Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Castrol Magnatec 5W40 מול Valvoline SynPower

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4935 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחפש המלצה לשמן איכותי לקליאו שלי, מתלבט בין Valvoline SynPower 5W40

ל Castrol Magnatec 5W40 C3.

המחיר די דומה, שניהם מתאימים לתקן Reanlut RN0700/RN0710 ואני מניח שהם איכותיים מספיק.

ובכל זאת, האם יש אחד מועדף יותר ?

תודה.

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

כנ"ל שמנים טובים מאוד .

הייתי קונה את השמן המגיע ב 5 ליטר אם יש - או הנוח יותר להשגה , במידה ויהיה צורך להוסיף שמן למנוע .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

שניהם 5 ליטר וזו הכמות שאני צריך (כמעט 5).

שמעתי ביקורות טובות על המגנטיק, השאלה האם ישנה בשורה חדשה עם השמן (מגנטי) או שזה שיווקי ?

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

סה"כ שמן מנוע סינטטי איכותי בתקן C3 .

אין בו מגנטים מיוחדים :wink: .

הוא טוב ברמה של האחרים

SynPower C3 5W-40

AGIP eni i sint 5w40

Eurol Turbo DI 5W40

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אתרום את השנ"קל שלי לדיון מאחר ובדיוק בחמישי האחרון עשיתי טיפול לרכב והחלפתי את הקסטרול המדובר בוולוליין המדובר, לאחר 10k ק"מ עם הקסטרול.

באופן כללי המנוע ברכב שלי נוטה לנקוש בהתנעות קרות למשך 2-3 שניות מרגע ההתנעה (כבר היו על הנושא כמה דיונים כאן בפורום, גם על-ידי וגם ע"י hwgeek).

עם הקסטרול עושה רושם שתופעת הנקישות הוחמרה בחודשי הקיץ וקצת פחות בחודש-חודשיים האחרונים (כשקר והשמן ככל הנראה מעט יותר צמיגי) אך בשוטף המנוע עבד בסדר, ללא צריכת שמן כלל.

לאחרונה החלה הזעה קלה מאוד מאיזור אטם מכסה השסתומים אך אני בספק אם לקסטרול ספציפית יש יד בדבר.

התלבטתי אם בטיפול הקרוב ללכת על הוולוליין או על AGIP I-SINT, אך הוולוליין לקח בשל התאימות הספציפית לדרישות התקינה של פיאט ובעל נתוני צמיגות טובים מאוד בהתנעה קרה.

מאז ההחלפה עוד לא נתקלתי בנקישות עם ההתנעה שזה לכשעצמו סימן טוב, ופעולת המנוע מעט יותר שקטה, גם בסל"דים מלחיצים.

נקווה שיחזיק. אם כן, לא רואה סיבה לחזור לקסטרול, או לשמן בו המוסכים המורשים של פיאט עושים שימוש.

פורסם

אתה יכול לפרט מהם דרישות התקינה של פיאט? איזה שמן הם רוצים שם?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...