Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

In ESP We Trust

falou
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4891 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הצלחת לגרום לי להתבאס שאין לי ABS ברכב, תודה.

יצאתי לחפש כיכרות רטובות כדי להיזכר למה זה נחמד כאשר אין ABS.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא נשארו כמעט?

אתה בטוח?

גטס GLF, יש בעשרות אלפים על הכביש - אין ABS.

סיריון מהדור הראשון - יש על הכביש גם כן כמה אלפים טובים, אולי אפילו 10-12 אלף רכבים - אין ABS.

ואלו רכבים מודרניים יחסית.

נו וכמה זה באחוזים ביחס ל2+ מיליון כלי הרכב בארץ? דבר חיובי אחד ששוק הליסינג עשה זה להצעיר את שוק הרכב בארץ בדיוק בשנים שבהם נכנס הABS והתחיל להכנס הESP.

ותהיה בטוח שעל כבישי ישראל נעים רכבים רבים שהABS שלהם תקול, בגלל קומבינות של סוחר ש"סידר" את המערכת או בגלל שמישהו מתקמצן לתקן.

יש גם כמה רכבים שמערכת הבלמים בהם לא תקינה, כמה רכבים שבולמי הזעזועים שלהם גמורים וכמה רכבים שבמקום כרית אוויר יש בהם נייר טואלת, מה זה קשור?

falou, תוכל להרחיב ולהסביר את מה שאמרת?

נ.ב.

ניקו, אני ביומיום רוכב על קטנוע, בלי ABS, בלי ESP, בלי חלוקת בלימה קדימה אחורה, על 2 גלגלים ובלי דלתות, חלונות או גג, ועדיין נהנה מכל רגע =)

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

בהחלט מערכת בטיחותית נדרשת בכל רכב.

לא פעם מצאתי את הנורה של בקרת האחיזה נדלקת ברכבי (ז"ל).

נמצא כבר בחוק אם אנני טועה.. כל רכב חדש שיוצא מהחברה חייב להיות בעל מערכת הESP.

פורסם

אכן מערכת מבורכת ומצילה חיים.

זו אחת הסיבות שהתעקשתי לרכוש מיאטה NC ולא NB.

ברכבי ספורט/ספורטיביים חובה שתהיה גם אופציה לביטול מלא אחרת זה מבאס מאוד.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

למרות הטענה שבנעילת גלגלים כושר ההיגוי אובד, בפועל זה לא תמיד נכון,

בתאונה שעשיתי ברכב נטול ABS (שלא לדבר על ESP) החלקתי לאחר בלימה על כביש רטוב מגשם ראשון (תערובת של מים ושמן חלקלק ביותר)

לכיוון צומת כשהרמזור כבר על אדום, בהחלטה של רגע

החלטתי לוותר על החויה המפוקפקת להכנס לצומת וכנראה לפגוע ברכב אחר, ולהמיר בחוויה מפוקפקת אחרת אך ללא פגיעה

באחרים, להפתעתי למרות הגלגלים הנעולים ומחליקים הצלחתי בניגוד לתאוריה להסיט עם ההגה את האוטו, לכיוון גדר ההפרדה להקפיץ גלגל קדמי על אבני השפה המשופעות ולחכך אותו עם גדר ההפרדה עד לעצירה מלאה לפני הצומת,

בקיצור התאוריה לא עבדה במקרה הזה

פורסם

ההסבר ההגיוני היחיד למה שאתה מתאר הוא שלא ירדת על הבלמים עד הסוף ולכן לא היתה נעילה מלאה של הגלגלים, מה שאפשר לך מרחב תמרון.

אם הגלגלים נעולים, במיוחד על כביש רטוב וחלקלק- אתה יכול להפנות את ההגה לאן שתרצה, הרכב ימשיך להחליק קדימה, את ההיגוי תרגיש רק בחלקיק שניה לפני העצירה, בנקודה שבה האחיזה תחזור לצמיגים.

זו בדיוק הסיבה לכך שבהדרכות נהיגה מתקדמות מלמדים במצבים דומים לבלום חזק, אפילו לרמה שהגלגלים עלולים להינעל, ורק כשמגיעים ל״מכשול״ (למשל רכב או אדם שעלולים לפגוע בו) לשחרר את הנעילה ולהסיט הגה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אכן, כנראה שלא נעלת לחלוטין את הגלגלים. אני ראיתי במו עיניי נהג סיוויק מאמצע שנות ה-90 (הסיוויק לא הנהג) שקלט הרגע האחרון שהרמזור אדום ויש רכב שעומד. הגלגלים היו נעולים ועם כל ההגה ימינה הרכב המשיך ישר עם עשן יוצא מהצמיגים (זה היה על כביש יבש). ברגע האחרון הוא שיחרר את הבלם, הרכב תפס אחיזה ומיד זרק אותו לנתיב הימני הוא עלה על האי תנועה עם חצי רכב הצליח איכשהו להתיישר וחצה את הצומת באור אדום ב-50 קמ"ש לפחות.

אכן מערכת מבורכת ומצילה חיים.

זו אחת הסיבות שהתעקשתי לרכוש מיאטה NC ולא NB.

ברכבי ספורט/ספורטיביים חובה שתהיה גם אופציה לביטול מלא אחרת זה מבאס מאוד.

שטויות, מאוד קל לשלוט על NB גם ברטוב.

http://www.youtube.com/watch?v=Fmbz-ejeNVc דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

ירדתי על הבלמים מספיק חזק כדי לנעול את הגלגלים, המהירות היתה גבוהה מספיק ומקדם החיכוך נמוך מידי כדי לגרום לכך,

את הלחץ על הדוושה שיחררתי אבל הגלגלים המשיכו להחליק ללא אחיזה, אבל כל מה שהייתי צריך היה הסטה בזוית קטנה של

האוטו כדי לטפס על אבני השפה ולחכך את הגלגל עם גדר ההפרדה.

פורסם

שטויות, מאוד קל לשלוט על NB גם ברטוב.

[

גם אם זו אשתך שנוהגת ברכב עם הילד שלך?

לי אין בעיה לנסוע עם רכב בן 40 שנה, אבל שאר בני המשפחה לא צריכים לסבול מהשיגעון שלי.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

את הלחץ על הדוושה שיחררתי אבל הגלגלים המשיכו להחליק ללא אחיזה, אבל כל מה שהייתי צריך היה הסטה בזוית קטנה של

האוטו כדי לטפס על אבני השפה ולחכך את הגלגל עם גדר ההפרדה.

המשפט הזה אומר דבר והיפוכו...

אי אפשר לסמוך על תיאורים של מה עשה נהג לא מיומן ברגע חירום. מניסיון בקורסים אני יכול לאמר לך שאנשים חושבים שהם עושים פעולה מסויימת, כשבעצם הם עושים ההיפך. נהג לא מיומן גם לא יודע אם הגלגלים (כולם או חלק) נעולים בכלל.

כלומר, עם כל הכבוד לניסוי המבוקר שלך והניסיון העשיר - אתה לא יכול לבסס עליו שום טענה.

תביא לי רכב בלי ABS ומגרש חנייה רטוב ואני אוכיח לך את זה...

Dorsht - היום ABS לא נכנסת שלא לצורך, עובדת על כל גלגל בנפרד ומפמפמת כל כך מהר, שגם נהג מיומן לא יבלום במרחק קצר יותר, גם אם הוא שולט באומנות הבלימה. צריך גם לזכור שבלימת חירום גם לא מתבצעת בתנאי מעבדה, כשהנהג מוכן, כך שקשה מאוד (שלא לאמר בלתי אפשרי) למישהו שהוא לא מ-אוד מיומן להכות את היכולת של מערכת כזו להביא אותך לעצירה באופן אופטימלי (בטח ובטח כשמשולבת עם ESP).

עם זאת, לנהיגה ספורטיבית, כניסה של ה-ABS היא לא תמיד טובה, בגלל שהיא מאזנת את הרכב, בשעה שלעיתים הנהג רוצה לשמור את הרכב רכון יותר על הציר הקדמי (העברת משקל לפנים).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
סלח לי חבר יקר אבל זה בולשיט!

בלימה נכונה ברכב עם ABS היא דוושה לרצפה בכל הכח מהרגע הראשון תוך כדי חיפוש נתיבי הימלטות!

בלימה בלי להפעיל את הABS היא לא בלימת חירום, אלא האטה חזקה וזהו.

תגיד את זה לכל מי שמצא את עצמו בולם בשלג בימים האחרונים. עם הabs אתה פשוט ממשיך בשיוט נינוח, רק עם בעיטות ברגל ימין. לפני הכניסה שלו עוד אפשר להאט.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

עם זאת, לנהיגה ספורטיבית, כניסה של ה-ABS היא לא תמיד טובה, בגלל שהיא מאזנת את הרכב, בשעה שלעיתים הנהג רוצה לשמור את הרכב רכון יותר על הציר הקדמי (העברת משקל לפנים).

מה שאתה כותב כאן נכון בהחלט, יחד עם זאת יש מספיק רכבים ספורטיביים שבהם כיול המערכת מאפשר קצת יותר חופש פעולה.

אני יכול לומר לך שאצלי ברכב, שהוא לא רכב ספורט אבל מתנהג ספורטיבי בהחלט, מעולם לא התערבה מערכת ה-ABS בבלימה, אגרסיבית ככל שהיתה, בעת נהיגה ספורטיבית.

זה כולל סיטואציות בהן אני נוהג במהירות גבוהה ויורד חזק על הבלמים ומגיע לנעילת גלגלים (ושומעים אצלי היטב כשהגלגלים נעולים).

כמובן שנעילות גלגלים כאלה הן חלקיק שניה ולאחר מכן אני משחרר את הלחץ מהבלמים, אחרת מערכת ה-ABS כן תכנס לפעולה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...