרבנות.

ושוב, ברמה האישית אני חושב שהרבנות די חוטאת למטרתה האמיתית, והיא מלאה בעסקנים. אם כבר צוהר של היום זו הרבנות הראשית של פעם.

עריכה אחרונה על ידי GTאי
פורסם
לפני 6 שעות, GTאי כתב:

אז תמשיכו להאשים את כ-ו-ל-ם במקום להציץ פנימה, ובעוד X שנים זה כבר יהיה מאוחר מדי לא רק לכם,  גם לי.

כבר עברנו את נקודת האל חזור.

לפני שעתיים, Night Driver כתב:

וביצים.

ביצות

• מצחיק 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 28 דקות, GTאי כתב:

רוב המוחלט של מדינות העולם לא היתה קיימת רבנות ראשית עוד לפני קום המדינה, ברוב המוחלט של מדינות העולם לא נחקקו שורת חוקים שמסדירים את מעמד הרבנות הראשית מיד אחרי קום המדינה.

מוסדות הדת היו קיימים הרבה לפני רוב מדינות העולם. המלכים היו שואבים את כוחם מהדת והכמורה.

אין בעיה בהסדרת הרבנות הראשית, יש בעיה שהרבנות לוקחת תפקיד מוגזם במדינה. גם את הצבא הקימו עם קום המדינה, זה לא אומר שהמדינה היא מדינה צבאית. אלו גופים שבאו לשרת את העם, לא לקחת חלק בהחלטות. האם תרצה שמחר הצבא יחליט שכל מי שלא מתגייס מאבד אזרחות והמדינה תיישר קו לפי זה?

לפני 35 דקות, GTאי כתב:

הרבנות הראשית נתנה שירותי דת לכ-ל קצוות האוכלוסיה.

לטעמי זו ראיה צרה מאוד של "כ-ל" קצוות האוכלוסיה. אתה לא סופר את האזרחים בישראל שאינם דתיים? למשל: ערבים, דרוזים וכו'? המדינה הקימה בתי דין שרעיים, אולי זה רומז שהמדינה הקימה גופים כאלו כדי לשרת את הדתיים היהודים, הדתיים המוסלמים, הדתיים הנוצרים וכן הלאה? עצם הקמת הגופים האלו עם קום המדינה לא אומרת שזו מטרת המדינה.

לפני 41 דקות, GTאי כתב:

לפני 50-100 שנה 2 יהודים לא יכולו להתחתן ולהרשם כנשואים בישראל שלא דרך הרבנות.

אנשים הגיעו נשואים, פקידי הגירה רשמו אותם בכניסה לשערי מדינת ישראל. דומני שתסכים שלא כל עולה שעלה ארצה העבירו בדיקה אצל הרבנות.

פורסם

לבינתיים, בפייסבוק (קבוצת ״רילוקיישן מישראל החוצה״)

image.thumb.png.4e550d2fad4b7dfa86c2245cfb752470.png

דיברתי הבוקר עם אמא שלי אחרי כמה ימים שלא דיברנו, בשיחה קלטתי פתאום למה לא דיברתי איתה, אני חושב שהתת-מודע שלי רצה לדחות את השיחה הזו כי זה ממש מעיק לשמוע את גודל הייאוש. 

אבל העיקר ש

image.png.7a8dd5cbbd10f17abb466c981ddf726b.png

כי הרי לא מספיק המעשים עצמם, חשוב גם לדחוף אצבע בעין ולהגדיש את הסאה. 

פאקינג איכסוש.

• רעיון טוב! 2

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 5 שעות, GTאי כתב:

יש היום מדינה ל-2 עמים.

העם האחד מוכן לפגיעה בתוצר ולדוח חרבנה של מודיס, זה פחות ישפיע עליו. בגדול הוא צריך את העם השני בשביל הצבא שהוא נותן לו (חלקו משרת - דתיים לאומיים).

בצער רב, הדבר היחיד שיכול להשפיע עליו באמת זה סרבנות, אבל סרבנות זה ביצה ותרנגולת כי כל עוד אני כאן ואני מסרב אז אני די דופק את עצמי ומסתכן במלחמה.

העם השני צריך להחליט מה הוא עושה עם זה. נשאר ומתגמש, מחכה 20 שנה ומפסיד, או מהגר.

ויש עם שלישי, חבל שאתה מזלזל.   

המשתמט, שלא רוצה להכניס כתף מתחת לאלונקה.

אתה גם מתעלם מאיכות ההתנגדות. רמטכלים, מפכלים, ראשי שבכ, יחדות עילית, מובילים במשק, הסתדרות(סניף של הליכוד).

ולעומתם, הגב גרב, גלית אמסטל, אםסאלם, רוטמן-דוברמן, לוין

(ובראשם צועד אדם שחטף מכת שמש)

ואלה יובילו את ישראל עוד 20 30 50 מאתיים שנה,

לנצחון.

• אהבתי 1

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם

לא תהיה שום מלחמה.

כבר מזמן היו קולות אצל הערבים לא להלחם בישראל כי זה רק מאחד אותנו.

שאם יפסקו המלחמות החיצוניות אנחנו נשמיד עצמינו מבפנים, כי יהודים תמיד רבים בינם לבין עצמם.

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם
לפני 16 דקות, Coro כתב:

לא תהיה שום מלחמה.

כבר מזמן היו קולות אצל הערבים לא להלחם בישראל כי זה רק מאחד אותנו.

דודי אמסלם יאחד אותנו.  הצפונבון עם הרולקס.

• רעיון טוב! 1

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

איזה רולקס, למקופח הזה יש קרטיה.

בטח יש לו גם עם 2 גורמטים ובמוו שחורה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

דוגמא נוספת למימון חרדים עי השאר, למען הקוראים נקודה טובה, לב טוב וכו, שמתעקשים לדבר על אברכים כל פעם:

רפורמה חדשה בתעריפי התחבצ מורידה את המחיר בערים חרדיות ב50 אחוז. מה שיפה הוא, שנטען בין היתר שהמטרה היא להעביר יותר אנשים לתחבצ, אבל מלכתחילה אחוז הבעלות על רכב פרטי אצל החרדים נמוך.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 5 שעות, GTאי כתב:

בדיוק כמו שאתה מצפה מאחרים לכבד את יום רצח רבין או יום השואה.

האחר לא מכבד את אף אחד מהימים האלו ולא את יום הזיכרון.

אז מדוע שנכבד את תשעה באב?בתאכלס זה יום כמו כל יום.

• אהבתי 1
פורסם
Just now, arturkopit כתב:

האחר לא מכבד את אף אחד מהימים האלו ולא את יום הזיכרון.

אז מדוע שנכבד את תשעה באב?בתאכלס זה יום כמו כל יום.

אני לא בטוח שזה נכון. ברור שיש קיצונים, אבל לדעתי רוב הציבור מכבד את הימים האלו בדרכו.

• תוכן חדש...