Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4989 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ביקרתי בסוכנות השבוע לברר קצת על ה- 135M.

המחיר - 286K ידני 3 דלתות בלי תוספות.

מהם תוספות ? רישוי ומיגון - 10,000. ז"א - 296,000 במינימום על הכביש. אין הנחות אין קומבינות. זה מה יש.

ועכשיו לתוספות:

ריפודי עור - 19,200

מתלים אדפטיביים - 13,000

מצלמת רברס - 5100

כניסה ללא מפתח - 5100

קיפול מראות צד + חימום - 6,600

כיסאות קדמיים חשמליים - 15,100

חיישני חנייה אחוריים - 5,400

חיישינים אחורי וקידמי - 9,000

מערכת 12 רמקולים - 9,600

מערכת די וי די - 6,000

דיבורית בלוטוט' - 6,000

אז המחיר הוא באמת 286,000 או שמדובר בתעלול שיווקי ?!

בוא נאמר שמי שמוציא 300K אמנם לא צריך את כלל התוספות הללו, אבל יש דברים שהם בגדר בייסיק. לדעתי תוספות נדרשות יסתכמו ב- 30K - 40K לכל הפחות. ואז מדובר על 330K - 340K.

עדיין מחיר נחמד אבל לא 286K.

אני עדיין בהתלבטות (מי לעזאזל מחליף 370Z ב- 135 ???! :roll:)

---

פורסם
ביקרתי בסוכנות השבוע לברר קצת על ה- 135M.

המחיר - 286K ידני 3 דלתות בלי תוספות.

מהם תוספות ? רישוי ומיגון - 10,000. ז"א - 296,000 במינימום על הכביש. אין הנחות אין קומבינות. זה מה יש.

ועכשיו לתוספות:

ריפודי עור - 19,200

מתלים אדפטיביים - 13,000

מצלמת רברס - 5100

כניסה ללא מפתח - 5100

קיפול מראות צד + חימום - 6,600

כיסאות קדמיים חשמליים - 15,100

חיישני חנייה אחוריים - 5,400

חיישינים אחורי וקידמי - 9,000

מערכת 12 רמקולים - 9,600

מערכת די וי די - 6,000

דיבורית בלוטוט' - 6,000

הייתי מוותר על כל השטויות האלו, לרבות המתלים האדפטיביים.

מה שלא ברור לי, זה איך רישוי ומיגון מגיעים ל-10K?

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם
או שאולי אני צריך לחכות שנתיים ל-brz sti 8)

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=451756

(למרות שלפי התמחור הנוכחי היא תהיה כנראה באזור ה-300 אלף :? )

בשלב הראשון, בוא ותתחיל בנסיעות מבחן לתאומות הקיימות כרגע :lol:

נ.ב - לתהייתך, העדפתי את הטויוטה. פירוט מלא, בקרוב.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

אני עדיין בהתלבטות (מי לעזאזל מחליף 370Z ב- 135 ???! :roll:)

כל בנאדם חכם :wink:

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

פורסם

או מישהו שצריך מקום לילדים...

לא הייתה לי בעיה עם 13 אלף למתלים אדפטיביים (האופציה היחידה שנראית לי חשובה) אם ביחס דומה למחירים באנגליה גם היו מפחיתים את המחיר לגרסא הידנית (באנגליה המתלים זאת אופציה של 515 פאונד בזמן שההבדל בין תיבה ידנית לאוטומטית זה 1600 פאונד וכאן מורידים רק 10 אלף ש"ח !!).

בכלל קשה להבין איך הם מגיעים למחירי האופציות. אני מסתכל באנגליה על המחירים לאופציות השונות ואי-אפשר להגיד שזה זול אבל זה לא מופרך כמו פה.

נ.ב - לתהייתך, העדפתי את הטויוטה. פירוט מלא, בקרוב.

תואם את מה שאמרו לי. אני מחכה :wink:

אגב, ראיתי שביוני/יולי פרסמו בכל מקום שה-ST בדרך לפה ותגיע באוגוסט במחיר משוער של 230 אלף. מאז אוגוסט עברו חודשיים בלי שום ציוץ בנושא (ואגב, להפתעתי גם גיליתי שאין לה LSD. הייתי בטוח שיש).

פורסם

עשיתי היום נסיעה קצרה על הקאפ החדשה אחרי המתיחת פנים (דנדשה לגמרי, עדיין בהרצה).

הרעיון היה בעיקר לבדוק את ההתמודדות עם כבישים משובשים ולקבל את התחושה של ה-LSD.

השיכוך מעולה. לא הרגשתי שום בעיה של קשיחות מוגזמת או התרסקות על בורות/שברים בכביש.

ברור שאתה לא משייט מעל הכביש אלא מרגיש טוב מאוד את התוואי אבל ממש לא מתרסק ולא מדובר בנסיעה לא נעימה (לא הרגשתי הבדל משמעותי מול הרגילה אבל זה לא היה ראש בראש באותו יום או תוואי אז זאת לא ממש השוואה טובה).

לגבי ה-LSD, אין לי ניסיון קודם עם דיפ' קדמי כזה אבל קצת הופתעתי מאופי הפעולה שהוא כאילו "נכנס לפעולה" קצת בדיליי. מרגישים את המשיכה פנימה אבל זה הגיע רק אחרי פסיעה קטנה של תת-היגוי. בלחיצה בריאה (ומוגזמת) של גז תוך כדי סיבוב הדוק הוא לא מנע את התת-היגוי הראשוני אבל מיד הגיעה משיכה פנימה.

בכל מקרה זה משפר פלאים את החוויה של כיכרות :twisted:

ניר

פורסם

בתור שותף לנסיעה זו, אני חייב להוסיף שיש מספר אספקטים שבהם הופתעתי לטובה מהרכב אחרי ביקורות שקראתי כאן בפורום ובכלל.

קודם כל בסעיף הנוחות - הרכב ממש נוח ונעים ביחס לרכב ספורטיבי עם מתלים נוקשים כ"כ.

הוא לא נופל מהשירוקו שיש לי ועד כמה שאני זוכר את נהיגת המבחן על ה-GTI הוא לא פחות נוח גם מה-GTI.

נקודה שנייה היא המושב האחורי - בפירוש לא לגבוהים, אבל ילד על בוסטר... וואללה אנשים כאן עפו לגמרי עם דיבורים על קלסטרופוביה וטיפולים פסיכולגיים. נכון שזה לא משפחתומטית עם חמש דלתות אבל זה לא חדש לאף אחד כאן.

ילד על בוסטר יושב עם הפנים קרוב לחלון הקטן ומקבל שדה ראיה סביר החוצה. הרכב שקט יותר מה-VTS שיש לי היום (כן בנוסף לשירוקו) כך שלילדות שלי זה יהיה שדרוג :).

הנהיגה היתה קצרה מדי להיות נהיגת מבחן מייצגת לרכב וגם היה לא נעים להתגרזן על המנוע שנמצע בהרצה.

ואעפ"כ הכיכרות באזור הסופרלנד אכלו לא מעט גומי היום. חווית הדיפ' חדשה לי ובתנאים המאד מוגבלים של המבחן הזה, זה פחות הרשים אותי מה-XDS של ה-GTI.

אבל אני מבין שבטווח רחב יותר של מתארים זה לא אמור להיות בר השוואה בכלל. רק חבל שלא הצלחתי להוכיח את זה לעצמי היום.

חשבתי שיהיה הרבה יותר קשה להכניס את הרכב לתת היגוי אבל יש כאן גם עקומת לימוד קצרה של הנהג.

בסה"כ נקודות החולשה של הרכב בעיני ובתור אדם שמתלבט בין הקאפ ל-GTI הן:

1. איכות גימור הפנים גם אם טובה יותר ממה שהורגלנו בצרפתיות עד לא מזמן עדיין רחוקה מ-VW.

2. סביר להניח שמחלת תושבות המנוע לא תפסח גם על הדגם הזה ולכן יש לשקלל יותר מ- 2000 ש"ח נוספים לכל שנה מעבר לשלישית. (כן אני נוהג להישאר עם הרכבים שלי לפחות חמש שנים אם אין בעיות מיוחדות)

3. טיימינג קוצר ל-4 שנים וזו הוצאה של יותר מ-5000 ש"ח.

מנגד יש - ואני כותב את זה כפרנקופיל גמול שהפך לוואגופיל ופרנקופת בארבע השנים האחרונות -

חווית נהיגה שלא משתווה ל-GTI.

מישהו רוצה לקנות C4-VTS? :):):)

פורסם

הדיפרנציאל ברנו עובד תחת כח וזו גדולתו,תנהג כמו טאטלה תיכנס לפנייה ובדיוק כשתרגיש אוי וי אני נכנס לתת היגוי דווקא לחיצה על הגז תפעיל את הדיפ ותרגיש מיד בשיפור האחיזה והמשיכה החוצה מהפנייה.

זה עובד כל כך טוב שזה מצחיק,בגולף או בלאון דווקא יותר גז מחמיר את הבעייה כי הXDS לא מסוגל להתמודד עם יותר כח הוא רק בולם את הגלגל הפנימי בעוד הדיפ מעביר כח לגלגל האוחז.

ואם בעסקי יורשת עסקינן-אין כרגע קאפ באספקה קרובה אבל עם מישהו רוצה יד 2 צרו איתי קשר

פורסם
הדיפרנציאל ברנו עובד תחת כח וזו גדולתו,תנהג כמו טאטלה תיכנס לפנייה ובדיוק כשתרגיש אוי וי אני נכנס לתת היגוי דווקא לחיצה על הגז תפעיל את הדיפ ותרגיש מיד בשיפור האחיזה והמשיכה החוצה מהפנייה.

זה עובד כל כך טוב שזה מצחיק,בגולף או בלאון דווקא יותר גז מחמיר את הבעייה כי הXDS לא מסוגל להתמודד עם יותר כח הוא רק בולם את הגלגל הפנימי בעוד הדיפ מעביר כח לגלגל האוחז.

ואם בעסקי יורשת עסקינן-אין כרגע קאפ באספקה קרובה אבל עם מישהו רוצה יד 2 צרו איתי קשר

שתי שאלות:

א. לא הבנתי את ההסבר, שלך, אני מניח שיש איזו טעות בניסוח. אם יש לך תת היגוי, אתה לא רוצה עוד משיכה "החוצה", נכון? (או שאולי התכוונת לכיוון היציאה מהפניה, כלומר "פנימה"?)

ב. למה אתר כבר מוכר?

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

המשיכה היא "פנימה" לאיפקס או בעצם "החוצה מהפנייה תחת כח -במצב תת היגוי אתה סוגר את הגז כדי להעביר משקל לגלגלים הקידמים וכדי לצמצם את אובדן האחיזה בגלל הכח, כאמור ברנו זה ממש עובד הפוך {עד גבול מסוים ורחוק מאד}.

יתכן וכן ולא באשמת האוטו...

פורסם
כל בנאדם חכם :wink:

אני ממש אבל ממש לא בטוח בהצהרה הזו שלך.

ל- Z יש יכולות לא מבוטלות ביחס ל- 135M, גם ביחס ליכולת ניהוג ובטח ביחס למראה, אבזור וכיוצ"ב.

---

פורסם

יורשת, לא יורשת, תנהגו ותהנו.

נכון להיות מבחינת ביצועים נטו אין ממש תחרות למגאן, לא ממי שהתנסה במכוניות ולא בחו"ל.

מבחינת שילוב, ילדים, משפחה, זה סיפור אחר...

אני יכול לומר שאני מאוהב במכונית (את השירוקו שלי אהבתי אבל לא יכול לומר שזו הייתה התאהבות:wink: )

dd1.jpg

• תוכן חדש...