Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4974 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מקס היקר - מה שאתה אומר על הטלפון והמחשב הנייד לא נכון בכל המקרים כי יש מקרים שבהם אין לך ברירה ואתה חייב להיות זמין 24 שעות ביממה למקרה שיש תקלות קריטיות. אם אתה רוצה לעבוד מול חברות ענק בינלאומיות - אתה חייב להיות זמין להם מסביב לשעון. אם יש לך לקוחות באזורי זמן שונים ונופלים לך השרתים ב-3 בבוקר - אתה \ העובד שלך צריכים לקום כדי להעלות אותם לאויר, אם תחכה לבוקר - לא יישארו לך לקוחות.

היי טק זו תעשיה שונה מכל מה שאתה מכיר - אצלנו לא חסרים מצבים שבהם אתה חייב לעבוד מסביב לשעון - ואם הבהרת בסטארט אפ שעבדת בו שאתה לא עובד יותר מ-9 שעות, כנראה שגם המשכורת שלך הייתה בהתאם, או לחלופין הוא היה בשלב רגוע בפיתוח, או בכלל שהתפקיד שלך לא היה כזה שהיה צורך שתעבוד מהבית.

אני שומע את זה כתגובה כמעט תמיד לטענה שלי.

והנה תגובת הנגד:

בחברות אמריקאיות שעבדתי מולן לא קצת (McKesson נניח) אין דבר כזה להתקשר למפתח שאחראי על המוצר ב4 בבוקר (וזו עוד חברה רפואית) אם השרתים נפלו. לצורך כך יש המצאה שמכונה "משמרות" ועליה לא שמעו בעולם ההיי טק הישראלי.

זה אומר, שאם אתה מנהל חברת היי טק וקריטי לך ששרת יעבוד 24 שעות, תשכור עובדי IT או מפתחים (כמה שזה נשמע מופרך בסטטוס קוו הישראלי הנוכחי) שיהיו זמינים גם בשעות הלילה ועל כך אתה תשלם להם על פי חוקי המוסר וגם העבודה (בחלק מהמדינות). נניח, בYahoo ישראל, יש לך בתור מפתח סבב תורנות בהן אתה אחראי על משהו מסוים שהזמינות שלו היא קריטית. אתה אחראי עליו בימים מסוימים ובימים האלו אתה יושב בבית ולא עושה כלום אלא אם כן השרת נופל (וזה לא קורה) או שאתה מקבל תוספת שעות. בכל מקרה, אתה מפוצה על האקסטרה עבודה. יש גם חברת היי טק בראש העין שדוגלת במשכורות גבוהות ושעות נוספות.

סטארט-אפ ישראלי שמקבל השקעה של מליוני דולרים, יכול גם להשקיע קצת פחות בעיצוב הפנים של המשרדים ה"מגניבים" שלו ולהשקיע בעובד אקסטרה למשמרות. ממש ככה.

הסיבה היחידה שיש קוראי כרטיסי עבודה בכניסה לחברות ההיי טק זה כדי שהמנהל יגיד לך שעבדת רק 11 שעות ביום א'. זה לא חס וחלילה נועד כדי לשלם לך שעות נוספות.

פורסם

החברות שאתה מדבר עליהן הן כנראה לא חברות סטארט אפ.

בנוסף - בארה"ב יש לך מגוון אנושי רחב יותר - ראיתי בחברה ספציפית ניסיון לשכור 2 אנשי סיסטם למטרות האלו בדיוק - למשמרות הלילה אבל האנשים שהגיעו לראיונות פשוט לא היו מספיק מוכשרים (או יותר נכון - לא היו מוכשרים לכך בכלל).

בארץ בכלל יש בעיה בכל הנושא של אנשי סיסטם שמתעסקים עם יוניקס לינוקס ברמה גבוהה - הם נדירים ובסוף עוברים בעצמם לפיתוח עם משכורות מטורפות - לא כל סטארט אפ יכול להרשות לעצמו את זה.

פורסם

בוא נבהיר שניה משהו.

"סטארט אפ", עם כל ההילה מסביב לביטוי, זה כינוי לישות חוקית שהיא חברה בע"מ \ עוסק מורשה \ זעיר, בדיוק, אבל בדיוק כמו הפיצוציה השכונתית ליד הבית שלך. רק שלסטארט-אפ יש הרבה יותר סיכוי לפשוט רגל אחרי שנה.

אתה עובד בחברה. תקרא לה גם "the next big thing" זה עדין לא אומר שאתה לא פועל קטן, גם עם האופציות שקיבלת (תאמין לי, מי כמוני מכיר את אחיזת העיניים הזו), הסיכוי שלך לממש אותן הוא בערך כמו לזכות בלוטו וגם אז אתה עושה לרוב סכום שלא שווה את כל היממות שבילית שם, אבל אתה נאחז בסיכוי הדל הזה, כמו כל הסטארטאפיסטים.

הבוס מלהיב אותך בראיון העבודה, אומר לך שזה סטארט אפ צעיר מבטיח ודינמי (ככה מגדירה את עצמה בערך כל חברה בישראל) ומראה לך "סביבת עבודה" (sweatshop) וחבר'ה וכו'. אבל אז בסוף הוא נותן לך את הפאנץ', "המשכורת אומנם לא כל כך גבוהה, אבל אתה מקבל אופציות, לפטופ, בלאקברי וחולצה, אנחנו מאמינים שאופציות זה טוב כי אתה תאמין במוצר ותעבוד כמו סודני בשבילו".

אתה צריך להפוך את החשיבה שלך ולחשוב על זה מהכיוון של הבעלים. רק ככה תבין שאתה בעצם עבד קטן במערכת מתוחכמת ופרימיטיבית (הגיע הזמן שעולם ההיי טק הישראלי יתחיל להתחשב בזכויות העובדים).

אין לזה קשר למשכורת. אם אתה אדם חלש מטבעך וחסר כישורים אתה תבקש משכורת נמוכה ותקבל נמוכה פחות 3 אלף. אם אתה מגדיר מראש שעות עבודה, מגיע עם בטחון עצמי ויש לך כישורים מתאימים, אתה תקבל משכורת גבוהה פחות 3 אלף.

אני מכיר אנשים עם תואר מדמ"ח ויוצאי 8200 שמקבלים כמעט 20,000 ברוטו ומצד שני אני מכיר גם מתכנתים יוצאי 8200 בלי חצי תואר ובלי כוונה ללמוד שמרוויחים מעל 30,000.

בסטארט אפ האחרון שעבדתי בו הרווחתי בתור מפתח יותר ממנהל הפיתוח של החברה והתפטרתי כי ציפו ממני להיות עוד טמבל שישאר שם עד 21:00 וירגיש עם זה טוב.

פורסם

אני לא אומרת שאתה צריך להרגיש עם זה טוב - אני אישית חושבת שאם לא הספקת לעשות כל מה שהיית צריך לעשות ב-9 שעות יומיות זה אומר שלא תכננת את המשימות שלך נכון.

ספציפית אני גם עובדת בחברת תכנה קטנה שבה לא רק שאני לא עושה שעות נוספות, רוב עובדי החברה אפילו לא עובדים יום מלא. מצד שני יש חברות אחרות שבהן אין את הגמישות הזו. יש מצבים שבהם למרבה הצער אין מה לעשות ונאלצים לקום ב-3 בבוקר ולהרים חזרה את סביבת הפרודקשן. קשה מאוד להמנע ממצבים כאלו אבל למרבה הצער לא רק שהם קיימים, גם יש מעסיקים שמנצלים את זה כדי שתעבוד הרבה יותר ממה שאתה צריך.

יחד עם זאת- לא כל המעסיקים הם חארות כפי שאתה מתאר. במקרה בן הזוג שלי הגיע לסטארט אפ אדיר, עם הבוסים הכי מקסימים ביקום אבל הם לא מצליחים למצוא אנשים בסטנדרטים שלהם וראיונות העבודה שהם מעבירים גוזלים להם זמן יקר. אז חוזרים הבייתה ב-8 (בתור וורקוהוליק לא כ"כ מפריע לו, ואנחנו לא בשלב בחיים שבו יש מה שמפריע לנו לעבוד). מצד שני יש צעדים מכיוון ההנהלה להרחיב את מצבת העובדים כדי להוריד את הלחץ. אם הלחץ הוא קבוע ותמידי ואפילו אין ניסיון להרחיב את הצוותים- ואללה, במקרה כזה עושים בדיוק את מה שאמרת - אומרים תודה רבה והולכים למקום אחר.

בנוסף - 3-4 השורות האחרונות שלך לרוב מהוות חלק בדיון אחר - אקדמיה VS ניסיון - לא יודעת כמה זה מתקשר למה שאנחנו מדברים עליו.

פורסם

השורות האחרונות אכן שייכות לדיון אחר רק הגבתי לגבי השכר בסטארטאפ.

בכל אופן, אם לא הספקת את כל המשימות שלך ב9 שעות עבודה, פשוט תמשיכי אותן מחר.

קונספט פשוט ומהפכני אבל בהיי טק הישראלי לא מכירים אותו. אצלנו מבחינת המנהלים (וזו חשיבה נצלנית ופרודקטיבית מבחינתם) אתה מקבל משימה וצריך לסיים אותה, זה שהם הגדירו אותה למשך יום עבודה אחד לא אומר שהיא יום עבודה אחד במציאות. בגלל זה אנשים נשארים עד 9 בערב, כדי לסיים איזה חלק קטן ולא קריטי לאף אחד חוץ מללו"ז ההיפוטתי אופטימי במיוחד שהמנהל הגדיר.

אני לא מסכים עם הרציונל של מה שכתבת לגבי הבן זוג שלך שנשאר עד 8 כי אין לו מה לעשות בבית. תמיד יש מה לעשות בבית, גם אם זה לשבת רגל על רגל ולראות טלוויזיה, זה הזמן שלך עם עצמך, זה שבשבילו בסופו של דבר את מרוויחה את הכסף.

פורסם

ראשית, לא כל סטארט אפ משלם משכורות נמוכות. יש סטארט אפים עם משכורות יפות מאוד. שנית- אתה מפספס את הנקודה שלי: ספציפית בסטארטאפים יש לך מגבלת משאבים - ואנשים לא יודעים איך לנהל אותם נכון.

לפחות במקומות שעובדים ב-scrum אתה מתכנן עבודה לשבועיים - לא פר יום. ואם אתה לא מספיק לעשות את כל המשימות שלך בשבועיים - זה יכול להיות מכמה סיבות אבל המרכזית שבהן - תכנון זמנים לא נכון. זו בעיה שאנשים לא מבינים כמה היא חמורה עד שלא מגיעים לתקופות לחץ שבהן עובדים 14 שעות ביום.

בנוסף למשאבי הזמן, יש לרוב גם בעיית משאב אנושי - מחפשים עובדים ולא מוצאים אנשים, או לחלופין מגיעים למצב שבו כל עובד הוא חיוני וקריטי ועצם פספוס יום עבודה בגלל מחלה או כל פורס מז'ור אחר מעכבים את כל הפיתוח.

מה שאני מנסה לומר שבנושא של שחיקה ולחצים במקומות העבודה יש יותר פרמטרים ממה שאתה חושב אבל אלו צווארי הבקבוק העיקריים שאפשר לפתור על ידי תכנון עבודה נכון.

ולסיום - סטארט אפ הוא סטארט אפ בכל מקום - בארה"ב גם לא סוגרים את המחשב אחרי 9 שעות והולכים הביתה, אבל שוב - זו בחירה של העובד אם הוא מוכן לבוא לסביבה כזו או לא - יש אנשים שיותר חסינים לזה מאשר אחרים - כנראה שאתה צריך סט אחר של פרמטרים בעבודה כדי שתהיה מבסוט מאשר סטאראפיסטים.

פורסם

קשה מאוד להיות נחרץ בעניין שעות העבודה כיוון שלכל עבודה התנאים והדרישות המיוחדות לה, כנ"ל גם לכל בעל תפקיד יש את התנאים והצפיות שלו.

אני אישית עובד על הנייר 9 שעות יומיות, בפועל אני עובד כ-9 וחצי שעות במשרד\פגישות מחוץ למשרד ולאחר מכן לפחות עוד 3-4 שעות שאני זמין בנייד ובמייל, ואין דבר כזה ערב בלי שיחות ומיילים בענייני עבודה.

להגיד שאני נהנה מזה?

לא, אבל זה חלק מדרישות התפקיד, זה גם מסוג הדברים שאף אחד לא דרש ממני אלא הם מובנים לי מאליו.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
שלום לחברי הפורום ,

מה אתם הייתם עושים?

האם הייתם במצב הזה ?

איפה אומרים עד פה !!

כל עצה מנסיון תעזור לי .

:)

היי , כתבתי תגובה ארוכה ואיכותית ,אך מחקתי אותה. אני לא יודע למה .

זה ממש לא משנה היכן אתה עובד

ההתנהלות היא זהה בכל מקום - התייעלות בכל מחיר.

לצורך העיניין אני משמש כמנהל מחלקה בתעשייה

השעות ארוכות

הציוד מסוכן ולא סלחני

הורידו לי איש צוות אחד מהתקן

הציבו לי יעדים בידיוניים שאני אמור לעמוד בהם

הגדילו לי את תחומי האחריות כדי שלדרג מעליי יהיה יותר זמן גרבוץ בצוותא

ודאגו לרמוז לי לפני שבכלל פניתי אליהם שהשכר נשאר בעינו.

אני?

אני איש משפחה,בלעתי את הגלולה והמשכתי לעבוד.

קווים אדומים?

אמרתי לבוס שלי באחד הפגישות באלו המילים :

"אני שלך א' עד ה' 50 שעות שבועיות,תזיין אותי חופשי כל עוד אני כאן

אבל כשאני מחוץ לעבודה אז אני לא בעבודה ,אתה יכול להתקשר אליי חופשי

כשאני בבית אבל כשאני אגיע למחרת לעבודה אני אמלא טופס התייעצות טלפונית(שווה ערך 100 ש"ח)"

טלפון אחד לא קיבלתי עד היום.

לפני שאני פותח את דלת הבית אני מסתובב רגלית כמה דקות בשכונה ומרוקן את הראש ,

העובדה שאני עובד עם חבורה של מגלומנים פאנטיים לא אמורה להשפיע על משפחתי.

Gn'f'R

פורסם
קשה מאוד להיות נחרץ בעניין שעות העבודה כיוון שלכל עבודה התנאים והדרישות המיוחדות לה, כנ"ל גם לכל בעל תפקיד יש את התנאים והצפיות שלו.

אני אישית עובד על הנייר 9 שעות יומיות, בפועל אני עובד כ-9 וחצי שעות במשרד\פגישות מחוץ למשרד ולאחר מכן לפחות עוד 3-4 שעות שאני זמין בנייד ובמייל, ואין דבר כזה ערב בלי שיחות ומיילים בענייני עבודה.

להגיד שאני נהנה מזה?

לא, אבל זה חלק מדרישות התפקיד, זה גם מסוג הדברים שאף אחד לא דרש ממני אלא הם מובנים לי מאליו.

לדעתי , זה הגרוע !

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

תודה לכולם על התגובות ,

משפטים כמו :

"מנהל עסוק" או "ניהול זמן"

רק מרגיזים , כי כשיש ריבוי משימות או זמינות 24/7 שוחק את העובד, והורס את החשק לבוא לעבודה.

אני התחלתי ללמוד לתואר ראשון ואין לי זמן לתרגל ---- לא שווה כל כסף שבעולם .

אני לא רואה את המשפחה שלי ---- לא שווה כל הון שבעולם .

לא יוצא עם חברים \ בחורה כי אין לי זמן ----- לא שווה כל הון שבעולם .

מה שהכי כואב לי לקום וללכת זה כל ההשקעה שלי וכל הנסיון שלי הלכו לטמיון .

שרתים דורשים זמינות 24 שעות וחצי עין פקוחה.

מנהל שאומר לי שהוא לא קונה את זה שיש לי ריבוי משימות --- זה מנהל שפשוט מפחד להתאמת איתי , ועם המשימות שהוא נותן לי .

כל המסקנות אומרות לך תחפש עבודה אחרת , אך אני מאוד אוהב את החברה ואת העבודה שאני עושה . אך היא משתלטת על החיים שלי. ופה הבעיה .

• תוכן חדש...