Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לימודים מקוונים (edx ו- coursera)

wa11a
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4542 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

שלום.

רציתי לדעת מה אנשים חושבים על צורת הלימוד הזו.

ברור לי שכיום אין דרך ללמוד לתואר בדרך הזו אך יש כבר מספר קורסים מעניינים שניתן לקחת.

אז כמה שאלות :

• האם יש מישהו פה שלקח באחד מהאתרים האלה קורס ?
  • מה אנשים חושבים על קורסים באתרים האלה ?
  • מה מעסיקים חושבים על תעודה של סיום קורס כזה או אחר באתרים האלה ?

נראה לי שהאתרים הכי מתקדמים בנושא הם edx.og ו - coursera.org (שאליה הצטרפה האוניברסיטה העברית שאאל"ט מציעה 3 קורסים).

אני אישית נרשמתי ל- edx ולקחתי קורס בשם cs50 נתחיל מחר ונראה האם כדאי לי להמשיך (מבחינת הרחבת הידע).

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בסדר, אך באותה מידה יכולת לרמות ולהעלות את כל התשובות מהרשת. אז הוא ישאל אותך מה הציונים ויניח שאתה אמין.

הרי אם לא למה להעסיק אותך ? אני אישית לא הייתי מעסיק עובד שאני לא סגור על האמינות שלו.

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האתרים הללו לא נעדו להוות תחליף להשכלה פורמלית.

הם נועדו להפצת ידע מקורסים באוניברסיטאות היוקרתיות ביותר בעולם.

באופן אישי עברתי את הקורס של הבינה מלאכותית. לא עשיתי את זה בשביל הציון או תעודת הגמר, אלא בשביל העשרת הידע האישי שלי.

הקורס היה מצויין, ההרצאות סופר מעניינות (הלוואי והמרצים שלי באוניברסיטה ידעו להעביר את החומר בצורה כל כך מעניינת), ובסה"כ, למי שיש קצת זמן פנוי ומעוניין להעשיר את הידע שלו, זו עוד אופציה.

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בשיטת הלימוד הזו כל מבחן הוא "מבחן אמון". אני מניח שהקורסים האלה לא נותנים קרדיט לצבירת ניקוד לתואר.

אני בטוח שקורסים של אוניברסיאות מן השורה הראשונה הם מעולים מבחינת התכנים ורמת הלימוד.

כאמור, הם מיועדים להפצה של ידע ברמה אקדמית לכל המעוניין.

התייחסתי רק לנקודה אחת ששאלת - מה יחשבו מעסיקים פוטנציאליים על תעודה כזו. למעסיק חשוב הידע שאתה תפגין יותר מאשר התעודה שתציג. בשלבי מיון מועמדים לעבודה מעסיקים רבים מייחסים חשיבות לתואר ולמוסד הלימודים הספציפי בו למדת מכיוון שהוא מסמן רף של תנאי קבלה ויכולת לימוד. כל זה נכון עד לתחילת ההעסקה. לאחר מכן - הביצועים בפועל יקבעו את ההתייחסות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חשוב גם לזכור שמדובר בקורסים בודדים כרגע.

עדיין לא ניתן להוציא תואר שלם בצורה הזו.

אז גם אם היית לומד ב-MIT עצמה קורס אחד או שניים או עשר, כל עוד לא סיימת את התואר זה לא ממש משנה.

אף אחד לא יכתוב בקורות חיים שלו "סיימתי 10 קורסים במדעי המחשב ב-MIT".

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

^^ידוע, ואני גם לא מתכנן.

סתם רציתי לדעת מה אנשים חושבים על זה. בינתיים אני עושה את cs50 והוא נראה דיי "קליל" (טוב אולי כי אני בא מהתחום..).

בכל מקרה אני רוצה לתת פה באמת המלצה למי שרוצה להרחיב את הידעת המרצה בקורס הזה מעולה ומעביר הכל בצורה כיפית ומעניינת.

האמת גם זה לא הנושא העיקרי עליו רציתי לדבר, פשוט רציתי שיהיה דיון על האתרים האלה. כך נגרום לכל המעוניין (שלא ידע שזה קיים) להצטרף.

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...