Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4944 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה יכול לרכוש את הספר "המהפך" של הרב זמיר, יש שם פרק שלם רק על שחיטה כשרה.

מוכח שם ע"י מחקרים של אנשים ללא אינטרסים (לא רבנים ולא דתיים ואפילו לא ישראלים).

שוב פעם, אתה בוחר להקשיב לרב שטוען שגיל העולם הוא 5000 ומשהו שנים. בהחלט, החלטה נבונה. מעניין מאוד, אז למה אותם אנשים מתעקשים להוכיח שהשחיטה היהודית היא הכי הומנית אם אין להם אינטרסים? יכול להיות שהשחיטה הכשרה היא באמת הכי הומנית? באמת? לשחוט את החיה בעודה בהכרה זה יותר הומני מאשר לגרום לה לאבד את ההכרה ואז לשחוט אותה? מה זה משנה לכל הרוחות אם היא בהכרה או לא?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תגובות 128
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתם טוחנים מים.

השחיטה המוצגת פה אינה כשרה נקודה. ראוי שהרבנות תסיר מיד את ההכשר שניתן לתנובה, ואם זה לא יבוצע - זה רק מוכיח את העובדה שהרבנות אינה גורם מייצג של היהדות (היא רק זרם סורח).

ספרינט QV 1.7i

146 1.7 16V

פורסם
לא קל לאדם כשמציבים מראה מולו המוכיחה בשער בת רבים את עליבותו, את חוסר הידע שלו והבורות המופגנת על ידו שוב ושוב.

וכמו במשל החתול המאולף למלצר, שזרק את המגשים העמוסים שבידיו ורץ כל עוד נפשו בו אחרי עכבר שצץ לו במפתיע.

פתאום "הנאור" הוא בעצם חשוך נבער מדעת, כש"הידע" שלו מסתכם בשברי ופירורי מידע והוא עסוק בקדחתנות אובססיבית וחולנית בקופי פייסט מגמתי, כשחלק הארי מהציטטות אינן מובנות לו כלל וכלל, הוא לא אידיוט. הוא אומלל אכול שנאה למשהו שאין לו מושג מהו בכלל. רחמיי עליו.

אך לא בכדי לשמור על כבודי חלילה כתבתי זאת, אלא משום החשיפה הרבה אשר יש לדברי הבלע והשטנה שלו אשר מבוססים על כלום ושום דבר, יש לחדד את העובדות ולהציג את הדברים לאשורם, אשר כל אדם בר דעת יראה לנכון לראות זאת.

1. טרול זהו גולש אשר מפיק הנאה מפעולות שלהוב, חרחור ריב, שיסוי, הסתה, התגרות והלהטת הרוחות.
  2. טרול עסוק בחרחור ריב ומדון. על פי רוב הוא יעשה זאת על ידי הכנסת תוכן שגוי או תוכן שיעורר אנטגוניזם בקרב הגולשים.
  3. הטרול נוהג לעורר מהומות וויכוחים במרחב האינטרנטי.
  4. הטרולים משולחי רסן בהתבטאותם בדפי רשת.
  5. הטרולים מהווים גורם שפוגם בהנאת הגולשים ברשת.
  6. הטרולים אדישים לביקורת של גולשים אחרים.
  7. בטח ובטח שאין אצלם שום מקום אף פעם לאפשרות לנהל דיון מכובד.
  8. אין בהם סממני הקשבה, הבנה והגיון.

מאחר ורצף הודעותיו בזו אחר זו של משתמש מסויים עונים, כל אחד בפני עצמו, על כל ההגדרות הנ"ל יחדיו, ההתייחסות אליו ככזה היא בלתי נמנעת. בימים כתיקונם אנו אמונים על PDNFTT ומתעלמים, רק שכאן יש להציג לאלו שעדיין לא ראו זאת את הדברים באותיות קידוש לבנה.

כפי שמספר חברים ציינו כאן לאחר דבריי הקודמים, כמובן שדיברתי על השחיטה היהודית נכון למיסודה בת אלפי השנים, אז לא היו שוקרים חשמליים, והשיטה בה היא מחוייבת להיעשות היא ההומאנית ביותר ביחס לפעולות ברבריות אחרות בנות זמנן.

כבר לפני 150 שנה אגודות להגנת בעלי חיים ניסו להעביר חוקים האוסרים את השחיטה היהודית אך נכשלו מפני שרוב המומחים לא ראו בשחיטה היהודית אכזריות. תקופת גרמניה הנאצית, כשהאנטישמיות גאתה, הייתה קרקע פורייה לאיסורים נגד השחיטה. איסורים כאלו התחדשו במהירות, ובלחץ המפלגה הנאצית התקבלו חוקים המחייבים הימום הבהמה לפני השחיטה.

ב39' חוקק בגרמניה חוק שאסר לחלוטין את השחיטה היהודית, לחוק הזה בדרך כלל לא הייתה כל משמעות מעשית, מאחר שהיהודים היו במחנות או בגטאות ולא הייתה להם כל אפשרות מעשית לשחוט בעלי חיים גם אם זה היה מותר. הנאצים עטפו את החוק, שהוחל ממניעים אנטישמיים ונאציים ברורים, במעטפת של "צער בעלי חיים" ו"ההגנה על בעלי חיים". כנראה שציקלון בי ועוד מיתות משונות שיטתיות ותת אנושיות של מיליוני גברים, נשים וילדים הם מנת חלקם של בני אדם, ובלבד שחלילה לא יכאב לפרה לפני שאוכלים אותה.

לאחר מלחמת העולם השניה חוקים אלה לא הוכרו מאחר שהוצאו מתוך רדיפת מיעוטים מטעמי גזע ודת, לפני 130 שנה נעשו חקירות על ידי ועדות מומחים רוסיות פעם אחר פעם וכולן הסיקו שהשחיטה היהודית היא שיטה שאינה אכזרית.

לאורך השנים נוספו מחקרים נוספים, כפי למשל שהזכיר roiei של ד"ר נורברטו קליין שחקר את הנושא והגיע למסקנה שהשחיטה הכשרה איננה מכאיבה יותר מהחלופות, אלא להיפך, וכשהביא הרב את ממצאיו לממשלת הולנד בוטל החוק האוסר את השחיטה הכשרה.

זה מעט מאד אינפורמציה על נושא עמוק ורחב, ואין בו כהוא זה בכדי להצדיק שום התעללות מיותרת שאינה נדרשת.

אין שום מחקר אמפירי המוכיח מעבר לכל ספק כי בהימום חיה קודם שחיטתה מפחיתים לה את הכאב המצטבר, זהו רעיון פופוליסטי שמצטלם טוב ונועד לשרת אותנו בני האדם, כדי להצדיק לנו הריגת חיה ואכילת בשרה.

כמובן וכמובן שכל כאב, ולו הקטן ביותר, הנגרם לחיה קודם במהלך הדרך לשחיטה, שזהו נושא הת'רד החשוב הזה, אותו חמס באלימות הטרול, מנוגד ואסור בתכלית על פי ההלכה היהודית, אשר יוצאת מגדרה כדי לצמצם למינימום את סבל החיה על ידי הגדרות הלכתיות מדוייקות, בהן בין היתר, הפיכת הבהמה שנועדה לזרז את יציאת מרבית הדם במהירות אפשרית, ועוד.

מודגש המקור, למי שמעוניין

הנה תמצית מחקרו של ד``ר נורברטו קליין- רופא וטרינר, על השחיטה, כפי שהובא בספרו של הרב זמיר כהן, ``המהפך``. אפשר לראות בהרחבה את מאמרו המורחב של הרב זמיר כהן בספר המהפך עמודים 154 -159 בארצות אירופה ניסו לא פעם לאסור את השחיטה היהודית. הימום הבהמה לפני הטביחה היא השיטה המקובלת בעולם, ולטענתם השחיטה היהודית הינה אכזרית. לאור עיסוקי בוטרינריה, ערכתי מחקר בספרות המקצועית על נושא השחיטה ומניעת צער בעלי-חיים.

להלן מובאת תמצית המחקר שמוכיח כי השחיטה על פי ההלכה היהודית הינה ההומאנית ביותר, וחסרת כל כאב. תחושת כאב בנוגע לתחושת כאב חיצוני, כפי שנוכחתי מניסיוני האישי, חתך חד, כירורגי, אינו מורגש, כי לוקח זמן למוח להבין, לעבד ולשדר את תחושת הכאב, אם הוא בכלל מגיע לכך. פעמים רבות חתך זה אינו מורגש, ורק הדם הניגר ממנו מעיד על קיומו. לגבי כאב פנימי, אתייחס לשתי תגליות מדהימות: 1. איבוד הכרה מיידי שלוש שיטות חוקרות את אספקת הדם ותגובת המוח: מדידת גלי המוח (ECG), החדרת חומר ניגודי לכלי הדם (Angiography), ומדידה על ידי מנומטר.

איבוד החמצן בעקבות השחיטה משפיע בראש ובראשונה על המוח, ששובת מפעילות בתוך מקסימום 2 שניות. (לאחריו, האיבר הסובל מחוסר אספקת הדם הינו הלב, שממשיך לפעול באופן עצמאי ללא פעילות מוחית. כלומר, הלב יכול לקיים פעילות עצמאית מכיוון שמערכת העצבים שולטת אך ורק על מהירות קצב הלב ועוצמתו).

בנוסף, המוח מהווה 2% בלבד ממשקל הגוף. למרות זאת, מקבל הוא 20% מכמות הדם שמוזרמת מן הלב. באופן כללי, רוב אספקת הדם מגיעה אליו דרך עורקי הקרוטיד וחלק קטן יותר דרך העורקים החולייתיים. כלי דם אלו מגיעים לאזור שנקרא Rete Mirabile (בבעלי-חיים) או Circle of Willis (באדם), ואשר מהווה כעין תחנה מרכזית בה מתערבב הדם, ומשם מתפזר לכל חלקי המוח ובעיקר ל-Cortex, החלק של המוח שאחראי לתודעה. אזור ה-Rete Mirabile הינו בעל משמעות ובא לידי ביטוי כאשר נסתם אחד מכלי הדם. במקרה זה עדיין יסופק דם למוח ע``י כלי דם אחר. בתהליך השחיטה לעומת זאת, לא יקבל המוח אספקת דם מכיוון שהוא יזרום כל-כולו החוצה בעקבות הפרש הלחצים שנוצר, ולכן גם הדם הזורם בעורקים החולייתיים יזרום החוצה דרך חתך השחיטה בעורק הקרוטיד.

איבוד ההכרה חל כאן בתוך לא יותר משתי שניות, היות והמוח לא יכול להמשיך לפעול בגלל חוסר חמצן, החל עם איבוד דם מינימאלי. חשוב להזכיר כי קצב איבוד הדם הוא כזה, ש-33% מהכמות הכללית של הדם בגוף יוצא תוך 30 שניות ו-50% תוך 60 שניות. בנוסף, תופעת הפרפור לאחר שיטת הבהמות קשורה לפעילות האנזימטית בסיבי השרירים בעקבות מחסור בחמצן, ומחסור ב-ATP שמהווה מקור אנרגיה בתא, וכתוצאה מכך, חוסר יכולת בספיגת הסידן התוך-תאי. כלומר, הסידן הנותר בתא תורם להתכווצויות סיבי השרירים בצורה בלתי הפיכה עקב המחסור באנרגיה תוך-תאית.

2. אספקת הדם למוח בחיות המותרות למאכל על פי ההלכה בחיות המותרות למאכל על-פי היהדות, כגון מעלי הגירה ועופות למיניהם, העורקים החולייתיים מתגלים כפחות מפותחים ואף אינם מגיעים ל-Rete Mirabile. כלומר, הם מתנקזים לעורק הקרוטיד. הדבר מודגש מאוד בכבשים שם העורקים החולייתיים מנוונים לגמרי, ואינם יעילים לצורך אספקת דם. בחיות שאינן מותרות למאכל, לעומת זאת, העורקים החולייתיים מספקים דם למוח בצורה אקטיבית. לדוגמה, הסוס, הכלב, החזיר וגם גוף האדם דומים מאוד במבנה העורקי המתואר.

בסוס ובכלב ה-Rete Mirabile מנוונת יחסית, והעורקים החולייתיים מספקים דם שיירות לבסיס המוח. בחיות לא-כשרות אלו, אם כן, העורקים החולייתיים נכנסים לאזור המוח ומספקים כמות דם נכבדה. משמע שאיבוד ההכרה בזמן השחיטה בחיות אלו יארך יותר זמן, וניתן אולי לייחס להן סבל מסויים בזמן שחיטה. לסיכום: בחיות הכשרות, שחיטה תקינה לא מלווה בכאב וצער לבהמה עד כאן המחקר.

מסתבר שלא רק שפרות מרגישות כאב הן גם נשארות בהכרה בין 40 ל 300 שניות לאחר שנשחטו. לכן הן, הפרות בניגוד לצאן מרגישות היטב את השחיטה ונשארות בהכרה יותר מאשר 2 שניות לאחר שעורקי הצוואר נחתכים כפי שהרב כהן ואחרים טוענים. יש כאן התייחסות ישירה "לתיאוריות" של הרב זמיר כהן וספרו "המהפכני". בקיצור, את הסיפורי סבתא שהשחיטה לפי הדת היהודית היא ההומנית ביותר תספרו ל... סבתא.

זה מוסבר כאן היטב בסרטון הבא.

רואים בוודאות בסירטון הבא שהפרה עדיין ממשיכה לנוע לאחר שגרונה נחתך הרבה יותר מ2 שניות שמר זמיר כהן טוען שהסבל שלה נמשך.

זהירות, מדובר בסירטון המסביר את הדברים באמצעות תמונות וקטעים העלולים להיות קשים לצפייה. לפני קטעים קשים בסרט תהיה אזהרה

http://www.youtube.com/watch?v=nYZwyF6dTv8

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

פירפורים אולי לא אבל זה שהפרה מנסה לקום על רגליה לשווא עד אשר כוחותיה אוזלים, מוציאה קולות של מצוקה ונלחמת במה שנראה ללא תועלת וזאת יותר משתי שניות שהרב הנכבד טוען שלוקח לפרה למות מראה בוודאות שהיא אכן סובלת. בסירטון מוסבר במדויק מהו המבנה האנטומי של הפרה. בגדול, לפרה, לבני האדם ולעוד יונקים ישנם 2 עורקים המובילים דם למוח. כאשר שוחטים פרה בעצם חותכים רק עורק אחד ולכן, למרות זאת הדם ממשיך להגיע לה למוח מהעורק השני, לפיכך היא עדיין בהכרה. לכן לוקח לפרה בין 40 ל 300 שניות עד שהיא מתה. לכאן או לכאן 40 שניות של הכרה מלאה זה כפול 20 פעמים ממה שהרב הנכבד טען שלוקח לפרה למות.

פורסם
פירפורים אולי לא אבל זה שהפרה מנסה לקום על רגליה לשווא עד אשר כוחותיה אוזלים, מוציאה קולות של מצוקה ונלחמת במה שנראה ללא תועלת וזאת יותר משתי שניות

כלומר, היא לא נשחטה כראוי = אינה נשחטה כהלכה = אינה כשרה. במידה והייתה נשחטת כראוי, הסבל המתמשך שתיארת לא היה קורה לחינם. עלה בראשך לצאת מנקודת הנחה שגם שוחט הוא חס וחלילה בן אדם, ואם הוא שוחט זה לא אומר שהוא מלאך משמיים. כמו שיש אינסטלטורים, טכנאי מחשבים ומוסכניקים כאלו - יש גם שוחטים חאפרים שלא יודעים לעבוד כמו שצריך. זה לא מעיד על היהדות או על השחיטה כהוא זה. באף מקום מתוקן לא יעבירו הלאה בשרשרת הייצור בשר של פרה שפרפרה למוות 300 שניות. (ואם כבר אנחנו בנושא, מי מינה אותך, CEBERAL CORTEX הוד רוממותו לקבוע שהמתה ע"י שוקר היא הומנית יותר? יש לך מחקרים שיגבו את זה, או שזה עוד גיבוב פופוליסטי?)

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

כמו תמיד, אם משהו לא מתחבר או לא הגיוני תמיד זה כי לא נעשה כראוי לפי הדת.

תסתכל בסירטון שמסביר בדיוק את האנטומיה של הפרה ואז אולי תבין שגם אם מתאמצים קשה עד בלתי אפשרי לחתוך את שני העורקים. אלא אם כן אתה מדבר על לערוף את ראש הפרה אז זה כבר משהו אחר.

לגבי כך שהשחיטה יותר הומנית כאשר החיה המסכנה לא בהכרה אתה יכול לשאול את כל מי שעבר ניתוח כזה או אחר. שאל אותם איך הם מרגישים יותר כאב, כאשר הם עירניים וללא הרדמה וללא שיכוך כאבים או שהם בהרדמה או שלא בהכרה.

לא, הצורה הכי הומנית היא לתת לפרה לסיים את חייה בצורה טבעית מזיקנה אבל שנינו יודעים שזה לא הולך ככה במציאות. אני לא מבקר ושופט אנשים שאוכלים בשר כי ככה בני האדם עושים מזה אלפי שנים. אין דבר שאני ואחרים יכולים לעשות בכדי למנוע את זה. אז אם לפחות אתה אוכל את הפרה לפחות תהיה הומני. הימום בשוקר גם לא ממש מי יודע מה רחמים אבל לפחות הפרה או כל חיה אחרת לא נשחתת בעודה בהכרה מלאה.

ואם אתה כל כך מומחה בדת ובדיני הלכה ושחיטות אולי תסביר לאדם פשוט כמוני מדוע לכל הרוחות חייבים לשחוט את הפרה שהיא בהכרה מלאה? מדוע לא לראות שהיא ערנית, להביא ווטרינר שיוודא שהיא בריאה, להמם אותה או להרדים אותה ואז לשחוט אותה כשהיא לא בהכרה. מה זה כבר משנה לכל הרוחות אם היא בהכרה או לא מבחינת הדת? קדימה, שכנע אותי.

פורסם

קרברל, התשובה בשבילך היא מסורת.

בדיוק כמו שאסור להדליק אש בשבת כי פעם היה צריך ממש לעבוד בשביל להדליק אש - והיום יש מצית (אבל עדיין אסור).

היהדות, כמו רוב הדתות - היא דת עם מסורת וחוקים מיושנים שאינם תואמים את ההווה.

למען האמת גם אני מאוד אנטי דת וחושב שהיא מקור הרוע בעולם, אבל בבסיסה הדת היא די נכונה. חבל שרוב ה"דתיים" פשוט מעוותים אותה ע"י פירושים לא נכונים.

- קרברל, אני מבין את זעמך. אבל אני לא חושב שזה שתשפוך את חמתך על המקלדת בפורום ישנה משהו בהשקפה של אנשים מאמינים. איש באמונתו יחיה ומי שהיהדות (לפי הרבנות הנוכחית, או כל פירוש שלה) טובה לו - לבריאות (כמובן כל עוד אתה לא פוגע במעשיך בזולת).

ספרינט QV 1.7i

146 1.7 16V

פורסם

צריך להפסיק עם השטויות האלה.

חלילה בלי להעליב פה אף אדם דתי \ מאמין- לא מעניין אותי מה הרב אומר, הרי הוכח שהוא טועה, בגלל השטויות שהוא מחליט כשיושב רגל על רגל או נכנס לספריה הלאומית (כדי ללמוד על פרות ולא להתעסק בדברים שוליים) הם צריכות לסבול? למה מה קרה..

JL Audio

פורסם

תסתכל בסירטון שמסביר בדיוק את האנטומיה של הפרה ואז אולי תבין שגם אם מתאמצים קשה עד בלתי אפשרי לחתוך את שני העורקים. אלא אם כן אתה מדבר על לערוף את ראש הפרה אז זה כבר משהו אחר.

כמו תמיד, אתה מצטיין בהבאת מקורות אמינים כ"כ כמו סרטון עלום מיוטיוב... זה שיש מחקרים מהכיוון השני כמו ש ROIEI לא משנה לך כהוא זה לעניין הדיון, הרי בין כה וכה אתה טרול מקלדת שמחפש להקניט את היהדות (או כל דת אחרת) בכל הזדמנות שבה הדבר מתאפשר לו. לי אין בעייה איתך, תהיה אתאיסט ושיהיה לך לבריאות... אבל אתה כ"כ צבוע... כולך "אתאיסט" אבל מנגד, אין בך ולו טיפת פלורליזם שיאפשר לך לקבל את השונה ממך. בעיניך, הרי שכל אדם חובש כיפה הוא בהכרח בור ועם הארץ. אה, שכחתי, הוא בוודאי גם מדיר נשים, הומופוב ופרמיטיב שבועל ילדות קטנות. חלאס, כבר עשית את הגלישה כאן לא נעימה בהקשר הזה... בכל פעם אתה איכשהו מצליח להפוך שרשורים איכותיים לכאלו שעוסקים ב"הכה את הדתי". מוזר, אתה כ"כ מפחד שהקיצוניים מהצד השני של המפה יכפו עליך "מדינת הלכה" או כל הגדרה דומה לשיטתך, ומאידך אתה נוקט באותה גישה בדיוק כשאתה מנסה לכפות הקצנה לכיוון השני ו"לחלן" כל אחד עם קרבה לדת, ולו המועטת ביותר, ע"י גיבובי שטויות כמו "היהדות מקדשת את ערך הפדופיליה" וכדומה. זה הופך אותך ללא פחות גרוע מהם.

DOESN'T WORK HARD

פורסם
כמו תמיד, אתה מצטיין בהבאת מקורות אמינים כ"כ כמו סרטון עלום מיוטיוב... זה שיש מחקרים מהכיוון השני כמו ש ROIEI לא משנה לך כהוא זה לעניין הדיון, הרי בין כה וכה אתה טרול מקלדת שמחפש להקניט את היהדות (או כל דת אחרת) בכל הזדמנות שבה הדבר מתאפשר לו. לי אין בעייה איתך, תהיה אתאיסט ושיהיה לך לבריאות... אבל אתה כ"כ צבוע... כולך "אתאיסט" אבל מנגד, אין בך ולו טיפת פלורליזם שיאפשר לך לקבל את השונה ממך. בעיניך, הרי שכל אדם חובש כיפה הוא בהכרח בור ועם הארץ. אה, שכחתי, הוא בוודאי גם מדיר נשים, הומופוב ופרמיטיב שבועל ילדות קטנות. חלאס, כבר עשית את הגלישה כאן לא נעימה בהקשר הזה... בכל פעם אתה איכשהו מצליח להפוך שרשורים איכותיים לכאלו שעוסקים ב"הכה את הדתי". מוזר, אתה כ"כ מפחד שהקיצוניים מהצד השני של המפה יכפו עליך "מדינת הלכה" או כל הגדרה דומה לשיטתך, ומאידך אתה נוקט באותה גישה בדיוק כשאתה מנסה לכפות הקצנה לכיוון השני ו"לחלן" כל אחד עם קרבה לדת, ולו המועטת ביותר, ע"י גיבובי שטויות כמו "היהדות מקדשת את ערך הפדופיליה" וכדומה. זה הופך אותך ללא פחות גרוע מהם.

שאלה קטנה אלייך, האם צפית בסירטון שהבאתי כאן וראית את ההסברים על האנטומיה של הפרה? או שאתה מעדיף להקשיב לרב שטוען שהעולם קיים רק 5,000 ומשהו שנים (כמו שיהדות אומרת) ובאותה נשימה מוסיף שפרה לא סובלת יותר משתי שניות לאחר ששוחטים אותה. במקום לתת תשובה עיניינית ומנומקת מדוע הפרה המסכנה חייבת להיות בהכרה כאשר שוחטים אותה אתה יורד לגופו של המגיב במקום לגופו של עניין.

בקשר לפדופיליה כבר אמרתי לך, יש מותר ויש ראוי. אם היינו חיים היום בימיי התנ"ך (חס וחלילה) פדופיליה אשר מתבצעת תחת תנאים מסויימים לא גוררת עונש בעקבותה. לא יודע מה איתך אבל לפי דעתי כל מעשה שלא גורר אחריו עונש זאת אומרת שהוא מותר. הבאתי הוכחות והבאתי סימוכים. הרבה דברים שמותרים על ידי התורה הם מנוגדים לחוקי המוסר ולכן ישנם אנשים שסולדים ממנה.

תהיה בריא, רק אל תבלבל בשכל לאנשים שהשחיטה לפי היהדות היא השיטה ההומנית ביותר.

ורק כדרך אגב, אני לא אתיאסט.

פורסם

לא... לא צפיתי בסרטון, ואין לי רצון להכינס לדיון כזה איתך פעם נוספת. אני רק מבקש שלמען נעימות הגלישה כאן, כמו שאני לצורך העניין לא הופך את הפורום לבמה להחזרה בתשובה ע"י הדבקת טקסטים מאתרים כאלו ואחרים, כך גם אתה תנסה להימנע מלהפוך את הפורום לתת-פורום של אתר של "חופש" או אתרים אחרים בסגנון. דע לכבד את האחר. אתה רוצה התייחסות עניינית? תתייחס גם אתה בצורה כזו. ניסית בכלל לבדוק מה עומד מאחורי רעיון השחיטה? ROIEI נתן לך תמצית מחקר של ד"ר נורברטו קליין, ווטרינר, שחקר את העניין לעומקו והגיע למסקנות מסודרות וברורות - אותן העלה על גבי מחקר. רב ודוקטור לוטרינריה בשם מאיר לוינגר, כתב דוקטורט על נושא השחיטה והגיע למסקנה שהשחיטה הכשרה איננה אכזרית כלפי בעל החיים - עבודת הדוקטורט שלו גרמה לממשלת הולנד לבטל את החוק האוסר על שחיטה יהודית כשרה. אבל אתה פטרת את עצמך מלהתמודד עם עובדות - יש לך סרטון ביוטיוב שהפך אותך למומחה באנטומיית פרות ועכשיו אתה יכול לפזר דברי בלע... קח מגבת ותתנגב, שנאת החינם נוטפת ממך לפעמים. אבל עזוב, בוא באמת לא נכנס לדיון כזה עוד פעם... נסכים לשמור את הפורום RELIGION FREE אלא מבשרשורים ייעודיים? (בדומה לפוליטיקה). מטבע הדברים זה תמיד יהיה וויכוח שלא נגמר. זה אוף טופיק של פורום מכוניות, מספיק להרוס אותו.

DOESN'T WORK HARD

פורסם

אל תנפנף לי במחקר של אף בן אדם בזמן שאתה מסרב לקבל הוכחות של אחרים שסותרים את מה שאתה מאמין בו נואשות.

בסירטון בפירוש מדברים על אנשים שחקרו את הנושא והגיעו למסקנה נחרצת שמה שמר זמיר טוען זה שטויות במיץ. לנוכח העובדה שמר זמיר השתמש בתמונות מספרים אחרים ושינה אותם מדובר בסילוף עובדות ואפילו שקר.

בקיצור, הוכח שלפרה לוקח בין 40 ל 300 שניות עד שהיא מאבדת את ההכרה סופית. אומנם השחיטה הכשרה חותכת עורק ראשי אבל ישנו עוד עורק שאליו לא מגיעים. למרבה הצער, הדם ממשיך לזרום למוח הפרה דרך אותו עורק ולכן היא עדיין בהכרה מלאה גם לאחר שכביכול היא עברה שחיטה כשרה שאמורה להמית אותה מיד.

עדיין לא ענית לשאלתי ששאלתי אותך בצורה מנומסת. מדוע החובה שהפרה המסכנה תישחט בזמן שהיא בהכרה מלא בלבד. האם זה בכדי לוודא שהיא בריאה? אין בעיה, תביא ווטרינר שיבדוק אותה ויאשר זאת. אם היא ראוייה לשחיטה אז תרדים אותה או תהמם אותה חשמלית ואחר כך לשחוט אותה. מדוע אם שוחטים אותה כשהיא לא בהכרה זה פוסל אותה מלהיות כשרה. קדימה, אתה מוזמן להסביר לאדם פשוט כמוני מדוע הדת "ההומנית" שלך מתעקשת שהפרה או הכבשה וכיוצא בזה יהיו בהכרה מלאה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אבל ראבק, אתה מביא סרטון מיוטיוב, הוא הביא לך מחקר שהתקבל בממשלת הולנד. לצורך העניין גם אני יכול לצלם סרט עם הדמיות תלת מימדיות ולהסביר דברים לא נכונים בצורה משכנעת... למה להמשיך עם ראש בקיר? זכותך לשנוא את הדת כמה שאתה רוצה אבל כחאלס להשתמש בפורום להפיץ דברי שנאה. אתה חייב לקשר כל דבר רע לדת? הרשעים היחידים שיש בסיפור הזה הם העובדים חולי הנפש של תנובה נקודה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...