Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4988 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם,

לאחרונה מכרתי את הקסרה 2000 שהייתה בבעלותי, רכב שנשמר מאוד.

בעלת גיר אוטומטי איך לא ה AL4 המהולל.

הייתה בעיה ( קטנה מאוד יחסית לבעיות שאני שומע ) בשסתומי הגיר.

לאחרונה התחלתי להתעניין במס' מכוניות ביניהן הC5 , וה406-407 וכו'

לכ60% אם לא יותר קיימת בעיה או הייתה בעיה בגיר האוטומטי הנ"ל, ועוד 15% מוכרים ש"מבטיחים" שהכל בגיר בסדר.

גיר שהיה מיוצר יותר מ10 שנים !, מהקסרה דור ראשון\פיג'ו 306 ועד ל407\C5\C4 ובטח עוד מס' רכבים.

כשלפחות ל60-70% בעיית שסתומים\בעיות בגיר\עבירה לא חלקה של ההילוכים וכו'.

חלק אף החליפו\שיפצו\תיקנו את הגיר אחרי 40-80 אלף ק"מ!.

השאלה שלי היא " למה לעזלזל לא עושים עם זה משהו ?", למה היבואן או היצרן לא לוקחים אחריות?!, מישהו ניסע לפנות אליהם?.

הרי זה פאק ידוע בייצור , במקום לטפל בבעיה ולתת שירות כמו שצריך , היבואן דופק מחירים לא הגיוניים במורשה לשיפוצים או בכלל לדברים הכי קטנים של החלפת שמן גיר בעל עלות מטורפת!.

לא אוהב את התשובה של " הרכבים הצרפתיים לא עמידים בחום של ישראל " רכב אמור להיות עמיד בכל תנאי המזג אוויר.

עם גיר כזה בוא נגיד תודה שאנחנו לא בשוודיה או בארץ קרה אחרת , אחרת לא היינו זזים עם הגיר הזה כלל.

פורסם

מה שטוב לשנות ה90 טוב לנו גם לעכשיו!

דוגמאות נוספות: דיסקטים וקלטות וידיאו.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

הגיר עצמו גיר טוב, שמתאים את עצמו לנהיגה , נוח וכו', קצת מיושן כי בעל 4 הילוכים בלבד.

למה היבואן מתנער מאחריות הרי מדובר פה במאות אלפי רכבים!, לא אחד לא שניים ולא עשר.

פורסם

למה אתה חושב שלא עושים?

בדגמים החדשים יותר של פיג'ו, סיטרואן ורנו שיפרו את הגיר והחליפו את השסתום הבעייתי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
ומה עם הרכבים הישנים יותר?, פשוט השאירו את הבעיה ו"תשבור את הראש" ?

חלק מהעניין ברכב ישן הוא שיש בו תקלות שנפתרות בעזרת פתרון הקסם האולטימטיבי - החלפתם ברכב חדש יותר. היבואן ישמח להעמיד עבורך את הפתרון הנ״ל.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

שלום סטאס, אני ארחיב קצת את ההסבר שלי אליך בפרטי.

לא אתה ולא אני, ולא המוני אחרים, אוהבים את ההסבר שהגיר הזה לא אוהב חום. אבל זה שאנחנו לא אוהבים את ההסבר לא מונע מהגיר להיות רגיש לחום :lol:

כפי שאמרתי לך, תחזוקה נאותה של גיר AL4 כוללת בתוכה גם שמירה על מערכת קירור במצב טוב, כולל מאוורר ויחידותיו, רדיאטור נקי, צינורות תקינים כולל אל ומקולר הגיר ונוזל קירור מתאים.

אני מאמין שגיר כזה שעבר החלפת שסתומים בזמן או שיפוץ איכותי, ונשמר בקפדנות (כולל החלפת שמן למהדרין) יכול להחזיק 100-150 אלף ק"מ נוספים. מאמין - כן; בטוח - לא. גם שיפוץ הוא לא תעודת ביטוח עם הגיר הזה.

למען הסדר הטוב, רכבים באחריות כן קיבלו החלפת שסתומים ללא תשלום (2 דורות של שסתומים הוחלפו, אאל"ט). מי שנגרם לו כבר נזק היה צריך להתכונן לשיפוץ או תיקונים יקרים אחרים.

גילוי נאות: אני בתהליך רגוע של מכירת סיטרואן C5, כך שיש לקחת את דברי בעירבון מוגבל וכל זה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• תוכן חדש...