Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4995 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאד קשה לי להאמין שהייתה שם נהיגה "ספורטיבית" ולו בגלל ההרכבה. המקום שבו קרתה התאונה, אם אני מבין נכון מהתמונות (מיד לאחר הירידה לכביש 6), בנוי באופן מטומטם ביותר - פניה עיוורת ומתהדקת, בירידה. יכול להיות שפשוט הייתה שם טעות אנוש או תגובת יתר, אשר הובילה להחלקה ויכול להיות שגם הרוכב לא הכיר את הכביש. לפעמים המזל לצד הבן-אדם ולפעמים לא.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 173
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גועל נפש. לפעמים עדיף פשוט לשתוק. מוטב לולא היה אומר את מה שאמר.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

הנבחרים

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
כן, אני יכול. אבל הרוכבים לא יאהבו את הפרשנות שלי.

אגיד את זה ככה: אם חו"ח אני אמות בתאונת דרכים עם האוטו שלי, אני בטוח שרוב מכריי יגידו "איך זה קרה, הוא היה נהג מעולה, אחד הטובים בארץ, וגם חתיך, רגיש, ספונטני ובעל חוש הומור". הם יגידו את זה לטלוויזיה, ולעיתונים ולשאר המדיות, אבל בינם לבין עצמם הם יגידו: "טוב, נו, הוא נסע כמו טמבל. כשנוסעים על המגבלות בטיול נהיגה אז מתישהו זה יקרה".

ועכשיו, לפני שיקפצו הרוכבים, אני לא טוען שזה מה שקרה כאן. אני רק יודע מעדויות של חברים שבטיולי הרכיבה/נהיגה לא נוסעים רגוע. אל תשכחו שיש גם אלמנט של אגו שדופק לאנשים את שיקול הדעת. לא סתם האופנוען השלישי נפצע - הוא הגיע מאחור במהירות גבוהה ובהשכבה, ואיבד שליטה כשנבהל וראה את כולם.

דבר אחרון: ישר מרימים קול צעקה על גדר הבטיחות שגרמה למוות. נכון, זו אכן סיבת המוות, אבל זו בטח לא הסיבה לתאונה. זה בערך כמו שאתהפך עם המיאטה ואפגע עם הראש בסלעים בצד הכביש. "אם לא היו שם סלעים, הוא היה עדיין בחיים". נו, בסדר, ואם לא היה שם עמוד, אם לא היה שם קיר, אם לא היה שם בנאדם... אם תמנעו את התאונה עצמה לא תצטרכו לזעוק על התוצאות שלה...

לצורך העיניין, נניח שהמצאתי גדר מושלמת לרוכבים, אבל יש בה בעיה קטנה, אם יפגע בה רכב היא גורמת לפיצוץ בעוצמה של 20 ק"ג TNT וכמובן הפיצוץ יהרוג את הנוסעים ברכב, האם היה נראה לך הגיוני למקם אותה בכבישים?

אתה מהנדס לא? מבין קצת באנרגיה לא? בהרבה מיקרים אם לא תהייה גדר והרכב/רוכב יעוף לתעלה, הוא יאבד אנרגיה בדרך לאיפקט התוצאות יהיו חמורות פחות. זה נכון הרבה יותר כלפי רוכבים, אבל גם כלפי רכבים.

מכיר את הצילומים מכבישי ארצות הברית עם אי תנועה שאפשר לשחק עליו כדורגל? ושוליים ברוחב פארק הירקון? זו תשתית סלחנית, כלפי רוכבים ורכבים כאחד.

תאונות יהיו, השאלה היא מה יהיו התוצאות שלהן.

ואיפה שחייבים לשים גדר שתהייה גדר שתגן על כולנו.

sronis, תודה.

ענית בדיוק את מה שחשבתי. כך אני מבין את זה.

שאלתי, כי אנשים שונים מבינים את אותו דבר בדרכים שונות...

בכל אופן, יש פה שילוב של צביעות או תרבות קלוקלת שמרביתנו שותפים לה.

עלו פה מספר דוגמאות לדברים מסוכנים שאנשים עושים. ובכל זאת אני לא מכיר נרקומן שאומרים עליו שהוא "הכי טוב בארץ" במה שהוא עושה וגם לא על מעשנים ושתיינים. בוודאי לא בסוג של הערכה אמיתית.

כמובן שאני מהמטיפים לאימוני נהיגה מתקדמת. וכל עוד אין מסלול ראוי בארץ בו ניתן לעשות זאת לבד ובאופן חוקי, הרי שבלווית מדריך באחד מהמקומות הידועים. אחרת, באמת אף אחד לא ידע להתמודד עם מה שכן ניתן ונחוץ ללמוד...

רגע אז בלווית מדריך "במקום מותר" אתה יכול להשתולל?

אני מסכים שיש חשיבות לפוליטיקה והדרך לדאוג להעברת תקציבים עוברת ברשות המבצעת.

אבל כסף תמיד חסר.

חסר לתשתיות, חסר לניצולי שואה, לנשים מוכות, לסטארט אפים, לעיקור כלבות... להרבה דברים.

תמיד חסר.

עכשיו, אם נסתכל על התשתית במדינת ישראל 20 שנה אחורה, קרתה פה מהפכה והשיפור הוא ענק (ויש תוצאות ויש גם מה עוד לעשות).

אז אני לא אומר שלא צריך לדרוש תשתית ידידותית גם לאופנועים, נהפוך הוא.

אבל סדרי עדיפות נקבעים לפי סטטיסטיקות (או צריכים להקבע) לא לפי תאונה אחת.

אבל אתם כל הזמן טוענים שסטיסטית אופנוענים נפגעים יותר.

היו כאן כמה שטענו שאי אפשר להחליק אם נוהגים בהתאם לתנאי הדרך.

כנראה שמעולם לא רכבתם.

קצת שמן/סולר, מכת רוח, אבן, אפצ'י, אלף ואחת סיבות.

היו כאן שטענו שראו אותם חולפים, ואפילו אות אותו אופנוע ממש במהירות, איך אתם יודעים שזה אותו אופנוע? הוא חלף על פנייך במהירות מסחררת, אבל אתם עדיין מסוגלים לזהות שזה היה אותו אופנוע, אפילו אחרי שנשרף.

שקרנים.

לכל אלו שטוענים שאין לאופנוע מקום על הכביש, לאחרונה חשבתי לעבור למשאית, אני חושב שכולם צריכים, כל המכוניות המשתוללות האלו שחותכות בין המשאיות, זו פשוט התאבדות, הרי אם משאית תפגע בהם הם מתים ישר.

כולם לעבור למשאיות!!!

אה רגע זה לא פרקטי?

כמו שכבר כתבו פה, מה שקיים נראה לנו הגיוני, אבל כל הגיון ניתן לעוות

הבהרה, אין לי מושג אם הם השתוללו (אני מאמין שלא יותר ממה שכל חובב נהיגה ממוצע בפורום עושה בכביש ציבורי), אין לי מושג איפה זה קרה ומה גרם להם להחליק.

אני רק מאמין שאם היית שם גדר אחרת או לא היית גדר בכלל אולי הם היו איתנו, עם שיפשופים ושברים אבל איתנו.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
חביבי, קרא שוב מה שכתבתי. לא מדובר רק באופנועים אלא גם בתשתית לקוייה שמשפיעה על מכוניות. בנוסף, אתה שוכח שאופנוע, בין אם הוא כלי מסוכן או לא, הוא (לפחות כיום) כלי תחבורה חוקי ולגיטימי במדינת ישראל, שהבעלים שלו משלם מיסים עליו בדיוק כמוך (אם לא יותר). בבקשה, תתכבד מדינת ישראל ותוציא את האופנועים אל מחוץ לחוק. עד אז, על המדינה לדאוג לכל משתמשי הדרך ולא רק לחלקם. ולא ניכנס פה לוויכוח את מה אתה רוצה שהמיסים שלך יממנו, בגלל שממילא אין לך בחירה כזו (גם אני לא מעוניין שהכספים שלי יממנו חולי סרטן הריאות שעישנו כל חייהם, אבל אין לי ברירה). את האופניים שלך אתה לא מעביר טסט ולמיטב ידיעתי, גם לא משלם עליהם מיסים (חוץ מבזמן הקנייה), וזה ההבדל.

לצורך העניין, אני בין היתר מתנייד על קטנוע 250 סמ"ק, גם מחוץ לעיר, במהירות שיוט של 90-100 קמ"ש. שיהיה לך ברור- אם אני מחליק במהירות הזו לכיוון פס "בטחון" כזה, אני נחתך לשניים. וזו לא רכיבה ספורטיבית (תאמין לי, אני יודע את ההבדל). נו? מגיע לי למות? אני רוכב שקול ו"זקן" שלא מתגרזן.

הכל נכון, וגם אני כפי שכתבתי למעלה, וויתרתי על נהיגה\רכיבה ספורטיבית (לפחות עד שיהיה פה מסלול). אבל אתה מתעלם ממה שכתבתי לגבי לשאת בעונש המוות אפילו שאתה לא אשם.

שוב- תבדילו בין אשמה לבין תוצאות תאונה. סה"כ זה אמור להיות אינטרס של כולם להציל חיים.

אמרת יפה מאוד, בדיוק רציתי לכתוב את זה גם כן. רוכבי האופנועים הם גם משלמי מיסים.

ודרך אגב, באחת הכתבות רשמו שהמנוח בכדי "לפרוק" אנרגיה היה לוקח את האופנוע שלו על נגרר מוקדם בבוקר לפני "שהמשוגעים" מגיעים ושם היה "משתחרר". כשהם היו מגיעים הוא כבר היה בדרכו הביתה. אז לומר שהוא היה משתולל בטיולים זה ממש לא נכון.

לגבי הלינק שבו מראים את הח"כ הנכבד מאשים את ההורים בחוסר אחריות, האם גם לגור בשדרות ובישובי עוטף עזה זה לא חוסר אחריות? האם לגור סמוך לגבול לבנון זה לא גם חוסר אחריות?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

רגע אז בלווית מדריך "במקום מותר" אתה יכול להשתולל?

לא הבנתי מה בדיוק אתה שואל. ונדמה לי שאתה לא הבנת מה כתבתי. אשמח אם תסביר...

בכל אופן, בוודאי שעם מדריך במסלול סגור, ניתן לעשות דברים שלא עושים במכוון על הכביש. קאפיש?

פורסם
לא הבנתי מה בדיוק אתה שואל. ונדמה לי שאתה לא הבנת מה כתבתי. אשמח אם תסביר...

בכל אופן, בוודאי שעם מדריך במסלול סגור, ניתן לעשות דברים שלא עושים במכוון על הכביש. קאפיש?

כנראה שלא הבנתי אותך נכון, פרשתי את "המקומות הידועים" כמקומות שכולנו מכירים כמו נס הרים וכו'.

סליחה...

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

לא קרה כלום.

זה עדיין מילים, לא כביש, אפשר לתקן :-)

פורסם

גועל נפש. לפעמים עדיף פשוט לשתוק. מוטב לולא היה אומר את מה שאמר.

אני בהלם ממה שהוא אמר...מזעזע.

הנבחרים

צודק.

ובמדינה דמוקרטית צריך לדעת לקבל דעות, גם אם הן לא מקובלות עליך.

למה צודק?

כי שני הורים לא צריכים לעסוק ביחד בפעילות אקסטרים, כשיש ילד בבית.

ואם הייתם שומעים זוג חברים שלהם לרכיבה, הם שותפים להתלבטות האם להמשיך בסגנון החיים הזה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

היו כאן כמה שטענו שאי אפשר להחליק אם נוהגים בהתאם לתנאי הדרך.

כנראה שמעולם לא רכבתם.

קצת שמן/סולר, מכת רוח, אבן, אפצ'י, אלף ואחת סיבות.

לכל אלו שטוענים שאין לאופנוע מקום על הכביש, לאחרונה חשבתי לעבור למשאית, אני חושב שכולם צריכים, כל המכוניות המשתוללות האלו שחותכות בין המשאיות, זו פשוט התאבדות, הרי אם משאית תפגע בהם הם מתים ישר.

כולם לעבור למשאיות!!!

אה רגע זה לא פרקטי?

כמו שכבר כתבו פה, מה שקיים נראה לנו הגיוני, אבל כל הגיון ניתן לעוות

.

נכנסתי לפני כמה זמן עם האוטו אל תוך שלולית סולר והחלקתי ממש קצת. נזק? לא נגרם, חוץ מזה שהאוטו היה מלוכלך. אם הייתי רוכב על אופנוע, כנראה שכבר לא הייתי כותב שורות אלו. זה על סמך מה שאתה כותב, כי אני אכן מעולם לא רכבתי.

אני לא מצליח להבין את ההגיון של אנשים כמוך שחושבים שכולם צריכים להיות אחראים לתחביבים ולהחלטות שלהם. באמת.

אני לא יודע אם סטטיסטית אופנוענים מעורבים יותר בתאונות, אני יודע, כמו שרוכבי אופנוע ולא אני כתבו כאן, שעבור אופנוען כל תאונה וכל מצב לא סטנדרטי על הכביש יגררו נזקים יותר כבדים.

אני לא חושב שאין מקום לאופנוענים על הכביש, אני חושב שכל אחד אוכל את הדייסה שהוא מבשל לעצמו, ומשום מה במקרה של הרוכבים, כולם תמיד צריכים להרגיש אשמים חוץ מהם. סתם, לדוגמא, לפני שעה נסעתי בתל אביב. פניתי שמאלה ותוך כדי הפניה, אופנוען מאוד טיפוסי עקף אותי ונדחף לנתיב שלי, כי היה קצת מרווח ביני לבין האוטו לפניי. בנס לא הורדתי אותו, כי כבר הייתי עם הרגל בדרך אל הגז, כדי להאיץ ביציאה מהפניה. למה הוא עשה את זה? אתה יכול להסביר? מישהו אחר יכול להסביר? אחרי 5 שניות ראיתי אותו שובר לנתיב הכי ימני בכביש. אז איפה ההגיון? או שגם פה כולם אשמים חוץ ממנו, וכל הנהגים צריכים לעמוד בצד ולחכות שהאיש יעבור? ממש רציתי לעצור לידו ולשאות למה הוא נהג איך שנהג. אלב בטח בתמורה הייתי זוכה לשיחה על מצבה של אמא שלי או גרוע מכך.

ושוב, זה לא שנהגי מכוניות לא עושים את זה. עושים ועוד איך, וגם דברים יותר גרועים. וגם אצל נהגי הרכבים בערך 90% מהנהגים חושבים שכולם צריכים להתיישר על פי איך שהם נוהגים והחוק זה לילדים קטנים. אבל אתם הרבה, הרבה יותר פגיעים וזאת הבעיה. לא רק שאתם קונים כלי שהוא פגיע יותר מלכתחילה, אתם גם מקצינים את מה שאפשר לעשות איתו, וחושבים שכולם אשמים בתוצאות - חוץ מכם.

תקחו קצת, קצת אחריות על עצמכם ועל החיים שלכם. זו לא טובה שאתם עושים לנו. גם במקרה הזה, אם הייתי פוגע באופנוען - הוא היה מסיים את היום בבית חולים ולא אני. חבל שכמו תמיד השיקול היחיד שמשחק תפקיד אצל אנשים הוא "בא לי", שמצדיק כל דבר בערך שעושים.

מצטער על ההטפות, אבל אחרי יום בו אתה קורא את כל הסיפורים סביב מותם של הרוכבים, ואז יוצא אל הכביש ועשרות מהם בערך מנסים כמעט להתאבד על \ לפני \ אחרי הרכב שלך, זה פשוט צורם וחבל.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

לגבי הלינק שבו מראים את הח"כ הנכבד מאשים את ההורים בחוסר אחריות, האם גם לגור בשדרות ובישובי עוטף עזה זה לא חוסר אחריות? האם לגור סמוך לגבול לבנון זה לא גם חוסר אחריות?

חד וחלק, כן.

אבל כאן נכנסים כבר לפוליטיקה ולא בא לי.

צודק.

ובמדינה דמוקרטית צריך לדעת לקבל דעות, גם אם הן לא מקובלות עליך.

למה צודק?

ואם הייתם שומעים זוג חברים שלהם לרכיבה, הם שותפים להתלבטות האם להמשיך בסגנון החיים הזה.

צודק, והכי ברור שאפשר.

כפי שכתבתי, אני גולש רוח.

באחת הגלישות שלי בשנה האחרונה נקלעתי למצב מאוד לא סימפטי בו בקלות הייתי יכול להיעלם בלב ים [מצב בו כבר מצאו את מותם מספר גולשים].

כל מה שיכולתי לחשוב באותם הרגעים הוא שכל מה שאני רוצה זה לראות שוב את שני ילדי הקטנים.

ההרגשה שישנה אפשרות שלא אראה אותם שוב הייתה ההרגשה הכי קשה בכל הסיטואציה.

מאז ויתרתי על ימי גלישה רבים [בהן היו רוחות אשר עלולות לסכן אותי].

אני חושב שההתמכרות לגלישת רוח לא פחותה מזו לדו-גלגלי, וצריך להראות הרבה בגרות [לדעתי] בכדי להבין שאתה לא לבד יותר בעולם.

אנשים מביאים ילדים לעולם וצריכים לדאוג להם.

פורסם

לגמרי מסכים איתך.

אבל מהנבחרים אני מצפה שיעשו יותר בנושא הכבישים. פחות לדבר, יותר לעשות.

אני מצפה להתנהלות מקצועית. לא פופוליסטית.

מוסרית הם חייבים לנו. הרי מדובר בפרה חולבת. זה שונה מגלשני רוח/בנג'י וכד'...

לכן, גם אם הוא צודק, אני לא מרגיש בנוח להחמיא לו ולדומיו על פיזור ססמאות. גם אם נכונות. הם עלולים להרגיש שבזה מסתכם מילוי חובם.

אל תשכח לרגע, הוא נבחר בשביל לבצע, לא ליעץ.

• תוכן חדש...