Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אל-על במיטבה

bar72
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4983 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

http://www.elal.co.il/ELAL/Hebrew/MatmidFrequentFlyer/NewsAndDeals/NewAndUpdates_items/He_MatmidBaggageChangesNotice_270912

אז ככה: לא רק שהטיסות שלנו הכי יקרות, אנו גם נגבה מכם 100$ (!) לכל מזוודה נוספת אם אתם טסים במחלקת תיירים. פשוט חברה לאומית למופת. אה, ואם אתם רוצים לטוס בשבת או בחג אז אי אפשר.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תגובות 112
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שיסגרו כמה שיותר מהר.

החזירות המונופולית הישראליות מפתיעה כל פעם מחדש.

היכונו לכתבות מרגשות ויחצ"ניות - "אלעל נאלצת לפטר מאות עובדים".

אנחנו גם משלמים פי 2 על כרטיסי טיסה, וגם מקבלים מטוסים פרימיטיביים במסווה "הכי בבית בעולם",

משחקים לנו על הרגש הישראלי-ביתי... מזכיר את סלקום, עובד תמיד.

במדינות עולם שלישי יש מטוסים פי כמה וכמה יותר מתקדמים, עם שירות הרבה יותר אדיב ומחיר הרבה יותר טוב.

פורסם

אני רוצה לומר לכם כמה מילים על אל על.

הייתי טס איתם קבוע מאז שהייתי ילד - היה איזה מועדון נחמד כזה שנקרא "רעש בעננים" - נוסע מתמיד לילדים ובגלל שהייתי טס כל קיץ לארה"ב, זה השתלם והשתלם מאד! כל טיסה רביעית הייתי טס בחינם.

אם אבא שלי טס לסין ורצה להעביר לי את הנקודות, הוא פשוט היה מעביר לי אותם - היום זה רבע דולר על כל נקודה! :?

אבל דברים השתנו, והיום המועדון שלהם די שווה לטוסיק - אתה צריך קרוב ל10 טיסות בשביל לקבל אחת חינם אבל כל טיסה זה הרבה $$$$.

פעם אחרונה שטסתי עם אל על היה בקיץ שעבר לתאילנד כי היה להם מבצע - 1100 דולר לאדם עד קו סמוי (ישיר לבנגקוק+קו סמוי).

אם אין איזה מבצע מיוחד - אני פשוט לא טס איתם. הם פשוט הרבה יותר יקרים מרוב המתחרים וללא סיבה.

פשוט חבל כי באמת הרגיש לי תמיד טוב לטוס איתם אבל היום זה פשוט חזירות.

פורסם
http://www.elal.co.il/ELAL/Hebrew/MatmidFrequentFlyer/NewsAndDeals/NewAndUpdates_items/He_MatmidBaggageChangesNotice_270912

אז ככה: לא רק שהטיסות שלנו הכי יקרות, אנו גם נגבה מכם 100$ (!) לכל מזוודה נוספת אם אתם טסים במחלקת תיירים. פשוט חברה לאומית למופת. אה, ואם אתם רוצים לטוס בשבת או בחג אז אי אפשר.

הבה נבחן את הטענות: הכי יקרה? לא יודע, לא בדקתי. אתה כן? לכל יעד?

מאה דולר: לא מעט ואכן מייקר. בעבר היה 70[העלו למאה]. צרף למחיר הטיסה, אם עדיין משתלם, יופי.

חברה לאומית:כידוע לך חברה מופרטת. בפרסומות- נופך לאומי מתבקש. למופת? זו חברה עסקית. אין זה תפקידה לשמש כמופת.

שבת וחג:בעבר- אילוץ. כיום כנראה שקול כלכלי. לא בדקתי. זכותם.

דהיינו: יש לך אפשרות בחירה. בחר אחרת.

הייתי מבין לו היית מתלונן נגד חברת החשמל, מקורות נניח. אך כאן? טוס עם מישהו אחר אם אתה מעדיף.

טיסה נעימה.

הבהרה:איני טוען שזו חברה טובה או רעה.

אני טוען שאתה יכול לטוס בחברה אחרת לבחירתך.

פורסם

כבר 6 שנים של טיסות תכופות שאני טוען שזו חרא חברה, מאוד יקרה, שירות בינוני במקרה הטוב ומתחת לכל ביקורת במקרים הפחות טובים ומטוסים סופר צפופים ומיושנים (טיסות של 12 שעות בלי VOD בשנת 2012).

פנדוב,

הייתי שמח מאוד לטוס עם חברה אחרת בטיסה ישירה לישראל (כולל חברות ערביות כמו ג׳ורדניאן או קטאר וכו׳), אל על מונעת זאת ממני.

אבל תיכף יגיע שי שיסביר לנו כמה כולנו טועים ושזו חברת תעופה מצויינת (שעדיין מקיימת מונופול על קו תל אביב הונג קונג על ידי תשלום לקטאיי פסיפיק כדי שלא יפתחו קו משלהם לארץ הקודש).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

מאה דולר: לא מעט ואכן מייקר. בעבר היה 70[העלו למאה]. צרף למחיר הטיסה, אם עדיין משתלם, יופי.

חברה לאומית:כידוע לך חברה מופרטת. בפרסומות- נופך לאומי מתבקש. למופת? זו חברה עסקית. אין זה תפקידה לשמש כמופת.

הייתי מבין לו היית מתלונן נגד חברת החשמל, מקורות נניח. אך כאן? טוס עם מישהו אחר אם אתה מעדיף.

טיסה נעימה.

1. יקרה? הכל יחסי אז אני מגדיר שכן. לאירופה תמיד מצאתי זול יותר דרך לופטהאזנה ושות'. שטסתי לתאילנד דרך רואיל ג'ורדניאן מצאתי ב 400$ פחות, אז כן אני מגדיר שהם יקרים.

2. חברה למופת? שוב הכל יחסי, כאשר אתה מסתכל על מכלול השירותים שהם מציעים בטיסה, הרבה חברות עקפו אותם. ואל על במקום להשתפר במתן השירות במטוס (שירות גם מגדיר את האוכל והשתייה), נהפוך הוא - הם רק מקצצים ומצמצמים משנה לשנה.

3. שבת וחג? שיקול כלכלי נטו למה? כי אחרת הציבור החרדי האדוק לא יטוס דרכם, הם עקפו את ה"איסור" של החדרים בכך שהם מוציאים טיסות של סאן-דור בשבת.

4. תיקח דוגמא מהגרמנים, אצלהם פטרויוטיות זה ערך עליון. למה? כי גם נותנים להם סיבה טובה מאוד להשתמש רק בתוצרת גרמניה וכמובן שזה כולל החברות תעופה. צריך ללמוד מהם הרבה, כמה שיש היסטוריה.

גם ככה אלעל וארקיע בקרשים, אז במקום לבוא לקראת הלקוחות מה הם עושים? אלעל מצמצמת בשירות, מעלה מחירים וגם מצפה מעם ישראל שירכוש ממנה טיסות.

ארקיע מעלה את מחירי הלואו קוסט פי 2 בשנה שעברה, השירות שלהם גם ככה על הפנים. נו מה מצפים? שבאמת עם ישראל ישלם יותר בשבילם?

נקודה למחשבה.

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

פורסם

אני לא מתפלא משום מה,

אחריי שטסתי בכל מיני גרוטאות מעופפות שלהם (4X-ELH למשל, לבנגקוק הלוך וחזור, סיוט של החיים), והמחירים המופקעים, השירות המאכזב, אוכל לא טעים, מרווח מינימליסטי בין המושבים, שירות לא משהו, למה לבחור לטוס איתם?

אני טס איתם רק כשזה מגיע כחלק מחבילות הנופש שמספקים בעבודה של אבא שלי (אחריי הכול אף אחד מכם לא טס ל14 ימים בתאילנד, עם מלונות טובים, אוטובוס ומדריך צמוד, כניסות לאתרים, 3 טיסות פנים עם THAI וטיסה ישירה באלעל, שני חדרים בכל מלון כי עברתי את גיל 12 מזמן, וכל זה במשהו כמו 10 אלף ש"ח ל4 אנשים).

כשאני צריך לבחור לטוס באופן עצמאי, אני לא טס איתם.

הדבר היחיד שיצא לי טוב מהם, זה שהכניסו אותי לקוקפיט בזמן טיסה פעם אחת. :roll: (אבל לא ממש שווה את חווית הטיסה המפוקפקת)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

היי עידן, אשמח אם תבהיר מעט יותר כיצד אל על מונעת ממך[הסכמים ועוד].

יתכן שאסכים עם טענתך.

אני משתדל לקרוא ולשים לב לפרטים ולדקויות. יש הבדל בין טענותיך לטענות פותח השרשור.

באופן כללי, מפריע לי שאין מבחינים בין טיעונים שונים. העליהום שנעשה כאן לעיתים בפורום, ללא ביסוס- בעייתי.

באשר לשי, הוא התייחס למיספר נקודות בהן יש לו ידע. זה מבורך. הוא לא טען שחברה כלשהיא היא מושלמת.

אני מוצא זאת יותר מעניין להתדיין עם אנשים החושבים אחרת ממני,כל עוד הם יודעים על מה הם מדברים. אולי אלמד מהם.

ראש מכונה. קרא את דבריי שוב. כאן ובפוסט קודם. בהמשך, קרא שוב את דברייך.

על מחיר אינני לומד משלוש דוגמאות.

מופת- לא טענתי שהם מופת. קרא שוב ותבין.

אני לא לוקח דוגמא מן הגרמנים.

אל תטוס עם אלעל. יישארו בלי לקוחות ויאלצו להשתפר.

יש לעשות. יש להתלונן. זה שונה.

פורסם

פנדוב,

קראתי שוב ולא הבנתי מה התכוונת. אני רשמתי את דעתי, לא ציינתי שהם מופת - רק אני מציין שאדון שקדי לא יצפה שנבחר אל על בתור פטריוט.

למה לא לקחת דוגמה מהגרמנים? הם הדוגמה הכי קלאסית לפטריוטיות. החל מחברות תעופה, מכוניות!, מוצרי חשמל. רובם המוחלט בוחר MADE IN GERMANY.

אפילו בירות - רק תוצרת גרמניה יש שמה ולא סתם יש להם את הבירות חיטה הכי טובות.

ונכון אני לא טס באל על, יתרה מכך - בחיים שלי לא טסתי באל על, אז גם אין לי סיבה טובה עכשיו לטוס דרכם שיש לי אלטרנטיבות אחרות זולות וטובות יותר. אז ע"פ ההגדרה שלך אני גם מתלונן וגם עושה :D

את העניין שהם יישארו בלי לקוחות אני בספק, כי תמיד יהיה את הגרעין לקוחות החוזרים שמעדיפים את הדיילות דוברות עברית, את הטיסות הישירות וכמובן את המגזר החרדי. אלו יעדיפו לשלם את האקסטרה 300-400$ בשביל הערך המוסף המתאים להם.

פורסם

אני לא מבין משהו.

הרי מלבד קווים מסוימים, אין פה מונופול,

וכל אחד יכול לבחור, כמו כל אדם בוגר בנפשו, עם מי הוא יטוס ולאן.

על מה אתם מתלוננים בדיוק?!:?

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

כאשר חברה כמו אל על, מבקשת מאיתנו עם ישראל להיות פטריוטים ולבחור אל על. צריך שתהיה סיבה הגיונית לזה.

לא הגיוני מכל הסיבות שצוינו למעלה שנבחר בהם.

הרי הם מתלוננים שהקווים שלהם יחסית ריקים, הקו לסאו פאולו ברזיל נסגר (או בדרך) עקב חוסר כדאיות.

בשביל שנבחר אל על, אנחנו צריכים לראות שהחברה כן רוצה שנבחר בה, אבל עם כל מה שצוין. אני רוצה סיבה אחת הגיונית שתשכנע אותי לבחור בהם - לי אין.

בלי כל הסיפורים של ביטחון וכו'

פורסם
שטסתי לתאילנד דרך רואיל ג'ורדניאן מצאתי ב 400$ פחות, אז כן אני מגדיר שהם יקרים.

דבר ראשון: "כשטסתי לתאילנד", לא "שטסתי לתאילנד".

לגבי הטיסות למזרח: בגלל שממזרח לנו יש כמה שכנים שלא בדיוק אוהבים אותנו, חברות התעופה הישראליות נאלצות לטוס בנתיבים שאינם האופטימליים או הקצרים ביותר, דבר שבתורו משפיע על עלותו הסופית של הכרטיס.

מהסיבה הזאת יש אנשים מסויימים שמערכת הבטחון מאשרת להם לטוס למזרח אך ורק באל על, כך שבמקרה של נחיתת אונס הם לא ימצאו את עצמם חוסים בצל קורתם של שכנינו הנחמדים.

אין לי כוונה להיות מליץ היושר של אל על. אין לי שם מניות ואף בן משפחה שלי אינו מועסק שם. יחד עם זאת, כשטוענים בדיון טענה מסויימת, מן הראוי לראות את התמונה בכללותה ולשקלל את כל הנתונים.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

כבר נאמר כאן, אלעל לא מונופול. לא מתאים אין בעיה. טוסו בחברה אחרת.

המטוסים שלה מ מ ש לא ריקים. רחוק מכך.

לטוס למזרח בחברה שחוצה מעל מדינות ערב זה יותר זול. על החסרונות כבר טחנו כאן בעבר.

עידן, איתגרתי אותך בעבר. אנא תוכיח את הטענה שלך שאלעל הקטנה משחדת/קונה את קתאי פסיפיק העצומה כדי שלא תטוס ליעד הסופר אטרקטיבי ששמו ישראל :? טענה הזויה בלשון המעטה. גם קוריאן אייר לא טסו לכאן שנים ובאחרונה כן. אז אלעל הפסיקה לשלם לקוריאן וממשיכה לשלם לקתי ? :roll:

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

בוודאי שבדקתי. לניו-יורק, למזרח, ולאירופה. לא בדקתי לאחרונה לקניה, וגם לא לאוקראינה (אם כי אני מוכן להתערב שבאייר אוקראינה זול יותר).

לא השתלם ולא משתלם. לצערי הרב אשתי מבקשת לטוס עימם כשיש ילדים שמצטרפים אלינו. עליה ועל החרדים הם בונים, ולצערי החרדים - שלא משלמים מיסים ועוד מקבלים מהמיסים שלי, יש להם על מה להוציא - טיסות לרבי.

עסקית? רחוק ממופת. אני עוד זוכר שהייתי שותף להכנת התשקיף, ואיך בשנים הראשונות מחיר המניה עליה. מאז מה נשאר? יוק. אה, טוב, נשארו טיסות חינם לדירקטורים ובני משפחותיהם. צודקים. מי ישלם את המחירים שלהם?

תלוי אם באמת זו "זכותם". אני רואה זאת אחרת, ככניעה לממסד החרדי. כשיש רק חברת תעופה אחת בסדר הגודל שלהם, אני חושב שזו פחדנות ולא זכות. אבל זה באמת עניין של דיעה.

כאמור, אני בוחר כל אימת שאני יכול. הדוגמא האחרונה היתה כמובן גיחתי למספר ימים לניו יורק. מסיבות של עבודה ובריאות הגב, ביקשתי לטוס ביזנס (אגב, אין הבדל גדול ממחיר תיירים משום שאין סוף שבוע באמצע הביקור). באל-על: 4700$. באליטליה: 3000$. הבחירה ברורה, וה- amneties עדיפים לאין שיעור. VOD אמיתי, שב- 747 אפשר רק לחלום עליו, עם מסך בגודל של אייפאד+. מיטה נשכבת מלאה. אוכל טוב משמעותית (שזכה גם בפרסים). וכו'. רק חסר דבר אחד - תוכניות בעברית. בגלל זה עם הילדים אשתי מבקשת לטוס אל-על...

טיסה נעימה.

ואני טוען, שבדיוק בגלל אותם קהלים שבויים, ומשום שהם מציעים מחירים זולים יותר (!) למי שטס מחו"ל, הם לא שונים מתנובה ומחיר הקוטג'.

מבין חברי, שהם צעירים להערכתי ממוצע הטסים באל-על, אין אף אחד (!) שרוצה לטוס אל-על, ושזו תהיה הבעיה שלהם, ולכן הם ייאלצו להוריד מחירים עוד מספר שנים, אם בכלל ימשיכו להתקיים במתכונת ההפסדית הנוכחית. כפי שכבר כתבתי בעבר, לעלות ל- UPPER DECK של ה- 747 ולראות אזיקונים לבנים שמחברים את הכסאות, לא מצדיק לא רק 4700$, אפילו לא 2700$ או 1700$. על המרווח רגליים בתיירים בכלל אין טעם לדבר.

שי - באמת שאני מצטער, אבל ככה החברה נראית לי ולחבריי. גם מבין לקוחותי מעטים הם אלה שטסים אל-על, והם באמת מבוגרים יחסית. אני יודע שהמטוסים מפוצצים (באנשים :-) ), ולכן אין לאל-על בעיה להעלות מחירים. זוהי רק דעתי האישית.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

היי, בר.

תחילה אבהיר שאינני כאן כדי להגן על אל על. אני פשוט לא מבין חלק מטענותיך, ואת מטרת הפוסט המקורי ככלל. אנסה להבהיר:

מחירים- אני מניח שליעדים מסוימים או לאוכלוסיות מסוימות הם אטקטיביים. בכל זאת למחיר יש השפעה.בכל אופן, יש אלטרנטיבות אם המחיר גבוה.בניגוד לחברת החשמל, רק כדוגמא.

מאה דולר- לא התייחסת ענינית, הם ייקרו מ70.

כן התייחסת לאשתך , לילדים ולחרדים: כלומר הכנסת עוד משתנים שלוקחים הדיון לעוד מקומות. בכל אופן אתייחס:

אם אשתך רוצה בטחון- אין לי תשובה למרות שיש גם בעיתיות אפשרית.

חרדים- יש חרדים. יש להם הטבות, אולי על חשבוננו. אני חושש מעוצמתם, אך לא שונא אותם אישית כך שאכניס אותם לכל שרשור.

כתבת בראשית השרשור שזו חברה לאומית והיא רחוקה ממופת.

עניתי לך שזו לא חברה לאומית ואין היא אמורה להיות[בהכרח] מופת.

כלומר סתרתי דבריך ואתה לא הישבת. במקום זאת סיפרת על שותפותך בתשקיף, בהשך דיברת על לקוחותיך בארץ ובעולם. אני שמח בהצלחתך אך האם זה נושא השרשור?

באשר לעליית המניה- היא קשורה בין היתר במאבקי שליטה על הבעלות. כיום יש שפל בשוק. מה הקשר?

שבת וחג. אתה מסכים שזכותם ללא לטוס וקורא לכך פחדנות. אולי, ואולי זהו שקול ראציונאלי.

אתה מגנה חברה עסקית על פחדנות? ואם יטוסו בשבת? תיתן צלש?

כתבתי שאתה יכול לבחור במקום להתלונן. אתה עושה זאת? מצויין.אשתך רוצה אחרת בגלל בידור לילדים? אולי תרכוש להם נניח, אייפד, חוברות הפעלה, לגו ועוד. הנה אפשרות.

לגבי אזיקוני הפלסטיק- לא יצא לי לראותם שכן אינני משלם אלפי דולרים על טיסות.

לטיעון שלי בדבר אי הבנת תלונתך, לא התייחסת. גם לי יש תלונות . בעיקר כשאין לי יכולת בחירה או כשקיבלתי שרות רע.

נראה שאתה פשוט מחפש לנגח במקום לדלג הלאה, לחברה הבאה.

אם הקושי הוא בשכנוע אשתך, היא הכתובת לפנייה. לא הפורום.

במקרה זה הכותרת צריכה להיות "תנו לי חמשה שה נמוקים לשכנע את אשתי לא לטוס באל על"

• תוכן חדש...