Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 39 דקות, SlowRide כתב:

זה כי אנחנו מצביעים כמו ליצנים לדמויות שמתנהגות כאילו זה תכנית ריאליטי ולא אכפת להן מהעתיד של כולנו. תכלס מגיע לנו.

זה משהו אחר.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 8 שעות, avargel כתב:

אבל אני חושב שהיה אסור לו בכלל לדון בהם

הנושאים הללו בלתי שפיטים

הם פוליטיים מובהקים, והזירה היא כנסת נבחרת

חד משמעית יש נושאים שבהם לבג"צ אסור היה להתערב, אבל תחום האחריות שלו מוגדר היטב בחוק - בג"צ רשאי לדון בכל נושא שהוא רוצה. 

האם יש מקום לפסקת התגברות? אני חושב שכן, האם היא צריכה להיות ברוב של 61? לא בטוח. 

בכל מקרה להבנתי גם ברפורמה המוצעת המילה האחרונה בסופו של דבר היא של בג"צ (בהחלטה פה אחד) שזה קצת מנחם. 

פורסם
לפני 8 שעות, avargel כתב:

אתה רוצה דמוקרטיה או אריסטוקרטיה?

הבעיה היא שהמעמדיות המאוד לא שוויונית שהדתיים דוחפים אליה היא לא דמוקרטיה גם כן.

שוב, אין לי פתרון קסם.

מאוד "אוהב" את זה שהימין עכשיו גם הופך את מערכת הבטחון לאויבי העם. זה באמת מעגל, שבו הם הלכו כל כך הרבה ימינה שהם נחתו בשמאל הכי קיצוני שיש.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 37 דקות, MiniMiz3r כתב:

בכל מקרה להבנתי גם ברפורמה המוצעת המילה האחרונה בסופו של דבר היא של בג"צ (בהחלטה פה אחד) שזה קצת מנחם. 

בהחלטה פה אחד עם שופטים מטעם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

רק אותי זה מרתיח שאנשים מגיבים בצורה הזויה לכל הסיטואציה, בחוסר שכל מוחלט? הרי כשגי פי מורגן פרסם סיקור אוהד שתומך במה שמתרחש, כולם חגגו. כשהתברר שזו אנליזה שהיא דעת מיעוט והעמדה של הבנק הפוכה, פתאום הבנק לא מבין כלום והם אנטישמיים. 

מבצעים פיגועים בצורה הזויה, מתחת לבית של אנשים, בתוך השכונות. טפטוף הרקטות חזר לעוטף עזה. חזרו להפציץ דיונות ריקות במסווה של ״מחסני נשק של החמאס״.  

מה שהכי מקומם אותי זה - כמה לעזאזל אנשים יכולים להיות אטומים?? כאילו אם ביבי יצליף להם עם הז*ן בפנים, 90 אחוז מהמדינה תקבל את זה באהדה. 

הממשלה איך שנכנסה, התחילה עם השנניגנז שלה, והכול הולך לכיוון אחד של דיקטטורה דתית. לא עכשיו, לא בקדנציה הזו, אבל הזרעים נזרעים as we speak. ואנשים פשוט עסוקים בימין שמאל. שזו גם פיקציה של הממשלה לצורך שליטה בעם. כשאנשים עסוקים בחול שנזרע להם בעיניים, הם לא רואים את מה שקורה מול עיניהם. 

נכנס ממשל במסווה של הבטחות שגשוג, ביטחון, מוות לערבים - בפועל ביטחון אין בכלל, הערבים והפיגועים משגשגים. וכל מה שמעניין את השלטון זה לשנות חוקים במדינה לטובתם. להכניס עבריינים לממשלה. 

אני דרך אגב בעד מוות לכל מי שמבצע פעולות איבה - יהודים וערבים. יהודי שדוקר הוא לא פחות גרוע ממחבל שדוקר. מניע לאומני לא גרוע יותר ממניע אחר כגון כבוד וכו׳. 

תמיד אמרתי לאשתי, כבר הרבה שנים, ישראל לא תחגוג 100 שנות קיום. המדינה הזו תקרוס, תתפוצץ פנימה (implode). 

פרקתי. זה לא Tel Aviv confessions אבל בכל זאת. 

עריכה אחרונה על ידי Smiro
  • אהבתי 5
פורסם (נערך)
לפני כשעה, MiniMiz3r כתב:

חד משמעית יש נושאים שבהם לבג"צ אסור היה להתערב, אבל תחום האחריות שלו מוגדר היטב בחוק - בג"צ רשאי לדון בכל נושא שהוא רוצה. 

תוכל בבקשה להפנות אותנו לסעיף הרלוונטי בחוק שמתיר לבג"צ לדון בכל נושא?

לפני כשעה, MiniMiz3r כתב:

ברפורמה המוצעת בגצ יכול לפסול חוק ברוב רגיל, הכנסת תתגבר ב-61 חברים, לאחר מכן בגצ יכול לפסול בפה אחד בלבד, ואז - הכנסת יכולה בכל זאת לגבור אך רק בכנסת הבאה.

אז המילה האחרונה בכל זאת של הציבור לפי ההצעה.

עריכה אחרונה על ידי edward

האתר שלי: long.co.il

פורסם

גם אחרי מתווה הרצוג: אלה הפערים הגדולים בין נשיאת העליון ללוין (ynet.co.il)

הכתבה עצמה פחות מעניינת אותי.

באיזה זכות מרשים לעצמם לחסום את הכניסה לנתבג? איזה מדינה חלשה.

כן, גם אלה ששירתו בצה"ל 30 שנה אבל חוסמים ככה את הכביש הם אנרכיסטים וצריך לבעוט אותם הצידה. 

המחאה שלהם לא חשובה יותר מהזכות של אזרח פרטי לטוס לחו"ל לענייניו, או של כל אדם אחר לסוע לעבודה, לביתו, לטיפול בבית חולים, מבחן או לא משנה.. שילכו להפגין מול הכנסת בכיף, אבל חלאס עם הפיגועים אזרחיים האלה.

ובטח שזה לא יעזור למשוך מצביעי ימין רך לצד שלהם. חבורה של פריווילגים.

שוב ושוב אפשר לראות שיש פה רק צד אחד שמנסה לגרום למלחמת אזרחים אמיתית.

• רעיון טוב! 1
פורסם
Just now, Smiro כתב:

ובכלל שיתעסקו בלעשות כסף. במקום להיות עניים. האנרכיסטים האלה. 

אין לתגובה שלך שום קשר לחיים חוץ מהתנשאות רגילה.

כל מי שחוסם כבישים צריך להיות מקופל, לא משנה אם הוא אוכל ואגיו לארוחת בוקר או לחם קשה עם מרגרינה.

ואני בניגוד אליכם עקבי עם הדעה הזאת, בין אם מי שחוסם הוא חרדי, ימני או שמאלני.

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, farkash7 כתב:

ממש ברית המועצות.
כאילו לא ברור למה הדתיים מתים לרפורמה. יוכלו לקחת לנו האנשים העובדים כסף בלי שום מגבלה. יוכלו להמשיך לשלוח אותנו לצבא למות ובמקביל להתרבות בלי הכרה. יוכלו להמשיך לגנוב ולהתמנות לשרים.
החרדל"ים כנ"ל מתים לרפורמה כדי לקיים את חזון ארץ ישראל השלמה (בערבים) שלהם.
מצאו להם חדל אישים, נאשם מושחת שיעשה הכל בשביל להימלט מדין. על הדרך יהרוס את המדינה.

הנה כתבנו את זה שוב כדי שמי שלא מבין לאן זה ילך יבין. אתם יכולים לדבר עד מחר כמה בית המשפט מתערב וכמה הכנסת מסכנה. בקונסטלציה הנוכחית האנשים האלה שמובילים את הרפורמה ידאגו לסוף הסיפור כאן. הדמוקרטיה מעניינת אותם כקליפת השום. תמשיכו לטמון את הראש בחול וליילל על אהרון ברק. תמשיכו לטמון את הראש בחול וליילל על "משילות".

אז קח את המזוודות וסע לשלום. מישהו מחזיק אותך בכח?

אם רוב הציבור הבוחר* בחר לחיות במדינה מזרח-תיכונית מפגרת, לא ליברלית וגזענית, כדבריך, מי אתה שתכפה עליהם את דעתך, כמיעוט?

לא יודע איך המדינה תשרוד בלעדיך כלכלית, איך הצבא לא יתמוטט ואיך השמש שוב תזרח למחרת, אבל מקווה שיהיה בסדר.

*זה גם הציבור שכנראה מתרבה הכי הרבה במדינה, אז הרוב שלהם ישמר ואף יגדל לאורך השנים.

מישהו סיכם את ההבדל בין ימין ושמאל בצורה יפה - ימני מבין שמה שהוא חושב ואומר זאת דעתו האישית בלבד, בעוד ששמאלני (דוגמת חברנו פה) בטוח שזאת אמת מוחלטת, וברגע שמישהו לא מתיישר עם האמת הזאת אז הוא טומן את הראש בחול, הוא לא מבין, הוא לא בעד דמוקרטיה ועוד ועוד.

עריכה אחרונה על ידי gadik6
  • אהבתי 1

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מי שחוסם כבישים צריך לשבת במעצר לאיזה 48 שעות ולהרגיש מה זה שלילת חופש התנועה. פשוט ביזיון שמאפשרים כזה דבר.

• אהבתי 3

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 34 דקות, יובל .מ. כתב:

שוב ושוב אפשר לראות שיש פה רק צד אחד שמנסה לגרום למלחמת אזרחים אמיתית.

הבעיה הגדולה היא שאתה חושב שזה "צד". אתה עמוק, עמוק בשקר המחנות שמנסים כבר שנים לשטוף לנו איתו את המוח (מה אני יכול להגיד, די בהצלחה...)

חוץ מזה, הקהל שמצביע למפלגה שאתה הצבעת לה, למפלגת השלטון ועוד 2 מפלגות ספציפיות נוטה לחסום כבישים לא מעט- וגם התהדר ב 3 השנים האחרונות בתקיפות אלימות של מי שלא בא לו טוב בעין בהפגנה כזו או אחרת (בעיקר במחאת הגשרים)

אז חדל קשקשת בבקשה, אין מציאות שבה חסימת כביש היא פויה אבל תקיפה אלימה של אזרח ע"י אזרח אחר היא לגיטימית.

לא שאני בעד חסימת כבישים. זו פגיעה חסרת טעם בחופש התנועה של כולם בצורה קולקטיבית, במדינה שפקוקה גם ככה.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 2 דקות, Pika007 כתב:

חוץ מזה, הקהל שמצביע למפלגה שאתה הצבעת לה, למפלגת השלטון ועוד 2 מפלגות ספציפיות נוטה לחסום כבישים לא מעט- וגם התהדר ב 3 השנים האחרונות בתקיפות אלימות של מי שלא בא לו טוב בעין בהפגנה כזו או אחרת (בעיקר במחאת הגשרים)

רק שמי שתוקף חוטף ישר מהמשטרה (ובצדק).

כמו שהחרדים חוטפים מכתזיות על ימין ושמאל. מי שגורם לחוסר סדר ציבורי שיחטוף.

לפני 2 דקות, Pika007 כתב:

אז חדל קשקשת בבקשה, אין מציאות שבה חסימת כביש היא פויה אבל תקיפה אלימה של אזרח ע"י אזרח אחר היא לגיטימית.

מתישהו אמרתי שתקיפה של אזרח נורמטיבית היא לגיטימית?

מה אתה מבלבל בשכל?

פורסם (נערך)
לפני 33 דקות, gadik6 כתב:

אז קח את המזוודות וסע לשלום. מישהו מחזיק אותך בכח?

לא למזלי. עובדים על דרכונים גם לשאר בני המשפחה וכשלא תהיה ברירה וזה יגיע למה שזה יגיע נעזוב.

אם רוב הציבור הבוחר* בחר לחיות במדינה מזרח-תיכונית מפגרת, לא ליברלית וגזענית, כדבריך, מי אתה שתכפה עליהם את דעתך, כמיעוט?

אם היית טיפה כנה לא היית כותב את זה. לרפורמה הזו אין רוב בעם. הסקרים האחרונים מלמדים שחלק גדול ממצביעי הימין מתנגדים לרפורמה. הרפורמה הזו לא עוברת משאל עם בחיים.
הרפורמה הזו היא לכל הפחות מחטף , וזה אם רוצים להיות ממש עדינים. 

לא יודע איך המדינה תשרוד בלעדיך כלכלית, איך הצבא לא יתמוטט ואיך השמש שוב תזרח למחרת, אבל מקווה שיהיה בסדר.

כנראה שאתה לא מבין במספרים. אתה חושב שרק אני אעזוב? אתה תישאר פה עם ה"שיעים". כל מי שיש לו יכולת ומה להפסיד יברח מפה.
אז נראה מי התגייס לצבא ומי יממן פה את החיים.

מישהו סיכם את ההבדל בין ימין ושמאל בצורה יפה - ימני מבין שמה שהוא חושב ואומר זאת דעתו האישית בלבד, בעוד ששמאלני (דוגמת חברנו פה) בטוח שזאת אמת מוחלטת, וברגע שמישהו לא מתיישר עם האמת הזאת אז הוא טומן את הראש בחול, הוא לא מבין, הוא לא בעד דמוקרטיה ועוד ועוד.

ההבדל הוא ש"ימני" לא חושב. הוא חבר בכת. זה הכל. אנשים חושבים הבינו כבר מזמן שאין פה שמאל וימין, רק כאלה שתורמים וכאלה שהם עלוקות. בתקופה הנוכחית נוסף גם כאלה שרוצים דמוקרטיה וכאלה שרוצים משהו אחר.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 28 דקות, יובל .מ. כתב:

ובטח שזה לא יעזור למשוך מצביעי ימין רך לצד שלהם. חבורה של פריווילגים.

מה קשור פריוולגים?!?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! מה?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!

(סליחה, אני לא יכול להעביר את המסר עם פחות סימני פיסוק).

לפני 20 דקות, gadik6 כתב:

הוא לא מבין, הוא לא בעד דמוקרטיה ועוד ועוד.

אני נותן לך את הקרדיט שאתה אדם חכם מההכירות השטחית בפורום, אז אני באמת לא מבין את התגובה שלך.

הרפורמה במתכונת הנוכחית שלה, עם האנשים שמעבירים אותה, כמו שהם מעבירים אותה ועם דף המסרים הנלווה, היא לא עניין של ימין ושמאל. 

ההבדל בין תומכי הרפורמה למתנגדים שלה הוא שמצד אחד יש לך אנשים גם מימין וגם משמאל שאולי לא מסכימים אחד עם השני על המון דברים, אבל מסכימים כנראה על מכנה משותף שבבסיסו ישראל היא מדינה לא 100% מערבית, לא 100% מושלמת ואולי אפילו לא 100% דמוקרטית, אבל קרובה לזה מספיק, בהנתן כל המסביב. ומהצד השני יש לך דתיים מכל הגוונים ופופוליסטים שכל זה לא מעניין אותם. ומבחינתם או שצריך לזרז את הגעת המשיח, או שהוא כבר בא והמעריצים קוראים לו "ביבי".

הניסיון לפתור את זה ב"אתם מתנשאים, פריוולגים" וכו' הוא הזוי. לא משנה כמה הייתי רוצה לא הייתי יכול בחיים להגיע לרמת ההתנשאות של מישהו כמו נתניהו. למעשה, אף אחד אחר לא מסוגל לעשות את זה. ואני חושד שזה בין היתר קונה לו קולות. כעולה, אני בוודאי לא שייך לשום קבוצה פריוולגית בישראל. אני לא חבר קיבוץ, לא מקבל פנסיה תקציבית ויש עוד רבים אחרים כמוני. וגם חלק מחברי הטובים שכן גדלו בקיבוצים זה אנשים שמה שהם "הרוויחו" עם הפריוולגיה שלהם זה פוסט טראומה מיותר מדי זמן בשטחים כשהיו חיילים, בזמן שמקדמי הרפורמה הנרדפים לכאורה ישבו בבית ולמדו תורה. 

וגם אם נניח כולנו מתנשאים וחראות וקקות - זה עדיין לא פותר את הבעיה הכי בסיסית: אין שום דוגמא במדינות מאלו שמשווים את ישראל אליהן כדי להסביר למה צריך לשנות דווקא את מערכת המשפט, בה הקואליציה נשלטת על ידי אייתולות קיצוניים שלא נותנים אפילו לנשים להתמודד לכנסת. אין. זה מה ש"העם רוצה"? אולי. לא יודע. אבל לפחות בואו נפסיק לשקר שזו דמוקרטיה.

• אהבתי 2
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תוכן חדש...