Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4944 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אולי מתוך כוונות טובות, אך התוצאה הפוכה- הפכתם את השרשור לויכוח דתי. אנשים באמת דתיים מאמינים לשם האמונה ולא מחפשים את ההיגיון שבדברים, את זה יגידו לכם אנשים מאמינים באמת. מסורתית הדת היא אנכרוניסטית ורוב המאמינים שלה הם פונדמנטליסטים (שאינם מחפשים פירושים מודרניים בדת, אלא מקבלים אותה כלשונה).

אני לא חשוב שנכון לקיים דיון על השחיטה הכשרה, מדעית ידוע שישנן דרכים הומניות יותר כיום ולזמנה השחיטה היהודית הייתה ההומנית ביותר שיכולה להיות.

בעיית ההתעללות וכהות החושים של העוסקים בדבר היא הבעיה המטרידה באמת. גם אני בעד לאמץ את השיטה ההומנית ביותר ועד שזה יקרה, לפחות שהשחיטה הקיימת תעשה כמו שצריך ובלי עוד סבל מיותר/סדיזם.

• תגובות 128
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אולי מתוך כוונות טובות, אך התוצאה הפוכה- הפכתם את השרשור לויכוח דתי.

בעיית ההתעללות וכהות החושים של העוסקים בדבר היא הבעיה המטרידה באמת. גם אני בעד לאמץ את השיטה ההומנית ביותר ועד שזה יקרה, לפחות שהשחיטה הקיימת תעשה כמו שצריך ובלי עוד סבל מיותר/סדיזם.

אביב קולע לעניין שבאמת מהותי בשרשור הזה והוא צמצום הסבל לבעלי החיים ולא משנה מה דרגת "כשרות" השחיטה.

התוצאה של תגובת הציבור צריכה לביא לכך שאת האנשים האטומים,הרעים,האכזריים שראינו בסרטון צריך להעיף מעבודתם ואלו שיתקבלו במקומם צריכים לדעת שגם אם תפקידם לסיים את חיי החיה, הדבר צריך להיעשות בצורה שתקטין ותקצר את סבל החיה למינימום בלי קשר לסוג השחיטה.

ואולי כאן ראוי להוסיף שגם אם מקום הויכוח בעניין הדתי איננו בשרשור זה, מדובר בוויכוח/דיון מרתק באחד הנושאים הכי חשובים לאנושות בכלל ולמדינת ישראל בפרט כשהיא מצויה בתוך תהליך שינוי דמוגרפי שבהכרח ישפיע על ערכי החברה,זכויות הפרט ויחסי המדינה עם אזרחיה ועם העולם כולו. מדובר בדיון מסקרן ומאד רלבנטי ושמתי לב שהנושא גולש גם לשרשורים אחרים ועולה גם בפורומים אחרים.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם
אבל ראבק, אתה מביא סרטון מיוטיוב, הוא הביא לך מחקר שהתקבל בממשלת הולנד. לצורך העניין גם אני יכול לצלם סרט עם הדמיות תלת מימדיות ולהסביר דברים לא נכונים בצורה משכנעת... למה להמשיך עם ראש בקיר? זכותך לשנוא את הדת כמה שאתה רוצה אבל כחאלס להשתמש בפורום להפיץ דברי שנאה. אתה חייב לקשר כל דבר רע לדת? הרשעים היחידים שיש בסיפור הזה הם העובדים חולי הנפש של תנובה נקודה.

מה הוד רבאקותך לא מבין? אל תפיל כאן שום שינאה לדת ושום נעליים. הסיבה מדוע הדת מוזכרת פה כי הדת היא זו שמתעקשת שהחיה המסכנה תהיה בהכרה. לכן הדת עומדת כאן במרכז הדיון. במקום שאני אכתוב לך כאן ועכשיו שד"ר פלוני אלמוני כתב ספר כזה וכזה שבו הוא שולל את מה שחבירנו אומר כאן אני פשוט אומר לך צפה בסירטון. מוסבר שם בדיוק וישנה התייחסות מיוחדת לטענות של זמיר כהן. בלי שום קשר לאמונה או לא אמונה. הדת קשורה כאן לסיפור כי הדת מתעקשת על כך שהשחיטה תתקיים בצורה ובתנאים מסויימים.

מיילא, היית אומר לי שלפני 500 שנים היו צריכים שהפרה תהיה בהכרה מלאה ששוחטים אותה בכדי לוודא שהיא בריאה או לא יודע מה. אבל היום, אחרי שכבר רכב חלל נחת על המאדים?

אז אין בעיה, תביא ווטירינר, תעשה לה את כל הבדיקות שאתה רוצה בכדי לוודא שהיא בריאה. תרדים אותה או תהמם אותה חשמלית ואז שהיא במצב של אובדן הכרה או תרדמת אז תשחט אותה. למה לכל הרוחות והשדים הפרה המסכנה צריכה לראות את השוחט מתקרב אלייה ושוחט לה את הצוואר? וגרוע מכך, רופאים בכירים הוכיחו (את שמם ואת הספרים שלהם תגלה אם תועיל לצפות בסירטון) שהפרה מחזיקה מעמד בין 40 ל 300 שניות לאחר שהיא נשחטה.

אולי אתה יכול להסביר לי מדוע להתעקש על כך שהיא תהיה בהכרה? אחרי הכול מה אני יודע נכון? ספר לי שאוכל גם אני להשכיל

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

גרוע מאד. אכזבה גדולה ביותר.

הייתי שמח ומאושר אילו הרבנות הייתה מסירה את תעודת הכשרות מהמפעל שדרס ברגל גסה את כל החוקים המוסריים וההלכתיים.

זאת בנוסף לסגירת המפעל לאלתר. לפחות עד התחייבות מפורשת, ומעוגנת משפטית, שהפרתה תקנוס אותם ותכאיב בכיס העמוק והתפוח שלהם.

זו התנהלות מבישה ומסוכנת המציגה תעודת עניות לרשויות במדינת ישראל,

התנהלות שמזמינה מחרחרי ריב ומדון אנטישמיים לעוט על היהדות כמוצאי שלל רב ולהציגה באור שלילי, בניגוד לעובדות המתבקשות.

אני אישית הפסקתי לאלתר את צריכת הבשר לביתי מתוצרתם, וקורא לכולם לנהוג כמוני.

אני מודע לכך היטב שזהו מקור לבשר במסעדות ובתי אוכל שאני רוכש מהם בשרים, אך זה המעט-הרבה שאני יכול לעשות.

פורסם

לישראלים יש זכרון קצר.

אם הרבנות לא הסירה את ההכשר (מעניין מה סכום השוחד הפעם) נותר לנו לא לקנות מוצרים שלהם וזהו.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

באמת ציפית למשהו אחר?

הרבנות זה מזמן גוף שפשט את הרגל מבחינה מוסרית. הערך הראשי מבחינתם זה כסף, גם אם חס וחלילה יכולים להגרם מומים הפוגעים בכשרות בפרות הנ"ל, זה לא מעניי אף אחד, כול עוד יש גוף אדיר כמו תנובה שמעביר הרבה כספים(מעל או מתחת לשולחן, זה לא משנה).

את הפוזות שלהם לגבי שמירת הדת, הם יכולים רק לעשות על "כסף קטן" כמו אולמות פרטיים כדי שחס וחלילה לא יחגגו את ראש השנה האזרחית ביום חול.

ועל היחס והתעללות? הצחקת אותי. מהנסיון שלי(למדתי 6 שנים בישיבה), לרוב החרדים אין שום ערך לחיות הללו. מבחינתם הם נוצרו ע"י אלוהים אך ורק לשרת את בני האדם.

פורסם

מבלי להתדיין מהותית האם הם נוצרו על מנת לשרת בני אדם, זה לא אומר שהרשות נתונה להתעלל באכזריות בחיות כפי שעשו בתנובה, וההכללה הגורפת שלרוב החרדים אין ערך לחיות הללו היא פופוליסטית, מטעה ומשקרת.

נכון, הרבנות הראשית כיום היא מושחתת ומזמן לא מייצגת את היהדות המקורית והיפה, זו שצער בעלי חיים אצלה הוא ערך עליון, ראה הודעתי בפירוט לעיל.

פורסם
גרוע מאד. אכזבה גדולה ביותר.

הייתי שמח ומאושר אילו הרבנות הייתה מסירה את תעודת הכשרות מהמפעל שדרס ברגל גסה את כל החוקים המוסריים וההלכתיים.

זאת בנוסף לסגירת המפעל לאלתר. לפחות עד התחייבות מפורשת, ומעוגנת משפטית, שהפרתה תקנוס אותם ותכאיב בכיס העמוק והתפוח שלהם.

זו התנהלות מבישה ומסוכנת המציגה תעודת עניות לרשויות במדינת ישראל,

התנהלות שמזמינה מחרחרי ריב ומדון אנטישמיים לעוט על היהדות כמוצאי שלל רב ולהציגה באור שלילי, בניגוד לעובדות המתבקשות.

אני אישית הפסקתי לאלתר את צריכת הבשר לביתי מתוצרתם, וקורא לכולם לנהוג כמוני.

אני מודע לכך היטב שזהו מקור לבשר במסעדות ובתי אוכל שאני רוכש מהם בשרים, אך זה המעט-הרבה שאני יכול לעשות.

בזמנו שהייתי קצין בטחון בחנות גדולה בחו"ל הייתי אומר לאלה שלימדתי אותם שזה שאתה לא רואה אנשים גונבים זה לא אומר שזה לא קיים. אם נייחס את זה לנושא שלנו כאן, זה שאתה לא רואה או לא יודע על חברות בשר אחרות זה לא אומר שזה לא קיים או לא קורה אצלם. רק עוד לא עלו עליהם. האינטרנט מלא בסירטונים כאלה ולא רק בישראל התופעה הזו קיימת.

לגבי הדבר השני שאמרת להציג את היהדות באור שלילי. זה בדיוק מה שקורה היום. הרבה אנשים בעולם פשוט לא מבינים מדוע היום במאה ה 21 היהדות מתעקשת על שחיטת החייה כאשר היא בהכרה מלאה בלבד? אז בסדר, תביא וטרינר שיבדוק אותה מבחינה רפואית, תבדוק שהכל בסדר איתה, תהממם אותה על ידי זרם חשמלי או הרדמה ואז כשהיא באויר מחוסרת הכרה אז תשחוט אותה. בטוח שזה לא מוסיף לנו קרדיט בכך שהיהודים מתעקשים עד חירוף נפש לשחוט את הפרה באותה צורה כמו לפני 2000 שנים. האם לא השתנה משהו מאז? אני אישית שאלתי זאת מספר פעמים ועד עכשיו לא קיבלתי תשובה אחת בנושא.

באמת ציפית למשהו אחר?

הרבנות זה מזמן גוף שפשט את הרגל מבחינה מוסרית. הערך הראשי מבחינתם זה כסף, גם אם חס וחלילה יכולים להגרם מומים הפוגעים בכשרות בפרות הנ"ל, זה לא מעניי אף אחד, כול עוד יש גוף אדיר כמו תנובה שמעביר הרבה כספים(מעל או מתחת לשולחן, זה לא משנה).

את הפוזות שלהם לגבי שמירת הדת, הם יכולים רק לעשות על "כסף קטן" כמו אולמות פרטיים כדי שחס וחלילה לא יחגגו את ראש השנה האזרחית ביום חול.

ועל היחס והתעללות? הצחקת אותי. מהנסיון שלי(למדתי 6 שנים בישיבה), לרוב החרדים אין שום ערך לחיות הללו. מבחינתם הם נוצרו ע"י אלוהים אך ורק לשרת את בני האדם.

זה מתחיל בזה, זה ממשיך בקומבינות של המצבות בבתי הקברות וזה נמשך ונשמך ומגיע להרבה רבדים בחיינו.

• תוכן חדש...