Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

זו קביעה שהיא השורה התחתונה של המאמר שלו, מסקנה.

אבל הבנתי, הגעת למחסום, אין לך כלים להתמודד עם הטענות של בן דרור ימיני או שלי, ולכן עברת לזרוק שמות ולדמיין דמיונות.

הבנתי, הלאה לדיון הבא.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני כשעה, m3x7r3m3 כתב:

מה ז"א אסור להגביל את המחוקק? המחוקק מתחלף לכל היותר כל 4 שנים, ולכנסת נכנסת יש זכות לחוקק תיקונים או ביטולים לחוקים קיימים (אחרון - עליון).

זה בפני עצמו מהווה הגבלה של המחוקק.

בסדר, זה קצת ויכוח סרק כי אנחנו לא יודעים מה יהיה. אני מאוד מקווה שאני טועה והימין יצטייר כיותר דמוקרטי ממה שאני חושב שהוא כרגע. 

לפני כשעה, m3x7r3m3 כתב:

אני לגמרי לא חושב, כאילו אני מבין שזה מטריג אצלך פוסט טראומה, ואני לא מאשים אותך.

אבל במקרה הזה לדעתי זה לא נכון, כי בן גביר התאמץ והביא במיוחד דווקא חילונים להיות ברשימה ולפחות 2 גם יהיו חברי כנסת. מתוך 7 שיש לרשימה הזו.

אני לא יכול לחתום על זה כי אני לא קורא מחשבות, אבל זה מה שהוא אומר.

אותו דבר. אני מקווה שאני טועה. אבך לדעתי זה קצת כמו שמפלגות מביאות ערבי כדי לסמן וי או דתי כדי לסמן וי. גם זה ספקטרום. אתה חילוני נראה לי, אבל אותך אספקט ההדתה מטריד פחות.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 17 דקות, m3x7r3m3 כתב:

זו קביעה שהיא השורה התחתונה של המאמר שלו, מסקנה.

אבל הבנתי, הגעת למחסום, אין לך כלים להתמודד עם הטענות של בן דרור ימיני או שלי, ולכן עברת לזרוק שמות ולדמיין דמיונות.

הבנתי, הלאה לדיון הבא.

אם זה מה שהבנת תהיה בריא.

פשוט לא מוכן לנהל דיון שמיחס חוכמה או טימטום לקבוצה גדולה והטרוגנית.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 14 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אין לך כלים להתמודד עם הטענות של בן דרור ימיני או שלי

לא הפנית את זה אלי, אבל בכל זאת:

אתה מציף בטענות וציטוטים וציוצים ומאמרים ומרחיב את נושאי הדיון בקצב אקספוננציאלי. אז קצת קשה לבן אדם סביר שגם צריך להתפרנס לענות לך.

ימיני הוא דמגוג שעוטף את הטענות שלו בכל מני דוגמאות שנועדו להראות את חוכמתו, אבל לא באמת קשורות.

איך קשור בית המשפט העליון בארה״ב לנושא? שיטה אחרת, שופטים ממונים לפי עמדות פוליטיות. ראינו מה קורה שם עם הזכות להפלה, שמשתנה בהתאם להרכב השופטים שהנשיאים מצליחים לדחוף לשם.

אם כבר אז אנחנו רואים בלייב, איך התערבות פוליטית שם פוגעת בזכויות הפרט ומחזירה את הנשים עשרות שנים אחורה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 1 דקה, יבגניפ כתב:

בסדר, זה קצת ויכוח סרק כי אנחנו לא יודעים מה יהיה. אני מאוד מקווה שאני טועה והימין יצטייר כיותר דמוקרטי ממה שאני חושב שהוא כרגע. 

בהגדרה הימין יותר דמוקרטי מהשמאל.

באף ממשלת ימין לא הייתה תופעה כזו בוועדה בכנסת:

לפני 5 דקות, יבגניפ כתב:

אותו דבר. אני מקווה שאני טועה. אבך לדעתי זה קצת כמו שמפלגות מביאות ערבי כדי לסמן וי או דתי כדי לסמן וי. גם זה ספקטרום. אתה חילוני נראה לי, אבל אותך אספקט ההדתה מטריד פחות.

אז מביאים ערבי מחמד אחד, או דתי מחמד אחד, לא 2 מתוך 7.

2 מתוך 7 זה אג'נדה, לא עלה תאנה.

אני חילוני ואותי אספקט ההדתה מטריד פחות, בעיקר כי אני יודע שזה מפלגות שהיו כבר בקואליציה (החרדיות, שהן הסמן הקיצוני בתחום הזה).

אז מה שיהיה זה מה שהיה.

בשמאל אתם מדליקים אחד את השני עם הצעות שאף אחד לא הציע, ואנחנו בימין בעיקר צוחקים על זה.

"יירו בהומואים", "מה פתאום יירו? העונש זה בכלל סקילה", "איך לצוד הומואים" וכו'.

אבל לך תדע, מרוב ההצעות של אנשי השמאל, עוד תתנו רעיונות שאנשי הימין לא חשבו עליהם בעצמם.

================================

@Night Driver

לפני 1 דקה, Night Driver כתב:

אם זה מה שהבנת תהיה בריא.

פשוט לא מוכן לנהל דיון שמיחס חוכמה או טימטום לקבוצה גדולה והטרוגנית.

ברור, ברור, רק זה מה שהפריע לך.

אגב שופטי העליון זה קבוצה גדולה? (15) והטרוגנית? זה אכן היה מצחיק למדי.

=========================

@פינדר

לפני 1 דקה, פינדר כתב:

אתה מציף בטענות וציטוטים וציוצים ומאמרים ומרחיב את נושאי הדיון בקצב אקספוננציאלי. אז קצת קשה לבן אדם סביר שגם צריך להתפרנס לענות לך.

עונה לכל אחד לפי הרלוונטיות של מה שהוא כתב.

חוץ מזה שאני לא מבקש תגובה עכשיו, אני מסיים את העבודה בסביבות 18:30 והיום הגעתי לפורום רק בסביבות 12 ומשהו, אני רוב היום לא כאן.

וכשאני לא כאן אני לא מביא ציטוטים ולא מאמרים ולא מרחיב כלום.

לפני 3 דקות, פינדר כתב:

ימיני הוא דמגוג שעוטף את הטענות שלו בכל מני דוגמאות שנועדו להראות את חוכמתו, אבל לא באמת קשורות.

איך קשור בית המשפט העליון בארה״ב לנושא? שיטה אחרת, שופטים ממונים לפי עמדות פוליטיות. ראינו מה קורה שם עם הזכות להפלה, שמשתנה בהתאם להרכב השופטים שהנשיאים מצליחים לדחוף לשם.

אם כבר אז אנחנו רואים בלייב, איך התערבות פוליטית שם פוגעת בזכויות הפרט ומחזירה את הנשים עשרות שנים אחורה.

זה לא הקטע החשוב שם.

"המחוקקים, כהנחה מובלעת, עלולים להיות מסוכנים. השופטים, לעומת זאת, הם אנשים נאורים ושקולים. הם שומרי הדמוקרטיה וזכויות האדם."

או הדוגמאות מהארץ לחוקים סבירים לחלוטין שנפסלו ע"י השופטים, או שפשוט אין דוגמאות למצבים בהם בית המשפט העליון הציל את ישראל מציפורני עריצות הרוב.

במאמר מוסגר, אולי חבל שהממשלה של בנט-לפיד נפלה, הרי הייתה עתירה עומדת לבג"צ לגבי חלוקת וועדות הכנסת והרוב המלאכותי שאותה קואליציה יצרה לעצמה תוך כדי עריצות הרוב. זו הייתה הזדמנות מעולה לבית המשפט העליון להוכיח שהוא אכן יציל את ישראל מציפורני עריצות הרוב.

ואז נזכרתי שאותו בית משפט עליון התיר לאותה ממשלה לא להביא הסכם להצבעת הכנסת, בניגוד לחוק, לפסיקה ואפילו לדעת היועמ"שית. ואפילו את חובת ההנחה היא פטרה בכך שחלקים מאותו הסכם יוצגו לחברי הכנסת, חלקים אחרים יוצגו רק בוועדת משנה של חו"ב (ושם תהיה הצבעה), וחלקים אחרים (שעדיין לא נכתבו אפילו! כמו ההתחייבות האמריקאית) פשוט לא יובאו לעיון של אף אחד, כולל של השרים של אותה הממשלה!

=========================

זוכרים שראש עיריית חברון משלם 20 שקל על כל גופה של כלב?

אז פה יש רפרור לתשלום של אבו מאזן למחבלים שרצחו יהודים. אותו כסף שהממשלה אמורה לקזז מהעברות הכספים לרש"פ ולשים בקרן מיוחדת, עפ"י חוק.

אותו תשלום שגנץ אישר לאבו מאזן "הלוואה" בגובה הסכום המקוזז.

זוכרים שהפרקליטות והמשטרה בדקו את עצמם בנושא פגסוס? ואמרו שאחרי שהם בדקו את עצמם אז הם היו בסדר וכמעט ולא השתמשו בפגסוס?

אז מסתבר שהשתמשו בעוד אחד מתיקי האלפים, הפעם תיק 3000.

זוכרים שאומרים לנו שבית המשפט נועד למנוע את עריצות הרוב?

איך נקרא למצב שבו עוצרים מישהו, בית המשפט מחליט לשחרר אותו, וכמה דקות לאחר מכן מוגש לו צו מעצר מינהלי חתום ע"י שר הביטחון?

וזה שר ביטחון בממשלה שאין לה רוב, אפילו כבר לא ממשלה יוצאת, זו ממשלת מעבר לכל דבר.

עריצות המיעוט זה נקרא. ואחרי זה תספרו שצריך את בית המשפט כדי שייגן על זכויות האדם.

הוא לא הגן בתקופת ההתנתקות והוא לא יגן עכשיו וגם לא בעתיד. מי שבונה על בתי משפט בשביל הזכויות שלו, יש לי חדשות רעות, מתישהו גם תורכם יגיע להיות בצד השני של ההתעמרות הממוסדת, ובתי המשפט לא יגנו עליכם אז.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
Just now, m3x7r3m3 כתב:

בהגדרה הימין יותר דמוקרטי מהשמאל.

יש זרמים שונים ואנשים שונים וגישות שונות. השמאל יותר אוהב לקנסל ולחסום. כן. אבל אני לא מחזיק מאנשי הציונות הדתית דמוקרטים גדולים

לפני 1 דקה, m3x7r3m3 כתב:

בשמאל אתם מדליקים אחד את השני עם הצעות שאף אחד לא הציע, ואנחנו בימין בעיקר צוחקים על זה.

אני לא מקצין עד ל״ירו בהומואים״. אני מתייחס למה שכבר עלה במציאות. צמצום הפעילות המסחרית בשבתות, עצירת קווי התחבורה הציבורית שהעיריות מפעילות. כמובן ויתור מוחלט אפילו על המחשבה שהרק״ל בגוש תעבוד בשבתות וחגים. 

כמו שכבר כתבתי, ישראל עוברת כל מיני תהליכים במקביל. לפחות בבועה של תל אביב וקצת מסביב החילון הרבה יותר מורגש מפעם. ולא חסרים אנשי דת שרוצים להחזיר את הגלגל אחורה בהקשר הזה ואומרים את זה. מצד שני, היחס לקהילה הגאה די השתנה גם מצד רוב הדתיים שאני יכול לחשוב עליהם. 

פורסם
לפני שעתיים, eladns כתב:

כמה סתום אתה שאתה חושב שתקנה מרצדס ותצליח שמתוך 10 חנויות אוכל, 8 פושטים את הרגל?

אני עוד אומר להם בפנים שאני עובר ורואה שמשפצים שם, במקום להגיד תודה אלעד,

הוא אומר לי עוף עוף ואחרי חודש חודשיים רעב ללחם.

אבל אמרתי לך לא לפתוח!!!

אני חי פה

אז הוא מטומטם שהוא לא עושה סקר שוק לפני שהוא פותח.

זה כמו שתפתח סוכנות לקסוס בירוחם ותתפלא שאין מכירות.

לפני שעתיים, eladns כתב:

תעשה פשיטת רגל ושכולם ישלמו את החובות שלך

הערה קטנה - אם העסק שלך לא חברה בע"מ, אתה זה שמשלם את החובות של העסק.

אם זה חברה בע"מ, זה סיפור אחר, פה אני כבר לא סגור איך זה עובד.

• אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני כשעה, m3x7r3m3 כתב:

המשנה הכלכלית של סמוטריץ', דומה להצעות של אביר קארה (וזהות ז"ל וכו'), רק עם מנדטים:

בנתיים הגוש שהוא נמצא בו היה יותר שמאל כלכלי מאשר ימין כלכלי.

אז חובת ההוכחה עליו..

שיהיה לנו בהצלחה.

לפני כשעה, m3x7r3m3 כתב:

חבר שואל אם זה נכון גם לגבי הסחיטה של חיזבאללה לגבי קו הגבול הימי...

תשאל את החבר שלך לגבי משלוחי הנשק ומה קורה להם במידה ואנחנו בוחרים להוריד אותם?

אם כל הכבוד למצב שביבי הביא אותנו לפתחו, טילים שמכוונים כלפינו מכל המדינות שמסביב.

עדיין יש לנו את היכולת לשלוח מטוסים ולהוריד בכל נקודה במזרח התיכון, את היעד שנועד להיות לא קיים..

לפני 20 דקות, m3x7r3m3 כתב:

באף ממשלת ימין לא הייתה תופעה כזו בוועדה בכנסת:

היו מקרים כאלו פשוט לא ראית את זה..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)
לפני 30 דקות, m3x7r3m3 כתב:

"יירו בהומואים", "מה פתאום יירו? העונש זה בכלל סקילה", "איך לצוד הומואים" וכו'.

עוד לא ראיתי סמולני שטוען את זה.

כבר כתבתי פה שזה לא שמחר נהיה אירן.

תהיה זליגה איטית שתתחיל מדברים קטנים שלא יפריעו לרובינו. במדינה עם אוריינטציה דתית, קואליציה דתית משיחית, ללא הגנה של בימ״ש, מי שיסבלו בעיקר בשלב הראשון הם נשים, להטבים, לא יהודים וכו׳.

צריך להזכיר גם שישראל שונה מרוב מדינות המערב בכך שהיא לא מפרידה בין דת ומדינה, נותנת עדיפות מובנית לבני לאום (דת) ספציפית ושולטת בפועל בכוח צבאי על אנשים שהם לא אזרחים שלה, כך שמראש אנחנו בעמדת נחיתות מבחינת זכויות המיעוט והפרט.

עריכה אחרונה על ידי פינדר

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

@יבגניפ

לפני 19 דקות, יבגניפ כתב:

יש זרמים שונים ואנשים שונים וגישות שונות. השמאל יותר אוהב לקנסל ולחסום. כן. אבל אני לא מחזיק מאנשי הציונות הדתית דמוקרטים גדולים

אני מדבר בפועל.

מבחינת גישות יש הכל מהכל.

לפני 19 דקות, יבגניפ כתב:

אני לא מקצין עד ל״ירו בהומואים״. אני מתייחס למה שכבר עלה במציאות. צמצום הפעילות המסחרית בשבתות, עצירת קווי התחבורה הציבורית שהעיריות מפעילות. כמובן ויתור מוחלט אפילו על המחשבה שהרק״ל בגוש תעבוד בשבתות וחגים. 

כאמור מה שהיה הוא שיהיה, זה לא מרגש אותי יותר מדי.

אופטימלית מבחינתי כן אני מעדיף שתמצא הדרך לפעילות מסחרית בשבתות, קווי שבת (בחינם או בתשלום) וכו', זה פשוט נמצא בעדיפות דו ספרתית אצלי.

לפני 21 דקות, יבגניפ כתב:

כמו שכבר כתבתי, ישראל עוברת כל מיני תהליכים במקביל. לפחות בבועה של תל אביב וקצת מסביב החילון הרבה יותר מורגש מפעם. ולא חסרים אנשי דת שרוצים להחזיר את הגלגל אחורה בהקשר הזה ואומרים את זה. מצד שני, היחס לקהילה הגאה די השתנה גם מצד רוב הדתיים שאני יכול לחשוב עליהם. 

במה החילון מורגש יותר? הבילויים שלי בת"א בשבתות זה אחת לכמה חודשים להגיע לנמל / שרונה, וזה היה גם (ובעיקר) בזמן ממשלות שהחרדים היו בהן.

לגבי להט"ב אני נוטה להסכים, ודווקא בן גביר מדגים את זה יפה, מהפגנות מול המצעד, עד ל"אם יהיה לי בן הומו אני אחבק אותו" מצד אחד ו"אני אאבטח את מצעד הגאווה" מצד שני.

=======================================

@DareDevil

לפני 13 דקות, DareDevil כתב:

בנתיים הגוש שהוא נמצא בו היה יותר שמאל כלכלי מאשר ימין כלכלי.

אז חובת ההוכחה עליו..

שיהיה לנו בהצלחה.

כי הקואליציה שאביר קארה היה בה, הייתה ימין כלכלי? עם רע"מ ומרצ והעבודה?

לפני 14 דקות, DareDevil כתב:

תשאל את החבר שלך לגבי משלוחי הנשק ומה קורה להם במידה ואנחנו בוחרים להוריד אותם?

אם כל הכבוד למצב שביבי הביא אותנו לפתחו, טילים שמכוונים כלפינו מכל המדינות שמסביב.

עדיין יש לנו את היכולת לשלוח מטוסים ולהוריד בכל נקודה במזרח התיכון, את היעד שנועד להיות לא קיים..

מה שאלתי ומה אתה עונה.

שאלתי לגבי סחיטה.

לפני 15 דקות, DareDevil כתב:

היו מקרים כאלו פשוט לא ראית את זה..

לא היו כאלה.

אם היו היית רואה את זה עם צעקות "קץ הדמוקרטיה" ופתיחת מהדורות החדשות בזה.

=======================================

@פינדר

לפני 4 דקות, פינדר כתב:

עוד לא ראיתי סמולני שטוען את זה.

כבר כתבתי פה שזה לא שמחר נהיה אירן.

תהיה זליגה איטית שתתחיל מדברים קטנים שלא יפריעו לרובינו. במדינה עם אוריינטציה דתית, קואליציה דתית משיחית, ללא הגנה של בימ״ש, מי שיסבלו בעיקר בשלב הראשון הם נשים, להטבים, לא יהודים וכו׳.

בטוויטר יש מלא כאלה

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 3 דקות, פינדר כתב:

אחר כך אלה יהיו "לא מספיק יהודים", יהודים מהזרם הלא נכון.

זאת בדיוק הדאגה שלי. לאט לאט המדינה הזאת תידרדר להיות תאוקרתיה.

ועוד חשבו פעם שבמאה ה21 דתות ישנות יהפכו ללא רלוונטיות. בינתיים הן רק מתחזקות.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 15 דקות, m3x7r3m3 כתב:

כי הקואליציה שאביר קארה היה בה, הייתה ימין כלכלי? עם רע"מ ומרצ והעבודה?

לפי המעשים שלהם, כן.

לפני 15 דקות, m3x7r3m3 כתב:

מה שאלתי ומה אתה עונה.

שאלתי לגבי סחיטה.

אתה צריך להשים לב לדברים שהם לראייה לטווח ארוך..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 17 דקות, m3x7r3m3 כתב:

במה החילון מורגש יותר?

אוטובוסים בשבת שמופעלים על ידי העיריות, בתדירות של פעם בחצי שעה משישי בערב ועד שבת בערב, בתי קפה ומסעדות שפועלים בכל העיר בשבתות, סופרים, גישה יותר רחבה לחמץ בפסח. 

גם אגב התפקיד שהקהילה הגאה משחק בחיים של תל אביב ובשיווק שלה הוא חלק מזה, לדעתי. 

פורסם
לפני 4 דקות, DareDevil כתב:

לפי המעשים שלהם, כן.

כמו העלאת מיסים? כמו אישור העברות תקציביות תמורת הצבעות? מה ימין כלכלי בזה?

לפני 5 דקות, DareDevil כתב:

אתה צריך להשים לב לדברים שהם לראייה לטווח ארוך..

זה התחמקות, שאלתי לגבי סחיטה.

לפני 2 דקות, יבגניפ כתב:

אוטובוסים בשבת שמופעלים על ידי העיריות, בתדירות של פעם בחצי שעה משישי בערב ועד שבת בערב, בתי קפה ומסעדות שפועלים בכל העיר בשבתות, סופרים, גישה יותר רחבה לחמץ בפסח. 

גם אגב התפקיד שהקהילה הגאה משחק בחיים של תל אביב ובשיווק שלה הוא חלק מזה, לדעתי. 

אוטובוסים לא הכרתי (מצד שני אני צריך להגיע מראש העין, אז אוטובוס בתוך ת"א לא מאוד עוזר לי ולכן ברור למה לא הכרתי).

בתי קפה ומסעדות - תמיד היו, כאמור גם בתקופות של ממשלות עם החרדים.

סופרים - כנ"ל, טיב טעם ו-AM:PM עשו הרבה כסף עליי לאורך השנים בשבתות.

גישה לחמץ לא מכיר.

==============================

תמיכה מפתיעה משהו לבן גביר לתפקיד השר לבטחון פנים.

ניצב משנה בדימוס אפרים ארליך ("קרמשניט")

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני כשעה, m3x7r3m3 כתב:

ברור, ברור, רק זה מה שהפריע לך.

אגב שופטי העליון זה קבוצה גדולה? (15) והטרוגנית? זה אכן היה מצחיק למדי

אז תצחק. זה רק מעיד עליך יותר מאשר עליהם.

קבוצה בגילאים שונים, שלמדו במוסדות שונים אבל המשותף לכולם הוא שהם אקדמאים שהגיעו לטופ המקצועי שלהם.

אתה יכול לטעון שהם כוחניים, שהם טועים, שהם מושחתים ואפילו שהם לא ראויים אבל אתה טוען שהם פחות חכמים מחבורה של עסקנים. 

וואלה, היגיון בריא.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...