Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5040 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

בשברולט סוניק או בכל שברולט לא הייתי נוגע גם אם הייתי מקבלה חינם בהגרלה:-)

אל תתפתי למבצעי יבואן ב82K -נו ברור הוא תקוע עם הדייהו האלה(כן דייהו!)

סוזוקי SX4 האצבאק-HB 5 דלתות -מכונית יפה מאוד(עם המסילות על הגג נראה כמו גיפון)

,אמינה ,מנוע 1600 חזק 119 כ"ס.

טיפולים זולים מאוד שרשרת טיימינג במקום חגורה מסנן דלק לכל חיי הרכב,שמן גיר כל 165K ק"מ מצתים כל 100K ק"מ.

גאג'טים מעניינים(פתיחה של הדלתות ללא מפתח וגם הנעה ללא מפתח)

והשוס-צריכת דלק של 1.14 ואולי יותר(תלוי כמה בעיר או מחוץ)

בקיצור זה הרכב שאת צריכה לקנות.

בהצלחה!

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
שלום.

בשברולט סוניק או בכל שברולט לא הייתי נוגע גם אם הייתי מקבלה חינם בהגרלה:-)

אל תתפתי למבצעי יבואן ב82K -נו ברור הוא תקוע עם הדייהו האלה(כן דייהו!)

סוניק זה כבר לא דייהו או יותר נכון כל דייהולט מהדור האחרון היא כבר לא באמת דייהו אלא יותר שברולט עם פס ייצור חדש ובקרת איכות של GM.

(ועכשיו כמובן יבואו החכמולוגים שיגידו שגם GM זה לא בדיוק להיט :lol:)

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

אין כאן עניין של חכמולוגים.

לבנות תדמית טובה או רעה לרכב זה דבר שקשה מאוד להפטר ממנו!

חברת שברולט בנתה למשל 2 מכוניות :שברולט אוואו ,ושברולט אופטרה.

2 המכוניות היו שם נרדף לחוסר אמינות ,ביצועים נרפים נוחות מזעזעת,

בקיצור(ואף אחד בפורום לא ישלול זאת-עובדה) זוועות מוטוריות.

בנוסף חברת GM שהיתה מיצרניות הרכב המובילות פשטה רגל ב2008.

ולולא הנשיא ההוא אובאמה שהזרים כסף ממשלתי החברה לא הייתה קיימת עוד.

איך חברה מגיעה לפשיטת רגל? היא מפסיקה למכור!(ראה מקרה מעריב)

אין ספק שמאז חברת שברולט השתפרה.היא יצרה את השברולט קרוז.

האם הקרוז נמכרה במספרים גדולים? לא.

איך השוק של הקרוז? רע מחירונים שיורדים וחושפים הפרשים גדולים מול טויוטה מאזדה סוזוקי והונדה.

נחזור לסוניק ונגיד שוב שהיבואן עושה מבצעי מכירה-שווה? אני אישית הייתי נמנע וקונה יפנית בת שנתיים

אוכל למכור אותה שארצה והיא בודאות תהיה אמינה יותר(יש קבלות)

עכשיו חכמולוגים כבר אמרנו?:-)

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם

לבנות תדמית טובה או רעה לרכב זה דבר שקשה מאוד להפטר ממנו!

נכון, אבל מי שחכם ורוצה באמת לקבל הכי הרבה אוטו ל $$ חוקר ברצינות, בודק בעצמו ולא מסתמך רק על סטיגמות.

חברת שברולט בנתה למשל 2 מכוניות :שברולט אוואו ,ושברולט אופטרה.

לא מדוייק, חברת "שברולט" קנתה את דייהו והשתמשה בפס ייצור של דייהו שהמשיך לייצר את האוואו והאופטרה. פס הייצור לא היה של GM למרות שבקרת איכות מין הסתם כן אבל במגבלות הקיים...

2 המכוניות היו שם נרדף לחוסר אמינות ,ביצועים נרפים נוחות מזעזעת,

בקיצור(ואף אחד בפורום לא ישלול זאת-עובדה) זוועות מוטוריות.

אמת.

בנוסף חברת GM שהיתה מיצרניות הרכב המובילות פשטה רגל ב2008.

ולולא הנשיא ההוא אובאמה שהזרים כסף ממשלתי החברה לא הייתה קיימת עוד.

נכון גם AIG, זה אומר שהיא חברת ביטוח גרועה?

איך חברה מגיעה לפשיטת רגל? היא מפסיקה למכור!(ראה מקרה מעריב)

שלילי. איני מומחה לכלכלה וגם לא מתיימר להיות אבל לומר משפט כזה בנחרצות כזו זה לא רציני. פשיטת רגל יכולה לנבוע מהמון סיבות, השקעות לא נכונות, תמחור גרוע וכו' ולאו דווקא מוצרים גרועים (שהרי על זה אנחנו מדברים כאן)

אין ספק שמאז חברת שברולט השתפרה.היא יצרה את השברולט קרוז.

האם הקרוז נמכרה במספרים גדולים? לא.

קרוז, בוא נאמר בעדינות היא לא מגולות הכותרת של חברת "שברולט" (הרי אין דבר כזה שברולט כחברה, שברולט זה מותג של GM שמייצרת גם את ביואיק, קאדילק, GMC, פונטיאק ואולדסמוביל ז"ל ואולי עוד כמה).

אבל לא הייתי ממליץ לזלזל בה, הדגמים היותר חדשים כבר נראים מוצלחים יותר ומשום מה אני רואה לא מעט ליסינגומטיות כאלו, ז"א שיש המון אנשים בארץ שבחרו אותה על פני מאזדה, טויוטה, יונדאי וכו'.

איך השוק של הקרוז? רע מחירונים שיורדים וחושפים הפרשים גדולים מול טויוטה מאזדה סוזוקי והונדה.

המחירון בארץ לא עושה צדק עם חלק גדול מאוד מהמכוניות שהן לא בהכרח פחות טובות או פחות אמינות (ראה למשל יונדאי\קיה בהשוואה אם תרצה למאזדה, טויוטה והונדה, לא חושב שאתה מקבל מהן פחות למרות שהמחירון מראה אחרת).

ודרך אגב היום נראה שהכל יורד, חבר שלי קנה לפני חודש קורולה 2008 רובוטית מליסינג ב 38K לא עלינו. נראה שימי המחירון על הונדה\טויוטה נעלמו מזמן.

נחזור לסוניק ונגיד שוב שהיבואן עושה מבצעי מכירה-שווה? אני אישית הייתי נמנע וקונה יפנית בת שנתיים

אוכל למכור אותה שארצה והיא בודאות תהיה אמינה יותר(יש קבלות)

עכשיו חכמולוגים כבר אמרנו?:-)

אתה טוען בנחרצות שהסוניק תהיה פחות אמינה עם הזמן מטויוטה\הונדה? אתה יודע ככה חשבו בהתחלה על יונדאי\קיה בהשוואה למאזדה\טויוטה\הונדה. היום שים לב שדברים משתנים.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

הדוגמאות שהבאת (עריכה, התחלתי להקליד לפני ההודעה מעל - הכוונה ל-YRV) לא טובות --

סיטרואן פשטו את הרגל ובהמשך כל קונצרן PSA קיבל הנשמה מלאכותית מטעם משלם המיסים הצרפתי. זה הקונצרן שהביא לעולם כמה מכוניות שנחשבות בפורום זה ואחרים פרות מוטוריות קדושות.

יצרנים מתקדמים עם השנים - דייהו מתקדמים יפה עם הדגמים שלהם, פעם גם צחקו על מי שקנה קיאה או יונדאי. גם לסוזוקי היו מכוניות לא מדהימות.

ערך השוק של הקרוז התרסק לרסיסים בגלל השיווק האגרסיבי לחברות הליסינג שבטווח של 2-3 שנים הציף את שוק המשומשות. ד"א - גם השוק של מאזדה3 ופורד פוקוס רעועה מסיבות אלו ואפילו קודש הקודשים של שמירת הערך - הטויוטה קורולה, כבר לא יציבה כמו פעם. היחידה ששומרת היטב על ערך היא הונדה - אבל זה די מתקזז עם עלויות הביטוח והתחזוקה.

פורסם

היי יוניסי

אני קודם כל שמח על התגובה על רוב דבריי.

הפורום הזה הוא הוכחה שניתן להתווכח בצורה הוגנת ותרבותית ללא התלהמויות ובהקשבה הדדית.

אז-קודם כל במקרה אני כן מומחה לכלכלה ולבורסה אמריקאית.

כמות המכוניות שGM מכרה בארה"ב ירדה בהתמדה.

ההסתבכות עם מותג כושל כמו דייהו + סאאב+ אופל הביאה את החברה לרמת מכירות נמוכה.

כל מותגי החברה סבלו מירידה חדה במכירות.

כיצד יתכן שתושבי ארה"ב העדיפו לא עליינו מותגים יפנים כהונדה(אקורד) וטויוטה (קאמרי)על פני תוצרת מקומית.

דבר שני כוחות השוק בארץ הולכים עם אמינות -למה מכוניות יפניות הן מבוקשות יותר מארופאיות למשל?

נכון שיש דוגמאות כמו קורולה רובוטית אבל היא באמת דוגמא לאיך לקחת רכב טוב ולהרוס אותו דרך הגיר.

(ועוד לא דיברנו על הבוצה והתקעות הדוושות)

בעבר חברת GM הודתה שחור על גבי לבן שהם יצרו מכוניות גרועות.(שברולט ויואנט כבר אמרנו?)

מה שאני אומר:עם כל הכבוד לסוניק-עוד שנתיים שלוש הן ימכרו ב50% מערכן.

זה לא יקרה למותגים יפנים נחשבים.

מילא אם היה לסוניק איזה יתרון האקזוטיות של אלפא ולנציה-הנוחות הצרפתית הידועה החסכון המרשים בדלק?

,אבל זוהי מכונית פשוטה ללא יתרון ברור כלשהוא.(ושהטוב יותר ינצח)

תן לי נקודת בידול אחת-למה כדאי לי בעצם לרכוש שברולט?

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם
היי יוניסי

אני קודם כל שמח על התגובה על רוב דבריי.

הפורום הזה הוא הוכחה שניתן להתווכח בצורה הוגנת ותרבותית ללא התלהמויות ובהקשבה הדדית.

אז-קודם כל במקרה אני כן מומחה לכלכלה ולבורסה אמריקאית.

כמות המכוניות שGM מכרה בארה"ב ירדה בהתמדה.

ההסתבכות עם מותג כושל כמו דייהו + סאאב+ אופל הביאה את החברה לרמת מכירות נמוכה.

כל מותגי החברה סבלו מירידה חדה במכירות.

יכול להיות, אני גם מסכים שכנראה הקנייה של דייהו עלתה ל GM ביוקר או סאאב עלתה כנראה ל GM ביוקר, מצד שני אני גם יכול להבין אותם, עם כל ההתמזגויות שיש היום הם כנראה רצו לקחת משהו בשביל בעתיד וזה מה שנשאר או שזה מה שיכלו להרשות לעצמם. אבל דווקא הדגמים היום מתחילים כן להראות תקווה לעתיד.

כיצד יתכן שתושבי ארה"ב העדיפו לא עליינו מותגים יפנים כהונדה(אקורד) וטויוטה (קאמרי)על פני תוצרת מקומית.

דבר שני כוחות השוק בארץ הולכים עם אמינות -למה מכוניות יפניות הן מבוקשות יותר מארופאיות למשל?

ליפניות יש אמינות. אבל זה בערך כל מה שיש להן.

היפניות שהזכרת שנמכרות בארה"ב נמכרות במחירים נמוכים יחסית. למשל הונדה אקורד חדשה 2013 דגם בסיס בקצת פחות מ 22K, מאליבו חדשה שם דגם בסיס עולה יותר מ 22K. קאמרי חדשה 2012 בארה"ב דגם בסיס 22K, דגם מאבזר כ 25K, אימפלה 2012 דגם בסיס כ 25K, מאובזר כ 30K. כנראה שבארה"ב האהבה ליפניות נובעת לא רק מאותה "אמינות אגדתית" אלא גם מתמחור עם תחרות, בערך כמו ש GM מתמחרת פה את הרכבים שלה מול היפניות.

רק בישראל אנשים מאמינים שאקורד כל-כך הרבה יותר טובה ממאליבו למשל או שקאמרי עולה בכל אספקט על אימפלה או לה-קרוס או לוצרן. המחירים בארה"ב מוכיחים את ההפך רק שהשוק שם "קצת" יותר גדול. מאזדה בכלל זנות, 6 או CX5 עולות כ 20K, פחות ממאליבו "מקומית". כדאי שאנשים קצת ישוו עם המחירים בארה"ב להבין כמה דופקים אותם פה.

נכון שיש דוגמאות כמו קורולה רובוטית אבל היא באמת דוגמא לאיך לקחת רכב טוב ולהרוס אותו דרך הגיר.

(ועוד לא דיברנו על הבוצה והתקעות הדוושות)

בעבר חברת GM הודתה שחור על גבי לבן שהם יצרו מכוניות גרועות.(שברולט ויואנט כבר אמרנו?)

מה שאני אומר:עם כל הכבוד לסוניק-עוד שנתיים שלוש הן ימכרו ב50% מערכן.

זה לא יקרה למותגים יפנים נחשבים.

מילא אם היה לסוניק איזה יתרון האקזוטיות של אלפא ולנציה-הנוחות הצרפתית הידועה החסכון המרשים בדלק?

,אבל זוהי מכונית פשוטה ללא יתרון ברור כלשהוא.(ושהטוב יותר ינצח)

תן לי נקודת בידול אחת-למה כדאי לי בעצם לרכוש שברולט?

הסוניק היא סתם רכב בדיוק כמו שקורולה היא סתם רכב. זה שהמחירון פה מחזיק את הקורולה, גם זה זמני, עובדה תבדוק את מחירוני המשומשות, עם כל הליסיניגים היום, כמעט הכל נופל כמו שכבר אמרו מעליי. וכמו שאמרו עוד, ככה גם יונדאי וקיה התחילו כילדים החורגים בין המכוניות בישראל, לאט לאט אנשים ניסו והם חדרו לשוק והיום נמכרות כמעט כמו או יותר מהיפניות הכי פופולריות. תן לסוניק ולקרוז כמה שנים.

שמע אני מודה שהדייהולטים מזעזעות אבל זהו שהקרוז, הסוניק או הקפטיבה החדשה הן כבר יותר GM מאשר דייהו.

אפשר להגיד (ואמרת) המון דברים של GM אבל גם קצת קרדיט לא יזיק כשבכל זאת יש משהו טוב.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

פורסם

ארטגירל,

אני לא נהגתי בסוזוקי סוויפט. המלצתי עליו כי הוא עונה על כמה דברים שאמרת: מעוצב לא רע, וגיר אוטומטי.

אני חושב שהוא יסחוב בלי בעיה (נדמה לי שמנוע בנפח 1500 סמ"ק עושה את העבודה).

לי אישית, יש פאביה, ואני מאוד מרוצה ממנה (אבל לא נראה לי שהיא מגיעה באוטומט, ולכן לא ממליץ עליה).

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

תודה לכולם על ההתייחסות... קודם כל אגן קצת על כבודה הרמוס של הסוניק, בכל זאת נסעתי בה מהשכרה 3 חודשים ומאוד נהנתי. היא אכן לא רכב יוקרה אבל בתוך טווח המחירים שלה, היא הרכב החדש המאובזר ביותר שראיתי. יש צמיגים רחבים, פנסי ערפל, תא מטען מרווח, מרחב פנימי מעוצב יפה ומרווח גם - יכולים לסוע 5 אנשים. יש USB, AUX, ובלוטות' מובנה. יש שליטה מההגה על מוסיקה וגם על טלפון. למעשה בנסיעות הגלאקסי הסתנכרן אוטומטית והשמיע את רשימת השירים מהטלפון עם הWAZE ברקע - כל זה בלי להוציא את הטלפון מהתיק... בנוסף הרבה מקום אכסון - 2 תאי כפפות חביבים, 2 תאים מקדימה לאכסון משקפי שמש, מפתח "נשלף", ידיות אינטגרליות בדלתות האחוריות, הדלתות ננעלות כשמתחילים לסוע ונפתחות כשמים על PARK (אין מצב שיגנב תיק בעת עמידה ברמזור), המוסיקה ממשיכה לנגן גם אחרי הוצאת המפתח ועד שנפתחת דלת הנהג, ועוד כל מיני. הכל כלול בדגם הבסיס... אני יודעת שרוב האנשים לא לוקחים את הדברים האלו ברצינות אבל כמכלול אלו דברים שהופכים נסיעה מתישה בפקקים של ראשון בבוקר חיפה לת"א לקצת יותר נסבלת...

ד"א, בהשוואה ליונדאי i20 שגם ראיתי, המושבים הרבה יותר נוחים והמרחב הפנימי הרבה יותר נעים...

אבל בכל זאת, מאחר שאני לא רוצה רכב שיהיה בלתי אפשרי למכור אח"כ, הסוניק מדאיגה אותי :(

אז הלכתי היום לראות עוד כמה רכבים במבצעים דומים (0 ק"מ מחברת השכרה).

מה שנראה לי כהכי רלוונטי היו:

פורד פיאסטה 2012 שהציעו לי ב86K. סה"כ נראה רכב נחמד אם כי המרחב הפנימי יותר צפוף ובאופן כללי נראה יותר זול. עיצוב פנימי קצת מוזר, נראה כמו רכב המיועד לבני נוער.. מצד שני אני חושבת שזה רכב שיהיה יותר קל למכור אח"כ...

סוזוקי SX4 שהציעו ב93K שבמציאות נראת הרבה יותר נחמדה מבתמונות. בפנים נראת בסדר גם, עיצוב יפה של מערכת הסטריאו והדשבורד אבל מבחינה אבזורית קצת דלה, יש הכנה פלסטיקית לפנסי ערפל שאינם כלולים כמובן, אין USB ואין AUX...

הפלסטיקים בגג נראים חמודים, הפלסטיקים בדלתות קצת גסים. מצד שני צמיגים גדולים, ישיבה גבוהה יחסית, יפני, נראה כמו ג'יפון שהתכווץ בכביסה :lol: ...

ב86K הציעו גם מאזדה 2 ו-i20

את הסוניק כמו שנאמר כאן ניתן כנראה להשיג ב82.5K

מה אתם אומרים? מה עדיף?

פורסם
Doc Slow תודה על ההסבר, רובוטי ממש לא בא בחשבון, מחפשת אוטומט קלאסי (לא בעניין של להעביר הילוכים, גם לא מההגה)

כנראה שיש כאן אי-הבנה, לא צריך להעביר שום הילוכים בגיר רובוטי, הרובוט מעביר אותם במקומך :) מה שכן, הגיר עלול להיות קצת ״קופצני״, במיוחד בין ראשון לשני ובין שני לשלישי, ויתכן שרכב ידרדר קצת (או לא קצת) לאחור בזמן זינוק בעליה.

ד"א saar5555, את הSwift פסלתי כי כתוב במפרט שנפח המנוע שלה זה רק 1242...

לא נכון לפסול רכב בגלל סמ״ק בלבד. יש היום מנועים קטנים ולא מוגדשים שיודעים לתת סה״כ הספק לא רע. בפרט סוויפט, מציגה נתון מכובד מאוד של 93 כ״ס כאשר משקל עצמי הוא 990 ק״ג בלבד. בכלל לא נראה כעגלה :)

פורסם

eddy25 אתה צודק, בילבלתי בין הרובוטי לטיפטרוניק, אבל בכל מקרה מעדיפה גיר אוט' כי התדרדרות בשיפוע זה אחד הדברים המעצבנים לדעתי (גיר קופצני אני מניחה שעוד אפשר להתרגל).

לגבי הסוויפט, האם אתה חושב שבאותו מחיר (86K) היא עסקה יותר טובה מאשר פורד פיאסטה, i20, ומאזדה 2?

ו...הסוניק?

פורסם
נכון, אבל מי שחכם ורוצה באמת לקבל הכי הרבה אוטו ל $$ חוקר ברצינות, בודק בעצמו ולא מסתמך רק על סטיגמות.

ודרך אגב היום נראה שהכל יורד, חבר שלי קנה לפני חודש קורולה 2008 רובוטית מליסינג ב 38K לא עלינו. נראה שימי המחירון על הונדה\טויוטה נעלמו מזמן.

מי שחכם וחושב על העתיד יבדוק גם מה המוניטין של הרכב. אם השוק של מאזדה 3 וקורולה מתרסק - סביר שלסוניק לא יהיה שוק, בעוד כמה שנים היא תתקע עם הרכב ולא תוכל להפטר ממנו.

ד"א saar5555, את הSwift פסלתי כי כתוב במפרט שנפח המנוע שלה זה רק 1242...

מנוע 1242 סמ"ק אבל הספק 94 כ"ס. ד"א אותו מנוע מניע גם את הספלאש שיש לה מראה מיוחד, והיא זולה משמעותית מהסויפט. מאידך הספלאש שוקלת כ-50 ק"ג יותר מהסויפט.

סוזוקי SX4 שהציעו ב93K שבמציאות נראת הרבה יותר נחמדה מבתמונות. בפנים נראת בסדר גם, עיצוב יפה של מערכת הסטריאו והדשבורד אבל מבחינה אבזורית קצת דלה, יש הכנה פלסטיקית לפנסי ערפל שאינם כלולים כמובן, אין USB ואין AUX...

הפלסטיקים בגג נראים חמודים, הפלסטיקים בדלתות קצת גסים. מצד שני צמיגים גדולים, ישיבה גבוהה יחסית, יפני, נראה כמו ג'יפון שהתכווץ בכביסה :lol: ...

כנראה שהציעו לך את דגם ה-GLA הבסיסי. בדקי את מחיר ה-GLX, נדמה לי שהוא ימכר בסביבות 99K, ויש בו קצת יותר פינוקים (מפתח קרבה שהוא דבר נוח מאוד, חישוקי אלומיניום, בגרת אקלים, פנסי ערפל ועוד כמה פיצ'יפקעס) . הישיבה הגבוהה נוחה מאוד, במיוחד הכניסה והיציאה מהרכב. כאשר אני משווה את הנוחיות שלו למאזדה 3 של אשתי או לקורולה העתיקה שבה נהגתי קודם אין בכלל מה להשוות. עם זאת תביאי בחשבון שהמתלים מכויילים על הצד הנוקשה וכפי שמישהי כתבה כאן לפני כמה שנים - הכסא מתקשר (את המהמורות). עוד הצעה קטנה - אם את חיפאית גשי לסוכנות בצ'ק פוסט (בכביש השירות מול לב המפרץ) - יתכן שתקבלי הצעה קצת יותר טובה מאשר ברחוב יפו, אם כי נראה לי שגם כך קיבלת הצעה מצויינת.

אישית אני נוהג ב-SX4 (הגרסה הארוכה - 4 דלתות ותא מטען ענק) קצת למעלה משנתיים, והמכונית מסתדרת מצויין בעליות של חיפה. צריכת הדלק שלי גבוהה יחסית (בסביבות 1:10 ק"מ לליטר) - אבל זה נובע מכך שמרבית הנהיגה שלי היא בתוך העיר ובין הרמזורים הצפופים של כביש חיפה-קריות-עכו שמתוזמנים כך שאי אפשר שלא לעצור בכל אחד מהם. בנהיגה בין עירונית - שאיני עושה הרבה - הערך הוא בסביבות 1:14, אבל כולל בתוכו גם הזדחלויות בפקקים של גוש דן.

דבר אחרון - את קונה מכונית, והדבר החשוב ביותר הוא שתשרת אותך באמינות. ניסיוני עם סוזוקי הוא שמדובר במכוניות אמינות מאוד. AUX ו-USB זה נחמד - אבל מכונית שמניעה ונוסעת ומבקרת במוסך פעם בשנה או 15,000 ק"מ בלי כמה פינוקים עדיפה על מכונית מפנקת שמבזבזת את זמנך וכספך במוסך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
הדלתות ננעלות כשמתחילים לסוע ונפתחות כשמים על PARK (אין מצב שיגנב תיק בעת עמידה ברמזור), המוסיקה ממשיכה לנגן גם אחרי הוצאת המפתח ועד שנפתחת דלת הנהג, ועוד כל מיני. הכל כלול בדגם הבסיס... אני יודעת שרוב האנשים לא לוקחים את הדברים האלו ברצינות אבל כמכלול אלו דברים שהופכים נסיעה מתישה בפקקים של ראשון בבוקר חיפה לת"א לקצת יותר נסבלת...

יפה שעשו את הדברים האלו בסוניק, אלו 2 מאפיינים של אמריקאית אמיתית, למשל הנעילה של הדלתות בהכנסה להילוך כ Default (אופציה שאפשר לבטל, דרך אגב) זה בגלל שבארה"ב היה נהוג לגנוב את הרכב ע"י פתיחת הדלת וזריקת הנהג החוצה אז האופציה הזו מונעת את זה. :)

בקרת שיוט אין לה עדיין נכון?

אם לא היה את הקטע של ירידת הערך שיכול להיות בעייתי עבורך אחרי כמה שנים, הייתי אומר לך בשקט לקחת אותה בלי לדאוג, הבעיה שבארץ בקטע של מחירון זה או צלש או טרש, ז"א או שזו יפנית משעממת או מחירון ברצפה. באסה אבל ככה זה כאן. :)

מי שחכם וחושב על העתיד יבדוק גם מה המוניטין של הרכב. אם השוק של מאזדה 3 וקורולה מתרסק - סביר שלסוניק לא יהיה שוק, בעוד כמה שנים היא תתקע עם הרכב ולא תוכל להפטר ממנו.

שוב, זה גם מה שחשבו בהתחלה על יונדאי וקיה, תראה איפה הן היום. המחירון בארץ בהרבה מקרים לא עושה צדק עם איכות הרכב אז גם לשפוט רק לפי מחירון (או אם תרצה "מוניטין") יכולה להיות טעות. כמובן שכאן שוב מגיע הויכוח האם כדאי לנהוג על רכב שאתה יותר רוצה על חשבון ירידה במחירון או לנהוג בסתם יפנית (ששוב חוץ מאותה אמינות אין לה כמעט כלום...) כדי שתוכל למכור אותה אח"כ במחיר סביר, וכאן גם נכנס השיקול של אם הרכב שאתה קונה הוא חדש מהחברה או יד שנייה (כי זה גם שיקול לא קטן ולירידת ערך ראשונית יש השפעה גדולה).

אני תמיד אומר שה Sweet Spot זה למצוא רכב שאתה רוצה בן 3-6 שנים (תלוי מאוד בסוג ובאופי) שעדיין יסחוב טוב לכמה שנים טובות וכבר ספג את ירידת הערך הרצינית.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

פורסם

שוק המשומשות הוא כבר מזמן לא מה שהיה.

אם את הולכת להחזיק את הרכב 4-5 שנים ההפרש במחיר שתקבלי בזמן המכירה יהיה זניח.

(במיוחד שאת התוספות שיש בסוניק (כמו למשל דיבורית בלוטות') תצטרכי להוסיף למחיר הרכישה.

מאחר שהסוניק עונה לדרישותייך - הייתי הולך עליה.

אני לא הייתי מתפשר על נוחות תמורת העובדה *שאולי* בעוד כך וכך שנים אוכל לקבל עבורה עוד כמה אלפי שקלים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...