Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למה יש גדר הפרדה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4899 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין לדעת למה יש גדר הפרדה בן מחלף אלוף שדה למחלף בר אילן {כיוון צפון} כל יום מחדש יש פקק רציני לכניסות לתל השומר וקרית אונו וכולם עוקפים בסוף הטור וזה יוצר פקק גם למי שממשיך ישר ולא רוצה להיכנס למחלף.

למה לא להוריד את הגדר לעשות 5 נתיבים?!

תודה מראש.

פורסם

צריך לשאול את המהנדסים של מע?צ.

וברצינות - אתה רוצה לתת לנהג הישראלי עוד כמה הזדמנויות לעקוף פקקים ולהדחף? השיטה קיימת בעוד מקומות (למשל - בכביש 5 מערב הפרדה פיזית בין הנתיבים המוליכים לצונמת גלילות-מערב ובין הנתיבים המוליכים לאיילון דרום).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני לא מהאלו שנכנסים למחלפים האלו. אני ממשיך ישר לכיוון צפון וכמעט כל פעם קורה שם בלימות חירום כי אתה ממשיך ישר ופתאום הגאון שלפניך "נזכר" שהוא צריך ימינה ועוצר לך באמצע נתיב. אני עדיין לא מהנדס אבל אני מאמין שאם יבטלו את הגדר הפרדה הזאת זה יפתור את הבעיה. כי הרבה נכנסים משם בשביל מחלף קרית אונו/כביש המכבית ואם תתן להם להמשיך עם התנועה עד המכבית אז הם יתמזגו באמצע וזה ימנע לך עומס במחלף אלוף שדה. חוץ מזה הגדר שם ממש מפחידה. הנתיב קצת קטן ויש לך בורות ביוב אז כל פעם אתה מפחד שיהיה לך בור ביוב ותגיע למעקה איתו. שאני שם לרוב אני נמצא בנתיב אמצעי.

פורסם

אני נוסע בכביש האמור בממוצע פעם בשנה, כך שנקודות הציון שלך לא אומרות לי יותר מדי.

מצד שני - אני מכיר את הנהג הישראלי המצוי כבר מספיק שנים (ליתר דיוק 36 מאז קבלת הרשיון), וברור לי שהסרת הגדר תגרום לאותן בלימות חרום ביותר ממקום אחד כי תמיד יהיה החכמולוג שינסה לעקוף את התורים ולהדחף ימינה, ולאורך קטע בן כמה קילומטרים יהיו די הרבה סיונות כאלה. אל תשכח - אתה מדבר על בלימות בנתיבים ישר - אבל הנדחפים יגרמו בלימות חרום גם לנוסעים בנתיבי ההאטה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אז אני נוסע שם ממוצע פעם בשבוע. לפני חצי שנה זה היה כל יום ואם אתה לא מהאזור אז אתה לא יודע אבל אחרי בערך 200מ' של הגדר אתה יכול לעלות כבר להילוך חמישי אז בגלל זה אני חושב שהבעיה היא בגדר.

פורסם

תחשב על משהו כזה: בכביש 4 נוסעים מהר, כאשר אפשר. לא בכל שעות היום יש פקקים כמו בבוקר או אחר הצהריים. הכניסה ממחלף שיבא לכביש 4 צפונה מחייבת השתלבות ארוכה לצרכי האצה ותהיה בקטע מתפתל עבור המשתלבים וגם עבור אלו הנוסעים בכביש 4 מדרום לצפון. קצת מסוכן בהצחשב בנורמות הנהיגה המקומיות.

הכביש שאתה מדבר עליו התחיל לפני הרבה שנים כנתיב שרות עבור היוצאים מר"ג צפונה וגם לאלו הרוצים לשכונות בקעת אונו. רק לפני שנים בודדות "צץ" כביש 471 שמושך אליו הרבה תנועה. נעשו חיבורים טובים, אבל כביש השרות לא הורחב ליותר מ-2 נתיבים. אם אחינו בני ישראל היו נוהגים טוב ונכון - אפשר היה להסתדר כי ההשתלבויות מאפשרות נסיעה חלקה ללא האטה, אבל תמיד יש גונבי נתיבים ואין אכיפה, - ולכן נוצרת ההאטה. שלא להזכיר את הצדיקים מבני ברק שבזים לרוב חוקי התנועה והפקקים בגללם בצומת גבעת שמואל מאצילים האטה ופקק לכביש 4 עד אחרי בר אילן וגם לבאים בנתיב ההשלתבות עליו אתה מדבר.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

אם תעבור שם שוב ותסתכל ביציאה משיבא לכביש 4 הנתיב מתחיל ב2 נתיבים ואז מתפצל נתיב אחד ל471 והשני ל4 אז הימני זה נתיב האצה סביר מאוד בשביל להאיץ ויש לך כניסה של שני נתיבים ל471 בהמשך ככה שזה אמור להיות מעולה אם יורידו את הגדר הזאת {זה ממבט עניי שאני קטונתי מלהיות מהנדס}

ובקשר לקוקה קולה ביציאה מבני ברק/גבעת שמואל עשו עוד טעות שכנראה לא ניתן למנוע אותה זה שתחנת האוטובוס באמצע הנתיב האצה וזה גורם לאנשים לצאת מהנתיב האצה לכביש מהיר במהירות אפסית זה מה שנראה לי הגורם לפקק עד לבר אילן ולא הכניסה לבני ברק/גבעת שמואל.

פורסם

בתור מי שנוסע שם כל יום, מה שצריך לעשות זה לא לבטל את כביש השירות אלא להוסיף גם את מחלף גבעת שמואל לכביש, בשני הצדדים. במקרה כזה אפשר יהיה להשאיר 2 נתיבים לתנועה חוצה ושאר הנתיבים ליציאות ימינה...

פורסם
ואז בכלל יהיה לך פקק רציני במחלף שיבא. אני חושב שפשוט יורידו את זה וזה יפטור הרבה בעיות.

ההפך. ככל שיש פחות כניסות ויציאות לכביש מהיר, כך מהירות הנסיעה בו עולה והוא בעל פחות נטייה להפקק. דוגמאות לכך הם הכבישים החדשים שבונים בישראל. אם פעם היה מקובל לבנות תחנות דלק, תחנות אוטובוס וכל מיני כניסות ויציאות לכבישים מהירים, היום זה לא קיים. לדוגמא: כביש 431 עם כבישי השירות משני הצדדים שמאחדים כמה מחלפים ביחד, מחלף חולון מזרח החדש שלמי שמגיע מצפון צריך לצאת הרבה לפני ביציאה של רמלה כדי לעלות עליו וכ"ו.

פורסם

השיטה של כבישים מזינים וכבישים מהירים במקביל מקובלת בעולם - כאשר הכבישים החיצוניים (אני מכיר במינו הקנדי "Collectors") הם כבישים מהירים לכל דבר אבל עם יחסית הרבה מחלפים, וביניהם נמצאים הנתיבים המירים ("Express") עם פחות מחלפים - ואשר מתמחלפים אל ה-Collectors. שיטה זו מאפשרת זרימה מהירה של התנועה בנתיבים המרכזיים, אבל, כאמור, גם החיצוניים הם כבישים מהירים לכל דבר.

אפשרות אחרת הינה של כבישי שירות שהינם כבישים "רגילים" (עירוניים או בין עירוניים, לפי העניין), אבל באלה יש צמתים רגילים.+

לגבי נקודות שירות - בכבישים מהירים בעולם יש אמנם הרבה נקודות שירות הקרובות ל"יציאות" מכביש מהיר (יש הבחנה בין מחלף, שהוא חיבור בין שני כבישים מהירים, לבין יציאה, שהיא חיבור בין כביש מהיר לכביש מקומי), אבל נפוצות מאוד תחנות מנוחה בסגנון של תחנות "דור אלון" בכביש 6 - רק הרבה יותר גדולות, על מנת לאפשר חניית משאיות רבות.

• תוכן חדש...