Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Maserati Quattroporte

Cuore Sportivo
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4871 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ואני דוווקא חשבתי שבתחום הצר הזה של "אוטו היי אנד" יש משמעות לעיצוב ובמיוחד לייחוד שבו מבחינת הקונה הפוטנציאלי, אבל מה אני כבר מבין ?

יש משמעות לעיצוב ויש משמעות רבה עוד יותר לסמל.

פורשה פאנמרה זו חתיכת מכונית מגודלת ומגושמת- אבל היא נמכרת ביופי של מספרים כי מוצמד אליה סמל מאוד נחשק.

אסטון מרטין ראפיד זה רכב מ-ה-מ-ם וצריך לשבת בתוכו כדי להבין את הייחוד שלו- אבל הוא לא נחשק כמו פורשה בסגמנט המדובר.

מרצדס לעולם תישאר סולידית מאוד בעיצוב ויחד עם זאת מאוד נחשקת כי.....זה מרצדס.

כנ"ל ב.מ.וו.

כל החברות האלה מציעות פחות או יותר את אותם גאדג'טים, כולן מציעות יוקרה ופאר, כולן מציעות מנועים חזקים או חזקים יותר, עיצוב קצת יותר מוצלח או פחות מוצלח.

בסופו של יום הפול לרוב ייפול על מי הוא סמל הסטטוס הטוב יותר ושנותן חבילה טובה יותר (פאר, נוחות וכו').

העיצוב החיצוני ברכבים האלה הוא בדרך כלל לא מה שמפיל עסקה, וזה עוד לפני מכוניות כמו A8 שמתאימות כמו כפפה ל"עשיר אנונימי" שלא רוצה למשוך עניים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תגובות 95
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
יוקרה זה רגש או הגיון?

מעט הגיון: מבחינה אובייקטיבית, אתה בכל זאת מקבל מנוע בעל 530 כ"ס, ביצועים מרשימים מאוד ופנים המורכב מחומרים מאיכות גבוהה מאוד (+ כל מיני גאדג'טים). בינינו, רוב האנשים בעלי זיקה כזו אחרת למכוניות, בהנתן מספיק כסף, יקנו רכב יוקרה כזה או אחר.

הרבה רגש, כמובן.

אך גם רגש צריך להמכר. העובדה היא שעד כה מאזרטי עוררה אצל הרבה אנשים בעיקר רגשות עזים אך לא גרמה למספיק מהם לפתוח את הארנק. זה בדיוק מה שהרכב הזה וחבריו לקרב (שיופיעו בקרוב) באים לשנות.

ואני דוווקא חשבתי שבתחום הצר הזה של "אוטו היי אנד" יש משמעות לעיצוב ובמיוחד לייחוד שבו מבחינת הקונה הפוטנציאלי, אבל מה אני כבר מבין ?

ברור שיש משמעות אדירה לעיצוב, אך הרכבים האלה לא נמכרים על סמך העיצוב בלבד. עובדה.

חוץ מזה, גם אם יש כאן התמתנות מסויימת, ביחס לדגם היוצא, עדיין מבחינה עיצובית מדובר על אחד הרכבים היותר אטרקטיביים בסגמנט.

-------

מי שיחשוק בעיצוב יותר נועז וביצועים יותר נועזים, כנראה (ובתקווה) שיימצא אותם בגיבלי אשר תופיעה בקרוב.

http://www.quattroruote.it/notizie/auto-novita/maserati-ghibli-maserati-ghibli

406538_8160_big_2013-Maserati-Ghibli-11.jpg

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

אתה מדבר כאילו שהיא מכוערת. היא עדיין מאוד מתבלטת מבחינת העיצוב. סה"כ השינוי לא היסטרי.

כשיצאה ה GranTurismo, אני זוכרת שבביקורות עליה אמרו שאולי סוף סוף אנשים יקנו מזארטי בגלל שזו מזארטי ולא למרות שזו מזראטי. אני לא רואה מה הקווטרופורטה החדשה פספסה, היא ממשיכה את אותה מחשבה בדיוק. בבחירה בינה לבין A8, S Class או סדרה 7, אין לי ספק מה הייתי מעדיף מבחינת העיצוב והמותג.

emotion of motion

פורסם

ברור שבין מרצדס, פאנאמרה ודומותיהן אל מול קווטרופורטה חדשה הייתי בוחר במזראטי.

הענין הוא שבין קווטרופורטה חדשה לישנה אני אישית הייתי בוחר בישנה.

חוץ מזה שנראה לי שהיורשת האמיתית של הקווטרופורטה הישנה היא בכלל הגיבלי, היא דומה לה במידות ואם העיצוב המודלף אמיתי היא שומרת על יחודיות גם בתחום הזה יותר מהקווטרופורטה החדשה.

אני מקווה רק שישכילו לצייד אותה גם במנועים החזקים יותר.

פורסם
יש משמעות לעיצוב ויש משמעות רבה עוד יותר לסמל.

פורשה פאנמרה זו חתיכת מכונית מגודלת ומגושמת- אבל היא נמכרת ביופי של מספרים כי מוצמד אליה סמל מאוד נחשק.

אסטון מרטין ראפיד זה רכב מ-ה-מ-ם וצריך לשבת בתוכו כדי להבין את הייחוד שלו- אבל הוא לא נחשק כמו פורשה בסגמנט המדובר.

מרצדס לעולם תישאר סולידית מאוד בעיצוב ויחד עם זאת מאוד נחשקת כי.....זה מרצדס.

כנ"ל ב.מ.וו.

כל החברות האלה מציעות פחות או יותר את אותם גאדג'טים, כולן מציעות יוקרה ופאר, כולן מציעות מנועים חזקים או חזקים יותר, עיצוב קצת יותר מוצלח או פחות מוצלח.

בסופו של יום הפול לרוב ייפול על מי הוא סמל הסטטוס הטוב יותר ושנותן חבילה טובה יותר (פאר, נוחות וכו').

העיצוב החיצוני ברכבים האלה הוא בדרך כלל לא מה שמפיל עסקה, וזה עוד לפני מכוניות כמו A8 שמתאימות כמו כפפה ל"עשיר אנונימי" שלא רוצה למשוך עניים.

1. מובן מאליו שלסמל יש חשיבות, אלא שבבחירה בין סמלים המייצגים משהו דומה, צריך לקחת בחשבון מרכיבים אחרים שמהווים משקל בבחירה הסופית, לעיצוב יש שם משקל מסיבי.

2. העיצוב של הדגם הקודם היה כובש דווקא בשל פשטותו היחסית והאלגנטיות שהוא הקרין ומבחינה זו היווה מקור משיכה למי שחשוב לו להראות אנין טעם, או שסתם היה כזה.

3. הדגם החדש אינו מכוער, רחוק מכך, אלא שהוא חסר את אותם מרכיבים של אלגנטיות ואנינות שהיו חלק מהדגם הקודם. כאן לדעתי "פיספסו" במחלקת העיצוב של מסארטי.

4. קצת מוזר לקרוא אצלך שהמותג פורשה "נחשק" יותר מאשר אסטון מרטין ( בסגמנט כלשהוא אגב ). אני דווקא הבנתי שהסיבה המרכזית לכך שרואים הרבה יותר פנמרות מרפידים, היא העובדה שהאחרון פשוט הרבה יותר יקר.

פורסם

לפי סרטון הריגול הבא של מזארטי ג'יבלי שצולמה באוטוסטרדה בצרפת ניתן לראות 2 עובדות :

1. הרכב נראה גמלוני ומגושם. (נקווה שזה רק בגלל ההסוואה).

2. בקרת האיכות אינה מצטיינת - מדוע רק אור אחורי ימני מתפקד ?

http://www.autoevolution.com/news/spyshots-new-maserati-ghibli-spotted-on-french-highway-video-50180.html

פורסם

http://www.autoevolution.com/news/spyshots-new-maserati-ghibli-spotted-on-french-highway-video-50180.html

זה כדי שלרגע לא ישכחו מהו ארץ המוצא...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
1. מובן מאליו שלסמל יש חשיבות, אלא שבבחירה בין סמלים המייצגים משהו דומה, צריך לקחת בחשבון מרכיבים אחרים שמהווים משקל בבחירה הסופית, לעיצוב יש שם משקל מסיבי.

2. העיצוב של הדגם הקודם היה כובש דווקא בשל פשטותו היחסית והאלגנטיות שהוא הקרין ומבחינה זו היווה מקור משיכה למי שחשוב לו להראות אנין טעם, או שסתם היה כזה.

3. הדגם החדש אינו מכוער, רחוק מכך, אלא שהוא חסר את אותם מרכיבים של אלגנטיות ואנינות שהיו חלק מהדגם הקודם. כאן לדעתי "פיספסו" במחלקת העיצוב של מסארטי.

4. קצת מוזר לקרוא אצלך שהמותג פורשה "נחשק" יותר מאשר אסטון מרטין ( בסגמנט כלשהוא אגב ). אני דווקא הבנתי שהסיבה המרכזית לכך שרואים הרבה יותר פנמרות מרפידים, היא העובדה שהאחרון פשוט הרבה יותר יקר.

בשביל הספורט, בדוק כמה עולה פאנאמרה מאובזרת, אולי תופתע. מה מוזר בזה שפורשה הוא מותג נחשק יותר מאסטון מרטין? די ברור שכן, לא?

מחלקת העיצוב של מאזרטי לא פיספסה, היא עשתה בדיוק את מה שנדרש כרגע.

אגב, החדשה נראית יותר קצת פחות ספורטיבית ויותר אלגנטית, אבל יש בה לא מעט אלמנטים שנראים טוב יותר מהדגם היוצא.

עוד קצת על מותגים:

Apple Pips Samsung But Ferrari World's Most Powerful Brand

http://brandfinance.com/news/press_releases/apple-pips-samsung-but-ferrari-worlds-most-powerful-brand

לפי סרטון הריגול הבא של מזארטי ג'יבלי שצולמה באוטוסטרדה בצרפת ניתן לראות 2 עובדות :

1. הרכב נראה גמלוני ומגושם. (נקווה שזה רק בגלל ההסוואה).

יש המון שכבות הסוואה והטעיה על הרכב, לא ניתן לדעת כיצד יראה העיצוב. נותר רק לקוות שיהיה דומה לתמונות פוטושופ הקיימות ברשת.

יכול להיות שבזוית בה הרכב צולם, אין המצלמה קולטת את התדר של נורות הלד מצד שמאל. יכול להיות שלא חיברו אותם כי זו לא צורת הפנסים האמיתית ועוד אלף ואחת סיבות. בקצרה, בקרת איכות אינה מצטיינת? נראה לי קצת מוקדם לשפוט. מעבר לכך, בביקורות מחו"ל דווקא מדברים על הרכבה מעולה וחומרים מעולים בקווטרופורטה, אין סיבה שהיחס לגיבלי יהיה שונה.

בקיצור, לא עובדות ולא בטיח.

אגב, זה צולם באיטליה, לא בצרפת.

maserati-levante-baby-quattroporte-rendering-44863-7.jpg

כאן יש תמונות של הגיבלי כאשר היא נתפסה בעדשה באיזור טורינו:

http://www.autoblog.it/post/129263/foto-spia-di-una-misteriosa-maserati-camuffata-e-la-nuova-ghibli

פורסם
בשביל הספורט, בדוק כמה עולה פאנאמרה מאובזרת, אולי תופתע. מה מוזר בזה שפורשה הוא מותג נחשק יותר מאסטון מרטין? די ברור שכן, לא?

מחלקת העיצוב של מאזרטי לא פיספסה, היא עשתה בדיוק את מה שנדרש כרגע.

אגב, החדשה נראית יותר קצת פחות ספורטיבית ויותר אלגנטית, אבל יש בה לא מעט אלמנטים שנראים טוב יותר מהדגם היוצא.

עוד קצת על מותגים:

Apple Pips Samsung But Ferrari World's Most Powerful Brand

http://brandfinance.com/news/press_releases/apple-pips-samsung-but-ferrari-worlds-most-powerful-brand

בקיצור, לא עובדות ולא בטיח.

אגב, זה צולם באיטליה, לא בצרפת.

maserati-levante-baby-quattroporte-rendering-44863-7.jpg

כאן יש תמונות של הגיבלי כאשר היא נתפסה בעדשה באיזור טורינו:

http://www.autoblog.it/post/129263/foto-spia-di-una-misteriosa-maserati-camuffata-e-la-nuova-ghibli

אותגרתי. באתר leftlane יש מחירים של כל אוטו הנמכר בארה"ב, לרפיד דגם אחד בזיל הזול 207K ירוקים. לפנאמרה ים של דגמים, הבסיסי כמה גרושים פחות מ 80K באותו מטבע, ה S TURBO שמצויה בקצה השני מקפצת ליותר מכפול ועדיין בהפרש מהרפיד אפשר לקנות איזו לקסוס נחמדה לעוזרת.

לענין המוזרות אני מוותר, אצלך ככה אצלי אחרת. אני לתומי סברתי שהאסטון הוא מותג נחשק בהרבה, ודאי ע"פי מחירו היחסי ( ולא רק כשמדובר בפנאמרה וברפיד אגב ), אבל לצערי כי רב אין אצלי טעם מיוחד לבדוק את הענין באופן יותר יסודי.

פורסם

לא יפה לחפף! :nono:

מכיוון שאנחנו מדברים על ראפיד S, התת דגם המתאים יהיה הפאנאמרה טורבו S (בעלת הספק זהה). הגרמנים בכללי ופורשה בפרט ידועים בתצורת בסיס עירומה. זה אומר שגם הטורבו S מגיעה כסטנדרט, באופן מעניין למדי, ללא פריטי אבזור די בסיסיים (בהתחשב במחיר ההתחלתי של 175,000$ בארה"ב) כגון: מגב אחורי, שטיחים, פנסי קסנון, מערכת שמע ראויה וכו'. באתר שהזכרת ניתן "לבנות" את הרכב שלך בהתאמה אישית. אלו התוצאות:

פורשה פאנאמרה טורבו S עולה: 259,330$.

אסטון מרטין ראפיד S עולה: 242,888$.

- בשני המקרים בחרתי אבזור מלא.

כפי שאתה רואה, גם אם תלך לפי המחיר, הפורשה לא בדיוק זולה יותר מאסטון מרטין.

היתרון היחיד של האסטון מרטין הוא המראה (ואולי העובדה שיש לה 12 צילינדרים). לעומת זאת, הפורשה עדיפה עליה בכל פרמטר אחר ומתברר שהיא גם עולה יותר (גם אם רק מעט יותר).

פורסם

מעניין אגב, שבאוסטרליה האבזור הסטנדרטי הוא מה שמופיע כאופציה אצל שווקים אחרים

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

לקנות פורשה פנאמרה, במקרה זה מקביל לרכישת מזדה6 בארץ בסגמנו המשפחתיות הגדולות.

אין לי ספק שמדובר, בשני המקרים, באוטו נהדר. אבל האם זה הנחשק בקטגוריה ? לא ממש ...

זה שהרבה קונים אותו מראה שהוא טוב ומתאים לקהל הקונים - זה לא בהכרח מראה שהו נחשק.

בארץ מוכרים רק 450 אלפות בשנה לעומת רבבות/אלפים רבים של מזדות/סוברו/פורד/טויוטה.

עדיין מי המותג היותר נחשק ?

מזרטי פונה לאוכלוסיה ספציפית, קטנה. אסטו מרטין פונה לאוכלוסיה ספציפית, קטנה.

שניהן היו רוצות למכור כמו פורשה, מנסות אבל הנישה הבסיסית ממנה צמחו ממתגת אותם אחרת - לטוב ולרע. בין התכונות של המיתוג של 2 המותגים הללו גם נחשקות :)

ועדיין הרבה אנשים ילטפו את המזרטי ויקנו את הפורשה.

פורסם

אני חי בשוק שבו מרצדס מוכרים יותר AMG מגרסאות בסיס.

פיסקר קארמה זה לא סטארט אפ, זה רכב נחשק מאוד, אני רואה אותו על הכביש והלסת נופלת (ואני לא מסובב את הראש כשעוברת אוונטדור) , רשימת ההמתנה לקארמה היא ארוכה, חבר הזמין אחת לפני שלושה חודשים, את הרכב הוא יקבל ביוני או יולי.

מזארטי סובלת ממוניטין בעייתי, וכן גם עשירים שקונים מכוניות בהמון כסף חושבים על אמינות ותחזוקה, במחיר של מאזדה 6 חדשה אפשר לקנות קוואטרופורטה משומשת עם מיילג' נמוך.

זה הזוי, אבל האיטלקיות דורשות המון תשומת לב, עם S63 אפשר לחיות ביום יום, אפשר לעשות 100k ק"מ בשנה.

עם קוואטרופורטה..... התחזוקה תעלה כמו מכונית משפחתית.

אסטון מרטין נמצאת ליגה מעל מזארטי, ליגה מעל פורשה, על אסטון מסתכלים כמו שמסתכלים על פרארי ולמבורגיני.

haters will hate

פורסם
לקנות פורשה פנאמרה, במקרה זה מקביל לרכישת מזדה6 בארץ בסגמנו המשפחתיות הגדולות.

אולי מבחינת מיתוג וזהו. פורשה פאנאמרה, עם הכבוד לרכב כמו אסטון מרטין ראפיד עולה עליו בכמעט כל פרמטר.

אין לי ספק שמדובר, בשני המקרים, באוטו נהדר. אבל האם זה הנחשק בקטגוריה ? לא ממש ...

האסטון הרבה יותר נדירה, כי לא הרבה אנשים יקנו אחת ולכן היא יותר אקסקלוסיבית. בכל אופן, כמותג ומה שהוא מייצג, פורשה זה מותג הרבה יותר חזק מאסטון מרטין.

...

מזרטי פונה לאוכלוסיה ספציפית, קטנה. אסטו מרטין פונה לאוכלוסיה ספציפית, קטנה.

שניהן היו רוצות למכור כמו פורשה, מנסות אבל הנישה הבסיסית ממנה צמחו ממתגת אותם אחרת - לטוב ולרע. בין התכונות של המיתוג של 2 המותגים הללו גם נחשקות :)

ועדיין הרבה אנשים ילטפו את המזרטי ויקנו את הפורשה.

וזה בדיוק מה שהדגמים החדשים של מאזרטי באים לשנות.

אני חי בשוק שבו מרצדס מוכרים יותר AMG מגרסאות בסיס.

פיסקר קארמה זה לא סטארט אפ, זה רכב נחשק מאוד, אני רואה אותו על הכביש והלסת נופלת (ואני לא מסובב את הראש כשעוברת אוונטדור) , רשימת ההמתנה לקארמה היא ארוכה, חבר הזמין אחת לפני שלושה חודשים, את הרכב הוא יקבל ביוני או יולי.

כמה הם מוכרים בשנה? זה עדיין סטארט אפ.

מזארטי סובלת ממוניטין בעייתי, וכן גם עשירים שקונים מכוניות בהמון כסף חושבים על אמינות ותחזוקה, במחיר של מאזדה 6 חדשה אפשר לקנות קוואטרופורטה משומשת עם מיילג' נמוך.

נכון לגבי מרבית רכבי היוקרה.

זה הזוי, אבל האיטלקיות דורשות המון תשומת לב, עם S63 אפשר לחיות ביום יום, אפשר לעשות 100k ק"מ בשנה.

עם קוואטרופורטה..... התחזוקה תעלה כמו מכונית משפחתית.

כי S63 זולה לאחזקה?

אסטון מרטין נמצאת ליגה מעל מזארטי, ליגה מעל פורשה, על אסטון מסתכלים כמו שמסתכלים על פרארי ולמבורגיני.

על בסיס מה בדיוק? ביצועים? לא. עיצוב? לא (במקרה של מאזרטי לפחות).

פורסם
מה היה כל כך נוראי בביטורבו?

הביטורבו נולדה בתקופה שמזארטי היתה בשליטת דה טומסו, לאחר שנקנתה מסיטרואן.

הביטורבו היתה ניסיון של מזארטי לייצר מכונית משפחתית- קופה שתתחרה בדגמים היקרים של סדרה 3 (E21) של ב.מ.וו.

למרות העיצוב הנאה, הביצועים הטובים ורמת הפאר וההידור, סבלה הביטורבו מחוליים איטלקיים מסורתיים - חלודה, איכות ייצור גרועה ואמינות מפוקפקת.

הביטורבו לא הפכה ללהיט, בלשון המעטה, ובטווח הרחוק פגעה במוניטין של מזארטי.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...