Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מצבר או אלטרנטור ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7956 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראשית, ע"מ שלא אטעה במושגים :

מצבר : הסוללה של הרכב, מקור החשמל, הריבוע המכוער שמחברים אליו את הכבלים לפלוס ולמינוס :-)

אלטרנטור - רכיב הדואג להטעין את המצבר כאשר הרכב מונע (אין לי מושג איך הדבר הזה נראה...)

פיאט אונו שנת 92 - האוטו לא מתניע.

התנעתי עם כבלים - התניע.

נסעתי איתו כשעה, ע"מ שהמצבר יטען.

למחבר בבוקר - שוב לא מתניע.

מה קורה פה ? זה המצבר גמור ? אולי המצבר בסדר, אבל הוא פשוט לא נטען ?

אני יודע שבמוסך אפשר לחבר מכשיר ולראות אם יש טעינה, אבל :

1. אני לא סומך על המוסכניקים

2. אין לי זמן ללכת למוסך

יש אפשרות לבדוק זאת בעצמי ?

תודה רבה !

פורסם

ככל הניראה זה המצבר

אם הוא מניע מרכב אחר ..אז זה אומר שאין מצבר

אם הוא מניע ומיתכבה איך שאתה מנתק את הרב המניע אז זה אומר שהאלטרנטור לא מטעין

אם באמצע נסיעה נידלקת לך המנורה של הטעינה (צורת מצבר אדום) זה אומר שהאלטרנטור לא מטעין

אי לכך ועקב הנסיבות ניתן להסיק כתוצאה מכך שהלך המצבר

תיבדוק שאכן יש בו מיים כי זו גם יכולה להיות בעיה , אם תיראה שאין בו מספיק מיים (כ 1 ס'מ מעל הלוחות) אז תמלא לו מיים מזוקקים ותניע שוב בעזרת מישו ואם אחרי זה הוא לא ניטען אז אין מה לעשות תיקנה מצבר

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

ומה אם המצבר תקין והאלטרנטור תקין??

אולי יש איזשהו צרכן הפורק את המצבר??? לי קרה בדיוק אותו הדבר!

הבעייה אצלי היתה שמפסק דלת תא המטען לא היה תקין ומנורת תא המטען פרקה את המצבר פעם אחר פעם.

יותר טוב, בדוק האם המצבר נפרק ע"י צרכן כלשהו (מנורה, אזעקה, אימובילייזר, רדיו וכו')

אוהד.

פורסם

יש אפשרות לבדוק זאת בעצמי ?

תודה רבה !

בדיקת טעינה אפשר לבצע גם ללא מכשור מיוחד. אתה זקוק למד-מתח פשוט (רב-מודד).

כשהרכב כבוי, במדידה על המצבר אמורה להתקבל קריאה של כ12 וולט.

כשהרכב דולק, והסל"ד בינוני, אמורה להתקבל קריאה של לפחות 13-13.5 וולט. קריאה נמוכה מזה - משמעותה טעינה נמוכה ולא אפקטיבית. קריאה גבוהה מדי (14-15 וולט) עלולה לגרום להרס המצבר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בדיקה פשוטה שאני חושב שתיתן לך את התשובה:

שחרר את כבל המצבר (הצד החיובי) - יש לדאוג לבודד אותו שלא יקצר לגוף הרכב.

חבר את הכבל המשוחרר לרכב אחר והתנע.

בדיקת טעינה - אם יש טעינה הרכב ימשיך לעבוד גם ללא מצבר.(כמובן לאחר שניתקת אותו מהרכב השני).

בדיקת פריקה - לאחר שנסעת מספיק כדי ל"טעון את המצבר" שחרר את הכבל מהמצבר ותן לרכב לישון את הלילה, בבוקר חבר מחדש את הכבל ונסה להניע, הניע - יש פריקה (לך למוסך), לא הניע - סע ל autodepot וקנה מצבר (אגב הם גם בודקים טעינה לפני כן).

בהצלחה

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

המלצה של אחד שלא מבין: גש למוסך ובקש מהחשמלאי שיראה לך את הבדיקה של המצבר. זה מודד כל כך פשוט, שאתה פשוט תראה את המחוג וישר תבין. או שהמחוג מזנק ואז יש חשמל, או שהוא נשאר שוכב. לא מסובך מידי, וקשה יהיה לעבוד עליך.

פורסם
בדיקה פשוטה שאני חושב שתיתן לך את התשובה:

שחרר את כבל המצבר (הצד החיובי) - יש לדאוג לבודד אותו שלא יקצר לגוף הרכב.

חבר את הכבל המשוחרר לרכב אחר והתנע.

בדיקת טעינה - אם יש טעינה הרכב ימשיך לעבוד גם ללא מצבר.(כמובן לאחר שניתקת אותו מהרכב השני).

בדיקת פריקה - לאחר שנסעת מספיק כדי ל"טעון את המצבר" שחרר את הכבל מהמצבר ותן לרכב לישון את הלילה, בבוקר חבר מחדש את הכבל ונסה להניע, הניע - יש פריקה (לך למוסך), לא הניע - סע ל autodepot וקנה מצבר (אגב הם גם בודקים טעינה לפני כן).

בהצלחה

אני מסתייג מהבדיקה הראשונה שהצעת. (בדיקת הטעינה)

ברכב מונע ללא מצבר המתח לא יהיה יציב, ועלול להיגרם נזק רב לרכיבים אלקטרוניים. בחיפושית אולי הייתי מבצע את הבדיקה הזו, ברכב מודרני זה נשמע לי כמו מתכון למחשב ניהול מנוע שרוף.

עם בדיקת הפריקה (הוכחת/הפרכת חשד לזליגות זרם) אין בעיה מהותית - רק לשים לב שייתכנו בעיות עם האזעקה לאחר החיבור מחדש (להיות מוכנים עם מפתח ניטרול וכו')

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

נכון, צריך להיזהר מלשרוף את כל המערכת החשמל של הרכב, אם מניעים אותו ללא מצבר, אפילו "גמור"!

חוץ מזה, צריך להיזהר מאד מאד מאד מלקצר את הכבל המשוחרר לגוף הרכב - אז, לפחות תהי בטוח, שזה האלטרנטור השרוף:-P !

האמת - אם אין לך שמץ של מושג, איך הדברים אפילו נראים, לפחות תבקש מחבר שמבין בזה משהו, שיעזור לך - הנזק שעלול להיגרם מכל ה"ניסיונות" הבדיקה, עלול לעלות לך הרבה יותר, ממצבר החדש, ואף להיות מסוכן (ומי שראה פעם קצר/מצבר מתפוצץ, יבין אותי בדיוק)!

ועוד דבר - תבדוק, באיזה מצב "נעלי הקוטב" וה"קטבים" של המצבר - יכול להיות, שהבעיה בכלל בזה, שהם "אכולים", או רופפים, או לא מחוזקים על הכבלים, ואז המצבר בגלל זה לא מקבל טעינה/לא מצליח להוציא מספיק זרם להתנעה, ואז הכל מסתכם בכמה עשרות שקלים להחלפתם וטעינת המצבר!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

הערה לויל: מדובר כרכב ישן יחסית[פיאט אונו 92] שום נזק לא יתרחש אם כבל אחד יהיה באוויר.

יחד עם זאת אני מצטרף לתגובתו של יחזקאל שמציע ש-69 ילך לחשמלאי ויבדוק

טעינה ומצבר ואם אין לו זמן שלא יחזיק רכב, ואם אין לו אמון בחשמלאי מסוים,

שילך לחשמלאי אחר, שהומלץ על ידי חברים/ידידים משפחה!

בברכה צביקה קרבורטורים

צביקה קרבורטורים נתניה

054-4861318

עבודה-09-8332213

• תוכן חדש...