Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4944 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 128
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה רק אני, או שרונן התחקירן ש"הקדיש את חייו לבעלי החיים", כנאמר בהתחלת הכתבה, ממשיך לצלם את הבן ז*נה הזה מחשמל את העגל ולא עושה כלום לעצור אותו?

ראיתי את התחקיר והזדעזעתי, אך יש הבדל גדול מאד בין התעללות מכוונת וסאדיסטית של פראי אדם כפי שהוצגו בתכנית, לבין ההשוואות מרחיקות הלכת והאפוקליפטיות הנ"ל.

כמובן שזו הזדמנות מצויינת לצמחוניים ולטבעוניים או לאנטישמיים להפעיל אלימות מילולית או פיזית נגד בני אדם, כי הרי כמובן עדיף לפגוע בבני אדם מאשר לאכול חיות.

אני לא מקבל את הקונספט של חצי צמחוני או חצי טבעוני. אתה לא יכול לבכות על "שחיטה אכזרית" ולהמנע מסטייקים, אך בד בבד לבלוס ביצים וחלב שהפקתם כרוכה בכאב רב יותר ובאכזריות גדולה יותר אך פחות פוטוגנית. ומאחר וכמעט בלתי אפשרי להמנע מלאכול לחלוטין מן החי בלי לסובב את העולם על כל צעד ושעל ועל כל ביס (לחם בלי ביצים), זה נשאר בגדר פנטזיה, מבחינתי לפחות.

אני כן בדעה שצריך להכניס סטנדרטים נוקשים בבתי מטבחיים ובתי גידול, ולקנוס קשות התנהגות כזו. אכילה מן החי איננה חייבת להיות כרוכה בהכרח בצליפות חשמל ומכות לשם מכות והתעללות.

ועכשיו להאכיל את הטרול:

איסור צער בעלי חיים הנו איסור מפורש וחמור מן התורה.

הכלל העיקרי בהלכות צער בעלי חיים הוא שכאשר ישנה התנגשות בין צרכי האדם לבעלי החיים, צרכי האדם קודמים. ואילו ציעור החיה לחינם, ללא תועלת, הוא אשר נאסר. האיסור הוא מידתי, הווי אומר, שככל שצורך האדם הוא פחוּת, והסבל הנגרם לחיה רב יותר, יהיה יותר קשה להתיר את מעשה הציעור. בנוסף, גם כאשר הותר לצער חיה בשביל צרכי האדם, יש לעשות זאת בציעור המינימלי, ובנסיון להפחית לחיה את סבלה.

בתלמוד מסופר בין היתר על רבי יהודה הנשיא, שלא ריחם על עגל שיועד לשחיטה, ובעקבות זאת קיבל יסורים משמיים. ייסורים אלו חלפו רק כאשר למד לכבד את בעלי החיים וגילה רחמנות כלפי גורי חולדות ששפחתו רצתה לזרקם.

ישנם לפחות שבע מצוות המונעות צער בעלי חיים. מעבר לכך, אסור לאדם לטעום כלום ממאכליו עד שיתן אוכל לבהמתו.

יש איסור קשירת רגליהם של בהמות ועופות, איסור הדגרת עוף על ביצים שאינם ממינו, וסיוע לסוסים במקום שקשה עליהם ההליכה כמו במעלה ההר.

אבל במקום לראות, לדעת ולהבין כמה ישנה ביהדות חמלה רבה כלפי בעלי חיים, עדיף להטיף בפרופגנדה שטרייכרית, תוך הפרחת שקרים, ולחזור על כך שוב ושוב ושוב בכל הזדמנות שנקרית, ואם אינה נקרית-להמציא אותה. כי היי, אם נגיד מיליון פעם שלעיגול יש פינות, בסוף אנשים יאמינו.

ציטוטים מויקי

כל הכבוד על התשובה המפורטת.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
זה רק אני, או שרונן התחקירן ש"הקדיש את חייו לבעלי החיים", כנאמר בהתחלת הכתבה, ממשיך לצלם את הבן ז*נה הזה מחשמל את העגל ולא עושה כלום לעצור אותו?

התחקיר (או העיתונות יש לומר) בא\ה קודם... באותה מידה תוכל לשאול איך בכלל הוא יכל להתקבל לעבוד במקום מזעזע שכזה (להשקפת עולמו, צמחוני שהולך לעבוד בבית מטבחיים). אני מניח שהוא עמד מנגד ולא סייע לחיה ע"מ "לשמור על הכיסוי" ולהצליח לצלם כמה שיותר זוועות - בכדי לחשוף את המפעל במלוא מערומיו... קטע כזה של ללכת "לאסוף מודיעין" מבלי להתערב בנעשה בשלב ההימצאות בשטח (את זה, כנראה שהוא עשה ברמה היותר גדולה לשיטתו עם התחקיר)

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ממש לוחם צדק...

עשיית כסף קודמת לכל.

פורסם

עשיית כסף קודמת לכל.

זה אתה אומר, או שאתה חושב שזו הסיבה שהוא לא הפסיק את הבחור והתפטר אחרי שצבר כמה דקות צילום? (שחיטה לא שחיטה, שילמו לו משכורת במשך חודשיים)

DOESN'T WORK HARD

פורסם
ממש לוחם צדק...

עשיית כסף קודמת לכל.

כן. הגיוני להאשים את התחקירן שעשה את עבודתו, במקום את חברת הענק שמתעללת בבעלי חיים.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ואיפה מצאת בדברים שלי שאני מאשים אותו במקום את תנובה?

זה פשוט נראה לי אדיוטי לעמוד ולצלם כשאתה רואה כזה דבר, במיוחד ש"הקדשת את חייך לרווחת בעלי החיים" בין אם אתה תחקירן ובין אם לא. אפילו מילה הוא לא זרק להם.

ואם למשל מתעדים פדופיל נוגע בילדים, היו נותנים לו להמשיך בכיף שלו, העיקר שיהיה חומר למצלמה?

פורסם

גם אני לא חושב שהייתי מצליח להתאפק מלזרוק לו איזה "אחי, שחרר אותו, גם כך שנייה הוא יגרר החוצה עם המלגזה" לכל הפחות... לא למשוך תשומת לב יתרה ו"לסכן את התחקיר", ומצד שני, אולי לחסוך מהבהמה המסכנה איזו מכת חשמל או שתיים. אבל בשורה התחתונה, אפשר להגיד שלאור העובדה שזה סוג של נוהל עבודה בשבילו כעיתונאי (כמובן בהנחה שבכלל הבנתי מאיפה זה נבע) - ברגע שזה מתחיל לך תדע איפה זה נגמר. אם אתה מתפעל רגשית תוך כדי הכנת התחקירים - אתה מאבד את היכולת לבצע אותם.

במקרה של תחקיר אודות פדופיל אולי היו לוקחים תחקירנית שנראית קטינה אף על פי שהיא לא, כך שהפושע יחשוב שהוא מתעסק עם ילדה אך בפועל לא יתבצע פשע...אם איני טועה, (אינני עורך דין) אסור להם "לתת" לו קטינה "אמיתית" ולחכות שיעשה עבירה. זו הדחה לפשע... כל מקרה לגופו.

DOESN'T WORK HARD

פורסם
הומני ? התייחסות אנושית לחיה ?

כמובן שאני לא בעד התעללות בחיות אבל מפה ועד להפוך אותם לאנושיות המרחק רב. חיות נועדו לשרת בני אדם.

עכשיו באמת רשמת שטויות במיץ עגבניות. אם זה לא אנושי אז אני לא יודע מה כן.

http://www.mako.co.il/hix-bizarre/Article-5b029f37726c931006.htm

או גם זה

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4150631,00.html

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

לאדיוט שטען שצריך להאכיל את הטרול ונתן את הדוגמא על החכם ההוא שסבל ובלה ובלה. בכל המדינות המתקדמות היום מהממים את החיות לפני שחיטה בעזרת הלם חשמלי. הן מאבדות את ההכרה ואז נשחטות. למרבה הפלא האיסלאם והיהדות מאוד דבקים ושותפים באותה דעה שהחייה חייבת להיות בהכרה מלאה בזמן השחיטה. אז אל תבלבל לי בשכל שהיהדות היא הומנית שזה מגיע לשחיטה. להרים פרה או תרנגולת באויר ולחתוך לה את העורקים הראשיים בצוואר ולטעון שככה היא מתה בלי סבל בולשיט.

לגבי אלה שטוענים שבטבע החיות נטרפות על ידי חיות אחרות בעודן חיים וזה יותר סבל אז אתם צודקים בהחלט. אבל זה מה שאמור להפריד אותנו בני האדם מהחיות. לנו יש אמות מוסר אחרות וגבוהות יותר משל החיות אם כי לפעמים אני ממש לא בטוח מי צריך ללמוד ממי. החיות צריכות ללמוד מאיתנו ערכים של מוסר והומניות או שאולי אנחנו בעצם צריכים ללמוד מהם?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אחוז לא מבוטל מבני האדם משתמש בכוח בלתי סביר כאשר ניתן לו. דוגמאות אפשר למצוא בכתבה הזאת, בניסוי עם הסטודנטים שהוזכר כאן וכמובן בנאציזם (הקנטות של יהודים ברחוב למשל. אף אחד לא הורה על כך) וגם דוגמא אישית, בכלא צבאי איפה שהאנשים רחוקים מהעין ורחוקים מהלב.

הדרך היחידה שאפשר למנוע זאת היא ע״י מציאת המקרים האלה והבאתם לידיעת הציבור. את התחקיר שנעשה בתנובה רצוי לעשות בכל תעשיה מן החי. אם כל הקלפים ייחשפו והציבור יצביע ברגליים נראה תעשיה הוגנת יותר, שהרי זה אומר שהכוח לעובדים שם הוגבל מאוד.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

חלק מהבעיה היא החוק, או היעדר אכיפתו.

אם במקרה כזה מפטרים את הש"ג, כולם מתנצלים וכיו"ב זה מראה על אוזלת היד של החוק. במדינה נאורה תיעוד כזה היה צריך להסתיים בכתבי אישום.

אני תוהה עם עצמי מה אנחנו יכולים לעשות כדי למנוע מהחיות האומללות את הסבל. מלבד חשיפת מקרים כאלה והעלאת מודעות הציבור הקטנת צריכת מוצרים מן החי בהחלט נראית לי פתרון שכדאי לאמץ.

פורסם
לאדיוט שטען שצריך להאכיל את הטרול ונתן את הדוגמא על החכם ההוא שסבל ובלה ובלה. בכל המדינות המתקדמות היום מהממים את החיות לפני שחיטה בעזרת הלם חשמלי. הן מאבדות את ההכרה ואז נשחטות. למרבה הפלא האיסלאם והיהדות מאוד דבקים ושותפים באותה דעה שהחייה חייבת להיות בהכרה מלאה בזמן השחיטה. אז אל תבלבל לי בשכל שהיהדות היא הומנית שזה מגיע לשחיטה. להרים פרה או תרנגולת באויר ולחתוך לה את העורקים הראשיים בצוואר ולטעון שככה היא מתה בלי סבל בולשיט.

לגבי אלה שטוענים שבטבע החיות נטרפות על ידי חיות אחרות בעודן חיים וזה יותר סבל אז אתם צודקים בהחלט. אבל זה מה שאמור להפריד אותנו בני האדם מהחיות. לנו יש אמות מוסר אחרות וגבוהות יותר משל החיות אם כי לפעמים אני ממש לא בטוח מי צריך ללמוד ממי. החיות צריכות ללמוד מאיתנו ערכים של מוסר והומניות או שאולי אנחנו בעצם צריכים ללמוד מהם?

השחיטה היהודית (וגם המוסלמית) היתה הומאנית לזמנה כי היא חייבה סכין חדה יותר מהמקובל אז ושהשחיטה תיעשה במעבר אחד של הסכין. זה הבטיח חתך יותר מהיר ועמוק במקום ניסור של ראש החיה. היום כמובן יש שיטות הרבה יותר הומאניות כפי שנהוג בעולם המערבי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אז מה הבעיה של היהדות להתקדם לימים יותר מודרניים, מה עוצר אותה?

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

תגיד אתה לא מסוגל להגיב למשהו שקשור ליהדות בלי להתלהם ולרדת לרמה של בהמה שאתה כל כך יוצא מגדרך להגן עליה ? למה השימוש המיותר בכינויים למישהו שסה"כ הביא את חוות דעתו ? :x

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

• תוכן חדש...