Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
בו נגיד מקרה כזה ילד קטן שנפגע הוא לא יבקש עכשיו פרטים והוא גם לא יודע אם הוא באמת נפצע כי הוא נסער ומלא באדרנלין.

ונהג מונית שלא בדיוק מעוניין לקרוא למשטרה, אז הנהג מונית רואה שהילד בסדר ואין עם מי לדבר ונוסע לדרכו והילד חוזר הביתה.

אי אפשר לדעת אם יש לילד פציעות פנימיות או זעזוע מוח באותו רגע, וגם זה לא ממש פגע וברח כי הנהג מונית נשאר וראה שהכל "בסדר".

אז תאורטית מה העונש שיכול לקבל הנהג מונית על דבר כזה?

בגלל זה האחריות המוטלת על הנהג ולא על הולך הרגל שייתכן ואפילו אינו מכיר את התקנות.

הציפייה מנהג שעבר מבחן תיאוריה הוא שיידע את התקנה הזו, ולכן האחריות הפלילית היא גם על הנהג.

בלי קשר לאחריות התאונה עצמה! ייתכן שהילד אחראי לתאונה, את זה יקבע בוחן תנועה, אבל נהג המונית בהחלט אשם בעזיבת מקום תאונה.

בתאונה עם הולך רגל / רוכב אופניים אין דבר כזה "רואה שהילד בסדר", זה לא תופס.

וגם אם נניח הילד בשוק ואין מישהו אחר שיוכל לקחת את פרטי נהג המונית - חובה עליו ליצור קשר עם משטרת התנועה ולדווח על התאונה ולמסור את פרטיו.

עד כאן האחריות של נהג ברכב אשר היה מעורב בתאונה ונמנעה ממנו היכולת לתת את פרטיו.

לנוחיותכם סעיף 144 לתקנות התעבורה:

144. (א) נוהג רכב המעורב בתאונה שכתוצאה ממנה נהרג אדם או נפגע, יפעל לפי הוראות אלה:

(1) יעצור מיד את הרכב במקום התאונה או קרוב אליו ככל האפשר, ולא יזיזנו ממקומו אלא אם יש הכרח להשתמש ברכב לצורך ביצוע האמור בפסקה (2) או אם שוטר הרשה את הדבר;

(2) בהתאם לנסיבות המקרה ומקום התאונה, יגיש לכל אדם שנפגע באותה תאונה עזרה מתאימה ובמיוחד –

(א) ידאג למניעת כל נזק נוסף לנפגע;

(ב) יגיש לנפגע עזרה ראשונה שביכלתו להגיש על פי הכשרתו;

(ג) יזעיק למקום התאונה את שירותי ההצלה המקצועיים הנחוצים על פי נסיבות המקרה ובין השאר, אמבולנס, משטרה ומכבי אש;

(ד) ימתין ליד הנפגע עד להגעת שירותי ההצלה המקצועיים;

(ה) במקום שאין אפשרות לפנות את הנפגע באמבולנס ידאג להעברתו ברכב מתאים אחר לתחנת עזרה ראשונה, לבית חולים או לרופא.

(3) ימסור לשוטר, או לאדם שנפגע או לנוהג רכב אחר המעורב באותה תאונה, או לכל נוסע או אדם שהיה בחברתו של הנפגע, את שמו ומענו, את מספר רשיון הנהיגה ומספר הרישום של הרכב שהוא נוהג בו ושם בעליו ומענו, ויציג לפי דרישתם את רשיון הנהיגה, רשיון הרכב או תעודת הביטוח ואת תעודת הזיהוי שלו אם היא נמצאת ברשותו וירשה להעתיק כל פרט הרשום בהם;

(4) יודיע מיד ככל האפשר ובאמצעי הקשר המהירים ביותר לתחנת המשטרה הקרובה למקום התאונה על אירועה ויפרט בהודעה את –

(א) שמו ומענו;

(ב) מקום האירוע ומקום הימצאו הוא, ואם ידוע לו - גם שם האדם שנפגע ולאיזה מקום הועבר לטיפול.

(ב) לא יזיז אדם רכב המעורב בתאונה כאמור בתקנת משנה (א), אלא אם הרשהו שוטר לעשות כן, או אם יש הכרח בכך לצורך הגשת עזרה למעורבים בתאונה זו.

ולמתחכמים שיאמרו שאולי הילד לא נפגע, תקנה 145 לתקנות התעבורה:

145. (א) נוהג רכב המעורב בתאונה או בפגיעה ברכב אחר, או ברכוש אחר, שאינו רכב, הנמצא על הדרך או סמוך לה, ונגרם נזק לרכב האחר או לרכוש האמור בלבד, ימסור בו במקום לנוהג הרכב האחר או לבעל הרכוש או לממונה עליו או לשוטר שהזדמן למקום את שמו ומענו, את מספר רשיון הנהיגה שלו ואת מספר הרישום של הרכב שהוא נוהג בו ושם בעליו ומענו, וכן את מספר תעודת הביטוח ושם החברה המבטחת, ויציג לפי דרישתם את התעודות האמורות ואת רשיון הרכב וירשה להעתיק כל פרט הרשום בהם.

(ב) אם כלי הרכב המעורבים בתאונה או בפגיעה והעומדים במקום אירועה גורמים או עלולים לגרום הפרעה לתנועה, יפנו נוהגיהם את הכביש לתנועה חפשית ומיד לאחר מכן ימלאו אחר האמור בתקנת משנה (א).

(ג) היה הרכב האחר שניזוק עומד ללא השגחה, או שבעל הרכוש או הממונה עליו לא היה במקום –

(1) ישאיר נוהג הרכב המעורב בתאונה או בפגיעה הודעה בכתב על גבי הרכב שניזוק, במקום בולט לעין, ובמידת האפשר יעשה כן גם לגבי רכוש שניזוק, ובה יפרט את הפרטים הנזכרים בתקנת משנה (א);

(2) יודיע הנוהג ברכב תוך 24 שעות ממועד קרות התאונה לתחנת המשטרה הקרובה למקום התאונה או הפגיעה על אירועה ויפרט שמו ומענו, זולת אם מסר את הפרטים לשוטר שנזדמן במקום ושמו או מספרו של השוטר ידועים לו.

אבל רכב שמגיע בטיסה ונצמד אלי תוך צפירות ואיתותים, ימצא את עצמו תקוע מאחורי בשמאלי הרבה מאוד זמן, נוסע לאט לאט...

זו התנהגות קלוקלת (שלי), לא מומלצת, לא בטוחה, לא נכונה, שמעודדת אלימות וכעס. אבל לפעמים אני מודה שאני נכשל בה.

הודאה בבעיה היא השלב הראשון לפתרון, אז בגלל שמישהו מגיע במהירות גבוהה אליך ומציק לך אתה עושה עבירות חמורות של נסיעה בנתיב השמאלי שלא לצורך עקיפה, עיכוב התנועה והפרעה לתנועה?

חבל, 3 עבירות בפעולה אחת מיותרת שלך.

הנהג הישראלי לא מסתדר עם כיכר דו נתיבית... בכלל!

בבית שמש הגדילו לעשות, כולם פשוט נוסעים באמצע, אז מה אם לכיכר יש שני נתיבים מסומנים? אצלם זה נתיב אחד.

ואם הפריוס רוצה לצאת ביציאה השלישית?

אם היא נכנסת בנתיב הפנימי, ביציאה מהכיכר היא גם חותכת כמו שהלנד קרוזר חתך, רק במיקום אחר...

הפריוס היה אמור לצאת ולא להמשיך שמאלה במעגל, בעצם הפריוס הוא זה שכמעט חתך את הלנדקרוזר.

איור שמצאתי בפורום דרך גוגל וזו גם הדרך שלי לחצות מעגלי תנועה דו נתיביים.

כיכר - שטח שאינו מיועד לתנועה, המוקף כולו בתנועה, והוא שטח ציבורי, המבנה עצמו נקרא כיכר.

מעגל תנועה - מבנה של כיכר אשר בכל הכניסות המובילות אליו נמצא התמרור:

7401.png

אם מדובר על כיכר דו/רב-נתיבית שאינה מעגל תנועה (למשל כיכר המדינה בת"א) - אין שום בעיה, זה פשוט רחוב מעגלי.

טכנית אין שום התייחסות בתקנות התעבורה למעגל תנועה דו/רב נתיבי, לא תקנות "ברירת מחדל" (אם אין סימון לפני הכניסה למעגל התנועה, מותר לצאת ביציאה השנייה מהנתיב החיצוני? אין תשובה), לא תשובה לשאלה האם מי שנמצא בנתיב הפנימי צריך לעבור (תוך מתן ז"ק) לנתיב החיצוני לפני היציאה מהמעגל, לא תשובה לשאלה מה זה בכלל "לפנות שמאלה" במעגל תנועה (מעגל תנועה מוגדר כרצף של פניות ימינה, מה זה לפנות שמאלה מרצף פניות ימינה?), לא תשובה לשאלה מה זה "להמשיך ישר" במעגל תנועה (כוונת מי שמתמרר את החצים לפני הכניסה זה בד"כ היציאה השנייה, ולפי הגדרה של מעגל תנועה, המשכה ישר זה להמשיך להקיף את הכיכר (המבנה שסביבו נמצא מעגל התנועה), ולא לצאת ביציאה השנייה.

למעשה טכנית במעגל תנועה יש לך שני מצבים - יציאה ימינה מהמעגל ביציאה הקרובה או המשך תנועה במעגל.

אישית אני מצדד באסכולה שאומרת שבמעגל תנועה דו נתיבי, רכב שרוצה לצאת צריך לצאת מהנתיב החיצוני ביותר, ולפני כן עליו לעבור לנתיב החיצוני תוך מתן ז"ק. כך גם אני נוהג.

לאחר בחינת כל האפשרויות זו נראית לי הכי בטיחותית, בטח תוך התחשבות בכך שבאיור ש-Freak_Milky העלה יש תנועה מלמעלה למטה בנתיב החיצוני כפי שמתיר הסימון בכניסה, ואילו הרכב המסומן באדום חותך בגסות את הנתיב החיצוני.

הבעיה אינה שהנהג הישראלי אינו יודע לנהוג במעגל תנועה מרובה נתיבים - אלא בעיה הרבה יותר נרחבת: הנהג הישראלי אינו יודע לנהוג בנתיב - וחוצה נתיבים בלי להתחשב בסימונים או בתנועה שבקרבתו.

בהחלט +1000.

מה קורה בכיכר עם 3 נתיבים? (כיכר הדמעות בחולון לדוגמה)

חוקית אין התייחסות לזה, כמו שכתבתי טיפה למעלה.

את כמות הטעויות שיש בסרטון הזה התחלתי למנות פעם כאן על גבי הפורום. הכמות הייתה מספיקה כדי שלא להמשיך אפילו.

הכי נוח לעשות סרטון שלא מתייחס אפילו למאית מהתנועה שיש שם בזמן אמת.

הכי הכי חשוב בסרטון כזה, איפה התייחסות למצב שבו מישהו נוסע בנתיב החיצוני כחוק ואתה צריך לצאת מהנתיב האמצעי/פנימי כחוק?

כלום, הוא התייחס לזה כאילו מעגל תנועה עם שלושה נתיבים זה שלושה מעגלי תנועה נפרדים, הוא לא התייחס בכלל ליחסי גומלין בין הנתיבים.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
מה תגידו על זה?

העליתי רק לפני כמה ימים בלימה שעשיתי באיחור שהסתיימה בתאונה קטנה באשמתי.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?525186-%D7%9E%D7%94-%D7%93%D7%A2%D7%AA%D7%9B%D7%9D-%D7%A2%D7%9C-%D7%AA%D7%90%D7%95%D7%A0%D7%94-%D7%A9%D7%A7%D7%A8%D7%AA%D7%94-%D7%9C%D7%99-%D7%94%D7%91%D7%95%D7%A7%D7%A8

והפעם הסיפור כמעט חזר על עצמו אבל הספקתי הפעם לבלום והפעם אין ספק שאני לא אשם. המכונית מימין לא נתנה לי זכות קדימה בעצור מה שקרה לי יותר מפעם אחת בנסיעה הזאת את זה לא הייתי טורח להעלות. אבל תראו את הנהג שעושה פרסה.

אתה צודק אבל אתה לא חכם.

אם אתה שואל אותי, ניתן לראות שנסעת במהירות גבוהה יחסית לדרך עירונית וחוץ מזה ניתן ליראות שצפרת עוד לפני שבלמת מה שאומר שיותר היה חשוב לך להוכיח את הנהג השני מאשר לבלום.

חוץ מזה, נכון שהנהג השני אידיוט אבל מה דעתך על קצת אדיבות ? מישהו עושה פרסה, תן לו ...

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני חושב שהוא צפר לאקורד בגלל שהצפירות מתחילות אחרי שהלנסר כבר יצאה לו מהנתיב.

הנהג של האקורד אדיוט.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

האופנוען ממש אדיוט.

אני רוצה לשתף אתכם בסרטון שאומנם לא צולם בישראל, אבל מעניין מה היה קורה אם היו מחליפים את הנהגים בנהגים ישראלים.

או להפך, הופכים את הכיכרות הדו נתיביות במדינה לדברים כאלו:

https://www.youtube.com/watch?v=NX41Vzfda1Y

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם
לאחר בחינת כל האפשרויות זו נראית לי הכי בטיחותית, בטח תוך התחשבות בכך שבאיור ש-Freak_Milky העלה יש תנועה מלמעלה למטה בנתיב החיצוני כפי שמתיר הסימון בכניסה, ואילו הרכב המסומן באדום חותך בגסות את הנתיב החיצוני.

אכן "חותך" את הנתיב החיצוני (אותו דבר כמו שתעבור לנתיב הימני בתוך מעגל התנועה ולפני היציאה שלך. אבל עזוב שזה נשמע הזוי לעבור נתיבים ב-14:00 בתוך מעגל תנועה - מי בכלל יאפשר לך לעשות את זה), מה שלא אמור להפריע לאף אחד שלא ימשיך שמאלה (או "ישר" בשפה שלך) בנתיב הימני אחרי היציאה השנייה.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

הנהגים המפתיעים בישראל לא נחים לרגע, 12 בלילה מת"מ חיפה אופנוע חוצה חצי צומת ברמזור אדום וממשיך לחצות את הצומת דרך הרמזור האדום של הולכי הרגל.

(מומלץ להשתיק את הסרטון *ווליום גבוה*) ללחוצים אפשר להעביר לשניה 20.

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם

אבל אתה חייב להודות שההיגיון שלו מצחיק, זה בסדר לחצות רמזור אדום דרך מעבר חציה אבל זה לא בסדר לחצות את הצומת ברמזור אדום.

פורסם
הנהגים המפתיעים בישראל לא נחים לרגע, 12 בלילה מת"מ חיפה אופנוע חוצה חצי צומת ברמזור אדום וממשיך לחצות את הצומת דרך הרמזור האדום של הולכי הרגל.

(מומלץ להשתיק את הסרטון *ווליום גבוה*) ללחוצים אפשר להעביר לשניה 20.

זה שליח של דומינוס פיצה? אם כן ויש לך את הסרטון באיכות טובה יותר בה ניתן לראות את לוחית הרישוי בצורה גלויה, אני ממליץ לך לשלוח אותו אליהם כדי שיתנו בראש לנהג.

דבר שני, אני ממש לא מבין את ההגיון המטומטם והמעוות הזה של השימוש במעבר החציה. זו לא עבירה חמורה יותר להמצא על מעבר חציה להולכי רגל באופנוע?

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם
אכן "חותך" את הנתיב החיצוני (אותו דבר כמו שתעבור לנתיב הימני בתוך מעגל התנועה ולפני היציאה שלך. אבל עזוב שזה נשמע הזוי לעבור נתיבים ב-14:00 בתוך מעגל תנועה - מי בכלל יאפשר לך לעשות את זה), מה שלא אמור להפריע לאף אחד שלא ימשיך שמאלה (או "ישר" בשפה שלך) בנתיב הימני אחרי היציאה השנייה.

למה לא לעבור נתיבים בתוך מעגל תנועה?

אם אתה רוצה לצאת ביציאה השלישית, אתה עובר לנתיב החיצוני מיד לאחר היציאה השנייה ולפני הכניסה שצמודה אליה (במקביל לאי התנועה), תוך מתן ז"ק.

היחידים שיכולים להיות בנתיב החיצוני במצב כזה הם מי שנכנס מהכניסה הראשונה יחסית אליך ומתכנן לצאת איתך ביציאה השלישית.

זה הרבה הרבה פחות רכבים פוטנציאליים שיכולים להיות בנתיב החיצוני.

מה גם שאם אתה נותן ז"ק אתה לא מבצע חיתוך אלא מעבר נתיב חוקי.

ההבדל הוא שכאן יש לך הרבה פחות רכבים פוטנציאליים לתת להם ז"ק.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לא יקרה כלום אם פיצה תגיע תוך שעה. כיום רשתות מכובדות אחרות מצהירות על זמן שעולה על 60 דקות ואף שעה וחצי ויותר. שלא יתחייבו לפ"ז של 30 דקות והכל יהיה בסדר.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...