Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4931 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי 2 "תביעות" ב-3 שנים האחרונות (יותר נכון 2 שקרו באותה שנה, לפני שנתיים). מדובר בתביעות קטנות, לא בתאונות רציניות או משהו.

אף חברת ביטוח לא מוכנה לשמוע, ולא מעוניינת לבטח (חוץ מהצעה אחת הזויה של 11K לחובה + מקיף, כאשר מחירון הרכב הוא 85K).

מדובר בלאנסר שנת 2010.

למישהו יש רעיון?

חלחליק לשעבר (או חיליק, תלוי את מי שואלים).

פורסם

אם הגעת לשפל המדרגה ובאמת אף אחד לא מוכן לשמוע עליך (ובאמת כדאי לבדוק אצל כולם קודם כל, לא רק 2~3 חברות) יש לך את האופציה לעשות ביטוח חובה בפול: http://www.pool-act.org.il

הם עושים ביטוח חובה לכל אחד, גם למי שבעברו 42 תאונות.

לגבי מקיף\צד ג' תצטרך להמשיך לחפש בחברות ה"רגילות".

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

1. בקש מהסוכן שיבדוק לך בכמה חברות. (החברות הישירות הן אלו שסירבו, נכון?)

2. אם התאונות היו עם נזקי רכוש בלבד אז עם חובה אין בעיה - אין לך תביעות חובה ב3 שנים אחרונות אז בקלות תשיג ביטוח בזול.

3. בדוק אפשרות לוותר על המקיף ולקחת צד ג' בלבד או לחלופין צד ג'+גניבה (קיים בוודאות ב"הפניקס", ואולי גם בחברות נוספות).

אולי תקבל הצעות יותר סבירות.

4. אל תשלם 9K על מקיף ללנסר, זה טמטום.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אין לך אפשרות לרשום את הרכב ע"ש מישהו אחר (אבא, אמא, אישה, סבתא, וכו')?

אמנם זה להוסיף יד אבל יכול בסופו של דבר לעלות לך פחות.

לאון 1.8 TSI DSG - כבר לא בדרך, היא כבר כאן!

- אין מישהו שעקפו אותו מימין וזה לא הגיע לו.

פורסם
אם הגעת לשפל המדרגה ובאמת אף אחד לא מוכן לשמוע עליך (ובאמת כדאי לבדוק אצל כולם קודם כל, לא רק 2~3 חברות) יש לך את האופציה לעשות ביטוח חובה בפול: http://www.pool-act.org.il

הם עושים ביטוח חובה לכל אחד, גם למי שבעברו 42 תאונות.

לגבי מקיף\צד ג' תצטרך להמשיך לחפש בחברות ה"רגילות".

הפול זה זה לא חברת ביטוח, כלומר כן אך לא מדוייק.

הפול זה חברת ביטוח של המדינה, שמחוייבת על פי חוק לבטח כל אחד על פי מחשבון הביטוח שלהם.

הם בעצם לוקחים כסף משאר חברות הביטוח (מעין מס כזה) ובעזרת הכסף הזה מבטחת את כל מי שהשאר לא מוכנות לבטח.

לדוגמה:

הוצאתי רשיון לאופנוע בגיל 16, אף חברת ביטוח לא הייתה מוכנה בכלל לשמוע מה השם שלי, אז לא הייתה לי ברירה אלא לבטח דרך הפול במחיר מופרז.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם
ממליץ לך לרשום את הביטוח על שם מישהו אחר ולעשות ביטוח לכל נהג מעל גיל XXX (הגיל שלך).

ראה תשובה בציטוט כאן למטה מתחת תגובה זאת. אף חברת ביטוח לא תהיה מוכנה להנפיק פוליסה על שם אחר מלבד בעל הרכב. חברת ביטוח תסכים שפלוני ישלם על הפוליסה שתירשם על שם אלמוני שהוא בעל הרכב אבל היא לא תסכים לרשום את הפוליסה על שם מי שהוא לא בעל הרכב נקודה.

אין לך אפשרות לרשום את הרכב ע"ש מישהו אחר (אבא, אמא, אישה, סבתא, וכו')?

אמנם זה להוסיף יד אבל יכול בסופו של דבר לעלות לך פחות.

הפול זה זה לא חברת ביטוח, כלומר כן אך לא מדוייק.

הפול זה חברת ביטוח של המדינה, שמחוייבת על פי חוק לבטח כל אחד על פי מחשבון הביטוח שלהם.

הם בעצם לוקחים כסף משאר חברות הביטוח (מעין מס כזה) ובעזרת הכסף הזה מבטחת את כל מי שהשאר לא מוכנות לבטח.

לדוגמה:

הוצאתי רשיון לאופנוע בגיל 16, אף חברת ביטוח לא הייתה מוכנה בכלל לשמוע מה השם שלי, אז לא הייתה לי ברירה אלא לבטח דרך הפול במחיר מופרז.

אם אני זוכר טוב ולא טועה אז הפול הוא בחזקת כל חברות הביטוח. כל אחד הוא בעל שליטה שונה בפול לפי אחוזי ההשתתפות שלו. שאני הייתי בגיל 16 (זה היה לא לפני מעט שנים) היה את ביטוח אבנ"ר (איגוד ביטוח נפגעי רכב) וגם את הפול היום יש רק את הפול שמבטח את הנהגים אפילו הגרועים מכל כמובן עבור תעריף גבוה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אכן הפול כשמו כן הוא - POOL של כל חברות הביטוח לפי החלק היחסי שלהם בשוק ביטוחי החובה.

הפול מחוייב לבטח כל רכב ללא שום הגבלות, כולל אופנועים משאיות וכל דבר שיש לו לוחית רישוי.

התעריף מפוקח ע"י המדינה (ועבור מכוניות הוא גבוה משמעותית מתעריף טיפוסי, גם של נהג בן 18.)

הפול מבטח אך ורק חובה.

וזה לחלוטין לא רלוונטי לשרשור הנוכחי, פותח השרשור כתב שהיה מעורב בשתי תאונות קלות, אני מניח ללא נפגעים - כלומר אין לו תביעות חובה ולכן אין לו בעיה להשיג ביטוח חובה.

יש לו בעיה להשיג ביטוח מקיף. ואת זה המדינה לא מחייבת אף חברה לעשות, ואין פול למקיף.

בד"כ גם לנהגים בעייתיים ניתן להשיג צד ג' (או צד ג'+גניבה) במחיר הגיוני.

כן יכול להיות מצב של נהג מאוד בעייתי (לא 2 תביעות. יותר. לא יודע כמה יותר.) שיקבל סירוב מוחלט לביטוחי הרכוש. נהג כזה כדאי לו לחשוב בכיוון של אגד. (אלא אם יש לו הרבה מאוד כסף פנוי לכיסוי נזקים שהוא יגרום לצד ג')

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

בדקת במנורה?

הייתי במצב ממש כמו שלך, והם נתנו לי מקיף, במחיר יחסית סביר ! (אגב, סוכן ביטוח שלי עשה שמיניות באוויר חח )

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם
ראה תשובה בציטוט כאן למטה מתחת תגובה זאת. אף חברת ביטוח לא תהיה מוכנה להנפיק פוליסה על שם אחר מלבד בעל הרכב. חברת ביטוח תסכים שפלוני ישלם על הפוליסה שתירשם על שם אלמוני שהוא בעל הרכב אבל היא לא תסכים לרשום את הפוליסה על שם מי שהוא לא בעל הרכב נקודה.

.

מקבל את מה שאתה אומר. המסקנה המתבקשת היא להוסיף יד במשפחה, לשמור את הפתקים הרלוונטיים ולקוות שבעוד X שנים במעמד המכירה זה לא יעלה ביוקר.

פורסם

אני יודע את זה בוודאות כי יש לי 2 פיאסטות שרשומות על שמי. שניהן בשימוש יומיומי אבל אחת בשימוש של קרוב משפחה שלי. חברת הביטוח מסכימה שהוא ישלם על הביטוח אבל הביטוח הוא על שמי וכמובן זה על כל נהג. מה שכן, עושים כזה דבר רק עם מישהו שסומכים עליו.

דרך אגב, יש לי ידידה שהיא בעלת עסק. הרכב לעומת זאת רשום על בעלה. הרכב משמש לשימוש של העסק אבל למרות זאת היא לא מקבלת את החלק שמוכר למס. למה? כי הרכב רשום על בעלה ולא על שמה. היא מתעקשת שאם היא תעביר את הרכב על שמה כך תיווסף עוד יד ואז, ביום שהיא תרצה למכור את הרכב היא תפסיד כסף על זה שיש לרכב עוד יד. בינתיים היא מפסידה כל חודש הוצאות על דלק ותיקונים דבר שבדרך כלל היה מוכר לה במס כהוצאות של העסק.

מה לעשות, יש אנשים שנעולים על רק הדעות שלהם.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
אני יודע את זה בוודאות כי יש לי 2 פיאסטות שרשומות על שמי. שניהן בשימוש יומיומי אבל אחת בשימוש של קרוב משפחה שלי. חברת הביטוח מסכימה שהוא ישלם על הביטוח אבל הביטוח הוא על שמי וכמובן זה על כל נהג. מה שכן, עושים כזה דבר רק עם מישהו שסומכים עליו.

דרך אגב, יש לי ידידה שהיא בעלת עסק. הרכב לעומת זאת רשום על בעלה. הרכב משמש לשימוש של העסק אבל למרות זאת היא לא מקבלת את החלק שמוכר למס. למה? כי הרכב רשום על בעלה ולא על שמה. היא מתעקשת שאם היא תעביר את הרכב על שמה כך תיווסף עוד יד ואז, ביום שהיא תרצה למכור את הרכב היא תפסיד כסף על זה שיש לרכב עוד יד. בינתיים היא מפסידה כל חודש הוצאות על דלק ותיקונים דבר שבדרך כלל היה מוכר לה במס כהוצאות של העסק.

מה לעשות, יש אנשים שנעולים על רק הדעות שלהם.

מכיר את צורת החשיבה הזו, קשה לתאר חשיבה מגמתית שלא מוכנה להבין (על אותו עיקרון של דיזל מול בנזין).

cerebal, במקומך הייתי פשוט מציג לה מספרי הוצאות של שנה ואיפה היא יכולה להפסיד יותר כסף.

ממש גרף השוואה.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם
אכן הפול כשמו כן הוא - POOL של כל חברות הביטוח לפי החלק היחסי שלהם בשוק ביטוחי החובה.

הפול מחוייב לבטח כל רכב ללא שום הגבלות, כולל אופנועים משאיות וכל דבר שיש לו לוחית רישוי.

התעריף מפוקח ע"י המדינה (ועבור מכוניות הוא גבוה משמעותית מתעריף טיפוסי, גם של נהג בן 18.)

הפול מבטח אך ורק חובה.

וזה לחלוטין לא רלוונטי לשרשור הנוכחי, פותח השרשור כתב שהיה מעורב בשתי תאונות קלות, אני מניח ללא נפגעים - כלומר אין לו תביעות חובה ולכן אין לו בעיה להשיג ביטוח חובה.

יש לו בעיה להשיג ביטוח מקיף. ואת זה המדינה לא מחייבת אף חברה לעשות, ואין פול למקיף.

בד"כ גם לנהגים בעייתיים ניתן להשיג צד ג' (או צד ג'+גניבה) במחיר הגיוני.

כן יכול להיות מצב של נהג מאוד בעייתי (לא 2 תביעות. יותר. לא יודע כמה יותר.) שיקבל סירוב מוחלט לביטוחי הרכוש. נהג כזה כדאי לו לחשוב בכיוון של אגד. (אלא אם יש לו הרבה מאוד כסף פנוי לכיסוי נזקים שהוא יגרום לצד ג')

אכן הבעיה היא עם הביטוח המקיף (9K!!!).

לא מדובר בנהגים בעייתים. תביעה אחת זה בכלל על מישהו שהעיף לנו את המראה וכמובן לא דאג להשאיר פרטים, אז נאלצנו להפעיל את הביטוח ולשלם השתתפות עצמית.

בתאונה ה"שניה" לא היו נפגעים, ונגרם נזק מאוד מאוד קל.

ככה זה חברות ביטוח, רוצות רק להרוויח, ברגע שיש משהו קטן, "זה כבר לא משתלם להם".

חלחליק לשעבר (או חיליק, תלוי את מי שואלים).

• תוכן חדש...