Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4915 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

לפני כחודש קניתי גולף שנת 2000 מנוע 2.0 ליטר

לפני שקניתי את הרכב נכנסתי לאתר ק"מ/לליטר והיה רשום שהאוטו אוכל 1: 11.8 משולב

עכשיו אחרי שעשיתי עליו כבר כמעט 2000 ק"מ הנתון לא מדויק בכלל

בפועל הוא אוכל 1:8 ,

הרכב היה מטופל בחברה וטיפול תקופתי אחרון היה לפני 4 שנים בערך.

השאלה שלי היא האם בגלל שהרכב "ישב" הרבה זמן ולא טופל הרבה זמן צריכת הדלק עלתה??

או שיש איזה סיבה אחרת לזה??

חיישן/מידע שקרי/פלטרים סתומים

אשמח אם תעזרו לי בנושא זה!!

תודה מראש,

יוסי אליהו

פורסם

ציין בבקשה באילו תנאים בדקת את הצריכה ? (בנסיעה בעיר / מחוץ לעיר / משולב ). אוטומט או ידני ?

האינפורמציה שבה נתקלת, תלויה גם בעוד דברים - לחץ אויר (שתקין בצמיגים), סגנון הנהיגה של הנהג, טוואי הנסיעה.

כ"כ - ממליץ לבצע טיפול מיידית. זה שהרכב לא טופל (שמנים , פילטרים, מצתים, לא הוחלפו 4 שנים ?!) - ממש לא יוכל לסייע בשיפור צריכת הדלק (ואולי זה משהו שהייתי צריך לרשום כמשפט ראשון).

alfa 156 2.5.

פורסם

קודם כל מומלץ לטפל בהקדם, ואצל מוסך רון (חס וחלילה לא בצ'מפיון ששם רק להגיד שלום זה 1000 שקל), תקרא עליו מלא ביקורות טובות.

לגבי צריכת הדלק, הייתה לנו גולף 99 מנוע 1.8, מצבך עוד טוב, היה אצלנו 1:6-7 והרכב היה מטופל באופן קבוע בצ'מפיון.

פורסם

צריכת דלק הגיונית לחלוטין עבור הרכב הזה.

אני בדיוק אם אותו רכב, אותו נפח ואותו שנה (צבע כסוף) היתי מגיעה לנתונים אולו בנסיעה משולבת ולפעמים גם גרוע מיזה.

אבל זה היה לפני 5 שנים, שהיה לי אוטו כזה.

בכל אופן, במקרים שאני בדקתי הנתונים המוצגים באתר ק"מ לליטר לא קשורים למציאות.

פורסם

מנסיון על 2 ליטר ידנית בתנאים די מתעללים הגעתי לליטר ל10.

בדוק חיישן חמצן...אצלי הוא נדפק והביא את הרכב לליטר ל5.

פורסם

אהלן

שקניתי את הרכב הוא היה עם מנורת דלק דלוקה.

מילאתי פול ונסעתי עד שהמנורה נדלקה שוב,

נסעתי גם עירוני וגם בינעירוני,

בדקתי את לחץ האוויר בצמיגים והיה תקין(יש לציין שהצמיג הוא 17" מגנזיום)

המנורה נדלקה אחרי 380 ק"מ ונכנס למיכל 48 ליטר(1.79)

הנסיעה שלי היא נסיעה רגועה בלי יותר מדי שרירי רגל ימין.

פורסם

ערב טוב.

לא כתבת אם מדובר בגיר רגיל או אוטומטי.

ברכבי מותקן מנוע זהה לשלך, אוקטביה 2.0, עם תיבה אוטומטית, מבדיקה שערכתי צריכת הדלק מאוד תלויה באופי הנהיגה ובתוואי הנסיעה,

ברכבי למשל, בנסיעה בינעירונית רגועה (100 קמ''ש) מחשב הדרך מראה 8 ליטר ל 100, בנסיעה מהירה יותר (130) מד הטורים עולה לעבר 3.5 סל''ד ואיתו ביחד עולה גם צריכת הדלק.

בטנק האחרון יצא לי לנסוע נסיעות עירוניות קצרות בלבד (5 דק') ומיד כיבוי, צריכת הדלק הייתה זוועתית.

כמובן שאם הרכב לא טופל 4 שנים זה משפיע.

אם אתה עדין מתלבט בענין אולי תבצע בדיקת 4 גזים שיבדקו האם זה תקין או לאו.

פורסם

מדובר בתיבת הילוכים אוטומטית

סתם לידע כללי

בנסיעה על מאה קמ"ש המד מראה שהוא על 2800 טור

לא קצת גבווה בשביל המהירות הזאת??

האם יש לזה השפעה בנושא?

פורסם

גם אצלי ככה. והרכב עבר יישור קו, ונבדק אצל רון לפני הרכישה.

מה לעשות, זו תיבה של 4 הילוכים.

פורסם

אחי עשיתי מעבר ככה בזריז על הנושאים שיש בפורום

ויש פה בחור שפרסם ככה:

יש לי גולף מנוע 2000 שנת 2000 והרכב עושה על מיכל בין 500-600 ליטר

אם זה אותו רכב איך הגיוני שהוא עושה ככה ואני ככה..ואפילו אתה??

יש משהו פה שאנחנו לא מודעים לו.

פורסם

הנתונים שהצגתה לגבי צריכת הדלק שלך היא נורמלית לרכבך צריכת דלק תלוייה במיספר דברים קודם כל כמו שקודמי אמרו ממליץ לך קודם לטפל באוטו ואז ליבדוק לחץ אוויר תקין בצמיגים ליבדוק חיישן למדה(חמצן) שעובד בצורה תקינה שהפילטר אוויר לא סתום ליבדוק את הצריכת דלק בנסיעה רגועה מחוץ לעיר ובמשולב ואז תחליט..

Honda civic eg9 manual 1995

Honda civic es1 manual 2004

הונדה הציתה את הדמיון!

היוםMX5 NC1 כי יש חוויות של פעם בחיים!

פורסם

12 הודעות יש בשרשור הזה כבר, ובהן 3 שלך פותח השרשור, ולא ראיתי התייחסות שלך לכך שהרכב נוסע (לדבריך) 4 שנים ללא טיפולים תקופתיים (?). אם זה נכון - אז קשה להיות מופתעים מצריכת הדלק הזו (למרות שהרכב הזה גם ככה לא כ"כ חסכוני).

לדעתי - תבצע קודם כל טיפול, על הדרך יתחברו לסורק ויראו אם קיימת איזושהי בעייה.

alfa 156 2.5.

פורסם

את הנתון החשוב ביותר לא ציינת והוא תנאי הנסיעה שלך. אם מדובר בנסיעה שמרביתה עירונית, גם רגועה, זה מה שהאוטו הזה יודע לעשות. אפשר כמובן להתנחם בכך שנדירות מאוד המכוניות בגודל ובמשקל דומה שיצרכו פחות דלק בתנאים דומים. מי שמספר על צריכה טובה משמעותית, כנראה מסתמך על בדיקה שאינה מדויקת, או על מסע יחסי ציבור לאוטו שלו.

• תוכן חדש...