Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4944 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כאשר האדיוט רושם "בכדי להאכיל את הטרול" בהקשר לדברים שאני אמרתי זאת אומרת שהוא כנראה כבר וויתר על האפשרות לנהל דיון מכובד. אבל אתה יודע מה? עזוב אותך משטויות. אני רוצה שתסביר לי בבקשה מה קשה לדת היהודית המפגרת שטוענת שחייבים לשחוט את החייה המסכנה עוד בעודה בהכרה מלאה. תסביר לי בבקשה מדוע במאה ה 21 כאשר האדם הצליח כבר לשלוח רכב חלל למאדים מדוע צריך לשחוט את החייה בצורה כזאת.

שים לב, אני צמחוני מזה 20 שנים. אני לא מונע מאף אחד לאכול בשר וגם לא מנסה לשכנע אף אחד להפסיק לאכול בשר כי אני בחיים לא אצליח. בני אדם אוכלים בשר מזה אלפי שנים. מבחינתי, סיבה מס 1 מדוע אני לא אוכל בשר היא הרחמים שלי על החיה המסכנה חזקים פי אלפי מונים מהתשוקה שלי לאכול בשר. אני לא אומר שבגלל שאני לא אוכל בשר והוא כן אוכל בשר אז אני יותר טוב ויותר הומני ממנו אבל רבאק, רוצה לאכול בשר? שיהיה לך לבריאות אבל אל תהרוג את החיה תוך כדי שאתה גורם לה סבל ויסורים. לשחוט לה את הצוואר ולראות אותה מפרפרת זהו סבל.

אז תסביר לי אתה מה הקטע של הדת הנאורה שלך.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תגובות 128
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חבל לקחת את השרשור לכיוון דת או לא דת.

בכל מקרה כוונת המשורר (וההלכה נוטה להחמיר בעניינים כאלו) היא לגרום מינימום סבל לחייה. הבעיה רחוקה מלהיות רק בשחיטה. כל התהליך החיים + השחיטה הוא תהליך שמרובה בסבל וכאב מיותר ולא מוסרי. הבעיה היא שהבהמות (האנשים) שמתעסקים בזה מזמן הפכו קהיי חושים לסבל החיות המעורבות.

אם כבר בהלכה היהודית עסקינן- דווקא אפשר למצוא בה אלמנטים יפים של שמירה על הטבע. למשל הביטוי "כי האדם עץ השדה" שבפירוש מקובל משמעותו שאין להשחית עצים כחלק ממלחמה. חבל שמישהו לא הסביר את זה לונדליסטים הדבילים של תג מחיר שהשחיתו עצי זית של פלסטינים.

פורסם

אין בעיה. מעניין אותי לדעת מה הבעיה להמם את החיה בזרם חשמלי בכדי שזו תאבד את ההכרה ואז לשחוט אותה? ככה שוחטים חיות באיחוד האירופי. מדוע אנחנו צריכים להיות שונים?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

להמם חיה בשוקר חשמלי עד אבדן הכרה זה הומני מבחינתך?!

להזריק להם חומר/לסמם אותם בדרך זו או אחרת, ניחא (למרות שאני בטוח שמבחינה כלכלית והלכתית זה לא ילך), הומני יותר. אבל אני לא רואה שום הבדל בין לשסף להם את הגרון כשהם בהכרה לבין לחשמל אותם עם שוקרים עד שהם מאבדים אותה.

פורסם
אין בעיה. מעניין אותי לדעת מה הבעיה להמם את החיה בזרם חשמלי בכדי שזו תאבד את ההכרה ואז לשחוט אותה? ככה שוחטים חיות באיחוד האירופי. מדוע אנחנו צריכים להיות שונים?

אין בעיה. פשוט דת כמו כול דת, נקבעה מתישהו מלפני 2000 שנה, והייתה בהתאם לסטנדרטים הקיימים לאנשים באותה תקופה.

הבעיה היא כשלוקחים את אותם סטנדרטים ומנסים להנהיג אותם על אנשים במאה ה-21. וכאן מתחילה הבעיה.

פורסם
להמם חיה בשוקר חשמלי עד אבדן הכרה זה הומני מבחינתך?!

להזריק להם חומר/לסמם אותם בדרך זו או אחרת, ניחא (למרות שאני בטוח שמבחינה כלכלית והלכתית זה לא ילך), הומני יותר. אבל אני לא רואה שום הבדל בין לשסף להם את הגרון כשהם בהכרה לבין לחשמל אותם עם שוקרים עד שהם מאבדים אותה.

מבחינתי הכי הומני זה לא להרוג אותם בכלל אבל שנינו יודעים שזה לעולם לא יקרה. בני אדם לעולם לא יפסיקו מרצונם לאכול בשר. אם אתה מכיר שיטה יותר הומנית שתפחית כאב אני אהיה בהחלט בעד.

כאמור, מדענים טוענים שבשנת 2050 כדור הארץ יכיל 9 מילארד איש ובכזה מצב כאשר יש חוסר אדיר של תבועה לא יהיה כלכלי כלל וכלל לגדל צאן ובקר בכמות של היום שהרי פרה צורכת כמות אדירה של תבואה בכדי לייצר ק"ג אחד של בשר. לכן זה לא יהיה אפשרי.

דרך אגב כן ניסו להמית חיות בעזרת זריקה.

ציטוט

"אחד הנושאים הבוערים בשאלת השחיטה היהודית הייתה הדרישה להמם את הבהמה שלא תהיה בהכרה לפני השחיטה וכך ייחסך ממנה הצער. ההימום על ידי שוק חשמלי הונהג אז בקרב הגויים לא רק כצעד מכין להריגה אלא השתמשו בשוק חשמלי חזק לעצם הריגת הבהמה. השלטונות לחצו שהיהודים יאמצו את השיטה הזאת, ונשמעו גם דעות מקהילות מסוימות ששוק חשמלי חלש אפשרי הלכתית, לפחות שהבהמה לא תסבול את צער השחיטה.

בעקבות זאת ניסה הרופא היהודי שלמה מנחם ליבן למצוא דרך להשכבת הבהמה על ידי שוק חשמלי שלא יגרום נזק המטריף את הבהמה. אך אחרי נסיונות רבים הוא הסיק שאין אפשרות להשתמש בשוקר חשמלי מבלי לגרום לטריפה, והמשמעות הייתה שהדרישה להימום הבהמה באמצעות מכת חשמל כמוה כאיסור השחיטה. "המרכז לענייני שחיטה באשכנז" - שמו השני של המוסד שהקים הרב מונק - עמד בקשר עם רבנים בכמה מדינות אירופה בשאלה זו. גם ניסוי שנעשה בכמה ממדינות אירופה לבדוק את האפשרות של הרדמת הבהמה באמצעים כימיים לא צלח, והרבנים נאלצו לסגת מהאפשרות לשחוט את הבהמה מבלי שתרגיש צער. המסקנה הייתה שאין כל אפשרות להימום הבהמה לפני השחיטה ללא פסילת השחיטה.

מבחינת הרבנים הוצאו הצהרות שכללו בתוכן גם הודעה על חוסר האפשרות על פי ההלכה להמם את הבהמה. בהצהרת רבני ונציגי הקהילות הגרמניות מ-1887 ובהצהרת 250 הרבנים מ-1894, נכללה הודעה כזאת. כמו כן הרב הראשי יצחק אייזיק הלוי הרצוג, פרסם הודעה כזאת ב- 7 באוגוסט 1944, וכן פירסמו הודעה כזאת אגודת הרבנים של ארצות הברית ב- 20 בדצמבר באותה שנה, והרב הראשי של בריטניה הרב י. הרץ ב-27 במרץ 1945. אמנם היו דעות שהתירו הימום חשמלי מסוים בטיעון שאינו מטריף את הבהמה, ועל פי היתר כזה נוהגים לשחוט עד היום בפינלנד ובשבדיה. וכן נהגו במשך תקופה מסוימת בשווייץ, אך שם הפסיקו להשתמש בהיתר לאחר מחאת הרבנים המקומיים נגד ההיתר. הרב יחיאל יעקב וינברג העמיק בשאלה זו מאוד ודיונים שלו בעניין עם גדולי הרבנים מודפסים בספרו שרידי אש‏‏[1]. הרב וינברג נטה להתיר את ההימום, אך ההתנגדות של רבני אירופה גברה על היתרו, והדבר לא הותר".

לקוח מכאן.

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%9E%D7%90%D7%91%D7%A7_%D7%A2%D7%9C_%D7%94%D7%A9%D7%97%D7%99%D7%98%D7%94_%D7%94%D7%9B%D7%A9%D7%A8%D7%94

פורסם

זה פשוט בזיון שיש מין נוהג מושרש, מבחינתי אפשר אפילו לקרוא לזה קביעה שרירותית (וגם אם לא זה ממש לא מעניין) מהי שחיטה הלכתית וכל דבר שסותר את הנוהג הזה הופך ללא תקף בעליל, כל זה כמובן במחיר של הרג סדיסטי. רחמנא ליצלן שנטמא את הבהמה במחיר של להתחשב בה.

פורסם
הנה תמצית מחקרו של ד``ר נורברטו קליין- רופא וטרינר, על השחיטה, כפי שהובא בספרו של הרב זמיר כהן, ``המהפך``. אפשר לראות בהרחבה את מאמרו המורחב של הרב זמיר כהן בספר המהפך עמודים 154 -159 בארצות אירופה ניסו לא פעם לאסור את השחיטה היהודית. הימום הבהמה לפני הטביחה היא השיטה המקובלת בעולם, ולטענתם השחיטה היהודית הינה אכזרית. לאור עיסוקי בוטרינריה, ערכתי מחקר בספרות המקצועית על נושא השחיטה ומניעת צער בעלי-חיים.

להלן מובאת תמצית המחקר שמוכיח כי השחיטה על פי ההלכה היהודית הינה ההומאנית ביותר, וחסרת כל כאב. תחושת כאב בנוגע לתחושת כאב חיצוני, כפי שנוכחתי מניסיוני האישי, חתך חד, כירורגי, אינו מורגש, כי לוקח זמן למוח להבין, לעבד ולשדר את תחושת הכאב, אם הוא בכלל מגיע לכך. פעמים רבות חתך זה אינו מורגש, ורק הדם הניגר ממנו מעיד על קיומו. לגבי כאב פנימי, אתייחס לשתי תגליות מדהימות: 1. איבוד הכרה מיידי שלוש שיטות חוקרות את אספקת הדם ותגובת המוח: מדידת גלי המוח (ECG), החדרת חומר ניגודי לכלי הדם (Angiography), ומדידה על ידי מנומטר.

איבוד החמצן בעקבות השחיטה משפיע בראש ובראשונה על המוח, ששובת מפעילות בתוך מקסימום 2 שניות. (לאחריו, האיבר הסובל מחוסר אספקת הדם הינו הלב, שממשיך לפעול באופן עצמאי ללא פעילות מוחית. כלומר, הלב יכול לקיים פעילות עצמאית מכיוון שמערכת העצבים שולטת אך ורק על מהירות קצב הלב ועוצמתו).

בנוסף, המוח מהווה 2% בלבד ממשקל הגוף. למרות זאת, מקבל הוא 20% מכמות הדם שמוזרמת מן הלב. באופן כללי, רוב אספקת הדם מגיעה אליו דרך עורקי הקרוטיד וחלק קטן יותר דרך העורקים החולייתיים. כלי דם אלו מגיעים לאזור שנקרא Rete Mirabile (בבעלי-חיים) או Circle of Willis (באדם), ואשר מהווה כעין תחנה מרכזית בה מתערבב הדם, ומשם מתפזר לכל חלקי המוח ובעיקר ל-Cortex, החלק של המוח שאחראי לתודעה. אזור ה-Rete Mirabile הינו בעל משמעות ובא לידי ביטוי כאשר נסתם אחד מכלי הדם. במקרה זה עדיין יסופק דם למוח ע``י כלי דם אחר. בתהליך השחיטה לעומת זאת, לא יקבל המוח אספקת דם מכיוון שהוא יזרום כל-כולו החוצה בעקבות הפרש הלחצים שנוצר, ולכן גם הדם הזורם בעורקים החולייתיים יזרום החוצה דרך חתך השחיטה בעורק הקרוטיד.

איבוד ההכרה חל כאן בתוך לא יותר משתי שניות, היות והמוח לא יכול להמשיך לפעול בגלל חוסר חמצן, החל עם איבוד דם מינימאלי. חשוב להזכיר כי קצב איבוד הדם הוא כזה, ש-33% מהכמות הכללית של הדם בגוף יוצא תוך 30 שניות ו-50% תוך 60 שניות. בנוסף, תופעת הפרפור לאחר שיטת הבהמות קשורה לפעילות האנזימטית בסיבי השרירים בעקבות מחסור בחמצן, ומחסור ב-ATP שמהווה מקור אנרגיה בתא, וכתוצאה מכך, חוסר יכולת בספיגת הסידן התוך-תאי. כלומר, הסידן הנותר בתא תורם להתכווצויות סיבי השרירים בצורה בלתי הפיכה עקב המחסור באנרגיה תוך-תאית.

2. אספקת הדם למוח בחיות המותרות למאכל על פי ההלכה בחיות המותרות למאכל על-פי היהדות, כגון מעלי הגירה ועופות למיניהם, העורקים החולייתיים מתגלים כפחות מפותחים ואף אינם מגיעים ל-Rete Mirabile. כלומר, הם מתנקזים לעורק הקרוטיד. הדבר מודגש מאוד בכבשים שם העורקים החולייתיים מנוונים לגמרי, ואינם יעילים לצורך אספקת דם. בחיות שאינן מותרות למאכל, לעומת זאת, העורקים החולייתיים מספקים דם למוח בצורה אקטיבית. לדוגמה, הסוס, הכלב, החזיר וגם גוף האדם דומים מאוד במבנה העורקי המתואר.

בסוס ובכלב ה-Rete Mirabile מנוונת יחסית, והעורקים החולייתיים מספקים דם שיירות לבסיס המוח. בחיות לא-כשרות אלו, אם כן, העורקים החולייתיים נכנסים לאזור המוח ומספקים כמות דם נכבדה. משמע שאיבוד ההכרה בזמן השחיטה בחיות אלו יארך יותר זמן, וניתן אולי לייחס להן סבל מסויים בזמן שחיטה. לסיכום: בחיות הכשרות, שחיטה תקינה לא מלווה בכאב וצער לבהמה עד כאן המחקר.

מודגש המקור, למי שמעוניין
פורסם

למרות שזה נושא מעניין זה לא העיקר והלוואי וזו הייתה הבעיה היחידה. הבעיה היותר חמורה היא מה שעוברות החיות עד לרגע השחיטה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

^

בזה זה כבר אין סיבה לנסות ולהאשים את הדת, רק את הפועלים חולי הנפש האלה ואת הממונים עליהם.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
מודגש המקור, למי שמעוניין

הרב זמיר כהן. עוד נתייחס אליו אבל לא עכשיו ולא פה.

אבל לא, CEBERAL CORTEX תמיד צודק עוד לפני שהוא בדק... העיקר להכפיש את היהדות בראש ובראשונה

הפעם אני לא אתן לך להפוך את זה לקרקס דתי.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה לא לפי זמיר כהן, אלא לפי מחקר שאיזה ד"ר עשה. כתוב שם...

לדעתי המאד לא מקצועית ולפי מה שהבנתי מהמחקר שפורסם כמה הודעות למעלה, הפירפורים האלה קורים בגלל שמערכת העצבים עדיין עובדת, אבל זה לא אומר שהחייה מרגישה משהו כי לא מגיע דם למח והיא כבר לא בתודעה (שוב, הכל לפי מה שהבנתי מהמחקר, אני לא מתיימר להיות וטרינר). אולי אפשר להשוות את זה ללטאה משילה את הזנב כשהיא במנוסה והזנב ממשיך להתנענע גם כשהוא מנותק מהגוף.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
עזבו זה לא יעזור, הבנאדם ראש בקיר.

הבאתי את זה רק בשביל אלו שזה באמת מעניין אותם.

אם יש ביקוש לעוד מאמרים\מידע - אשמח לפרסם, רק תגידו.

אני מעביר את הניצרה שלי SAFE על מנת לא לגרום לנעילת השירשור הזה.

• תוכן חדש...