Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4949 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב!

יש למישהו מושג כמה דבר כזה צריך לצאת במוסך מורשה?

מישהו כבר עשה?

ודרך אגב אצל כולם הקלאץ של האלטו קשה יותר מרכב אחר (בכללי)..

תודה לעונים!

פורסם

כמה קילומטר עשה הרכב?

הרכב באחריות?

יחול להיות שצריך לכון את הכבל או להחליף.

אצלי מודל 2012 הקלאץ רך.

גם הרכב הדגמה מודל 2010 שעשה 30000 קילומטר היה רך.

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם
הרכב עדיין באחריות, למה צריך לשבור את הראש?

כי אין אחריות על קלאץ', כי זה רכיב עם בלאי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

dorsht,

ביאריס שלי החליפו 2 פלטות קלאץ' במסגרת האחריות ולא שילמתי שקל (וזה עוד בגיר רובוטי שנחשב לבעל מוניטין יותר "בעייתי").

במה שונים מכשירי תנועה מחברות אחרות? הקלאץ' אצלהם עשוי מזהב? :roll:

אם הקלאץ' דורש החלפה יתכן שזה בגלל כשל ברכיב (סדרת ייצור פגומה לדוגמה) ודווקא בזה האחריות כן צריכה לטפל. השאלה היא כמה מוכן בעל הרכב להלחם לשם כך.

עריכה: מסתבר שגם בחו"ל יש בעלי אלטו שמתלוננים על הבעיה, כמו כאן, כאן ,כאן, כאן וכאן.

על פי מה שקראתי, יכול להיות שהבעיה נמצאת בפלטות הקלאץ', כבל קלאץ' לא תקין או מיסבים דפוקים. כך או אחרת, זה נראה כמו כשל ברכיב כלשהו שהיצרן/יבואן צריכים לתת לו מענה שבכל מקרה לא יבוא על חשבונו של הלקוח בזמן תקופת האחריות.

פורסם
dorsht,

ביאריס שלי החליפו 2 פלטות קלאץ' במסגרת האחריות ולא שילמתי שקל (וזה עוד בגיר רובוטי שנחשב לבעל מוניטין יותר "בעייתי").

במה שונים מכשירי תנועה מחברות אחרות? הקלאץ' אצלהם עשוי מזהב? :roll:

רואים שלא היית בפורום בימים האחרונים (:wink:), היה דיון על אחריות לגבי קלאצ' רובוטי.

בגיר רובוטי לנהג אין אחריות על שחיקת הקלאצ' בתיבה (כי הרובוט אחראי לזה, דההה) ולכן יש ליצרן יש אחריות על הקלאצ' בתיבה. בתיבה ידנית הנהג הוא זה שמתפעל את הקלאצ' וליצרן נוח להתנער מאחריות עליו, בדיוק כמו שאין אחריות על חלקי בלם.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מה לעשות, נכנסתי לכלא מבחירה :twisted:

מצאתי את הדיון המדובר.

שנית, אם תסתכל בלינקים שהבאתי, תראה בבירור שמדובר שם על כבל קלאץ' שמשום מה השתחרר, פלטות קלאץ' שהפסיקו לתפקד או פולי כאלו ואחרים שפשוט נשברו/יצאו מכיוון. האם הנהגים פותחים בזמנם הפנוי את תיבת הקלאץ' ומשחקים שם במכלולים? :twisted:

שנית, האלטו לא רכב מרוץ אלא רכב שבעיקרון מיועד לעיר-והוא צריך לעמוד בהחלפות הילוכים תכופות. לכן כל הקטע של הקלאץ' שלא באחריות די מוזר מבחינתי.

פורסם

כבל קלאץ' מכוסה באחריות. גם חלקי מנגנון ההפעלה והדוושה מכוסים.

מה שלא מכוסה זה הקלאץ' עצמו, נהג מוכשר במיוחד יכול לשרוף את הקלאץ' גם אחרי 1000 ק"מ, ולכן אין אחריות על זה כי זה מאוד מאוד תלוי באופי השימוש.

ובכל זאת, כמו שציינתי בשירשור ההוא - נתקלתי בציון מפורש בחוברת אחריות בנוסח הבא:

אין אחריות על המצמד מעבר ל 15.000 ק"מ ראשונים.

יכול להיות שחלק מהיצרנים גם את זה לא נותנים.

פורסם

אז ככה ראשית תודה לעונים..

הרכב עומד על 35000 אלף + - אם אני זוכר נכון (רכב של אשתי).

הוא מודל 2010 ולפי מה שהבנתי מיד הראשונה שרכשה את הרכב שהוא עבר קלאץ בעבר (הלא רחוק) במוסך המורשה ב 20000 אלף הראשונים.

כמו כן ששאלתי אנשים לגבי רכות הדוושה בדגם זה. הדעות היו חלקות (אני יודע שזה תלוי הרבה במצב הקלאץ) פשוט חלק אמרו שזה רך כמו חמאה וחלק צינו שזה אופיני לרכב הנל וככה הוא יוצא מהפס יצור.

בוקי אתה מדבר על אלטו או על רכב אחר?

לגבי המחיר האם למשהו יש מוסג?

והאם זה הגיוני שקלאץ יגמר כל כך מהר.. אשתי לא נהגת גרוע בכלל!

פורסם

מדוע הוחלף מצמד בפעם הראשונה ב 20.000 ק"מ? ידוע לך מה הייתה התקלה?

מדוע צריך להחליף מצמד שוב? מה הבעיה ומה הסימפומים?

לא סביר בכלל שהמצמד יגמר אחרי 15.000 ק"מ, אם הנהג יודע להשתמש בו ולא שורף אותו בכל זינוק.

פורסם

אז זהו שהתקשרתי והם לא נותנים הצעות בטלפון!?!?!

לגבי למה הוחלף הקלאץ? אין לי מושג זה קרה אצל הבעלים הקודמים! אומנם ביררתי אם המוסך באת הקניה. ולטענתו שזה אופיני לרכב הנל.. ועוד הסברים כאלו ואחרים מאנשים מביני עניין שהמנוע חזק ובזמן תחילת הנסיעה אנשים לוחצים הרבה על הגז..

פורסם
אז זהו שהתקשרתי והם לא נותנים הצעות בטלפון!?!?!

לגבי למה הוחלף הקלאץ? אין לי מושג זה קרה אצל הבעלים הקודמים! אומנם ביררתי אם המוסך באת הקניה. ולטענתו שזה אופיני לרכב הנל.. ועוד הסברים כאלו ואחרים מאנשים מביני עניין שהמנוע חזק ובזמן תחילת הנסיעה אנשים לוחצים הרבה על הגז..

לדעתי מדובר בבלבול מוח של היצרן. לא ייתכן מצב בעולם שלאחר 35K מוחלף מצמד בפעם השנייה. בלי שום ספק קיימת תקלה ברכב ויש למצוא את הבעיה טרם החלפת המצמד בשנית.

לרכב אני סבור ישנה עדיין אחריות יצרן, גש עם הרכב, תעמיד להם אותו מול הפנים של מנהל השרות שם ואל תצא מהמוסך עד קבלת רכב תקין עם קלאצ' חדש על חשבון היבואן. שום גאון או נהג בלאי לא יכול ליצור תקלה מסוג זה (אלא אם כן הרגל קבוע על הקלאצ' ושורף אותו במהלך כל הנסיעה.

בהלחה

Golf 2008 MK5

• תוכן חדש...