Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5026 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם לעשות רק טימינג לאוטו (שזה חייב להיות עכשיו אחרת באמת המנוע יעלה לשמיים)

או להחליף מנוע ?

אם זה מנוע 8 שסתומים קוד מנוע G15MF - לא נגרם נזק למנוע במקרה של קריעת רצועת תיזמן.

אם זה מנוע 16 שסתומים (שנדמה לי קיים רק מדגם 96 ומעלה) - כן נגרם נזק.

פורסם

לא יודע כמה ק"מ אתה נוסע לחודש,0.5 ליטר ל-500 ק"מ למשל =1ליטר שמן ל-1,000 ק"מ- לא מצב,שבו עדיין כדאי לפתוח מנוע ולהשקיע.החלפת טיימינג לא תפתור את אכילת השמן (אלא אם יתברר שמדובר בכלל בנזילה ממחזירי השמן והמנוע לא אוכל שום דבר).

אם אין פליטת עשן תכלכל/כחול בנסיעה לא בטוח בכלל שהבעיה במנוע.(יתכן, שרק גומיות השסתומים יבשות ולכן יש אכילת שמן-במקרה כזה יפלט עשן לבן מצינור הפליטה בבוקר או בהתנעה קרה למשך מס'' דקות בודדות בד"כ,עלות התיקון- כמה מאות בודדות של ש"ח.).

לשימוש במשך 5 חודשים הייתי ממליץ על הצעדים הבאים:החלפת שמן,מסנן שמן ומעבר לשמן מינרלי בצמיגות 20W50+תוסף MOS כלשהו,המשך לעקוב אחר צריכת השמן לאחר שינוי בצמיגות וחזור לדווח האם יש שינוי.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
ברשותך,

אסביר בקצרה מדוע אין צורך לכתוב תגובות כאלו והן לא מקדמות אותנו לשום מקום:

1. בן אדם שמחזיק רכב כזה כנראה לא יכול להרשות לעצמו להתקדם לרכב משמעותית יותר חדש, וקניית רכב אחר ב 3000-5000 ש"ח יכולה להסתיים באותו מצב בדיוק - כלומר תיקונים שעוברים את שווי הרכב ובהרבה.

2. לא ניתן לגרוט רכב ללא טסט בתוקף. אם תעמיד את הרכב לשנתיים, ולאחר שנתיים תרצה להעביר טסט, תצטרך לקנות מצבר, תגלה שהצמיגים יבשים, נוזל דלק מכל חור אפשרי כי הצניורות התייבשו, ברקסים תפוסים, ועוד כל מיני הפתעות.

3. אם אין חניה פרטית והרכב חונה ברחוב - לאחר 60 יום תקבל דרישת פינוי מהעיריה, ואם לא תפנה - הרכב יגרר.

ואם יש חניה פרטית - סביר להניח שתעמיד בה את הרכב החדש שתקנה ולא רכב מושבת.

(אם גרים במושב או באיזור ללא מצוקת חניה - זה פחות קריטי, ועדיין שכנים יכולים להתלונן והרכב יפונה על ידי הרשויות).

4. לא בטוח בכלל שתוכנית הגריטה תימשך ב 2015.

בקיצור - לא מעשי, לא כלכלי בכלל ואין טעם להמליץ על זה.

במצב נתון יש שתי דרכי פעולה: או לתקן ולהמשיך לנסוע או למכור לפירוק כבר עכשיו.

מקבל את הערתך בלי שום בעיות, ברשותך אני רוצה להגיב על דברייך.

עצם העובדה שאדם נוסע ברכב מסויים לא ממש מעידה על מצבו הכלכלי. אני נוסע בפורד פיאסטה שנת 96 ובלי עין הרע אני לא רעב ללחם. אני ממשיך לעשות זאת מסיבה אחת כי קניתי את הרכב מאדם קשיש ששמר עליה ואני יד שניה. הרכב היום עם 91 אלף ק"מ ואני קניתי אותו עם 84 אלף. כלומר, אני לא ממש נוסע הרבה. אז בשביל הנסיעות שאני כן עושה אני לא רואה טעם לקנות רכב יותר חדיש שמין הסתם ההוצאות יהיו יותר גבוהות. הפיאסטה שלי משרתת אותי נאמנה לצרכיי ואני שמח בחלקי.

ייתכן שמשהו לא בסדר אצלי כי יש לי 3 פיאסטות. אחת אצלי בשימוש יום יומי, אחת באחסנה עם רשיונות מוקפאים והשלישית גם כן בשימוש יום יומי אצל קרוב משפחה.

אני אישית נסעתי למשרד הרישוי להקפיא את הרישיונות. שאלתי בוודאות את הפקידה שם. רכב מעל 15 שנים מתוקף יצורו יכול לעמוד שנתיים בלי טסט. כל עוד הרשיונות מוקפאים המדינה לא תבקש ממני את דמי אגרת הרכב. לאחר שנתיים אם אני רוצה להחזיר את הרכב לכביש אני אצטרך להביא אישור מעבדה. ככה נאמר לי. אם הם טעו זה משהו אחר. הרכב עומד ליד הבית של קרוב משפחה כבר שנה שלמה ואף אחד לא מוטרד מזה. כרגע הפיאטסה עומדת בסטנד ביי עבור חלקים או גריטה, מה שיבוא ראשון מבין שניהם.

כאשר מגיעים למגרש הגרוטאות לא מעניין אותם כלל וכלל אם הרכב תקין, אם הוא מניע או לא ואם הוא נוסע או לא. מבחינתם תביא אותו אפילו על גרר. מעניין אותם רק דבר אחד והוא אם יש לרכב טסט או לא.

כפי שאני מתאר לעצמי, ברגע שרכב שהגיע לגיל גריטה מגיע לטסט ונכשל הוא מקבל הארכה של שבוע לתקן את הליקויים. כל עוד כמובן שלא מדובר בליקויים של חיים ומוות.

לא שמעתי עדיין על אף מגרש גריטה ולו אפילו אחד שדרש מבעל הרכב לתקן את הליקויים לפני הגריטה. מבחינת ההיגיון והשכל הישר, באת למגרש הגריטה עם הארכה לשבוע לנסוע בכביש לצורך תיקונים מבחינתו זה תקף.

אם כל הכבוד ויש הרבה כבוד, הפיאסטה שעומדת באחסנה זקוקה לקלאץ חדש, אגזוז חדש, המנוע אוכל שמן ודלק לא מעט. בכזה מצב לא הגיוני ולא כלכלי לתקן אותה. מבחינת מכירה היא שווה אולי 1000 שקל. מיכוון שהרכב חונה במקום שלא מפריע לאף אחד, רשיונות מוקפאים והרכב לא דורש אוכל ומיים אז מצידי שהיא תעמוד. גם ככה אם צריך חלק ספייר אני לוקח ממנה.

יגיע 2016, אם עדיין יהיו ברשותי 2 פיאסטות אני אשקול לשים אותה באיזה קיבוץ אצל חברים שתהיה עבור חלקים לנצח.

פותח השירשור יכול גם הוא להקפיא את רשיונות הרכב, להעמיד אותה היכן שהוא ובבוא הזמן עוד שנתיים פשוט לתת לה להפוך לפחיות בירה.

גילוי נאות.

יש לי עניין אישי עם קונצרן דייהו.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

רק תיקון קטן- אי אפשר לגרוט בתוכנית הגריטה עם אישור תנועה לשבוע, שמקבלים כאשר נכשלים בטסט.

צריך שהיה טסט רגיל בתוקף, כלומר צריך לעבור את הבדיקה.

פורסם

אתה מדבר מניסיון? ואם כן אתה יכול להסביר לי מה ההיגיון לסדר רכב למצב שהוא יעבור טסט אם דקה אחת אחרי שהוא עובר טסט הוא מובל לאחר כבוד למגרש הגריטה בכדי להפוך לפחית קולה או לברזל לבניין?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

רכב בלי טסט לא נוסע, לא מזהם ולא מסכן את הסביבה. בשביל מה לתת לבעליו 3000 ש"ח סתם? הרי הרכב כבר ירד מהכביש.

מטרת תוכנית הגריטה היא להוריד מהכביש רכבים שבשימוש.

הגיון בלסדר את הרכב ואז לגרוט אין, ובדיוק המלצתי לא לעשות את זה. זה משהו שאתה הצעת.

פורסם
אם זה מנוע 8 שסתומים קוד מנוע G15MF - לא נגרם נזק למנוע במקרה של קריעת רצועת תיזמן.

אם זה מנוע 16 שסתומים (שנדמה לי קיים רק מדגם 96 ומעלה) - כן נגרם נזק.

לפי הטופס של הטסט דגם המנוע הוא A15MF האם זה תקף גם לדגם הזה במקרה שנקרעת רצועה?

Colauti : לא נתקלתי עדיין במצב שבוא יצא לי עשן לבן בהתנעה קרה אלא בעיקר שהמנוע חם אבל אחרי נסיעה של כמה דקות העשן מפסיק.

ובקשר לכמות שאני נוסע בחודש בדרך כלל זה מגיע ל 1,000 ק"מ בחודש לפעמים יותר.

בכל מקרה במהלך השבוע אני יעשה סבב מוסכים להחלפת קיט טיימינג.(הייתי עושה לבד אבל לא רוצה להסתבך עם הסימונים והמתיחה של הרצועה) כמו כן אני יקנה שמן שהמלצתם לי +פילטר שמן+פילטר דלק שגם צריך כנראה החלפה לא הוחלף הרבה זמן

ונראה אם המצב ישתפר.

עוד משהו קטן לפני כמה ימים שהחלפתי פילטר אויר שמתי לב שבצינור אויר ישנו שמן כאילו בורח מאיפשהו יש לכם מושג אם זה קשור לבעיה?

פורסם
מטרת תוכנית הגריטה היא להוריד מהכביש רכבים שבשימוש.

התעלקות - הרכב שנגרט חייב להיות במצב נסיעה? לדוגמא, במקרה של תקלה משביתה לרכב עם טסט בתוקף.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לא חייב להיות במצב נסיעה.

אבל חייב להיות שלם, כלומר כל המכלולים העיקריים חייבים להיות ברכב.

אם זו רק שילדה בלי מנוע, בלי דלתות ובלי גלגלים - לא ניתן לגרוט בתוכנית.

פורסם
לפי הטופס של הטסט דגם המנוע הוא A15MF האם זה תקף גם לדגם הזה במקרה שנקרעת רצועה?

לא תקף, מנוע שלך הוא 16 שסתומים ושני קאמשפטים, כן נגרם נזק במקרה של תקלה בטיימינג.

• תוכן חדש...