Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4973 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום ,

אני נתקל בעבודה בריבוי משימות אשר גובה ממני מחיר בריאותי , ובחוסר שפיעות.

אני מרגיש שבחודשיים האחרונים הריבוי משימות שלי בעבודה רק גובר ובעקבות כך אני לא מספיק לעשות את העבודה בשטח עם העובדים שלי ואני חיי מישיבה לישיבה במקום להתעסק בעבודה עצמה .

החברה שלנו עוברת שינוי מכל מיני בחינות , ובעקבות כך כל העבודה השוטפת היא ממש לחוצה , ודורשת 120% ריכוז +המון שעות עבודה ולחץ .

אני יכול להגיד שאני מגיע לעבודה ואני לא יודע מתי אני יוצא, אין לי שעות קבועות , ההתחייבות היא 9 שעות עבודה , אך בפועל אני 12 +- שעות בעבודה.

והיא רודפת אותי גם ליום יום מחוץ לעבודה . מיילים טלפונים , וכו'.

מה אתם הייתם עושים?

האם הייתם במצב הזה ?

איפה אומרים עד פה !!

כל עצה מנסיון תעזור לי .

:)

פורסם

אני מתאר לעצמי שמדובר על צוותים של מכירות / טלמרקטינג

אתה צריך אולי להציע למנהל שלך לפתוח עוד צוות ולהעסיק עוד מנהל שהחלוקה תיהיה יותר נכונה וגם האפקטיביות של הנציגים תעלה.

אפילו זמן לאסוף מכונת כביסה אין לך :wink:

Polo 16v 6N2 -My Previous ride

EAT SLEEP BOOST

פורסם

זה הזמן לבקש העלאה!

אם אתה כל כך חשוב במערכת, שיתגמלו אותך.

אם לא, שיורידו ממך עומס למישהו שמתוגמל בהתאם.

מתחדשת*

פורסם

באיזה תחום אתה עובד ?

נסה לתת סמכויות לאנשים בצוות ובו זמנית לפתח קשרים עם אנשים שלדעתך הוא יכולים להיות מובילים בתוך הצוותים .

דרכם תוכל לשלוט בצוותים באופן טוב הרבה יותר .

עוד טיפ קטן , כשאתה מגדיר משימה למישהו , תגדיר לו אותה עד הסוף ופרט ככול שניתן , ככה שאתה עושה שגר ושכח לטווח רחוק .

בנוגע להעלאה , האם צרפו תקנים של אנשים תחתיך לאחרונה ( מאז שהתחלת לעבוד ) ?

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

אולי זה יעזור

אני נמצא בסיטואציה מאוד דומה לשלך.

א. הכנסתי מזכירה תותחית וזה מאוד עוזר ועושה סדר.

ב. יש אפליקציה שנקראת ANY DO ששם אתה וגם אחרים יכולים להכניס לך משימות לביצוע.

לי כאדם מאוד לא מסודר זה ממש עזר.

פורסם

העלאה כלל לא קשורה כאן. עוד כסף לא יעזור לכאבי הראש והתקף הלב שתקבל בעתיד מעבודה כזו.

אני מניח ש"שינוי מכל מיני בחינות" אומר קיצוצים. ובכן, זה תמיד חד-צדדי. העבודה רק תהיה יותר ויותר מתסכלת, לא לכיוון השני.

הגיע הזמן להציב עובדה - או שמביאים מישהו לעזור (ומקצצים בזמני ישיבות מפגרות וחסרות תוכן - ישיבות זה דבר אדיוטי לרוב שרק מנהלים חסרי בינה אוהבים אותו) או שאתה מקצץ גם כן - ובסופו של דבר מחפש מקום אחר.

תאמין לי - שום מקום עבודה לא שווה את הבריאות שלך. עזבתי מקום עבודה בדיוק בגלל זה, באותו מקום גם אחת הגרפיקאיות חלתה בעקבות הלחץ ואחד מעובדי היצור חווה התמוטטות עצבים.

אנחנו עובדים כדי לחיות, לא להיפך.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

איפה אומרים עד פה !!

כל עצה מנסיון תעזור לי .

:)

רק אתה יכול לדעת איפה אומרים "עד פה", ולא אף אחד אחר.

אם יש משהו שאתה יכול לעשות על מנת לשפר את המצב, אם יש סיכוי שיעסיקו עוד כח אדם כדי לפתור את הבעיות שאתה מדבר עליהם, עצתי לך להמתין לפני שתעשה משהו שאולי תתחרט עליו.

אם המצב חרבנה לגמרי ואתה לא יכול לסבול את זה יותר, אז אתה לא יכול לסבול את זה יותר... עצם השאלה בפורום מעידה על זה שאתה עדיין לא שם לדעתי.

כשאני הגעתי למצבים כאלה בעברי, פשוט עזבתי וזהו, בנקודה שבה לא יכלתי יותר לסבול את המצב ולא היה שינוי באופק.

כיום אני קצת יותר מאופק, ושרדתי בעבודה שהיא פאקינג סיוט במשך כמה שנים טובות, פשוט כי נהייתי "איש משפחה" (לא, לא שמן עם צחוק מוזר שהולך מכות עם תרנגולת), וזה ממתן כמעט כל דבר. אבל עדיין, גם היום, אם היה עולה לי הצורך לעזוב כדי להישאר שפוי, הייתי עושה את זה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

עליך לבדוק את ניהול הזמנים שלך ושל הצוותים. מציע שתזמן ישיבה ובה תסקור את השקעת הזמנים של כל אחד מחברי הצוות ומהות העבודה בה הושקע הזמן.

אתה תגלה שהרבה אנשים "מבזבזים" זמן יקר על משימות שוליות או על נושאים שכלל לא אמורים לטפל בהם.

רצוי לערוך אירוע קייזן - עם גיבוי מההנהלה, זה יעזור פלאים, מניסיון

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם

הדבר הבסיסי שאתה יכול לעשות הוא להעלות את החששות שלך בפני המנהלים - איך הם יכולים לפתור בעיה שהם לא מודעים אליה?

תסביר להם שמבחינת עומס העבודה קשה לך ואולי הם יוכלו לבוא עם אפשרויות שיעזרו לייעל את העבודה, או לחלופין יוכלו להוריד ממך עומס - אבל הדבר החשוב ביותר עבורך כרגע הוא לתקשר עם הבוסים שלך בעניין.

פורסם

אני אומנם קצת קיצוני (או לפחות רובכם תגידו שאני קיצוני) בנושא, אבל כלל האצבע שלי הוא "לעבוד בשביל לחיות" ולא "לחיות בשביל לעבוד".

צריך להפנים את זה באמת כדי להבין מה המשמעות של פרנסה ועבודה ולמה בכלל התרבות שלנו דוגלת בזה.

יש גבול אדום מאוד חד משמעי מבחינתי בעבודה ואלו שעות העבודה.

בתור שכיר הייתי עובד 9 שעות פונקט, גם בחברות סטארט אפ תובעניות וכו'. אני מציב את התנאים אבל למזלי יש לי את היכולת לבחור (אני מודע לכך שיש הרבה שאין להם). אני לא מאמין ב"לחץ מטורף" בעבודה, פשוט כי אם הגעתם למצב שיש לכם לחץ מטורף, כנראה הבוס חסך מלהעסיק עוד עובד.

אומנם בישראל יש תרבות עבודה הזויה (במיוחד בהיי טק ובעריכת דין) ולצערי הרב זה הסטטוס קוו כרגע (חוזים גלובלים ללא תוספת שעות), אך עדין יש אנשים שיכולים להרשות לעצמם להציב גבולות ולא להסחף לתוך מערבולת העבדות הזו.

יש כאלו שיגידו שאנשים צעירים צריכים לטחון יותר - מבחינתי זה חרטה. אף אחד לא צריך לטחון וכולם צריכים לעבוד בצורה סבירה גם אם זה מוריד קצת את ההכנסות של בעלי החברה (לשכור עוד עובד או שניים). זה בכלל לא קשור לאם יש לי ילדים או אם אני נשוי וכו'. כל אדם צריך להשקיע זמן בעצמו בין אם זה תחביבים או אפילו סתם לשבת בבית ולקרוא משהו.

זו הסיבה שביטלתי את המיילים בטלפון שלי ואני ממליץ בחום לכולם לנהוג כך. אף אחד לא צריך ולא אמור לתפוס אותי בענייני עסקים כשאני לא מתעסק בהם, בימי שישי שבת, או אחרי שעות העבודה. מבחינתי זו שיא החוצפה. אני עובד כשאני במשרד מול המחשב או כשאני בפגישות, או בשעות העבודה הרגילות.

הסיבה היחידה שהבוס שלכם העניק לכם בלאקברי ולפטופ מתנה היא לא כדי ש"יהיו לכם תנאים" וכדי שיהיה "כיף לעבוד", אלא היא פשוט כי תפוקת העבודה הכללית עולה בעשרות אחוזים והיא גם אקטיבית מסביב לשעון. כל מייל כזה שאתם מחזירים באמצע שבוע ב10 בלילה כשאתם מחזיקים ביד אחת את התינוק וביד השניה את הבלאקברי - מוציא את הריכוז שלכם מההנאה של החיים עצמם לתוך מערבולת העבדות שנספחתם אליה.

הקו האדום הוא ברגע שאתה מרגיש לחוץ מהעבודה. זה פוגע בך בריאותית ואין שום עבודה\קריירה שתצדיק את הפגיעה הזו.

פורסם

מקס, +מיליון.

חבל רק שכל כך מעט מעסיקים מבינים את זה. אני מאוד דוגל כמנהל ב Work-life balance אבל לא הגעתי עוד לדרגתך של ביטול המיילים בטלפון :)

http://www.mako.co.il/home-family-relationship/family/Article-70d38da86b7aa31006.htm

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אני לא חושב שאתה קיצוני בכלל, להיפך אני חושב שאתה צודק.

לעבוד מסביב לשעון זו מחלה של החברה המערבית. תמיד שאפתי לעבודה שבשעה 16:30 יפול לי העט ואני אלך הבייתה.

הסיבה היחידה לעבודה מסביב לשעון היא אם חס וחלילה נקלעתם לחובות לא צפויים.

לפלאפון/לפטופ מהחברה אני קורא אזיקים אלקטרוניים.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

מקס היקר - מה שאתה אומר על הטלפון והמחשב הנייד לא נכון בכל המקרים כי יש מקרים שבהם אין לך ברירה ואתה חייב להיות זמין 24 שעות ביממה למקרה שיש תקלות קריטיות. אם אתה רוצה לעבוד מול חברות ענק בינלאומיות - אתה חייב להיות זמין להם מסביב לשעון. אם יש לך לקוחות באזורי זמן שונים ונופלים לך השרתים ב-3 בבוקר - אתה \ העובד שלך צריכים לקום כדי להעלות אותם לאויר, אם תחכה לבוקר - לא יישארו לך לקוחות.

היי טק זו תעשיה שונה מכל מה שאתה מכיר - אצלנו לא חסרים מצבים שבהם אתה חייב לעבוד מסביב לשעון - ואם הבהרת בסטארט אפ שעבדת בו שאתה לא עובד יותר מ-9 שעות, כנראה שגם המשכורת שלך הייתה בהתאם, או לחלופין הוא היה בשלב רגוע בפיתוח, או בכלל שהתפקיד שלך לא היה כזה שהיה צורך שתעבוד מהבית.

פורסם
כלל האצבע שלי הוא "לעבוד בשביל לחיות" ולא "לחיות בשביל לעבוד".

כל כך נכון!

מאז השחרור שלי ועד לפני כ8 חודשים (כ9 וחצי שנים), עסקתי במשהו שאני מאוד אוהב (מדריך נהיגה מתקדמת).

גם בעבודה הזאת, מעולם לא לקחתי את העבודה הבייתה!

כשאני נכנס לאוטו ונוסע הבייתה, אני משאיר את העבודה מאחור.

בבית אני עם עצמי, אשתי והילדים (כלבה ו3 חתולים :wink: ).

אני לא מאמין שיש עבודה כלשהי, מתגמלת ככל שתהיה, ששווה שיער אפור בגיל צעיר!

אני מכיר אנשים ש"בזבזו" את השנים הכי יפות שלהם/של הילדים שלהם, בעבודה. (חמותי לצורך העניין. אשתי "גדלה" אצל סבתא כי אמא שלה כל היום הייתה בעבודה!)

אני מסתכל על מנהלת שלי בעבודה הנוכחית ואני לא מבין איך אפשר לחיות ככה! (היא עוזרת מנכ"ל ונשיא).

היא נמצאת כל יום מ9 בבוקר עד 20:00 בעבודה. (לפעמים יותר).

לפעמים אני מקבל ממנה מיילים שנשלחו ב22:00/23:00 מהבית!

היא מתלוננת על זה שאין לה זוגיות.

על זה שהיא לא מצליחה לעשות ספורט ובגלל זה היא לא מרוצה מאיך שהיא נראית.

אני הבטחתי לעצמי בגיל מאוד צעיר, שלמצב הזה אני לא אגיע!

כשהגדירו לי את המייל בעבודה, רצו להגדיר לי גם את האייפון שיסתנכרן עם האאוטלוק.

אמרתי "עד כאן"!

לא מיילים ולא לוחות שנה במכשיר הפרטי בזמן הפרטי שלי!

בשלב מאוד מוקדם הבהרתי להם איפה הקווים שלי עוברים ומה אני מוכן לעשות.

לדעתי זה גם תלוי באופי של הבן אדם.

אני מאוד אוהב בית ושקט.

יש כאלה שצריכים את הלחץ והאקשן.

עודד.

עריכה:

כשהייתי עצמאי, הייתי מנהל שיחות עסקיות גם ב23:00 בלילה!

זה היה הבייבי שלי ונתתי את הנשמה.

כשכיר, אין סיכוי שאעשה את זה.

רוב הסיכויים שעם הגישה הזאת, אני לא אהיה המנכ"ל של המקום בו אני עובד.

אבל זו גם לא השאיפה שלי. אז זה מסתדר.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

• תוכן חדש...