Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שריפה בארון חשמל + תמונות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4891 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

רציתי לשתף אתכם במשהו שקרה שבוע שעבר בבניין שאני גר בו בהוד השרון.

בערך בשעה 18:00 באחד הימים שבוע שעבר משהו קרה בארון חשמל בקומה רביעית (מתוך שש) שגרם לאש לפרוץ.

למרות נסיונות של אחד הדיירים לכבות את השריפה, הארון חשמל עשוי בצדדיו הפנימיים מעץ, נשרף כולו. מכבי אש הגיעו תוך מספר זה דקות וכיבו את השרפה. קומות 4 5 6 מלאות פיח, כל הבניין היה ללא חשמל כמעט יממה. כרגע לאחר מספר ימים עדיין אין חשמל ל 4 משפחות הגרות בקומה 4.

אף אחד לא נפגע למעט נפגעי שאיפת עשן מקומה 5 שלא הספיקו לברוח בזמן, והבנתי שלאחר השגחה בבית החולים הם בסדר.

מסקנות :

הבניין ותשתית החשמל בבניין ישנים. יש צורך בבדיקה שגרתית לוןדא שדברים כאלה לא יקרו.

יש צורך בגלאי עשן לכל קומה.

יש צורך במטף קטן בכל קומה.

ביטוחים : חובה ביטוח לבניין דרך הועד, וכל דירה חייבת ביטוח שריפות.

אם השריפה הייתה מתרחשת בלילה, אין לדעת מה היה קורה.

שמרו על עצמכם!

hunapygu.jpg

u7epyne5.jpg

e3ara3en.jpg

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם

נסחפת,

נכון שמדובר בטראומה, אבל ברדיוס של קילומטר ממך יש עוד 3000 ארונות חשמל שחלקם בגיל שלך ועדיין לא נשרפו,

אבל מה שאתה מציע זה הוצאה חד פעמית גרנדיוזית ועוד תשלום כבד כל שנה לחברת ביטוח.

----

פורסם

תודה על השיתוף ועוד יותר על המסקנות. :mm_yeah:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
נסחפת,

נכון שמדובר בטראומה, אבל ברדיוס של קילומטר ממך יש עוד 3000 ארונות חשמל שחלקם בגיל שלך ועדיין לא נשרפו,

אבל מה שאתה מציע זה הוצאה חד פעמית גרנדיוזית ועוד תשלום כבד כל שנה לחברת ביטוח.

תשמע חבר, אתה לא רוצה לחיות? ממש לא אכפת לי - לא בעיה שלי, בחירה שלך, אף אחד ובודאי שלא אני לא יכריח אותך לעשות מה שצריך.

באותו בניין אגב, לפני 4 שנים (אני שוכר שם שנה וחצי) הייתה שריפה דומה בקומה השניה.

בדירה שגרתי בה בגבעתיים נשרף הטיימר של הדוד, לגמרי נשרף אבל לא היה שום דבר לידו שידלק באש.

ההוצאות לא כאלה גדולות כמו שאתה חושב, וכשהן מתחלקות בין כל הדיירים אפשר לעמוד בהן.

עדיף להוציא קצת כסף על משהו שקורה ויכול לקרות כדי להמשיך לחיות.

המינימום זה להחזיק מטף, לאף אחד בבניין לא היה מטף. גם 300 שקל למטף כל 3 שנים זה יותר מדי בשבילך?

עריכה : ואגב במחשבה נוספת, הגישה שלך מסכנת את השכנים שלך.

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם

אגב התגובה של Kernel כל כך הרגיזה אותי (וזו לגמריי בעיה שלי שאני מתרגש כל כך בקלות) שהחלטתי לבדוק עלויות.

בתור אחד שמזמין כל הזמן מ Dealextreme, אני יודע שאפשר למצוא שם הכל. לפעמים דברים לא עובדים מושלם צריך לבדוק אבל בסופו של דבר הכל מסתדר.

גלאי עשן וצופר (לחוד או יחד) עולה באיזה ה 15$, שהם 60 שקל בחישוב דולר 1:4.

מטף כיבוי 2 ק"ג ~ 200 שקל.

בדיקות חשמלאי לארון חשמל 100 שקל, אם הוא בודק את כל הארונות זה באיזור 70 שקל לארון.

ככה שיוצא מחיר לכל קומה : (כאשר בכל קומה יש 4 דירות)

60 שקל לגלאי פלוס החלפת סוללות 100 שקל נגיד

מטף 200 שקל

280 שקל חשמלאי לכל הקומה

סה"כ לקומה : 600 שקל.

לכל הבניין : 3600 שקל, בהנחה שהדברים האלה מחזיקים 3 שנים, וכל 3 שנים צריך להחליף הכל, המחיר השנתי הוא 1200 שקלים לכל הבניין.

1200 שקלים לחלק מספר הדירות : 1200/24=50 שקלים לדירה לשנה, אם נחלק ל 12 חודשים (להוסיף לוועד הבית) 4.1666 שקלים לחודש.

מי שרוצה להיות ממש רציני עושה ביטוח תכולה שכולל כיסוי מפני שריפות, מבדיקה ב Zap ראיתי בין 700 ל 900 שקלים לדירה עם שני מבוגרים ושני ילדים. הביטוח מכסה גם גניבה, הצפות, רעידות אדמה, וכ"ו.

שורה תחתונה :

50 שקל לשנה אביזרים נגד שריפה לדירה.

בין 700 ל 900 שקלים לביטוח תכולה כולל שרפה.

בקיצור.. זהו.

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם

בערך בשעה 18:00 באחד הימים שבוע שעבר משהו קרה בארון חשמל בקומה רביעית (מתוך שש) שגרם לאש לפרוץ.

יש צורך בגלאי עשן לכל קומה.

יש צורך במטף קטן בכל קומה.

ביטוחים : חובה ביטוח לבניין דרך הועד, וכל דירה חייבת ביטוח שריפות.

אם השריפה הייתה מתרחשת בלילה, אין לדעת מה היה קורה.

1. גלאי עשן עצמאי זה אכן רעיון לא רע.

גם יכול להיות יעיל נגד חוצפנים שמעשנים בחדר המדרגות.

זה גם לא יקר במיוחד.

2. מטף בשטחים הציבוריים ייגנב יותר מהר ממה שאתה חושב.

אם אתה רוצה להגדיל ראש אז קנה מטף קטן הביתה, שים אותו במקום אסטרטגי ושים לב שהמקום הכי סביר שתפרוץ שריפה בבית הוא המטבח.

3. ביטוח דירה זה אכן בסיסי ואני לא מצליח להבין בעלי דירות שלא מבוטחים.

ביטוח בסיסי בלי הרבה תכולה, בלי תכשיטים ובלי כיסוי לרעידת אדמה יעלה פחות מ600 ש"ח לשנה לדירה לא גדולה.

4. במקרה הנ"ל הביטוח של הדירה שלוח החשמל שלה נשרף אמור לכסות לדעתי את כל הנזקים: גם הלוח עצמו (נזק לרכוש המבוטח) וגם כל הנזקים לבניין וכל הנזקים העקיפים (אוכל במקררים של כל הדיירים שהתקלקל) במסגרת כיסוי צד ג'.

4א. אם בעל הדירה לא מבוטח אז ניתן להיפרע ממנו אישית עבור כל הנזקים הנ"ל.

5. ביטוח לבית המשותף (שהוועד מבצע) הוא ביטוח צד ג' בלבד.

כלומר ייתכן שהוא יכסה את הנזקים העקיפים (אוכל מקולקל) אבל למיטב הבנתי הוא לא יכסה את הנזקים שנגרמו לרכוש המבוטח עצמו (השטחים המשותפים בבניין).

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

דווקא ממה שהבנתי מועד הבית - ביטוח דרך הועד הולך לכסות את כל הנזקים בחדר המדרגות למעט לוחות החשמל של כל דירה.

כלומר : צביעה של כל הקירות, החלפת מפסקי תאורה שפשוט נמסו מהחום, שיפוץ ארון החשמל (כלומר החלפתו).

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם

אתם מבוטחים בפועל והביטוח הודיע שזה מה שיכסו?

אם כן אז כל הכבוד.

אם כי במקרה שבעל הדירה שהלוח שלה נשרף מבוטח, הייתי בתור הוועד מעדיף להיפרע מהביטוח של אותה דירה, למה שהוועד ישלם השתתפות עצמית?

במקרה שבעל הדירה לא מבוטח אז הכי הוגן להפעיל את הביטוח שהוועד עשה ושבעל הדירה עם הלוח השרוף ישלם את הה.ע.

פורסם

אה ועוד משהו, לגבי "אם השריפה היתה בלילה".

אז זהו שהיא לא היתה מתרחשת בלילה.

השריפה נגרמה כנראה מהתחממות של מגעים רופפים בלוח.

השריפה התרחשה ב18:00 כי בשעה הזו בעלי הבית צרכו הרבה חשמל וגרמו להתחממות שהובילה לשריפה.

באמצע הלילה אין צריכת חשמל מוגברת, כך שלוח שלא נשרף ב18:00 כנראה לא יישרף ב02:00.

פורסם

אני לא יודע את כל הפרטים לגבי הביטוח של הועד כי לא דברץי איתם ישירות.

לגבי שעת השרפה, מה שאתה אומר זה נכון חלקית. אני מסכים שיש סיכוי יותר סביר לשריפה בשעת העומס, מנגד - מספיק שדולק בלילה מזגן עם טיימר ודוד חימום מים גם עם טיימר ובדיוק מישהו קם בלילה לעשות פיפי והדליק מפזר חום. קבלת 12000w בלי בעיה.

אז לענייננו, היו שריפות כבר בלילה בעולם וזה יכול לקרות.

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם

איך בדיוק הגעת ל12000W?

מזגן (נניח מיני מרכזי חד פאזי הכי גדול שנמכר אם אתה רוצה) בערך 4000W, והוא לא עובד ברציפות במלוא התפוקה אלא מתחיל ומפסיק ע"י התרמוסטט.

דוד עוד 2200W.

סה"כ 6200W.

מפזר חום שמדליקים ל3 דקות בשביל פיפי אני לא סופר בכלל, במשך 3 דקות השפעתו על התחממות החיבורים די זניחה.

פורסם

אתה יכול להמשיך להתפס לדברים הקטנים, אין לי כח לשכנע אותך.

רוצה להתווכח, תתווכח - אנשים מתים משרפות, עם זה אין איך להתווכח.

אז בוא נוסיף את הספק כח של המחשב, במקרה שלי הוא צורך בערך 1000W אם אני משאיר משחק פתוח, יותר אם אני משאיר שניים.

יש לי ספק של 1500W - מדוד על השקע, ועוד מנורה שנשארת דולקת בלילה, + מטען של הלפטופ 90W בלילה, + מטען של הפאלפון + + + + +

לא רוצה להשתכנע? לא צריך :)

עריכה : אההה כן, אני גם מטעין את האופניים החשמליים שלי עם טיימר בלילה כדי לטעון בשעות שהחשמל זול יותר, וגם!!! יש לי לתינוק שאין לי עדיין אני משאיר מכשיר אדים. מניח שהוא גם צורך כמה מאות Watt

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם

הרגת אותי סופית עם המטען של הפלאפון (5W).

בוא נסכים ששריפות זה מסוכן ואכן לוח חשמל לא תקין זה רע מאוד.

• תוכן חדש...