Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4944 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שייקה אופיר,בראיון בגיא לרר,אין לי שום עינין לבטל את החוזה מול אדום אדום,לדעתי לא היה לרפי גינת מה להשיב על דבריו של מנכ״ל אדום אדום..

ד״א הביאו שיחה של העובד שצולם שם שהוא טוען,שהכל נעשה בתום לב להגדרתו

• תגובות 128
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם
פשוט מאוד, כפי שאתה יודע נכון להיום ישנם בעולם יותר אנשים מאשר כדור הארץ יכול להכיל ולהאכיל. אנחנו מנצלים את המשאבים של כדור הארץ בצורה יותר מהירה מאשר הם מתחדשים. אם להמשיל אותנו ללקוחות ואת כדור הארץ לבנק אז אפשר לומר שאנחנו, האנושות היא במינוס גדול בבנק וכרגע משתמשים במסגרת אשראי שהבנק מעניק לנו. אבל זה לא יימשך לנצח.

אחד הדברים שהמדע היום צריך להתמודד הוא גידול מאסיבי והתפוצצות האוכלוסין בעולם. המדע משתמש בהנדסה גנטית. בעזרת הנדסה גנטית מדענים מצליחים לגרום ליבול להיות עמיד יותר נגד מזיקים ולהניב תנובה גדולה יותר מכל שטח נתון מאשר גידולים בצורה רגילה. אבל גם לזה יש גבול.

נכון להיום יש משוואה פשוטה שטוענת שלכל X ק"ג בשר של פרה צריך להשקיע Y ק"ג תבואה. מיכוון שכמות האנשים בעולם גדלה בצורה מאסיבית וללא כל פרופרציה לא רחוק היום שבו האנושות תצטרך לבחור בין להשקיע את הכמות תבואה בבני אדם או בחיות על מנת שאלה יפיקו בשר. סתם לדוגמה, הגיוני להאכיל יותר אנשים ב 100 ק"ג תבואה מאשר להאכיל פרה אחת ביום בכדי שזו תתן חלב ובשר.

באותו צורה כאילו הדלק בעולם עומד לאזול אז עוברים למכונות יותר חסכוניות אז ככה מדענים טוענים שבעתיד האנושות תעבור מבשר פרה לעוף כי זה צורך פחות תבואה על מנת להפיק בשר ולבסוף גם לעוף לא יהיה מספיק תבואה עודפת לבזבז ואז אנשים יעברו למאכל דגים ואף צמחונות. כמובן שיהיה עדיין בשר אבל מחירו ירקיע שחקים.

אתה יכול לצחוק, אתה יכול לגחך אבל זוהי עובדה. היום יש בעולם יותר אנשים ממה שאפשר להאכיל ובעתיד האנושות תצטרך לבחור בין להשקיע X ק"ג תבואה להאכלת פרה אחת ביום או להשקיע את אותה כמו בכדי להאכיל קבוצה שלמה של אנשים.

ואת כל זה לא אני אמרתי.

http://www.hayadan.org.il/call-for-people-to-be-more-vegeterian-220912/

בוא נתחיל בזה שזו לא עובדה. מבלי לקרוא את המאמר עד הסוף (סלח לי, אני עייף ויש לי מלא עבודות על הראש) זו בסך הכל השערה של חוקרים.

אנחנו לא יכולים לדעת מה יפתחו בעוד 40 שנה כדי לייעל את הפקת התבואה.

מדי שבוע מתפרסמים בעיתונים כל מיני מחקרים שונים ומשונים ובסופו של דבר עולם כמנהגו נוהג - שום דבר משמעותי לא משתנה.

הצימחונות מתוך אידיאל לא לגרום סבל לבע"ח - בעיניי זה יפה מאד וכל הכבוד למי שנוהג כך.

אם זה מתוך עניין של שמירה על הבריאות - לבריאות. יותר בשר בשבילי :lol:

אם זה מתוך שיקולי חיסכון - טימטום לשמו.

ד"א, את התכנית המדוברת לא יצא לי לראות. יש קישור?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הייתה תוכנית בערוץ 8 שחזרה כמה פעמים, על מדינה אירופאית עלומת שם שיש לה

תעשיית בשר וביצים וכו, הסרט לא מדבר אך ניתן היה לראות בבירור לאן כל תעשיית המזון מן החי צריכה לשאוף. למשל, נראים שם אלפי או עשרות אלפי אפרוחים שמתהלכים די בחופשיות בעולם ענק (ועושים רעש) תוך כדי שעובדת מפזרת להם מזון.

פרות שמובלות לשחיטה בלי שיכו בהן או ידחפו אותן ונהרגות ע״י שוקר חשמלי (שבריר שניה והפרה בטוח לא מרגישה כלום כי היא לא מפרפרת) וכן הלאה.

לי אישית יצא לשקול צמחונות רבות. אבל מה זה נותן אם אמשיך לצרוך ביצים וחלב? כשאני צורך קרואסון שנמרחה עליו ביצה לפני שנכנס לתנור זה כבר לא חוכמה. על הקפה של הבוקר יהיה קשה לוותר והתעשיה עוד לא מצאה תחליפים הוגנים לכל אלו, על אף מה שקיים. (על הבשר עצמו יהיה לי קל לוותר, במילא הרגלי האכילה שלי נוראיים)

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

בינתיים אני וכמה חברים עושים מה שאפשר כדי להימנע מבשר.

ואתם יודעים מה? זה ממש לא נורא.

אני מבין שכל עוד אנשים יאכלו בשר ימשיכו להתעלל במשחטות גם אם יגבירו את הפיקוח.

להעלים עין ולהמשיך להתנהג כרגיל זו לא הדרך.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

אם אני אפסיק לצרוך מזון מהחי אמות מרעב.

אני לא סובל ירקות מבושלים וגם בחלק לא קטן מהירקות הלא מבושלים אני לא נוגע. כמה אפשר לחיות רק על פיתות עם חומוס וסלט של עגבנייה, מלפפון ובצל?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לגבי הבחור שאמר שעוד 40 שנה לא נאכל בשר כי יהיו יותר מידיי אנשים.

שים לב לקצב הילודה, מחקרים סטטיסטים מראים כי עד שנת 2050, ימותו יותר אנשים מאשר יוולדו, ומהר מאוד מספר האוכלוסיה העולמית יירד, לפחות לרמה של כ-2 מיליארד איש. ז"א אגב, שמחירי הדירות ירדו ב-100 שנה הבאות :-)

לגבי מה שמתרחש, יש משהו חשוב יותר, ואפשר לראות את זה בעולם כולו. פעם כאשר ביצעו מעשה נבזה כזה או אחר כנגד בעלי חיים או אנשים, מיד היו מציגים את זה (לפני כעשור). היום מנגד (לא מדבר על הקונפליקט ערבי/יהודי, אלא בן אדם לחברו ופשעים נגד בעלי חיים) מה שהיה איננו. היה את מיקי רוזנטל (הבולדוזר) ורבים אחרים, ומקבילים לרפי גינת היו לא מעט, בכל העולם. את רובם חיסלו מתחת לדלת של הבית, ולמרות שגינת עשיר, הוא היחיד בטלויזיה הישראלית, שממשיך לנסות לספר דברים שמתרחשים. מיקי רוזנטל, מצא עצמו כפודל של העשירים, מצטרף למפלגת העבודה, אגב, המפלגה היחידה שחוברת לכל ממשלה ומוכנה להוריד את המכנסיים למטה בשביל גו'בים.

אז מה יהיה כאן? עוד עשור אף אחד לא ידבר על זה, וקוריאה זה כאן.

לגבי הפשע אל מול בעלי החיים, התרנגולות עוברות מוות קשה יותר, מכניסים את כולם לחבית גדולה ומחסלים להם את הצורה. מנגד, מה שעשו בתכנית (ראיתי אותה מתחילתה עד סופה) מבחינתי איננו רק רצח, אלא גם התעללות קשה מאוד, קשה כזו, שניתן להשוות אותה למה שעברו היהודים בשואה, ללא צל של ספק. אלו אשר ירצחו ויכו ככה את החיות, לא יבחלו ואף יעשו זאת בבני אדם. אם הם מוכנים להכות בשוקר חיה, הם יעשו את זה לבחור שיגיד להם לא לעשן מולו. אותם צריך לשלוח למכלאות.

פורסם
ההתעלוליות בבעלי החיים לפני מותם זה לא דבר חדש אבל עם כל הכבוד, גם שחיטה כשרה למהדרין היא התעללות קשה בחיה. לקחת פרה ופשוט לשחוט אותה בצוואר ולתת לה לפרפר עד שהיא מתה זה גם לא ממש הומני. שאף אחד לא יבוא לכאן ויעלה את הטיעון המפגר שהתורה טוענת שבצורה הזו חותכים את העורקים הראשיים אז הפרה מאבדת הכרה ולא מרגישה כלום כי היא מרגישה ועוד איך ועובדה שהיא מפרפרת. גם לדפוק לפרה מסמר במוח עם אקדח מסמרים זה אולי לא התעללות אבל זה גם לא ממש הומני.

הומני ? התייחסות אנושית לחיה ?

כמובן שאני לא בעד התעללות בחיות אבל מפה ועד להפוך אותם לאנושיות המרחק רב. חיות נועדו לשרת בני אדם.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

כמובן שאני לא בעד התעללות בחיות אבל מפה ועד להפוך אותם לאנושיות המרחק רב. חיות נועדו לשרת בני אדם.

מה זה בדיוק אנושי בעיניך? היכולת להרגיש רגשות וכאב? כי זה גם יש לחיות. תבונה? גם להם יש. במה הן שונות מאיתנו למעט היכולת להשתמש בכלים וזה שלנו יש Opposable thumbs בידיים?

פורסם

אני לא יודע מה קורה אצלך אבל אני קובע את אמות המידה שלי לפי מה שאני מאמין ולא לפי מה שהצד השני מאמין. אני גם לא אתפוס חתול ואקרע לו את הגרון רק בגלל שככה הוא מתייחס לעכברים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לגבי הצמחונים שאוכלים ביצים אבל נמנעים מבשר עוף - ביקור בלול הטלה לעומת לול פיטום יראה לכם כי אם כבר, עדיף לאכול תרנגולות מאת ביציהם.

ולגבי ביצי חופש? קיים, אבל כדאי מאוד לבדוק למה מתכוון כל יצרן שהוא כותב "ביצי חופש", אצל חלקם זה מספיק שהם לובשים בוקסר.

פורסם

אני מרגיש שיותר מידי יפה נפש פתאום צצים פה.

גם לי עצוב לראות את זה, וגם אני חושב שזה לא צריך להעשות בדרך הזאת.

אבל צריך לקחת את הדברים בפרופורציות.

שהחיות האלו נטרפות בטבע וזה חלק משרשרת המזון, לא פחות כואב להם מתהליך השחיטה.

אני לא בעד לישחות לצורך ביגוד והנעלה במיוחד.

אני לא בעד מה שהם עוברים בדרך לשחיטה.

וכן אפשר לצרוך פחות בשר, ולקנות לפי הצורך, לא סתם להעמיס על המנגל ולזרוק חצי.

למה אתם חושבים שמצד שני להאכיל את כל חתולי הרחוב והכלבים בכל המזון שנישאר לכם בבית, עושה להם טוב.

עם כבר זה מה שלדעתי נוגד את חוקי הטבע.

למה קשה לנו לחשוב על חתול או כלב בתור מאכל, כי אנחנו הגדרנו את זה כך, בדיוק כמו כל דבר.

שהיתי בבולגיה, הציעו לי במסעדה ארנב, אני לא יכולתי להזמין דבר כזה, אני מכיר את החייה הזאת כחיית מחמד.

בתפיסה שלי פשוט קשה לאכול דבר כזה.

אתמול דיברו על זה בטליוזיה, היה את המנחה שאני לא זוכר את שמו, ועוד שני אנשים העמותות שונות בתחום.

איך המנחה אמר:" אחרי שנפסיק לאכול בשר, היה מי שיבוא ויגיד אוי ואבוי מה שאנחנו עושים לעגבניה".

אבל כנסו לפרופורציות, אנחנו בני האדם חלק משרשרת המזון!

פורסם

למה סיפרתי בדיחה? :-D

אני לא אומר לא לאכול בשר, אני אישית אוכל בשר.

אבל כן לדאוג לתהליך השחיטה, לדאוג להגדרות גודל הכלובים של תרנגולות ובכלל תנאי המחייה שלהם.

ולאכוף את זה!!

כמו שאמרתי כבר, בעייני זה מאוד יפה שהאוסטרליים מגיעים וחשוב להם לראות את מה הבקר שלהם עובר גם אחרי המכירה מחוץ למדינתם ועם כל זה הם צורכים לא מעט בשר כמזון.

הלוואי וזה היה כך גם פה.

בכלל בכל תחום, תאר לך שאחרי שהיתי קונה רכב מסוחר הוא היה מתקשר לשאול אם אתה מרוצה:roll:.

לישתדל לצרוך פחות, לחשוב על תחליפים (אני אישית בהרבה מקרים יכוף בכייף להחליף ארוחה בשרית בחלבית טובה).

וכך באופן טבעי ברגע שנצרוך פחות ייצרו פחות.

אבל זה לא אומר לא לצרוך בכלל בשר.

פורסם

ראיתי את התחקיר והזדעזעתי, אך יש הבדל גדול מאד בין התעללות מכוונת וסאדיסטית של פראי אדם כפי שהוצגו בתכנית, לבין ההשוואות מרחיקות הלכת והאפוקליפטיות הנ"ל.

כמובן שזו הזדמנות מצויינת לצמחוניים ולטבעוניים או לאנטישמיים להפעיל אלימות מילולית או פיזית נגד בני אדם, כי הרי כמובן עדיף לפגוע בבני אדם מאשר לאכול חיות.

אני לא מקבל את הקונספט של חצי צמחוני או חצי טבעוני. אתה לא יכול לבכות על "שחיטה אכזרית" ולהמנע מסטייקים, אך בד בבד לבלוס ביצים וחלב שהפקתם כרוכה בכאב רב יותר ובאכזריות גדולה יותר אך פחות פוטוגנית. ומאחר וכמעט בלתי אפשרי להמנע מלאכול לחלוטין מן החי בלי לסובב את העולם על כל צעד ושעל ועל כל ביס (לחם בלי ביצים), זה נשאר בגדר פנטזיה, מבחינתי לפחות.

אני כן בדעה שצריך להכניס סטנדרטים נוקשים בבתי מטבחיים ובתי גידול, ולקנוס קשות התנהגות כזו. אכילה מן החי איננה חייבת להיות כרוכה בהכרח בצליפות חשמל ומכות לשם מכות והתעללות.

ועכשיו להאכיל את הטרול:

איסור צער בעלי חיים הנו איסור מפורש וחמור מן התורה.

הכלל העיקרי בהלכות צער בעלי חיים הוא שכאשר ישנה התנגשות בין צרכי האדם לבעלי החיים, צרכי האדם קודמים. ואילו ציעור החיה לחינם, ללא תועלת, הוא אשר נאסר. האיסור הוא מידתי, הווי אומר, שככל שצורך האדם הוא פחוּת, והסבל הנגרם לחיה רב יותר, יהיה יותר קשה להתיר את מעשה הציעור. בנוסף, גם כאשר הותר לצער חיה בשביל צרכי האדם, יש לעשות זאת בציעור המינימלי, ובנסיון להפחית לחיה את סבלה.

בתלמוד מסופר בין היתר על רבי יהודה הנשיא, שלא ריחם על עגל שיועד לשחיטה, ובעקבות זאת קיבל יסורים משמיים. ייסורים אלו חלפו רק כאשר למד לכבד את בעלי החיים וגילה רחמנות כלפי גורי חולדות ששפחתו רצתה לזרקם.

ישנם לפחות שבע מצוות המונעות צער בעלי חיים. מעבר לכך, אסור לאדם לטעום כלום ממאכליו עד שיתן אוכל לבהמתו.

יש איסור קשירת רגליהם של בהמות ועופות, איסור הדגרת עוף על ביצים שאינם ממינו, וסיוע לסוסים במקום שקשה עליהם ההליכה כמו במעלה ההר.

אבל במקום לראות, לדעת ולהבין כמה ישנה ביהדות חמלה רבה כלפי בעלי חיים, עדיף להטיף בפרופגנדה שטרייכרית, תוך הפרחת שקרים, ולחזור על כך שוב ושוב ושוב בכל הזדמנות שנקרית, ואם אינה נקרית-להמציא אותה. כי היי, אם נגיד מיליון פעם שלעיגול יש פינות, בסוף אנשים יאמינו.

ציטוטים מויקי

• תוכן חדש...