Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חו"ד על BMW סדרה 5 2.5L שנת '93?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5011 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לחבר שלי יש BMW סדרה 7 מסוף שנות השבעים.

מנוע 4+ ואם אני לא טועה יש גם טורבו.

אם יש לו 7 עם טורבו זו יכולה להיות רק 745 E23

נפח 3.2 דגם M102 טורבו יחיד.

ובקשר ל5 המדוברת

בשנת 93 בעולם הגיעו כל ה525 עם מנוע M50TUB25 עם מערך ונוס יחיד (תיזמון שסתומים משתנה).

לא ברור אם גם בארץ כולם הגיעו עם ונוס או שהיו גם כאלה בלי (מנוע M50B25)

ניתן לזהות האם יש במנוע ונוס בקלות,אם יש בליטה במכסה השסתומים (לכיוון הרדיאטור) אז יש ונוס ואם אין,אז אין :-P

2 דגמי המנוע סיפקו כ192 סוסונים וכ26 קג"מ ומפגינים אמינות מופלאה.

לאומת זאת הE34 סובלת מלא קצת בעיות שלא קשורות למנוע.

בעיות חשמל מוזרות כמו בתי פיוז שאוהבים להתקצר ולמות,פנסים אחוריים שמחליטים להפסיק לעבוד בללא כל סיבה ועוד דברים מטופשים שכאלה.

אבל.....

אם תטפל נכון ברכב ותשקיע מעצמך אתה יכול לקבל רכב שיודע לפנק מבחינת איכות נסיעה וכוח יותר מאשר הרבה רכבים חדשים שקיימים בשוק היום

When you're rife with devastation

There's a simple explanation

You're a toymaker's creation

Trapped inside a crystal ball

פורסם
אחזקה של רכב בן 20 היא מאתגרת מצד אחד, ופשוטה יותר מצד שני.

אחזקה פשוטה לבמוו? זה לא סובארו DL עם קרבורטור, אורות וספידומטר. יש לה את כל הפיצ'רים המודרניים מבחינת מנוע ומכלולים כמו לרכבים שעכשיו יורדים מפס ייצור, כולל כל האלקטרוניקה. ואם זה גיר אוטומטי ZF 4HP22 אז בכלל "תענוג" רצוף - אכלתי עם גיר הזה לא מאט קש.

אנחנו מדברים פה על במוו בת 20 שנה. רכב מדהים לזמנו וטוב מאוד גם היום. הבעייה האם טיפלו ברכב הזה כמו שצריך בחלפים מקוריים בלבד וללא קומבינות. אם לא, האחזקה תיהיה מאוד יקרה וצפה להמון בעיות. לי הייתה E32 ואני נשבתי מאחזקה שלה.

מי קונה במוו כזאת? לרוב אנשים שרוצים פוזה ואין להם כסף. הם מגרדים את הכסף ורוכשים את הרכב, אין להם כסף לאחזקה וכל חלק מקורי עולה הרבה מאוד כסף. אני עם E32 הוצאתי 20K בשנה אחזקה בסוף עשיתי טרייד אין במגרש וקיבתי עליה סכום נמוך לזמנו, אבל מה שמעניין מי שניסה למכור את שלהם לבד בסכום גבוה יותר לאט לאט ירד בכסף ועד היום מוכר.

אני לא ממליץ לפותח שרשור לקחת במוו בת 20. עדיף שיקשיב להורים שלו ויקנה משהו פשוט יותר, אבל הרבה יותר זול לאחזקה, למשל פונטו שנת 2000+.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

רכב כזה קונים מתשוקה ואהבה ולא משיקולי סחירות.

הדגמים הללו עד היום עושים רושם של רכב מדהים על הכביש.

יש למנוע צליל של רוטויילר ונסיעה מצויינת 193 כ"ס.

אני בזמנו נמשכתי כמו אש לכזו בסופו של דבר קניתי וולבו גם כתוצאה מ משיכה בלבד ולא משיקולי סחירות..

אם זה מה שאתה מרגיש אז פשוט תיקנה...

VOLVO 740 2.0 1988 since 2002

CITROEN C-3 PICASO-2011 since 2011

CHEVROLET CAVALIER 2.2 1996 SINCE 2013

SKODA FABIA SPORT 2011 SINCE 2013

פורסם

אם זה מה שאתה מרגיש אז פשוט תיקנה...

ואיך בדיוק הבחור יצליח לתחזק את הרכב? הוולבו שקנית רכב אמין ביותר ופשוט למדי: מתלה אחורי כימעט כמו לטנדר, גיר אוטומטי יפני אמין (אלא אם כן נפלת על ZF - במקרה כזה תנחומיי), מנוע פשוט ואמין שבין השכלולים היחידים שיש לו זה הזרקה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

בוא נגיד שבימר שנת 93 שהיא שמורה ובמצב טוב, לא תימכר במחיר כזה.

כמו שציינו כאן, רוב אלה שרוכשים את הרכבים האלה חושבים שהם קונים יוקרה

ופוזה במחיר מצחיק, ולא מבינים שאת המחיר האמיתי משלמים באחזקה.

ואז מתחילים לחפף, חוסכים טיפולים, שמים חלפים מאיכות נמוכה, ובסוף שהחור

בכיס גדול מידי, מנסים להעיף את הרכב, וכמובן לא נוגעים בו כל עוד הוא נוסע.

רכב כזה שמור הוא דיי אמין, למרות כל הפיצ׳רים והטכנולוגיה. אבל ברוב הפעמים

זה ממש לא המצב.

אם היא בכל זאת נראית לך שמורה, קח אותה למוסך מתמחה, שיעשו לה בדיקה

ויתנו לך הערכת מחיר ליישור קו.

• תוכן חדש...