Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תשלום על ימי מילואים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4913 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי בפורום מספר שירשורים בנושא אבל עדיין לא הצלחתי להבין מה ניתן לעשות.

הבעיה היא כזו:

השנה ביצעתי בערך 23 ימי מילואים, ואני מקבל משכורת באזרחות לפי שכר יומי.

ע"פ החישוב ההזוי של ביטוח לאומי (3 משכורות אחרונות חלקי 90) אני מקבל כ80 שקלים פחות לכל יום שאני במילואים. סה"כ אני מפסיד 1800 שקלים.

נניח והחישוב הגיוני למקבלי שכר גלובלי (מי בדיוק עובד 30 ימים בחודש?), אבל בשכר יומי זה פשוט הזוי. עוד מישהו נתקל בבעיה הזו? מה ניתן לעשות?

כמובן שפניתי לביטוח לאומי ועדיין לא חזרו אלי עם תשובה.

VW PASSAT 1.8T

פורסם

החישוב הגיוני ולא הזוי, ולוקח בחשבון שמילואים נערכים גם בסופ"ש. מי שיעשה 30 ימי מילואים יקבל בדיוק משכורת חודשית ממוצעת.

אם אתה מקבל משכורת לפי שכר יומי גבוה אבל עובד מעט ימים בחודש, התגמול שתקבל (לפי יום ממוצע) יהיה אכן נמוך יותר.

:turn-l:
פורסם

אני מקבל שכר יומי דיי ממוצע ועובד 5 ימים בשבוע. ועדיין התשלום שקיבלתי נמוך יותר ב1800 שקל מהמשכורת שלי.

זה שאני כביכול "עובד" 30 ימים במילואים לא אומר שאני צריך לקבל פחות על ימי המילואים שלי.

VW PASSAT 1.8T

פורסם

גם מי שעובד שכר גלובאלי, אם הוא יעשה חישוב יומי הוא מקבל פחות, מכיון שכפי שגם אתה ציינת הוא לא עובד 30 יום אלה למעשה עובד בדיוק כמוך (נניח 5 ימים בשבוע) כ 22 ימים בחודש.

את התשובה קבלת מ yuvk, אם זה הוגן או לא, לא אנחנו קובעים.

כן נכון זה לא הוגן, שהרי בצבא "עובדים" גם בימי שבת ואף אחד לא משלם עליהם. הייתה לך עכשיו הזמנות להריץ מפלגה שתדאג לזכויות המילואימניקים .

פורסם

תן לי לנחש: כל 23 הימים היו באמצע השבוע?

מצד אחד, תגמולי המילואים ליום עבודה נמוכים מהשכר ליום עבודה, ומצד שני מקבלים תגמול גם סופ"ש וחג.

מי שעושה 30 יום מילואים ברצף, אדיש. מי שעושה רק מילואים בימי חול, מפסיד (הצבא למד לגייס בראשון ולשחרר בחמישי).

מי שעושה מילואים בסופ"ש מרוויח (כשהייתי סטודנט עשיתי זאת הרבה).

:turn-l:
פורסם

מאיפה אתה מסיק שהם לא היו בסוף שבוע?

היו 2 שבתות ומתוכם 8 ימים בצו 8.

ואיך סיבה על כל שטות לנסות להקים מפלגה, אבל המצב לא הוגן. צריכים לשנות שם את שיטת החישוב שפוגעת כלכלית בהרבה אנשי מילואים.

VW PASSAT 1.8T

פורסם

אם מדובר על שירות מילואים של 23 ימים רצופים אז הנוסחא שנתת לא רלוונטית. ב-2008 תיקנו את החוק כך שמשרתי המילואים לא ייפגעו כתוצאה מהמקרים שאתה מתאר. ראה פירוט כאן:

http://www.aka.idf.il/Miluim/templates/inner.asp?catId=57172&docId=57696

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מתעלק, יש לי 2 ימי מילואים ב2012, ביטוח לאומי הולכים שלושה חודשים אחורה, נניח וקיבלתי משכורת רק חודש אחד ולא עבדתי חודשיים,

1. איך זה יחושב?

2. מתי אקבל את הכסף?

3. מה צריך לעשות כדי לקבל?

תודה

פורסם

2012 לא נגמרה כבר?

1. הימים בהם לא עבדת יחושבו לפי תגמולי המינימום.

2. כשבועיים לאחר שתסיים את שירות המילואים ותגיש את התביעה.

3. להגיש תביעה לתשלום תגמולים. אם אתה שכיר, דרך המעביד שלך. אם אתה מובטל או עצמאי, דרך סניף ביטוח לאומי הקרוב למקום מגוריך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
ראיתי בפורום מספר שירשורים בנושא אבל עדיין לא הצלחתי להבין מה ניתן לעשות.

הבעיה היא כזו:

השנה ביצעתי בערך 23 ימי מילואים, ואני מקבל משכורת באזרחות לפי שכר יומי.

ע"פ החישוב ההזוי של ביטוח לאומי (3 משכורות אחרונות חלקי 90) אני מקבל כ80 שקלים פחות לכל יום שאני במילואים. סה"כ אני מפסיד 1800 שקלים.

.

אין שום בעיה ולא צריך ללכת לאף אחד:

http://www.aka.idf.il/Miluim/templates/inner.asp?catId=57172&docId=57698

כללי התשלום לתגמול הנוסף לשנת 2012

• השנה, בוצעה הורדת סף הזכאות לתגמול הנוסף על בסיס מדרגת תשלום נוספת ולפיכך יזוכו כל חיילי המילואים אשר ביצעו לפחות 10 ימי מילואים במצטבר בשנת 2011.

• סכום התגמול מחושב ע"פ מספר ימי המילואים שביצע חייל המילואים כמפורט להלן:

1. 1,290 ש"ח (שווי חצי נקודת זיכוי במס), ישולם לחייל מילואים שביצע בין 10 ל- 14.5 ימי מילואים בשנת 2011.

2. 2,580 ש"ח (שווי נקודת זיכוי במס), ישולם לחייל מילואים שביצע בין 15 ל- 19.5 ימי מילואים בשנת 2011.

3. 3,870ש"ח (שווי נקודה וחצי זיכוי במס), ישולם לחייל מילואים שביצע בין 20 ל- 36.5 ימי מילואים בשנת 2011.

4. 5,160 ש"ח (שווי שתי נקודות זיכוי במס), ישולם לחייל מילואים שביצע 37 ימי מילואים ומעלה בשנת 2011.

• התשלום יבוצע ע"י רשות המיסים ישירות לחשבון הבנק של החייל כפי שמדווח ברישומי צה"ל. רשות המיסים תשלח הודעת תשלום אישית לכל חייל לביתו.

אני טוחן מילואים כל שנה ובראשון למאי כל פעם מופתע מחדש, תמיד אני מקבל כ 1200 - עד 5000 ש"ח כבונוס על ימי שרות (לפי כמות הימים), אני לא זוכר מה הייתה הנוסחה בשנה שעברה (2012 ) אך אתה צפוי לקבל את ההשלמה הזו תוך 4 חודשים לפי מה שהדבקתי למעלה

שבת שלום

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

• תוכן חדש...