Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5010 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחד הדברים שהכי היו חסרים לי במכונית הנוכחית שלי , זה חוסר מד הטורים בלוח השעונים.

לאחר שהסתכלתי רבות ברשת , על הלוחות השונים, מצאתי שאין הבדלים בקונקטורים של לוח עם מד טורים ולכזה שאין בו.

האם מישהו ביצע את השינוי הזה ברכב מסוג גטס?

לי יש את הלוח הזה

IMG_030120120041090b707e234737f8372b13e72399442d9b.jpg

ומעוניין לשים כזה

5432fg2_20.jpeg

אשמח לכל עזרה.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם

אתה לא יכול לבצע את ההחלפה 1:1 מבלי ללמוד את הנושא לעומק.

אם לא מצאת באתרים בחו"ל פרוייקט הסבה כזה אז בטוח ב-100 אחוז של תמצא מישהו בארץ שעשה הסבה כזו בכוחות עצמו.

איזה כייף לי :)

פורסם

מה שכן ניתן לומר מבלי לימוד את הנושא לעומק זה שהאוטו לא יסע טוב יותר כשהיה לו שעון טורים.

בכל מקרה, לדעתי לגמרי מיותר, אני לא רואת את עצמי עושה שימוש בשעון זה ברכב.

פורסם
אתה לא יכול לבצע את ההחלפה 1:1 מבלי ללמוד את הנושא לעומק.

אם לא מצאת באתרים בחו"ל פרוייקט הסבה כזה אז בטוח ב-100 אחוז של תמצא מישהו בארץ שעשה הסבה כזו בכוחות עצמו.

ראיתי פרוייקטים ברכבים אחרים , ברובם לא היתה בעיה משום חיבורי הקונקטרים הזהים.

מה שכן שכל הלוחות עובדים בצורה אלקטרונית ולא מכנית, מה שאמור להקל עליי את העניין.

אמתין לעוד תשובות אולי מישהו ביצע שינוי כזה וגם אחפש באתריים יעודיים בחו"ל.

פורסם
מה שכן ניתן לומר מבלי לימוד את הנושא לעומק זה שהאוטו לא יסע טוב יותר כשהיה לו שעון טורים.

בכל מקרה, לדעתי לגמרי מיותר, אני לא רואת את עצמי עושה שימוש בשעון זה ברכב.

אני כן הייתי מעדיף לראות את זה ויזואלית שכן בעליות קשות (רמת הגולן , בית שמש וכו') אני נדרש לעשות שימוש בהורדת הילוך ידנית על מנת להקל על המנוע, חוסר השעון הזה דורש ממני להיות קשוב למנוע על מנת לנחש מתי קשה לו ומתי קל לו.

אני לא מחפש שיסע טוב יותר, אלא שיסע בריא יותר,

פורסם
ראיתי פרוייקטים ברכבים אחרים , ברובם לא היתה בעיה משום חיבורי הקונקטרים הזהים.

מה שכן שכל הלוחות עובדים בצורה אלקטרונית ולא מכנית, מה שאמור להקל עליי את העניין.

אמתין לעוד תשובות אולי מישהו ביצע שינוי כזה וגם אחפש באתריים יעודיים בחו"ל.

בלוח עם תצוגה דיגיטאלית קיים מיקרובקר שעלול לסבך לך את החיים.

זה שהקונקטורים מבחינה פיזית תואמים הדבר לא מצביע על התאמה מבחינה חשמלית והאותות העוברים דרך הפינים.

מאיפה לוח דיגטאלי עם מד-סל"ד ייקח את הנתון של סיבובי מנוע ?

יש לך קישור לפרוייקט כזה ?

פורסם

מסכים עם פלג, שעון סל"ד מיותר לחלוטין. יש שעון מהירות ואפשר להחליף הילוכים לפיו. ברכב עם גיר ידני שעון מהירות מראה בדיוק את מה שמראה שעון סל"ד, רק ללא חלוקה להילוכים.

יחד עם זאת, אם אפשר להחליף את הלוח 1:1 ללא צורך בשינויי קונקטורים וחיוט - זה שיפור נחמד.

אנסה למצוא מידע בנושא.

מרק - יש סיכוי טוב שנתון סל"ד כבר מגיע ללוח שעונים באחד הקווים של אחד הקטנקטורים, שכרגע לא בשימוש.

פורסם

לדעתי שעון סל"ד חשוב ומועיל בהחלט - ברכב ידני. באוטומט הוא פחות או יותר קישוט.

אם ליצרן יש שכל, הוא עשה רתמה אחת ולוחות שעונים שונים. נסה והיווכח. לכאורה יתכן שיגרם נזק אם כי לדעתי הסיכוי קלוש.

דני

פורסם
לדעתי שעון סל"ד חשוב ומועיל בהחלט - ברכב ידני. באוטומט הוא פחות או יותר קישוט.

אם ליצרן יש שכל, הוא עשה רתמה אחת ולוחות שעונים שונים. נסה והיווכח. לכאורה יתכן שיגרם נזק אם כי לדעתי הסיכוי קלוש.

דני

לא משנה אם הרכב ידני או אוטמטי מד סל"ד הינו דבר רצוי בכול סוג של תיבה.

עם מותקן לך מד-סל"ד אתה יכול לנתח עם הרכב שלך במקרה לא עובד בטורים גבוהים מידי או נמוכים מידי בסל"ד סרק והאם התיבה מעבירה מהירויות בסל"ד שתוכננה אליו.

כמובן כול המידע הזה מתאים לאנשים שמבינים ומכירים את הרכב שברשותם.

פורסם

בוא ואציע לך פשרה שיכולה לחסוך לך את ההוצאות המיותרות והסכנה בכך שמשהו ידפק במהלך העבודה מבחינת לוח השעונים או רכיב אלקטרוני/מכני עדין.

אני מניח שברכב שלך יש שקע OBD II או משהו דומה בפרוטוקול CANBUS ודומיו שעובד על bluetooth.

קנה מתאם OBD II לרכב בכמה דולרים מאיביי. אם יש לך סמארטפון תתקין תוכנה כגון torque שתראה לך את מד הסל"ד כפי שמחשב הרכב נותן.

האופציה השניה (במידה ולא נוח לך להשתמש בסמארטפון) היא פשוט לרכוש שעון טורים חיצוני שמתחבר ל OBD II (יש מלא כאלה, לדעתי עלותם יותר נמוכה מעלות של דשבורד שלם) ופשוט הצב אותו על הדשבורד שלך עם חיבור מתאים שיחזיק אותו יציב, וסגרת עניין.

פורסם
בלוח עם תצוגה דיגיטאלית קיים מיקרובקר שעלול לסבך לך את החיים.

זה שהקונקטורים מבחינה פיזית תואמים הדבר לא מצביע על התאמה מבחינה חשמלית והאותות העוברים דרך הפינים.

מאיפה לוח דיגטאלי עם מד-סל"ד ייקח את הנתון של סיבובי מנוע ?

יש לך קישור לפרוייקט כזה ?

מתוך נסיון עם הרכב מדגם זה, יש לו תשתית אוניברסלית לגבי כל הדגמים, בין אז בצמות החשמל , תוספות אלקטרוניות כלשהן ועוד.

מעבר לכך , לא מעט מדגם זהה (אותה שנה) יש לה את הלוח שעונים השני. כך שאני נוטה להאמין שזה תואם

פורסם
בוא ואציע לך פשרה שיכולה לחסוך לך את ההוצאות המיותרות והסכנה בכך שמשהו ידפק במהלך העבודה מבחינת לוח השעונים או רכיב אלקטרוני/מכני עדין.

אני מניח שברכב שלך יש שקע OBD II או משהו דומה בפרוטוקול CANBUS ודומיו שעובד על bluetooth.

קנה מתאם OBD II לרכב בכמה דולרים מאיביי. אם יש לך סמארטפון תתקין תוכנה כגון torque שתראה לך את מד הסל"ד כפי שמחשב הרכב נותן.

האופציה השניה (במידה ולא נוח לך להשתמש בסמארטפון) היא פשוט לרכוש שעון טורים חיצוני שמתחבר ל OBD II (יש מלא כאלה, לדעתי עלותם יותר נמוכה מעלות של דשבורד שלם) ופשוט הצב אותו על הדשבורד שלך עם חיבור מתאים שיחזיק אותו יציב, וסגרת עניין.

זה בהחלט מה שנראה לי שאעשה, אלך לחבר בעל הציוד הקיים ואבקש ממנו לבדוק, ככה שאחסוך את עלות הרכיבים עצמם. אם יש נתונים כאלו, נבדוק את העניין הלאה.

בכ"א פניתי למכון תיקונים לספידומטרים והעלאתי בפניהם את השאלה שפרסמתי פה, נקווה שהם ידעו לענות לי באופן וודאי.

פורסם

אני חושב שזה הרעיון הכי טוב בשבילך באמת..

אתה רוצה להשתמש בזה רק כאשר אתה בעליות/ירידות ,ככה תוכל להפעיל את זה רק ברגעים שאתה צריך באמת.

הלו הלו! חשבתי שמדברים עלי,איך התחת של יוסי התחיל לככב כאן?

:shock:

פורסם
מתוך נסיון עם הרכב מדגם זה, יש לו תשתית אוניברסלית לגבי כל הדגמים, בין אז בצמות החשמל , תוספות אלקטרוניות כלשהן ועוד.

מעבר לכך , לא מעט מדגם זהה (אותה שנה) יש לה את הלוח שעונים השני. כך שאני נוטה להאמין שזה תואם

עדיין הדבר לא מבטיח תאימות מלאה בגלל שהמידע עשוי להופיע בפינים שונים בקונקטור.

מה תעשה עם הקילומטרא'ז ? נניח והתצוגה ברכב שלך כרגע עומדת על 80K ובלוח החדש על 150K.

בכול מקרה תצטרך מישהו שיטפל בלוח השעונים.

• תוכן חדש...