Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4972 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוא נסיים את העניין בחיוך, בשאלה לקהל, שאינו משפטן:

אילו היית במצב שעורך דין ופקיד שומה עומדים לטבוע וביכולתך היה להציל רק אחד מהם,

היית מסיים את קריאת העיתון, או הולך לאכול צהרים?

ילה גבר בא נראה! מר +1
  • תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כל כך הרבה שטויות בשירשור אחד...

אני מאחל לכל מי שאינו מבין מה קרה כאן... שבפעם הבאה שיזמין רכב מסויים יקבל מנוע תוצרת תימן.

וולוו ביודעין מסתירים את המידע הזה מלקוחותיהם וזה לא תקין.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מסתירים? את מה מסתירים?

ושאתה קונה פז'ו 107 חייבים לספר לך שזה מנוע וגיר של טויוטה?

זה המנוע שהרכב מיוצר איתו, לטוב ולרע. זה שהוא מאמין שבשוודיה המכונאים מביאים כומר שיברך את המנוע באמינות מופלגת זו כבר בעיה שלו. אם זה היה מעניין אותו באמת, הוא היה חוקר על זה קצת לפני שהזמין את הרכב.

זה ידוע לכל שהיום כל השמות בעולם הרכב הם רק מותגים והרכיבים מיוצרים במפעלים שונים בכל העולם, אפילו בארץ.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אינני עו"ד אך לדעתי הוא יכול לתבוע במידה ונציג המכירות לא הביא לידיעתו שמדובר במכלולים של פורד,

יש חוק שנקרא "חוק גילוי נאות". אם אדם נטול ידע מבחינה מוטורית ובא עם מייטב כספו לקנות רכב חדש,

צריך לדעתי ליידע אותו בדיוק מה הוא קונה,

לא הייתי רוצה שיעלימו ממני פרטים בדברים שאני קונה, איני מבין בדבר מסויים,

חובתך כאיש מכירות ליידע אותי על כל פרט ופרט,

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם
אייני עו"ד אך לדעתי הוא יכול לתבוע במידה ונציג המכירות לא הביא לידיעתו שמדובר במכלולים של פורד, יש חוק שנקרא "חוק גילוי נאות". אם אדם נטול ידע מבחינה מוטורית ובא עם מייטב כספו לקנות רכב חדש,

צריך לדעתי ליידע אותו בדיוק מה הוא קונה, לא הייתי רוצה שיעלימו ממני פרטים בדברים שאני קונה, איני מבין בדבר מסויים,

ובאמת רואים שאתה לא עו"ד.

אף אחד לא צריך לספר לך שאת המנוע מייצרים פוג', או פיג'ו, או BMW, או פורד. כן צריכים לספר לך, למשל, אם המנוע הוחלף לפני המסירה, אם הרכב עמד בתצוגה, שימש לנסיעות מבחן, וכו'.

כשאתה קונה וולבו אתה מקבל הרבה דברים שלא מגיעים עם פורד. נוחות, עיצוב פנימי וחיצוני, אולי בטיחות, שימושיות, וגם "יוקרה". זה בא לידי ביטוי בסמל, בעיצוב הפנים ובאבזור, ובמחיר. לאו דווקא לפי סדר זה, אבל בד"כ כן.

ואם המנוע היה של טויוטה זה היה בסדר? או BMW? ואם יתברר שלוקחים את המנוע של פורד אבל עושים לו איזה טווויק, זה בסדר?

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

זה לא משנה אם בפועל אנשים אינם מתלוננים ומקבלים את שנקבע.

אבל כאשר אדם מתלונן על משהו שהוסתר ממנו מגיע לו פיצוי.

וחברת וולוו הולכת לאכול נקניקיה ארוכה מאוד.

פורסם

תרשו לי לצטט את החתימה של חברת פורום שכתב איזה אחד:roll: :

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

כל מי שחושב שיש לתביעה כזו איזה צל צילו של סיכוי, הזוי לא פחות ממגיש התביעה עצמו.

רוכב בודד,

בהמשך לשאלתך, אני מץתחיל לפזר באזור אוכל לכרישים! :wink:

דרך אגב, עפ"י הרציונל הזה, אני אמור לעשות הוראת קבע של כמה מאות שקלים ליבואן של הטנדר שלי, קניתי גרוטאה קוראנית וקיבלתי בפנים מנוע מרצדס!:shock:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

השאלה היא כמה צריכה להיות מידת הגילוי הנאות.

סבא שלי לדוגמא מאוד מקפיד לא לרכוש תוצרת גרמניה. לפני שנים הוא קנה פורד פיאסטה ווידא שהרכב יוצר בספרד ולא בגרמניה (באותם שנים הביאו פיאסטות לישראל בעיקר מספרד ומגרמניה). האם הייתה לו עילה לתביעה כאשר היה מגלה ברכב חלקים שיוצרו במפעל פורד גרמניה? או אם הוא יגלה שמחשב המנוע ביונדאי החדשה שלו מיוצר על ידי בוש?

האמת שבמקרה הספציפי שלו הוא מודע לזה ומעדיף להתעלם. אבל האין זאת עילה לתביעה או לכל הפחות להחזרת הרכב ליבואן?

למה לעצור במכוניות? אולי לתבוע את אפל שבעצם מוכרים לך באייפון מסך של LG ומעבד שמיוצר על ידי סמסונג, מה זאת הרמאות הזאת!

פורסם
אינני עו"ד אך לדעתי הוא יכול לתבוע במידה ונציג המכירות לא הביא לידיעתו שמדובר במכלולים של פורד,

יש חוק שנקרא "חוק גילוי נאות". אם אדם נטול ידע מבחינה מוטורית ובא עם מייטב כספו לקנות רכב חדש,

צריך לדעתי ליידע אותו בדיוק מה הוא קונה,

לא הייתי רוצה שיעלימו ממני פרטים בדברים שאני קונה, איני מבין בדבר מסויים,

לא רק שאתה לא עו"ד, אתה לא מבין איך מייצרים מכונית.

אני מציע לך לקרוא קצת על כיצד מייצרים מכוניות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

היכונו, עשרות בעלי סקודה וסיאט בדרך לבתי המשפט.

הדובדבן שבקצפת: בעלי אאודי הולכים לדפוק על שערי צדק! איך ייתכן שהמנוע באודי ובסופרב מאותו תוצר? שערוריה של ממש.

המקסימון תביעה שהייתי מוכן להבין זה אנשים שקנו שברולט והתברר להם שזה דייהו.

לרובם אגב זה עדיין לא התברר :-P

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
לא רק שאתה לא עו"ד, אתה לא מבין איך מייצרים מכונית.

אני מציע לך לקרוא קצת על כיצד מייצרים מכוניות.

אני יודע איך מייצרים מכוניות ואף כלים יותר גדולים (משאיות, ג'יפים, צמ"ה וכ'ו)

רק חשוב לציין שמי שקונה את הרכב לא יודע איך מייצרים, וחובת איש המכירות ליידע אותו,

אני לא מבין גדול במחשבים, לא הייתי רוצה שחנות שאקנה ממנה נניח מחשב נייד תסתיר ממני פרטים,

אני מצפה מאיש המכירות שיביא לידיעתי שהמחשב הוא של HP (לדוגמא) אבל חלק מהרכיבים המרכזיים

בו הם של חברה אחרת.... אותו דבר גם כאן, אותו בחור לא מבין גדול בתחום הרכב, אני ואתה וסביר

להניח שרוב חברי הפורום ידעו שרוב השברולטים בארץ זה קוריאה, ושבדיפנדר חדש יש מנוע של טרנזיט,

ושוולוו משתמשת במכלולים של פורד ע"מ להוזיל עלויות פיתוח ויצור, אך הוא חשב שהוא קונה וולוו ברמ"ח איבריה,

כי נציג המכירות לא הביא לידיעתו שמדובר במכלולים מרכזיים של פורד, לכן הוא תובע, ולדעתי זה עוגמת נפש

לכל דבר ועניין, כי אדם משלם ממיטב כספו, איש המכירות לא ידע אותו לגבי המכלולים של הרכב,

והוא חשב שהוא קונה וולוו עם מנוע וולוו, אך הוא קנה וולוו עם מנוע פורד והתאכזב, בכל זאת 190K זה סכום

לא מבוטל, והתובע לא מבין גדול ברכב כדי לדעת זאת מראש, לכן, על איש המכירות הייתה החובה ליידע אותו

טרם הקניה וטרם חתימת העיסקה,

אני יודע שאני פה בדעת מיעוט, אך כך אני רואה את הדברים,

ושוב, אינני משפטן וגם לא מתיימר להיות.

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

המקסימון תביעה שהייתי מוכן להבין זה אנשים שקנו שברולט והתברר להם שזה דייהו.

לרובם אגב זה עדיין לא התברר :-P

התברר התברר אבל הם מעדיפים להכחיש :lol:

ולעניין התביעה- מעניין אם מי שרכש בוגאטי יכול גם לתבוע ולטעון שהמנוע הוא תוצרת VW? :shock:

פורסם
זה לא משנה אם בפועל אנשים אינם מתלוננים ומקבלים את שנקבע.

אבל כאשר אדם מתלונן על משהו שהוסתר ממנו מגיע לו פיצוי.

וחברת וולוו הולכת לאכול נקניקיה ארוכה מאוד.

על מה אתה פאקינג מדבר? לא הוסתר ממנו כלום, להפך - הם אפילו הודיעו לו שנפלה טעות ברישיון הרכב ושתוצר המנוע הוא פורד ולא וולוו. יש הבדל אם הפרט ש"הוסתר" הוא מהותי או חסר משמעות. אילו היית קונה טלוויזיה שנכתב עליה FULL HD ובפועל היא הייתה HD READY, זה פרט מהותי. פה, מדובר על אותו מנוע בדיוק, רק כזה שיוצר במפעל של פורד ולא במפעל של וולוו.

אני יודע איך מייצרים מכוניות ואף כלים יותר גדולים (משאיות, ג'יפים, צמ"ה וכ'ו)

רק חשוב לציין שמי שקונה את הרכב לא יודע איך מייצרים, וחובת איש המכירות ליידע אותו,

אני לא מבין גדול במחשבים, לא הייתי רוצה שחנות שאקנה ממנה נניח מחשב נייד תסתיר ממני פרטים,

אני מצפה מאיש המכירות שיביא לידיעתי שהמחשב הוא של HP (לדוגמא) אבל חלק מהרכיבים המרכזיים

בו הם של חברה אחרת.... אותו דבר גם כאן, אותו בחור לא מבין גדול בתחום הרכב, אני ואתה וסביר

להניח שרוב חברי הפורום ידעו שרוב השברולטים בארץ זה קוריאה, ושבדיפנדר חדש יש מנוע של טרנזיט,

ושוולוו משתמשת במכלולים של פורד ע"מ להוזיל עלויות פיתוח ויצור, אך הוא חשב שהוא קונה וולוו ברמ"ח איבריה,

כי נציג המכירות לא הביא לידיעתו שמדובר במכלולים מרכזיים של פורד, לכן הוא תובע, ולדעתי זה עוגמת נפש

לכל דבר ועניין, כי אדם משלם ממיטב כספו, איש המכירות לא ידע אותו לגבי המכלולים של הרכב,

והוא חשב שהוא קונה וולוו עם מנוע וולוו, אך הוא קנה וולוו עם מנוע פורד והתאכזב, בכל זאת 190K זה סכום

לא מבוטל, והתובע לא מבין גדול ברכב כדי לדעת זאת מראש, לכן, על איש המכירות הייתה החובה ליידע אותו

טרם הקניה וטרם חתימת העיסקה,

אני יודע שאני פה בדעת מיעוט, אך כך אני רואה את הדברים,

ושוב, אינני משפטן וגם לא מתיימר להיות.

חובת איש המכירות ליידע את הקונה איך מייצרים? אתה רוצה שהוא גם יעשה לו סיור במפעל? ישב מולו עם המפרט הכולל של הרכב ויסביר מאיפה מגיע כל חלק? תיבת ההילוכים של ZF, מערכת הבלימה של ברמבו, ה-ESP הוא של בוש, כריות האוויר הן של שקר כלשהו, ריפוד המושב הוא מבית קשקוש מסוים, הדיפרנציאל הוא של בלה בלה, ניהול המנוע של מוטק... התעייפת כבר? או שאתה רושם?

אתה באמת חושב שהיית יכול לעשות משהו עם המידע הזה? או עם המידע באשר לתוצר כל רכיב ורכיב במחשב ה-HP שלך? הרי קנית HP כי אתה סומך עליהם שידעו להרכיב לך את המפרט הכי טוב, לא? אותו הדבר כאן.

הטיעון של "קניתי וולוו בכל רמ"ח איבריה וקיבלתי מנוע של פורד, טפו" לא תופס מים. גם כשאתה קונה טלוויזיה של סוני, נניח, אתה מקבל לוח חשמלי של חברה אחרת. האם זה פחות טוב? האם אתה יכול לטעון בבית משפט שזה פחות טוב? באותה הצורה - האם אתה יכול לטעון שהמנוע של פורד פחות טוב ממנוע של וולוו? (להזכירך - זה המנוע שמגיע עם האוטו. אין "מנוע של וולוו" ו"מנוע של פורד". זה אותו הדבר).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אם זה היה מעניין אותו באמת, הוא היה חוקר על זה קצת לפני שהזמין את הרכב.

+1

..

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תוכן חדש...