Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5033 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר מכן על המערכת להחזיק טמפ' נעימה ברכב ואם הרכב עדיין חשוף לשמש, המשתמש יפעיל יותר חזק את המזגן. יש לזה אפקט ישיר על צריכת הדלק כמובן.

מה הכוונה "יפעיל יותר חזק את המזגן"?

הרי עוצמת המזגן עליה יכול לשלוט הנהג היא לא יותר מעוצמת המפוח הפנימי והשפעתו על צריכת הדלק כידוע לך זניחה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מהירות האויר של המפוח משפיעה ישירות על עבודת המדחס, בין אם הוא מסוג ספיקה משתנה או תרמוסטטי.

יותר אויר זורם דרך המאייד מזגן, המדחס יהיה על ספיקה גבוהה או בתדירות עבודה גבוה, במקרה של פיקוד תרמוסטטי.

ידוע לי אגב, על ניסויים שיצרני רכב עושים בבידוד יעיל יותר של תא הנוסעים וזאת כדי להקל על המערכת המיזוג ולהגיע לתוצאות זיהום אויר נמוכות יותר.

בין יתר נבחנים ריפודי גג מיוחדים, שייאפשרו התחממות נמוכה יותר של תא הנוסעים.

פורסם
מה הכוונה "יפעיל יותר חזק את המזגן"?

הרי עוצמת המזגן עליה יכול לשלוט הנהג היא לא יותר מעוצמת המפוח הפנימי והשפעתו על צריכת הדלק כידוע לך זניחה.

לא מדוייק בעליל ! :nono:

עוצמת המזגן נקבעת ע"פ שני פרמטרים שרק אחד מהם הוא עצמת המפוח והשני הוא כיוון הטרמוסטט.

ברכב הכהה סביר להניח שהטרמוסטט יהיה מכוון לטמפרטורת המינימום האפשרית כדי לקרר הרכב, דבר שיגרור עבודת מדחס ללא הפסקות וצריכת דלק גבוהה יותר.

נ.ב. צביקה אתה מוגדר כמאסטרו הפורום, מה נסגר עם הטעויות הצהובות האלה. יותר מדי תפוח, דבש, עראק :lol:

זמין 8)

פורסם
מהירות האויר של המפוח משפיעה ישירות על עבודת המדחס, בין אם הוא מסוג ספיקה משתנה או תרמוסטטי.

יותר אויר זורם דרך המאייד מזגן, המדחס יהיה על ספיקה גבוהה או בתדירות עבודה גבוה, במקרה של פיקוד תרמוסטטי.

אוקיי, ברור לי שככל שזורם יותר אוויר על היחידה הפנימית המדחס יצטרך "לעבוד יותר" כדי לשמור על טמפרטורה זהה. אבל אני לא חושב שההבדל בין רמה 2 במפוח לרמה 3 במפוח תגרום להבדל מהותי במחזורי הפעולה של מדחס המזגן. כבר הרבה זמן שלא נסעתי ברכב שמרגישים בו את הכניסה של המדחס לפעולה אז קשה לי למדוד את זה, אבל בפעם האחרונה שנסעתי ברכב כזה לא הרגשתי הבדל מוחשי. אבל אתה זה שיושב כל היום מול מחשבי דיאגנוסטיקה, תגיד לי אתה.

נ.ב. צביקה אתה מוגדר כמאסטרו הפורום, מה נסגר עם הטעויות הצהובות האלה. יותר מדי תפוח, דבש, עראק :lol:

אני טועה משמע אני קיים.

(אבל על מה אתה מדבר הפעם?)

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
לא מדוייק בעליל ! :nono:

עוצמת המזגן נקבעת ע"פ שני פרמטרים שרק אחד מהם הוא עצמת המפוח והשני הוא כיוון הטרמוסטט.

ברכב הכהה סביר להניח שהטרמוסטט יהיה מכוון לטמפרטורת המינימום האפשרית כדי לקרר הרכב, דבר שיגרור עבודת מדחס ללא הפסקות וצריכת דלק גבוהה יותר.

באיזה תרמוסטט מדובר? פעם היו דברים כאלו במיזוג אויר ברכב.

היום הנהג משפיע על מהירות האויר ובורר הטמפ' משפיע על מצב מדף עירבול, שהוא למעשה המדף המאפשר חדירת אויר דרך יחידת החימום או הקירור או משולב.

גם ברכב עם בקרת אקלים, קביעת הטמפ' תווסת את כמות האויר ואת מצב מדף העירבול, אין יותר תרמוסטט שמפסיק את המדחס לפי הטמפ' שאותה קובע הנהג.

אוקיי, ברור לי שככל שזורם יותר אוויר על היחידה הפנימית המדחס יצטרך "לעבוד יותר" כדי לשמור על טמפרטורה זהה. אבל אני לא חושב שההבדל בין רמה 2 במפוח לרמה 3 במפוח תגרום להבדל מהותי במחזורי הפעולה של מדחס המזגן. כבר הרבה זמן שלא נסעתי ברכב שמרגישים בו את הכניסה של המדחס לפעולה אז קשה לי למדוד את זה, אבל בפעם האחרונה שנסעתי ברכב כזה לא הרגשתי הבדל מוחשי. אבל אתה זה שיושב כל היום מול מחשבי דיאגנוסטיקה, תגיד לי אתה.

כל רמה של מהירות האויר תשפיע באופן ישיר על עבודת המדחס, אולי לא הרבה בין רמה אחת לקרובה אליה, אבל ברור שתשפיע.

אני בכול אופן שונא את הרעש המפוח ומעדיף להוריד את הרמה נמוך יותר, כמה שיותר מהר מרגע שהפעלתי את המזגן.

פורסם

כל הכבוד על היוזמה. אומנם התוצאה היתה דיי מוכרת - אך לדעתי כדאי מאוד לשים דגש (להבא, אם יתאפשר) על נושא צבע הריפוד של הרכב והדשבורד.

לדעתי האישית, לצבע החיצוני יש משמעות זניחה על חימום תא הנוסעים.

תא הנוסעים מתפקד כ"קולט שמש" (כמו שיש לדוד שמש על הגג); מדובר בתא סגור לסיחרור אויר, צבעו כהה וקרני השמש מגיעות אליו ישירות (שמשות שקופות לחלוטין ומכל הכיוונים). לצבע הפנימי שבתוך הקולט שמש הזה, משמעות גבוהה מאוד לדעתי.

מצאתי ברשת מבחן שבוצע באיזור שנת 2009 שבוחן 5 אספקטים בחימום תא הנוסעים של הרכב כתוצאה מחשיפה לשמש, מדובר במבחן שבודק את ההבדל בטמפ' תא הנוסעים בין רכב לבן לשחור + מבחן לטמפ' תא הנוסעים כאשר תא הנוסעים סגור לחלוטין וכאשר החלונות פתוחים ב 45 מ"מ + מבחן טמפ' שיא בגלגל ההגה ביחס לתא הנוסעים + מבחן טמפ' לרכב עם מגן שמש קדמי לבין אחד בלי מגן שמש קדמי + מבחן השחרת חלונות, האם הם באמת תורמים להורדת טמפ' תא הנוסעים בחשיפה לשמש.

http://www.racq.com.au/__data/assets/pdf_file/0007/48796/09_Temperature_in_Cars.pdf

במבחן הנ"ל לא בדקו את השפעת צבע תא הנוסעים על המדידות - וחבל.

המסקנות הן יחסית ברורות:

1. לצבע החיצוני של הרכב השפע נמוכה מאוד עד זניחה על טמפ' תא הנוסעים.

2. לחלונות פתוחים יתרון עצום בקירור תא הנוסעים של הרכב (בנקודת שיא מושג הבדל של לא פחות מ 12 מעלות צלזסיוס לטובת הרכב עם החלונות הפתוחים ב 45 מ"מ מנקודת סגירה הרמטית). הפתרון לא ישים כי זה מגביל בצורה לא הגיונית את בטחון הרכב מפני גניבה.

3. טמפ' גלגל ההגה של הרכב עולה בהדרגה (נמוך יותר מתא הנוסעים של הרכב) עד שבנקודה מסויימת היא עוברת משמעותית את טמפ' תא הנוסעים של הרכב (לטענתם בגלל שמדובר בגלגל הגה כהה שקולט המון שמש\חום).

4. ברכב עם מגן שמש קידמי, ככל שעובר הזמן מושג יתרון עבור הרכב המוצל. זה מגיע לנקודת שיא הבדל של קרוב ל 5 מעלות צלזסיוס.

5. במבחן האחרון של הזכוכית המושחמת, התוצאות בזמן חשיפה לשמש היו לטובת אלו שהושחמו בדרגה גבוהה מאוד - אך לציין כי לא מדובר על ניסוי שבוצע במכוניות אלא פירקו שמשות מושחמות ממכוניות שונות ובדקו את רמת החום שעובר דרכן בתוך מיכלים מקלקר.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

למה שיקח יותר זמן לקרר את הרכב הכהה ?!?!

פותחים חלונות , אחרי 10 שניות טמפרטורת הרכב זהה לטמפרטורת הסביבה בין אם מדובר ברכב כהה או ברכב בהיר.

פורסם
יש לך טווח שגיאה של המד חום של +-מעלה.

ככה שאם ייצא לך 45 ו40 במדי חום זה יכול להיות 41 ו44 ככה שההפרש קטן.

חחחחח, יש לך רכב באפור עכבר?

כי אם הרכב שלך לבן, סביר שהיתה מציג זאת כך:

יש לך טווח שגיאה של המד חום של +-מעלה.

ככה שאם ייצא לך 45 ו40 במדי חום זה יכול להיות 39 ו46 ככה שההפרש לא קטן.:-)

בנוסף לזה.

אם אתם טועים שהאפור טוב יותר מהלבן בגלל שהצבע הוא צבע מטאלי.

אז אם היה שם גם רכב בצבע שחור, לא מטאלי, היתים מקבלים תוצאות גבוהות עוד יותר מצבע האפור עכבר מטאלי.

פורסם
כל רמה של מהירות האויר תשפיע באופן ישיר על עבודת המדחס, אולי לא הרבה בין רמה אחת לקרובה אליה, אבל ברור שתשפיע. אני בכול אופן שונא את הרעש המפוח ומעדיף להוריד את הרמה נמוך יותר, כמה שיותר מהר מרגע שהפעלתי את המזגן.

עד כמה שאני יודע, מדובר על הבדלים של כ-2% בצריכת הדלק בין הרמה הנמוכה ביותר לגבוהה ביותר. בכל מקרה, גם אני חושב שרוב המזגנים הם בעלי מפוח הרועש מאוד כשהוא פועל במהירות המקסימלית שלו, ולכן אני גם מעדיף להימנע מכך ולטעמי יש לכך תרומה לריכוז בנהיגה.

עוצמת המפוח המקסימלית חשובה בעיקר לאוורור הראשוני של הרכב ואחר כך ניתן להשתמש דווקא ברמה הנמוכה יותר ולהשיג קירור לא פחות יעיל ואף יותר. עם זאת, עלי לציין שגם במכוניות החדשות, יש צורך רב בעבודת המאווררים כדי לסחרר את האוויר, גם במהירויות בינעירוניות.

^ חברים לפני שלוש הודעות חשבתי שאני מבין אך מערכת המיזוג שלי ברכב עובדת.

מה הבעיה? פעם מערכת המיזוג ברכב היתה בנויה ממדחס שהיה פולט אוויר קר בטמפרטורה קבועה ותרמוסטט עם קלאץ' מגנטי שהיה מנתק אותו כל כמה זמן כדי שהטמפרטורה בפועל בתא הנוסעים תהיה כפי שכוון אותה הנהג וגם כדי שמערכת המזגן עצמה לא תקפא.

כיום, ברוב הרכבים החדשים, המזגן הפך לבעל ספיקה משתנה שבו עוצמת הפעולה של המדחס היא זו שמשתנה, בדומה למזגן ביתי. היתרון הוא בחסכון כלשהו בצריכת הדלק ובעומס של המדחס על המנוע ומערכת החשמל. בנוסף, ישנה מערכת החימום שהינה מערכת נפרדת שפועלת פשוט בעזרת מי הקירור של המנוע שעוברים ברדיאטור פנימי נוסף כשאתה מפעיל את החימום.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
אני לא מאמין שעד היום אנשים חושבים שרכב לבן מתחמם פחות וזה אחד השיקולים שלהם ברכישה, אנחנו כבר ב-2012! תתעוררו!!!

תאמין. גם ב 2050 זה עדיין יהיה שיקול עבורי (אלא אם כן יומצא קולר עצמי של הרכב, שמהווה חלק אינטגרלי מהציפוי של הפח). מלבד סוגיית החום, עדיין ייראו אותי יותר טוב בלילה.

פורסם

לפי ניסוי שנערך בגרמניה (ראיתי זאת בטלויזיה) יש הבדלים גדולים,לא זוכר במספרים

אך לקחו רכב לבן,ורכב כהה, לפי מה שאני זוכר מסוג פולסוואגן גולף, ועשו כל מיני בדיקות על ידי בעלי מקצוע עם תעודות (השם יודע איזה)

וגילו וראו שהרכב הלבן התחמם הרבה פחות מהרכב הכהה.

• תוכן חדש...