Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4965 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש משהו שאני לא מבין, יש טענה שרכב ידני אפשר להניע בדחיפה/גרירה וכו'.

אם כן אז מה צריך לעשות?

ואיך בדיוק זה עובד? מה נותן הגיר הידני למשוואה שבאוטומט אי אפשר?

תודה מראש.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

מאוד בקיצור, בגיר ידני אתה יכול לשלב הילוך גם כשהרכב לא מונע, ברגע שהרכב מתחיל לזוז (מדחיפה/דרדור) והקלאץ' לחוץ, כלומר המנוע לא מחובר לגלגלים הרכב, אפשר לצבור מספיק מהירות כדי שברגע שאתה עוזב את הקלאץ', כלומר מחבר את הגלגלים למנוע, סיבוב הגלגלים יסובב את המנוע מספיק חזק שהמנוע יניע (כלומר הגלגלים תופסים את התפקיד של הסטארטר).

לגבי איך עושים את זה:

1. משלבים להילוך 2-3 (פחות מזה היחס לא יספיק לסובב את המנוע מהר מספיק, וגם הרכב יבלום במכה ברגע שתשחרר את הקלאץ', וזה מעצבן. יותר מזה ותצטרך להביא את הרכב למהירות גבוהה מידיי, וזה מעייף).

2. משלבים קלאץ' ומתחילים לדחוף.

3. עוזבים את הקלאץ' ברגע שהרכב מניע, לוחצים עליו שוב, כדי שהרכב לא יכבה.

* אם אתה לבד, תתחיל לדחוף בניוטרל, קפוץ לתוך הרכב (בסטייל, אחרת זה לא עובד טוב) ושלב להילוך, עזוב את הקלאץ'.

באוטומט יש ממיר מומנט, שמעבר לזה שאני לא באמת יודע איך הוא עובד, אני יודע שהוא לא עובד כשהמנוע לא מונע, לכן אתה לא יכול לשלב להילוך כשהרכב לא מונע, הידית זזה "על ריק", לכן אתה לא יכול לתת לגלגלים להסתובב ואז "לחבר" אותם למנוע במכה שתהיה מספיקה כדי לסובב אותו.

*לכל המופתעים, כן, זה היה בקיצור. ה"בקיצר" שלי שונה משלכם. Get over it. :lol:

פבל. בעלים של צרפתייה מזדקנת וידנית בעבר.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

מה שנאמר כאן לגבי הנעה בדרדור ברכב ידני הוא נכון: כדי להניע את המנוע צריך לסובב אותו. פעם השיגו את זה עם מנואלה (ידית שמסובבים). כיום עושה את זה מנוע חשמלי קטן, המתנע (סטרטר), אבל במידת הצורך ניתן לעשות שימוש בתנופה של הרכב כדי להשיג תוצאה דומה.

עוד שיטה להניע רכב ידני במקרה חירום: שמים בהילוך ראשון או אחורי ומסובבים את המפתח עד הסוף והאוטו זז. בשיטה הזו בעצם משתמשים במתנע כדי לסובב את המנוע ולהפעיל אותו, ולכן זה פועל גם כשהמנוע עצמו שבק. זוהי שיטה שגורמת נזק למתנע ולחלק ממכלולי המנוע (גל תנופה, למשל), אבל בהחלט שווה את המחיר כדי להזיז את הרכב למקום בטוח לאחר התנגשות או אפילו אם נתקעים בצד הכביש עם מנוע ששבק.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

באוטומט יש טורבינה ,

המנוע מסובב ואז ״ חצי ״הטורבינה שמחוברת למנוע

זורקת שמן על ״החצי״ השני שמחובר לתיבת ההילוכים

כדי שהשמן יעביר כח. ולמעשה ״ יחבר״ את שתי חלקי הטורבינה

ליחידה אחת נזקקת מהירות

שאין להשיג במהירות ״ דחיפה״

פורסם

אז אתה רוצה להגיד שתיאורטית, אם מביאים את הרכב למהירות מספיק גבוהה (נאמר גרירה או זריקה מצוק) אפשר להניע גם אוטומט בלי שימוש בסטרטר?

אני שואל כי לא יודע, לא אומר שאתה טועה.

פורסם

הממיר מומנט הוא לא הסיבה שאי אפשר להניע רכב אוטומט בדחיפה.

הסיבה שאי אפשר להניע רכב אוטומט בדחיפה זה כי אין לחץ שמן גיר בשביל לנעול הילוך ולמעשה הרכב כאילו בניוטרל.

ברכב בהם יש משאבה אחורית, כלומר המשאבת שמן של הגיר יושב על ה-output shaft אפשר להניע בדחיפה אבל צריך להגיע למהירות מאוד גבוהה, כך שזה אפשרי רק בעזרת רכב אחר. בכל אופן אין היום (ולא ב-40+ השנים האחרונות) רכבים עם משאבות אחוריות יותר, וגם לפני 60 שנה הן היו מיעוט.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

לצערי יצא לי אי אלו פעמים להניע בדחיפה (פעמיים השבוע עד שהחלפתי למצבר חדש).

תוצאה של שתי טרנטה ידניות בבית, אחת מהן מונעת לעתים רחוקות מדי.

אחת המכוניות בנפח 1,200 סמ"ק ואותה ניתן להניע גם על ידי שילוב במהירות אפסית. דחיפה קטנה, שילוב והנעה.

למעט מקרים בהם חונים רכבים לפניי ומאחוריי כמעט ואין צורך בסטרטר.

השנייה בנפח 4,300 בררנית יותר וודורשת ממני לרוץ בשביל להניע את המנוע הגדול.

מה שכן, תמיד הנעתי על ידי דחיפה, ריצה ושילוב להילוך ראשון, מעולם לא ניסיתי הילוכים 2-3.

יש אישור לעניין העדיפות להנעה בהילוך גבוה יותר?

זה יניב סיכויי הצלחה גבוהים יותר, כלומר יאפשר להניע ממהירות דחיפה נמוכה יותר או שרק יחסוך את העצירה במכה במקרה של כישלון?

על פניו הילוך בעל יחס העברה קצר יותר יביא ליותר סיבובי מנוע עבור אותה מהירות דחיפה נתונה לא?

למה שהילוך גבוה יניב תוצאות טובות יותר?

פורסם

בכל פעם שיצא לי לסייע בהנעת רכב בדחיפה, הילוך ראשון או רוורס הספיקו. אין הגיון בבחירת הילוך גבוה יותר - ההילוך הנמוך ביותר או רוורס ייתנו לך מקסימום מומנט תמורת מינימום סיבוב של הגלגלים, וזה מה שאתה צריך בכדי לגרום למנוע להתחיל לרוץ עצמאית.

פורסם

הילוך ראשון או רוורס גם יספיקו. שני או שלישי פשוט מונעים את המכה והופכים אירוע מביך להרבה יותר אלגנטי, סטייל "רציתי לעשות את זה"

פורסם

ניסיתי להניע בדחיפה בראשון ללא הקפצת הקלאצ, זה היה בלתי אפשרי, ההתנגדות של המנוע גדולה מידי.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

אגב מכסחי המיתוסים הוכיחו שאי אפשר להניע אוטומט בגריריה בשום מהירות. למרות שעד כמה שאני זוכר זה נבדק רק על רכב אחד.

פורסם

ככל שההילוך יותר גבוה, ככה "המומנט" שיוצר מהגיר גבוהה יותר. (זה לא בידיוק מומנט, יותר נכון תנופה.) הגיר יסובב את המנוע יותר סיבובים, משמע יותר מהירות.

גיר אוטומט אתה בחיים לא תצליח להניע איתו, ואתה יכול רק לדפוק אותו.

לגבי מי שמניע בראשון, זה סתם יותר אנרגיה, וסתם שוחק את הגיר.

אני זוכר שאני ועוד כמה חברים, נתקלנו ברחוב בVW טרנספורטר (מסחרית דיזל), דחפנו כמו משוגעים אותו, ולא מניע.

עד שהלכתי לנהג וראיתי שהוא שם בכלל ראשון, אמרתי לו שישים שני או שלישי, דחיפה למהירות של הליכה מהירה והוא הניע בלי בעיה.

פורסם

בימים הטובים שבהם נהגתי בידניות היו בספר הרכב הוראות לגבי התנעה בדחיפה\דרדור. עשיתי זאת מאות פעמים בפיאט 127, רכב שסרב בכל תוקף להניע בבוקר עם המתנע. למזלי גרנו במקום שבו היה מדרון ארוך שאפשר מספר ניסיונות התנעה, אם כי לאחר צבירת ניסיון (כלומר 2-3 פעמים) בדרך כלל הרכב הניע בנסיון ראשון. למיטב זכרוני ההנחיה היתה להניע בשני.

כמו בכל מכשיר אחר - ממליץ לך לקרוא בספר ההוראות של הרכב באיזה הילוך להניע בדחיפה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...