Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5025 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא יודע אם זה המקום המתאים אבל בכל זאת.

הרכב סובל משריפת שמן ועשן לבן מהאגזוז שיש יותר מדיי שמן במוסך אמרו שזה רינגים והצעת מחיר הם לא ידעו לתת לי אז ויתרתי .

למישהו יש הערכה כמה יעלה לי לתקן את הבעיה +החלפת טימינג ורצועת מזגן ?

אני אשמח גם להמלצה על מוסך באזור ראשל"צ.

תודה

פורסם

חבר תקשיב.

קודם כל מבלי לפתוח את המנוע לא ניתן לתת לך הצעת מחיר כי אין לדעת באיזה מצב הצילינדרים ואם הבעיה היא רק ברינגים, או שהבעיה חמורה יותר והצילינדרים במצב גרוע.

אני מציע לך לחפש מנוע אחר אתה מקבל איתו אחריות ואתה בראש שקט.

אני בעד לשפץ מנוע, הבעיה היא שהמחיר של שיפוץ מנוע מלא מינימום עולה כמו להחליף מנוע ולעיתים מכפיל את העלות במצבים של חריטות והחלפת בוכנות מייסבים וכו.

כאשר משפצים מנוע כמו שצריך מ א-ת אצל מישהו מקצועי שיודע מה עושה המנוע עובד כיום יציאתו מהמפעל.

השאלה היא אם בא לך גם לקחת את הסיכון של כישלון בשיפוץ המנוע ע"י המוסך, ואני כמעט בטוח שהוא לא יהיה מוכן להתחייב לך על שום דבר.

שורה תחתונה אני מציע שתחליף מנוע, יותר פשוט.

פורסם

קודם כל תודה .

אני גם מעדיף לעשות שיפוץ מנוע מה שמע אוברול או חצי אוברול

השאלה מה בין ה 2 כדאי יותר ומה ההבדל במחיר .

בעיקרון שהמנוע דולק אין לו שום רעשים מוזרים כמו תקתוקים וכאלה (גם לא בהאצה) והוא גם לא מזייף לי בזמן נסיעה

הרכב גם לא סובל משום בעיות אחרות טפו טפו טפו.

ככה שאני דיי בדילמה וקשה למצוא מוסך שאפשר לסמוך עליו .

פורסם

אם האבחנה נכונה מדובר על לפחות חצי אוברול (כאשר יפרקו ראש מנוע זה עלול להתברר כחמור יותר).

החלפת מנוע יכולה לעלות באיזור ה-4,000 +- וצריך להוסיף שאר ירקות כמו טיימינג,מחזירי שמן,מותחנים,משאבת מים,ניקוי רדיאטור החלפת טרמוסטט.יתכן ויש להחליף גם צינוות מים פגומים.

סה"כ זה יגיע לכיוון ה- 5,000+- בהחלפת מנוע ובאוברול תוספת עוד 2000 -1,500+-.

במחיר הרכב שלך,לא בטוח שתיקון כזה משתלם בכלל והשאלה היא,האם בכלל אתה מעוניין להמשיך להחזיק ברכב ולכמה זמן ?

אם אתה מעוניין להחזיק בו למעט זמן יחסית-עד שנה החלף למנוע מפירוק ואם אתה רוצה לנסוע עליו עוד כמה שנים טובות אולי ההשקעה תשתלם אבל אני בספק רב בעניין.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

היתה לי דייהו רייסר 94 שהחלפתי לה מנוע. קניתי מנוע אצל "חלפי אלעאזי". אני יכול בשקט לומר שהמנוע שקניתי היה פשוט במצב מצויין, עבד יפה ושקט, לא אכל שמן ובקיצור הייתי מאד מרוצה עד שמכרתי את האוטו. המנוע עלה 1500 ש"ח (כמובן עם שטר מכר). המגרש אומנם מרוחק מהמרכז אבל מניסיוני איתו (קניתי שם עוד חלקים לכלי רכב אחרים) - אני בהחלט יכול להמליץ על אמינותו.

פורסם

סליחה על התגובה שלי, אני פשוט הייתי גורט את הרכב וזהו זה. הרכב לא שווה את ההשקעה והמאמץ. פשוט תקפיא את הניירת. יש לך שנתיים שבהן הרכב יכול לעמוד בלי טסט. לפני תום השנתיים כבר תהיה בשנת ,2015 תפשיר את הניירת וקח את האוטו לטסט. גם אם תעבור או לא אתה תקבל שבוע על מנת לתקן את הליקויים. סע למשרד הרישוי, תן את הרשיונות וקח את האוטו למגרש הגרוטאות.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אני חולק על הגורטים רכב זה הרבה יותר ממחירון, ובכלל בעלות של מנוע אתה מקבל רכב נהדר, אז למה לא

מנוע לדיהו צריך לעלות 3,000 כולל הרכבה למנוע מיבוא, עלות המנוע כמעט זניחה

בתור אחד שלא מוכר את הרכבים שלו (נשאר ונשאר) ומנגד נוסע לא מעט יצא לי להחליף מספר מנועים (שלושה) את כולם הרכבתי בירושלים בתלפיות אצל יבואן שנקרא אוטוציקו, אתה יכול למצוא טלפון באינטרנט או לבקש ממני בפרטי

קח בחשבון שרצוי מנוע מיבוא, אחרת תקבל משהו דומה מדי למה שיש לך ברכב ועל זה לא שווה לשלם (את זה אתה כבר יודע מניסיון)

אתה חייב להתעקש על אחריות של לפחות שלושה חודשים

מומלץ להחליף קלצ'(אם הרכב ידני) וטימינג, העלות זניחה כשהמנוע מחוץ לרכב.

תבדוק אם יש עוד משהו לתקן לפני שאתה מחליט להחליף מנוע.

בהצלחה

פורסם

במקרה שלך תמכור לברזל וקנה דייהו אחרת ב3000 ש"ח עם טסט

פורסם
סליחה על התגובה שלי, אני פשוט הייתי גורט את הרכב וזהו זה. הרכב לא שווה את ההשקעה והמאמץ. פשוט תקפיא את הניירת. יש לך שנתיים שבהן הרכב יכול לעמוד בלי טסט. לפני תום השנתיים כבר תהיה בשנת ,2015 תפשיר את הניירת וקח את האוטו לטסט. גם אם תעבור או לא אתה תקבל שבוע על מנת לתקן את הליקויים. סע למשרד הרישוי, תן את הרשיונות וקח את האוטו למגרש הגרוטאות.

ברשותך,

אסביר בקצרה מדוע אין צורך לכתוב תגובות כאלו והן לא מקדמות אותנו לשום מקום:

1. בן אדם שמחזיק רכב כזה כנראה לא יכול להרשות לעצמו להתקדם לרכב משמעותית יותר חדש, וקניית רכב אחר ב 3000-5000 ש"ח יכולה להסתיים באותו מצב בדיוק - כלומר תיקונים שעוברים את שווי הרכב ובהרבה.

2. לא ניתן לגרוט רכב ללא טסט בתוקף. אם תעמיד את הרכב לשנתיים, ולאחר שנתיים תרצה להעביר טסט, תצטרך לקנות מצבר, תגלה שהצמיגים יבשים, נוזל דלק מכל חור אפשרי כי הצניורות התייבשו, ברקסים תפוסים, ועוד כל מיני הפתעות.

3. אם אין חניה פרטית והרכב חונה ברחוב - לאחר 60 יום תקבל דרישת פינוי מהעיריה, ואם לא תפנה - הרכב יגרר.

ואם יש חניה פרטית - סביר להניח שתעמיד בה את הרכב החדש שתקנה ולא רכב מושבת.

(אם גרים במושב או באיזור ללא מצוקת חניה - זה פחות קריטי, ועדיין שכנים יכולים להתלונן והרכב יפונה על ידי הרשויות).

4. לא בטוח בכלל שתוכנית הגריטה תימשך ב 2015.

בקיצור - לא מעשי, לא כלכלי בכלל ואין טעם להמליץ על זה.

במצב נתון יש שתי דרכי פעולה: או לתקן ולהמשיך לנסוע או למכור לפירוק כבר עכשיו.

פורסם

שלום.

האם תוספים כגון MOS2 או MOTORUP לא יכולים לעזור כאן?

אני חושב שיתכן עם התוספים ניתן למשוך עוד קצת מהמנוע ,

עם עישון מופחת.מה דעתכם?

(פותח השרשור מנסה לחסוך האם אפשר לעזור לו בקטע הזה או שהכל "כוסות רוח למת"?)

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם
ברשותך,

אסביר בקצרה מדוע אין צורך לכתוב תגובות כאלו והן לא מקדמות אותנו לשום מקום:

1. בן אדם שמחזיק רכב כזה כנראה לא יכול להרשות לעצמו להתקדם לרכב משמעותית יותר חדש, וקניית רכב אחר ב 3000-5000 ש"ח יכולה להסתיים באותו מצב בדיוק - כלומר תיקונים שעוברים את שווי הרכב ובהרבה.

2. לא ניתן לגרוט רכב ללא טסט בתוקף. אם תעמיד את הרכב לשנתיים, ולאחר שנתיים תרצה להעביר טסט, תצטרך לקנות מצבר, תגלה שהצמיגים יבשים, נוזל דלק מכל חור אפשרי כי הצניורות התייבשו, ברקסים תפוסים, ועוד כל מיני הפתעות.

3. אם אין חניה פרטית והרכב חונה ברחוב - לאחר 60 יום תקבל דרישת פינוי מהעיריה, ואם לא תפנה - הרכב יגרר.

ואם יש חניה פרטית - סביר להניח שתעמיד בה את הרכב החדש שתקנה ולא רכב מושבת.

(אם גרים במושב או באיזור ללא מצוקת חניה - זה פחות קריטי, ועדיין שכנים יכולים להתלונן והרכב יפונה על ידי הרשויות).

4. לא בטוח בכלל שתוכנית הגריטה תימשך ב 2015.

בקיצור - לא מעשי, לא כלכלי בכלל ואין טעם להמליץ על זה.

במצב נתון יש שתי דרכי פעולה: או לתקן ולהמשיך לנסוע או למכור לפירוק כבר עכשיו.

לא יודע מה קורה בערים אחרות. אצלי בעיר יש רכבים שעומדים שנים ואף אחד לא מזיז אצבע. בכל מקרה אני במקומך הייתי נוסע ככה עם הרכב עד שהוא היה מת או מנסה למכור אותו . השווי של הרכב הוא בעלות של המנוע שתשים פחות או יותר.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם
לא יודע מה קורה בערים אחרות. אצלי בעיר יש רכבים שעומדים שנים ואף אחד לא מזיז אצבע.

בערים ובאיזורים ללא מצוקת חניה פחות מקפידים על זה.

פורסם

שוב תודה על העזרה.

עניין הגריטה/פירוק לא בא בחשבון בכלל למרות שזה דייהו.

בעניין הזמן שאני מתכוון להשאיר אותו אז עד תום הביטוח שזה קורה בחודש מרץ.

כרגע המצב הוא כזה שכל חודש וחצי אני צריך להוסיף 0.5 ליטר שמן והעניין הוא כזה שאני לא יכול לדעת

מה מידת הנזק שיש במנוע והאם במצב הנוכחי הוא יחזיק מעמד עוד 5 חודשים.

מה שעוד שקניתי את האוטו הקילומטרז' עמד על 180 א ק"מ עכשיו הוא עומד על 234 א ק"מ וחוץ מהחלפת אלטרנטור ורוצעת אלטרנטור שעלה לי 350 ש"ח (את העבודה עשיתי לבד) לא נתקלתי בשום בעיות אחרות באוטו עד ללפני 4 חודשים שמדיי פעם יוצא עשן לבן עם ריח של שמן בעיקר שהרכב עומד מונע במקום בטמפ' העבודה (ושוב זה קורה רק פעם בשבוע) + האוטו גם לא סובל מאכילת בנזין (במשולב אני עושה איתו 1 ל 11) .

עשיתי קצת גוגל ורוב ההצעות למנוע מיבוא +הרכבה+אחריות+טימיג יוצא בין 4,000 ל 4,500 ש"ח .

השאלה היא כזאת...

האם לעשות רק טימינג לאוטו (שזה חייב להיות עכשיו אחרת באמת המנוע יעלה לשמיים)

או להחליף מנוע ?

• תוכן חדש...