Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 19 דקות, פינדר כתב:

אני לא חושב שיש מדינה בעולם שהתחבורה הציבורית שלה מופרטת לגמרי ומתנהלת בתנאי שוק חופשי.

הכי קרוב לזה הייתה תקופת הברונים השודדים שהקימו את קווי הרכבת וקווי אוניות באמריקה.

מצד אחד הם באמת סללו רכבות ותרמו להתיישבות באמריקה אבל מצד שני זה היה על חשבון מהגרים שעבדו כמו הפועלים בקטאר ועל חשבון הציבור שנאלץ להשתמש בקווים של חברות מונופוליסטיות.

לגבי מחסור בקופאים בסופרפארם. כאמור אין מחסור בקופאים. יש מחסור בקופאים שרוצים לעבוד בשכר מינימום. אני בטוח שאם סופר-פארם ישלמו ארבעים אלף לחודש, יעמדו מבקשי עבודה בתור לעבוד שם.

יש איזון בין כמה החברה מוכנה ויכולה לשלם ועדיין להיות רווחית. יכול להיות שיש יותר מדי סניפים והפתרון יהיה לסגור סניפים, לפתוח קופות אוטומטיות, לאפשר הזמנת משלוחים וכו'..

המקום היחיד שאני מכיר ומתפקד, בערך, זה יפן. אבל גם שם הסיפור די מורכב. אם זה שוק חופשי לגמרי אני גם לא בטוח.

אני גם בטוח שאם סופר פארם ישלמו ארבעים אלף יעמדו בתור לעבוד שם. ואתה צודק לגבי איזון. זה למשל עוד משתנה. אני כמובן לא אומר שאין כזה דבר היצע וביקוש וכו'. אני רק אומר שסביב זה יש עוד המון נעלמים. 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

אתה יודע מה, לא נת״צ. מספיק גם כבוד בסיסי לאוטובוס. להבין שהוא מסיע יותר נוסעים ויש לו קדימות על פני רכב פרטי. אפילו פה בפולין ברגע שאוטובוס מאותת לצאת מהחניה, הנהג במכונית בנתיב עוצר ומאפשר לאוטובוס להשתלב בכביש. בתורו נהג האוטובוס מאותת תודה לנהג שעצר. האוטובוסים גם תמיד נכנסים באופן מלא לתחנת עצירה ולא חוסמים תנועה בהעלאה או הורדה של נוסעים, כי הם יודעים שיתנו להם להשתלב ברגע שיאותתו. ואם מדובר בתחנת עצירה עמוסה (נגיד כמו מה שהולך בישראל מעל לגשרים על האיילון) אז בונים מיני מסעף או מפרץ מוסדר שמאפשר לכמות האוטובוסים לעצור בלי להפריע לשאר התנועה. כמובן שאסור לעצור בתחנות האוטובוס. אפילו לא לרגע.

פורסם (נערך)

בביפן יש קווים פרטיים המתחרים עם הממשלתיים. 

אם אתה מרגיש שאתה יכול לפתוח קו שיהיה לך רווחי וייתן תחרות לממשלתי, בהצלחה. 

אם אתה לוקח קו מאוד לא רווחי, אז המדינה תפנק אותך בקו רווחי כם אתה לא הכי מוצלח במכרז, אך כחלק מהסכם סבסוד אליו אתה מחוייב. כלומר, תיתן לך קו רווחי שלה בשביל שתפעיל X קווים לא רווחיים באותו סטנדרט שירות (ושם זה אומר משהו).

הם באמת פיצחו את הנוסחה, אבל זו מנטליות שונה הן מהמערב והן מהמזרח התיכון. קשה לי לראות את זה עובד כאן. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.
  • רעיון טוב! 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 9 שעות, ניקו פ. כתב:

בביפן יש קווים פרטיים המתחרים עם הממשלתיים. 

אם אתה מרגיש שאתה יכול לפתוח קו שיהיה לך רווחי וייתן תחרות לממשלתי, בהצלחה. 

אם אתה לוקח קו מאוד לא רווחי, אז המדינה תפנק אותך בקו רווחי כם אתה לא הכי מוצלח במכרז, אך כחלק מהסכם סבסוד אליו אתה מחוייב. כלומר, תיתן לך קו רווחי שלה בשביל שתפעיל X קווים לא רווחיים באותו סטנדרט שירות (ושם זה אומר משהו).

הם באמת פיצחו את הנוסחה, אבל זו מנטליות שונה הן מהמערב והן מהמזרח התיכון. קשה לי לראות את זה עובד כאן. 

מעדיף שתהיה לנו חלוקה לרשויות תחבורה מטרופולניות מאשר לתת לשוק להפעיל את התחב"צ.

בישראל הבעיה היא שהכל הוא תלאי על תלאי אז ככה זה נראה בפועל. קווים מתים וקווים מפוצצים.

השרה האחרונה היתה נוראית אבל היא התחילה תהליך בכיוון הפוך ממה שהיא היתה צריכה לעשות (התחילה עם הקודים במקום עם הקווים).

ובכלל הלכה על מסכים טכנולוגיים שמרבית הציבור לא יבין איך להשתמש מאשר לעשות אשכרה מפה של כל הקווים שיש בכל תחנה.

יאללה מקווה שהממשלה המיועדת תהיה יותר טובה מהקודמת (למרות שאני בספק גדול).

• רעיון טוב! 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

יש ידיעה שנאספו עשרות אלפי שקלים כדי ״לפצות״ את החיילים שנענשו על התקיפה של הסמולנים ועל הצהרות ״בן גביר יעשה פה סדר״.

כלומר יש מסר לחיילים, תכו סמולנים ותקבלו פרס כספי... עידוד לאלימות יעני..

לא זו אף זו, אוספי הכספים הם בעצמם קציני מילואים ששירתו כרבנים צבאיים.

נשאלת השאלה, איך קוראים לאנשים שמעודדים חיילים לעבור על פקודות הצבא?

האם הם אנרכסיטים? האם מדובר בהמרדה?

https://www.ynet.co.il/judaism/article/bkkbp11jti

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

לא יודע איך קוראים להם אבל בטוח שאנשים זה לא הכינוי המתאים ליצורים כאלה 

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 19 שעות, garicho כתב:

האוטובוסים גם תמיד נכנסים באופן מלא לתחנת עצירה ולא חוסמים תנועה בהעלאה או הורדה של נוסעים, כי הם יודעים שיתנו להם להשתלב ברגע שיאותתו.

ישנם כאלו שטוענים שמפרץ החניה מיותר ויש להחליפו באנטי מפרץ ואני נוטה להסכים.

חלפו הימים שעצירה של אוטובוס בתחנה היתה יכולה להימשך דקות ארוכות, כי הנהג היה גם קופאי וכרטיסן. היום עצירה ממוצעת היא סביב הדקה, אז האוברהד של כניסה ויציאה למפרץ, הופך להיות אחוז משמעותי מזמן העצירה.

שלא לדבר על זה שהיום המפרצים האלו במקרים רבים מצרים את המדרכות וקוטעים מסלולי אופניים.

image.thumb.png.505c7cd21e378bfad932d3436a2296ed.png

• מעניין 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 24 דקות, פינדר כתב:

ישנם כאלו שטוענים שמפרץ החניה מיותר ויש להחליפו באנטי מפרץ ואני נוטה להסכים.

גם אני. חוץ מזה, זה לא לשרשור אבל אהבתי את הפסיב אגרסיב הרגיל במשפט האחרון של המצוטט. אם היו מחלקים פרס על נזק להולכי הרגל בת"א - הוא היה מקבל אותו שנה אחרי שנה כבר כמה שנים טובות.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
  • מצחיק 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, יובל .מ. כתב:

תנסה "תתי אדם".

אפילו זה לא. הם הרבה מתחת לזה.

עריכה: שים לב שמדובר על אנשים צפציפיים בעקבות מעשים שלהם ולא התייחסות לקבוצה בגלל השקפות פוליטיות.

עריכה אחרונה על ידי Night Driver

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

והנה עוד דוגמא לאוסף של חוסר סימטריה בתגובות כנגד הימין מול השמאל.

אקדים שלתפיסתי צבא לא אמור להיות פוליטי לשום כיוון כמובן.

א-ב-ל אנשים שלשיטתם נעשה עוול לחיילים תרמו מכסם סכומים משמעותיים ומוגדרים כאן כ "פחות מתתי אדם" לא פחות.

וזה למה? כי הם נגד פקודות הצבא.

לעומת זו כתבות שנעשות על בני נוער שמסיבות אידיאולוגיות לא מתגייסים לצבא הכיבוש. כי הם נגד פעילות הצבא. ובשל כך משלמים מחירים (מגוכחים בד"כ) נעשות עם ליטוף הערכה והכלה כנאורים והומנייים. 

זה גם נגד צה"ל כן?

תמיד מעשי הימין מוצגים מזוית השמאל כחושך,תת אנושיות. ושו'ת.

• אהבתי 2
פורסם

1. קצינים במיל׳ שמעודדים עבירה על פקודות הצבא מצד אחד מול כתבות מלטפות מצד עיתונאים בעלי דיעות פוליטיות

2. חיילים שפעלו באלימות מול בני נוער שבחרו ללכת לכלא

אכן חוסר הסימטריה זה מה שמדאיג פה

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 9 דקות, yd b-4 כתב:

תמיד מעשי הימין מוצגים מזוית השמאל כחושך,תת אנושיות. ושו'ת.

כי מה לעשות, בהרבה מקרים זה באמת ככה. ואני לא שייך לשמאל 🙂

פורסם
לפני 1 דקה, mikyl כתב:

כי מה לעשות, בהרבה מקרים זה באמת ככה.

נכון.

כל הימין רצחו את רבין, אנסו נערות פלסטיניות בשירות הצבאי, ושחטו פעילי שמאל שוחרי שלום שרק באו להלחם בשביל אחמד.

כבר סיכמנו שהם תתי אדם, מתי מקימים להם מחנות ריכוז?

אולי אפילו תוכלו לשחזר את התמונות שהנאצים החזיקו להם את הפאות.

בתור מצביע בן גביר אני לא מת על הממשלה שקמה, אבל אם תמשיכו בקצב הזה באמת בבחירות הבאות כבר יהיה איזה 80 מנדטים לימין-חרדים.

• מצחיק 1
פורסם
לפני 1 דקה, יובל .מ. כתב:

בתור מצביע בן גביר אני לא מת על הממשלה שקמה

אז למה הצבעת לו?

• מצחיק 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...