Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לטעמי השאלה היא איזה סוג של לחץ וכלפי מי. זה לא צריך להיות עניין גורף. בכל מקרה, מבחינתי עניין סימון מוצרי ההתנחלויות בחו"ל לא צריך להתבצע, וזאת בלי קשר לכמה גרועות ההתנחלויות לטעמי.

רמת הגולן - אין דינה כדין הגדה המערבית. מעבר לעובדה שאף אחד בכלל לא מדבר על החזרה שלה, הרי שמבחינה בטחונית יש פה קו שאי אפשר לחצות. בכל מקרה, פלסטינים לא גרים שם, כך שזה לא חלק מהדיון.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

איזה לחץ מוצדק לטענתך?

לגבי הגולן - עד 1967 תושביו היו אזרחי סוריה. תושבי הגדה, למיטב ידיעתי, היו אזרחי ירדן ועד עתה תושבי מזרח ירושלים עושים שימוש בדרכון ירדני.

מה ההבדל?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

רומן, ברמת הגולן אין שלטון צבאי ולתושבים שם יש ת.ז., האם זה בשבילך זה לא מספיק הבדל לעומת יו"ש?

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אור, הם לא אזרחים, כך שמהבחינה הזאת תעודת הזהות נותנת להם זכויות לא מלאות גם כן. לא זאת הנקודה - הרי כיבוש היה גם כאן וגם כאן.

לגבי שלטון צבאי - כידוע לך יש אוטונומיה מזה שני עשורים והשטח דה פקטו של השלטון הצבאי אינו מלוא שטחי הגדה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

^ במה שטוב ליהודים.

אין מה לדאוג. בכל דור יש אספקה שוטפת של אידיוטים שימושיים - אינטלקטואלים טהרנים שידאגו להכפיש אותנו לפי צו האופנה האחרון ובכך לתמוך בעקיפין בדיקטטורות וארגוני טרור המבצעים פשעים מחרידים מדי יום ביומו. עולם כמנהגו נוהג.

שוגיפלקס, פספסת לחלוטין את שתי הנקודות המהותיות באמת, או שסתם בחרת לא להתייחס:

1) אנטישמיות או פשעי מלחמה שמתבצעים במקומות אחרים בעולם אין בהם כדי להעיד על מה שקורה כאן, לא לטוב ולא לרע. זה אפילו לא טעון של ממש, כי אני לא רוצה שהמדינה שלי תהייה אחראית בעקיפין על טבח בגלל שאני חושב שזה דבר רע. לא כי מישהו במדינה אחרת יתייחס אלי באופן שונה בגלל זה. זה איזה קונספט מוזר שבימין מתקשים להבין לפעמים. טוב ורע זה לא רק פונקציה של אם תופסים אותך, או אם זה פוגע בתדמית שלך או לא.

2) הסמול, שפעם הצליח להוציא כ-10% מאזרחי ישראל לכיכר מלכי ישראל, חיוני לאפולוגטיקה הימנית. בלי עמוס עוז, רבקה מיכאלי, ואחרים - איך וממה בדיוק תתקיים הסברה הישראלית? לפני 30 שנה אפרים קישון היה יכול לתת כהוכחה לזה שישראל היא מדינה נאורה את אותם ה400,000. ומה היום?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אנו לא כותבים כי בקורת אסורה - אנו אומרים דברו אמת.

אנו בעד בקורת, היא חשובה מאוד, כי בלעדייה יהיה כוח משחית לשלטון.

אנו לא נגד השמאל או הימין, אנו אומרים אל תקצינו ותלבו סתם אש.. שכנעו אותנו.

ובעיקר, אנחנו אומרים איכסה.

לאנשים ותנועות אשר בשם הדמוקרטיה, והרצון לכאורה להפוך את ישראל לאור לגויים.

חוברים ומקבלים תמיכה וכסף מאירגונים ואנשים שונאי ישראל.

המצהירים על רצונם בפירוק מדינת ישראל ופועלים נגד מוסדות המדינה ו צבא הגנה לישראל.

וכאשר אומרים לי השמאל רק מדברים ולא פועלים והימין אלים - אני חושב לעצמי.

כיצד תומכי השמאל בעלי התארים יפי המשכל, לא יודעים כי יש אנשים בשמאל בישראל.

אשר נשפטו גם על בגידה.

הם חברו לאירגוני טרור פלסטיני וניסו לבצע פיגועים נגד מדינת ישראל.

אירגוני ואנשי שמאל, ריגלו למען מדינות זרות ומסרו מידע על פעולות צה"ל.

לכן למען הימנים הבורים, ולמען השמאל המשכיל וההיסטוריה, אני מצרף מספר תנועות שמאל

ואנשי שמאל ,

תומכי (BDS) אשר פעלו ופועלים נגד מדינת ישראל גם כיום בארץ וברחבי העולם.

א - החזית האדומה - אודי אדיב, דן ורד - נשפטו על ריגול וניסיון לבצע פיגועים.

** חלקם שוחררו מהכלא בשנת 1985 כחלק מ"עסקת ג'יבריל"

ביוזמת שותפים ל"חזית האדומה", יהודים וערבים, יצר אדיב קשר עם סוכן סורי, פלסטיני חבר אש"ף. אדיב נסע לדמשק, שם שיתף את הסורים בידיעותיו הצבאיות ועבר אימוני חבלה. לאחר מכן הוא שב לישראל. על פי התוכנית, היו אמורים חברי החוליה לבצע פעולות חבלה כאשר ישדרו הסורים ברדיו מסרים מוצפנים.

** https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%95%D7%93%D7%99_%D7%90%D7%93%D7%99%D7%91

** אתר השב"כ.

http://www.shabak.gov.il/heritage/affairs/Pages/israel-arab-spying-1972.aspx

ב - ניב גורדון - (נולד ב-15 ביוני 1965) הוא פרופסור לפוליטיקה וממשל באוניברסיטת בן-גוריון בנגב,

חוקר נושאים הקשורים לסכסוך הישראלי-פלסטיני ולזכויות אדם.

גורדון חבר בארגון BDS אשר מטרתו להוביל מאמצי חרם כלל-עולמי כלכלי ומדיני על ישראל.

*** https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A0%D7%99%D7%91_%D7%92%D7%95%D7%A8%D7%93%D7%95%D7%9F

ג - ג'ף הלפר - (נולד ב-1946) הוא אנתרופולוג יליד ארצות הברית, סופר, מרצה ופעיל פוליטי החי בישראל

מאז 1973. הוא ייסד ומנהל את הוועד הישראלי נגד הריסת בתים.

הלפר תומך בתנועת BDS ובחרם אקדמי על ישראל.

תומך בביטול מדינת ישראל, ובעד מדינה אחת לפלסטינים ולישראליים.

הלפר נעצר עת השתתף במשט לעזה בשנת 2008, יחד עם מפגינים אנטי-ישראליים נוספים מרחבי העולם.

הוא היה הישראלי היחידי על הסיפון.

בחודש מרץ 2010 הלפר היה הנואם המרכזי ב"שבוע האפרטהייד הישראלי" BDS בגלאזגו.

ד - דניאל מחובר - (נולד ב-1 בנובמבר 1963) הוא עורך-דין בריטי ופעיל למען זכויות אדם.

מחובר נולד בישראל לפרופ' משה מחובר, ממייסדי "מצפן" והוא בעל אזרחות ישראלית.

נמנה עם מייסדי העמותה "עורכי דין למען זכויות אדם של הפלסטינים", שנוסדה ב-1988. לצד פעילותו למען פלסטינים בתחום המשפט הבינלאומי,

מחובר זכה לפרסום בינלאומי כאשר כמייצג של "המרכז הפלסטיני לזכויות האדם" הביא את רשויות אכיפת החוק

בבריטניה להוציא צו מעצר נגד האלוף דורון אלמוג, בטענה כי אלמוג ביצע לכאורה פשעי מלחמה

במהלך כהונתו כאלוף פיקוד הדרום.

ה - ענת מטר - נולדה ב-29 באוגוסט 1956) תומכת במדיניות של חרם על ישראל (BDS)

היא מרצה בכירה בחוג לפילוסופיה באוניברסיטת תל אביב,

פעילת שמאל רדיקלי. מזוהה בדעותיה הפוליטיות עם מפלגת חד"ש.

פועלת במסגרת הארגונים - תעאיוש שקמה בעקבות אירועי אוקטובר 2000 פרוץ האינתיפאדה השנייה.

במסגרת פעילותה בתנועה, ריכזה את פרויקט רפיח שהוקדש להעברת כספים לאנשים שבתיהם נהרסו בידי צה"ל

הקימה את "פורום הורי הסרבנים", ביחד עם הורי חמשת הסרבנים. חגי מטר בנה הוא שריכז את מכתב השמיניסטים

ב- 2001 ההורים ארגנו הפגנות, הוזמנו לפרלמנט האירופי ולהרצאות באיטליה ובצרפת.

ב 8 בינואר 2007. הקימה את " הוועד הישראלי למען האסירים הפלסטינים."

• במאי 2010 נמנתה עם חותמי מכתב גלוי למוזיאון המדע של בוסטון, שבו כינו את הטכניון
  • "האוניברסיטה המכינה כלי רצח", וגינו את החלטת המוזיאון להציג תערוכה של המצאות ישראליות, בנימוק שהתערוכה היא אמצעי תעמולה להסחת הדעת מ"פשעי המלחמה של ישראל".‏
  • כמו כן, הביעה בהזדמנויות שונות תמיכה במדיניות של החרמה, (BDS)
  • משיכת השקעות וסנקציות נגד ישראל, כל עוד זו מנציחה במדיניות אפרטהייד.

ו - אלון ליאֵל (נולד ב-31 באוקטובר 1948) הוא חוקר יחסים בינלאומיים, ודיפלומט ישראלי לשעבר.

**

תומך במדיניות של החרמה מכל סוג על ישראל , (BDS ) פוליטיות (ברזיל) ותרבותיות.

(יועץ ל שוברים שתיקה)

במאמר לעיתון הדרום-אפריקני "ביזנס דיי" ב-2012 קרא ליאל להחרמת מוצרים המיוצרים בהתנחלויות.

מאמר זה עורר על ליאל ביקורת רבה במערכת הפוליטית והציבורית בישראל‏[. בהמשך,

ליאל תמך בפומבי בחרם התרבותי על ישראל לאחר שהעניק גיבוי להחלטתה של הסופרת אליס ווקר

להחרים את השפה העברית ולא לפרסם מחדש את ספרה "הצבע ארגמן" בישראל‏[.

בשנת 2015 השתתף בפנייה לממשלת ברזיל בבקשה שלא לאשר את כוונתה של ישראל למנות

את דני דיין לתפקיד שגריר ישראל בברזיל‏[11].

בינואר 2016 פורסמו ב"ידיעות אחרונות" הקלטות של הרצאה שנתן ליאל לאנשי "שוברים שתיקה".

הוא אמר לאנשי הארגון כי על אף שיש להם לגיטימציה של שני אחוזים בציבור הישראלי,

לא ניתן להמתין בשל התרחבות ההתנחלויות ויש לפעול מחוץ לישראל.

הוא המליץ לפעילים להפעיל לחץ לחרם בינלאומי שרק הוא יוכל להשפיע על ישראל,,

עוד המליץ ליאל לפעול להחלטה של מועצת הביטחון שפלסטין היא מדינה חברה,

מה שיהפוך את ישראל לכובשת של מדינה חברה באו"ם.

כן הציע ליזום חרם ספורטיבי נגד ישראל, בתגובה לפרסום אמר ליאל שהוא מתנגד לחרם על ישראל‏.

ליאל חבר בהנהלת עמותת סיכוי, עמותת עיר עמים[ ובמועצה הציבורית של בצלם[9].

ליאל נשוי לרחל ליאל, מנכ"לית הסניף בישראל של "הקרן החדשה לישראל".

ויש כרגיל עוד אנשים ואירגונים, אשר בשם הרצון לקדם את הדעות הפוליטיות שלהם.

מוכנים בדרך גם לפגוע במדינת ישראל - וזה איכסה.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
אנו לא כותבים כי בקורת אסורה - אנו אומרים דברו אמת.

אנו בעד בקורת, היא חשובה מאוד, כי בלעדייה יהיה כוח משחית לשלטון.

מסכים.

מנסיוני בויקיפדיה, המאמץ להביא לדה-לגיטמציה של ישראל מתבסס בין השאר על הגדרות מוטעות שכביכול ישראל מקימת משטר אפארטהייד והתנועה הציונית היא קולוניאליסטיות. הפרו ערבים מצטטים דברי ישראלים כמו אלון ליאל, לשעבר מנהל משרד החוץ ושגריר בדרום אפריקה. כפי ששר התעמולה הנאצי גבלס ידע, חזרה אינסופית על על תעמולה יוצרת שכנוע בסופו של דבר.

ישראל כמובן אינה נקיה וטהורה, אבל מה שישראלים כמו ליאל עושים, הוא "לתפור" קריטריון שרלבנטי רק לישראל, בעוד שמי שמסתכל במילון \ אנציקלופדיה רואה שמאפיני האפארטהייד כלל לא קימים בישראל. נכון הוא שאנו כופים על הפלסטינאים כיבוש שהם אינם רוצים בו, (וכשהציעו להם הצעות פשרה סבירות הם לא רצו בפשרות אלה) אבל זה ממש רחוק מאפארטהייד.

יהודה

פורסם
ברגע שמישהו חובר כנגד המדינה או נאשם בבגידה, הוא כבר לא חלק מהשמאל.

הוא הופך לחלק מהימין הפלסטיני.

הא? שלא לומר n199a what? נחמד מצדך להתנער מכל מי שמפדח את המחנה, אבל אם זהבוש לא מרשה לימנים להתנער, אז ברשותך (או בלעדיה) גם זה לא ממש עובר.

שאלה, לא רק לך יוסי. האם זה לגיטימי?

b2ce2b15246f7d0954b88773ba2b3179.jpg

הדף של הגברת עמוס פנינים נוספות, רובן אמנם לא מזעזעות כמו זאת, אך כאלה שאם היו באות מהימין נציגי השמאל כאן היו מתפלצים.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לי אישית אין בעיה עם זה, כמו עם רוב השטויות האחרות.

למה אני מתפלץ ממה שבא מהימין? כבר כתבתי 30 פעם: כי שם עלולים *שוב* לקחת נשק ולהרוג.

ובאותה הנשימה, אני לא חושב שיש סיבה מיוחדת להעסיק במוסד כלשהו שממומן על ידי המדינה אף אחד שתומך בחרם על ישראל.

פורסם
ברגע שמישהו חובר כנגד המדינה או נאשם בבגידה, הוא כבר לא חלק מהשמאל.

הוא הופך לחלק מהימין הפלסטיני.

מעניין איך נראה שמאל קיצוני פלסטיני. הם בעד ריבונות ישראלית על כל שטחי איו"ש ועזה?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לי אישית אין בעיה עם זה, כמו עם רוב השטויות האחרות.

למה אני מתפלץ ממה שבא מהימין? כבר כתבתי 30 פעם: כי שם עלולים *שוב* לקחת נשק ולהרוג.

ובאותה הנשימה, אני לא חושב שיש סיבה מיוחדת להעסיק במוסד כלשהו שממומן על ידי המדינה אף אחד שתומך בחרם על ישראל.

עצם העובדה שאתה מבחין היא בעייתית.

לגבי אי-העסקה של מי שתומך בחרם, מה ההבדל בין זה לבין אי-מימון אמנות התומכת בחרם וכו'?

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
הא? שלא לומר n199a what? נחמד מצדך להתנער מכל מי שמפדח את המחנה, אבל אם זהבוש לא מרשה לימנים להתנער, אז ברשותך (או בלעדיה) גם זה לא ממש עובר.

שאלה, לא רק לך יוסי. האם זה לגיטימי?

b2ce2b15246f7d0954b88773ba2b3179.jpg

הדף של הגברת עמוס פנינים נוספות, רובן אמנם לא מזעזעות כמו זאת, אך כאלה שאם היו באות מהימין נציגי השמאל כאן היו מתפלצים.

בלי קשר לימין ושמאל, השוואות לנאצים הן לא בסדר כי הן מסיטות את השיח ממה שהוא אמור להיות (גם אם יש דעות גזעניות).

אין סימטריה בין ימין לשמאל.

ברגע שמישהו הולך יותר ימינה, הוא מתבצר יותר עמוק בתוך המחנה שלו ושנאה לאחרים.

זה הקטע של הימין, ההעדפה של הקבוצה שלך על פני אחרים.

מעניין איך נראה שמאל קיצוני פלסטיני. הם בעד ריבונות ישראלית על כל שטחי איו"ש ועזה?

שמאל פלסטיני פשוט רוצה שלום, כמו השמאל הישראלי.

בברגע שמישהו מעדיף קונפליקט על פני שלום, הוא הופך לימין.

פורסם

אני לא מבין מה בעייתי.

כתב לך גם אור כבר. במדינת ישראל שנת 2016 כשאתה מזהה עצמך כשמאלני, אתה מסתכן. כשאתה מזהה עצמך כימני אתה לא.

אתה באמת לא רואה את ההבדל? אפשר להתווכח על גבי עוד שלושים עמודים כמה בוטה ודפוק זה קריקטורות שמשוות את ביבי להיטלר. וזה באמת דפוק ובוטה ורדוד. אבל ביבי לא מפחד להגיד שהוא ימני. וגם לא אף ימני אחר בישראל. יחי ההבדל הקטן.

אה וכן, שלא יממנו אומנות שתומכת בחרם. לגיטימי למדי.

• תוכן חדש...